Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εφτιαξα αυτο το τοπικ για να δω ποιες ειναι οι αποψεις σας στο εαν αξιζει καποιος να αγορασει και να βαλει μια dash cam στην Ελλαδα. Τελευταια φορα που ειχα ρωτησει καποιον γνωστο μου μου ειχε πει οτι ειναι παρανομο να καταγραφεις με καμερα σε δημοσιο χωρο, εστω και εαν ειναι στο αμαξι σου. Ισχυει κατι τετοιο? Σε περιπτωση ατυχηματος πχ καποιος σε τρακαρει, το υλικο μπορει να χρησιμοποιηθει απο την αστυνομια ή το δικαστηριο?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι παράνομο. Προστασία προσωπικών δεδομένων, είναι ποινικό αδίκημα, θα φας φυλακή.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το υλικό σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι θα φας φυλακή.

Δημοσ.
Στις 25/11/2018 στις 1:46 ΠΜ, RTW4ever είπε

Ναι είναι παράνομο. Προστασία προσωπικών δεδομένων, είναι ποινικό αδίκημα, θα φας φυλακή.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το υλικό σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι θα φας φυλακή.

Μην τρομοκρατείς τον κόσμο. Ξέρεις κάποιον που έχει πάει φυλακή απο dashcam λόγω προσ. δεδομένων στην Ελλάδα;

Το GDPR ισχύει, αλλα όχι σε τέτοιο βαθμό. Άντε να φας κανένα πρόστιμο, και αυτό στην περίπτωση που σου κάνουν καταγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/11/2018 στις 1:46 ΠΜ, RTW4ever είπε

Δεν ειναι ακριβως παρανομο να καταγραφεις με dash-cam. 

Παρανομη ειναι η καταγραφη και παρακολουθηση και επεξεργασια των δεδομενων για σκοπους αλλους απο την προσωπικη χρηση.

Μπορεις να καταγραφεις την διαδρομή σου με τον ιδιο τροπο που καταγραφεις ενα ταξιδι σου, τραβας φωτογραφιες κλπ για αποκλειστικα προσωπικη σου χρηση. Το ιδιο ισχυει και για την δημοσιοποιηση αυτου του υλικου.

Το να κανεις ζουμ σε μια πινακιδα ομως καποιου (που κανει πχ μια παραβαση στον δρομο) και να το δημοσιοποιείς ξεφευγει απο την απλη προσωπικη σου χρηση και μπαινει στα χωραφια της προστασιας των προσωπικων δεδομενων.

Η γραμμη ειναι λεπτη και η οδηγια της ΕΕ λεει οτι πρεπει να εξεταζεται το θεμα ανα περιπτωση (κατ’εμενα σωστα). 

Υπαρχουν ομως χωρες (ευρωπαικες ή μη) που η dashcam απαγορευεται ρητα απο την νομοθεσια, που επιτρεπεται ρητα απο την νομοθεσια, που παιρνεις επιπλεον εκπτωση απο τα ασφαλιστρα εαν την εχεις τοποθετημενη ή που συζηταται να γινει και υποχρεωτικη!

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
5 ώρες πριν, donblunts είπε

Μην τρομοκρατείς τον κόσμο. Ξέρεις κάποιον που έχει πάει φυλακή απο dashcam λόγω προσ. δεδομένων στην Ελλάδα;

Το GDPR ισχύει, αλλα όχι σε τέτοιο βαθμό. Άντε να φας κανένα πρόστιμο, και αυτό στην περίπτωση που σου κάνουν καταγγελία.

Δεν είπα ότι θα πάει φυλακή, αλλά ότι θα φάει φυλακή. Και ναι, ξέρω. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς άδεια κλπ. είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Δεν είπα ότι θα πάει φυλακή, αλλά ότι θα φάει φυλακή. Και ναι, ξέρω. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς άδεια κλπ. είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Μπορεις παρακαλω να μας παραθεσεις την σχετικη νομοθεσια;

Διοτι εγω δεν βρισκω πουθενα κατι σχετικο (δες και το παραπανω ποστ μου).

Για να μην λεμε λογια του αερα οταν τα θεματα αφορουν νομους...!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μπορεις παρακαλω να μας παραθεσεις την σχετικη νομοθεσια;

Διοτι εγω δεν βρισκω πουθενα κατι σχετικο (δες και το παραπανω ποστ μου).

Για να μην λεμε λογια του αερα οταν τα θεματα αφορουν νομους...!

Αν δεν βρίσκεις πουθενά κάτι σχετικό, τότε πως έχεις την παραπάνω άποψη; Δεν είναι και τα δικά σου, λόγια του αέρα;

Εν πάσει περιπτώσει, αυτή την στιγμή όχι, διότι είμαι στο κινητό. Αν βρω χρόνο και όρεξη αργότερα, ίσως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Αν δεν βρίσκεις πουθενά κάτι σχετικό, τότε πως έχεις την παραπάνω άποψη; Δεν είναι και τα δικά σου, λόγια του αέρα;

Εν πάσει περιπτώσει, αυτή την στιγμή όχι, διότι είμαι στο κινητό. Αν βρω χρόνο και όρεξη αργότερα, ίσως.

Τουλάχιστον στο Business κομμάτι του GDPR και της συλλογής, και διαρροής δεδομένων, ο όρος φυλάκιση δεν ισχύει.

Υπάρχει καταγγελία, και πρόστιμο σύμφωνα με ένα μικρό ποσοστό του ετήσιου τζίρου.

Τώρα το π(φ)άει φυλακή, που το διάβασες;

Δημοσ.

Βλέποντας τα γίδια δολοφόνους που κυκλοφορούν σκέπτομαι που και που να βάλω μια κάμερα να τα καταγράφω και να τα στείλω στην τροχαία ή να τα βάλω στο YouTube. 

Σύμφωνα με το νόμο τι μπορούμε να κάνουμε αν δούμε ένα ζώο στο δρόμο να περνάει στοπ κόκκινα να κάνει σφήνες να έχει σαράβαλο.......? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

1) Οτι δεν απαγορευεται επιτρεπεται και οχι το αντιθετο. 

2) Ανεφερες ακομη και συγκεκριμενες ποινες. Αρα ζηταω την πηγη της πληροφορησης σου

3) Δεν μιλησα αοριστα αλλα πολυ συγκεκριμενα για το θεμα συμφωνα με σχετικη οδηγια της ΕΕ καθως μπορω να σου αναφερω και χωρες που επισημως απαγορευεται, επιτρεπεται, επιδοτειται ή συζηταται η υποχρεωτικη εφαρμογη του.

Παρολα αυτα εαν γνωριζεις κατι σχετικο για την Ελλαδα περισσοτερο ενημερωσε μας μιας και η ελληνικη νομοθεσια ειναι δαιδαλωδης.

Ειδικα σε τετοια θεματα πρεπει να μιλαμε πιο συγκεκριμενα.. 

7 λεπτά πριν, adi32 είπε

Βλέποντας τα γίδια δολοφόνους που κυκλοφορούν σκέπτομαι που και που να βάλω μια κάμερα να τα καταγράφω και να τα στείλω στην τροχαία ή να τα βάλω στο YouTube. 

Σύμφωνα με το νόμο τι μπορούμε να κάνουμε αν δούμε ένα ζώο στο δρόμο να περνάει στοπ κόκκινα να κάνει σφήνες να έχει σαράβαλο.......? 

Αυτο συνιστα ομως αδικημα και αφενος δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως στοιχειο αφετερου θα σε βαλει σε μεγαλους μπελαδες.

Αλλο πραγμα καταγραφω μια προσωπικη μου στιγμη οπου εννοειται οτι εμπλεκομται διαφοροι ασχετοι και αλλο πραγμα καταγραφω στοχευμενα τους αλλους. 

Απλα απαγορευεται

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το ξέρω. 

Νόμιμα έχουμε κάποια δυνατότητα να κάνουμε κάτι? 

Πχ από χτες μέχρι σήμερα είδα μια γριά 90 ετών με ένα σάπιο λαντα 50 ετών, δύο τρεις να έρχονται αντίθετα στο μονόδρομο, πέντε έξι να περνάνε με κόκκινο, έναν καφρο να προσπαθεί να κάνει σφήνες και να κοντεύει να πέσει πάνω μου και σε άλλα δέκα αυτοκίνητα....... 

Αυτα που βλέπει ο καθένας μας κατά εκατοντάδες κάθε μέρα δεν μπορεί να τα δει η τροχαία? 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ναι το ξέρω. 

Νόμιμα έχουμε κάποια δυνατότητα να κάνουμε κάτι? 

Πχ από χτες μέχρι σήμερα είδα μια γριά 90 ετών με ένα σάπιο λαντα 50 ετών, δύο τρεις να έρχονται αντίθετα στο μονόδρομο, πέντε έξι να περνάνε με κόκκινο, έναν καφρο να προσπαθεί να κάνει σφήνες και να κοντεύει να πέσει πάνω μου και σε άλλα δέκα αυτοκίνητα....... 

Αυτα που βλέπει ο καθένας μας κατά εκατοντάδες κάθε μέρα δεν μπορεί να τα δει η τροχαία? 

Οχι δεν μπορεις. Ακομη και οι καμερες παρακολουθησης της κυκλοφοριας δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν για κατι τετοιο παρα μονο μετα απο εισαγγελικη εντολη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Οχι δεν μπορεις. Ακομη και οι καμερες παρακολουθησης της κυκλοφοριας δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν για κατι τετοιο παρα μονο μετα απο εισαγγελικη εντολη.

Ε μόνος σου το είπες, αν και στο περίπου και όχι με την ακρίβεια που θα έπρεπε. Εδώ οι δημόσιες κάμερες δεν μπορούν να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα ελεύθερα, θα μπορείς εσύ με το αυτοκίνητό σου; Τι διαφέρει μια κάμερα στην πόρτα του σπιτιού σου που κοιτάει το δρόμο, από μια κάμερα που είναι πάνω στο αυτοκίνητό σου και κοιτάει επίσης το δρόμο; Φαντάζομαι γνωρίζεις τι θα γίνει αν βάλεις μια κάμερα να καταγράφει τον δρόμο εμπρός από το σπίτι σου, χωρίς να τηρήσεις από πριν την νόμιμη διαδικασία, έτσι;

Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου: Εσύ σε ποιες νομικές διατάξεις βασίζεις αυτό που λες, το οποίο μόλις έκανα quote; 😉

Αν μου παραθέσεις τις διατάξεις του νόμου που ορίζουν αυτό που μόλις έγραψες, θα σου παραθέσω και εγώ τις διατάξεις του νόμου για αυτό που είπα πριν και για το οποίο πας να με αντικρούσεις με εντυπωσιακά 1), 2), 3) κλπ.

Προσοχή όμως, ακριβώς τις διατάξεις του νόμου, έτσι; 😉

Δημοσ.

Οπότε να πάμε όλοι μαζικά να κάνουμε μηνύσεις πχ στον Μπλέτσα (και στον κάθε Μπλέτσα) που γυρνάει με μια κάμερα στο χέρι και μας καταγράφει χωρίς να μας ρωτάει και τα βγάζει στην τηλεόραση σωστά;

Δημοσ.

οτι ειμαστε ενα καφενειο σε αυτα τα θεματα ειναι σιγουρο

χρησιμοποιει η αστυνομια της καμερες για ταυτοποιηση η συλληψη υποπτων αλλα εσυ δεν μπορεις να δωσεις υλικο αν δεν στο ζητησουν χαχαχαχα

τελος παντων στην Αυστραλια που ξερω πολυ καλα δεν υπαρχει θεμα προσωπικων δεδομενων για τις καμερες που εχει στησει η αστυνομια και μπορω να πω οτι ειναι σχεδον παντου κυριως στα φαναρια επανω και γενικα ειναι γεματος ο τοπος,οι περισσοτερες βεβαια ειναι διαχειρησης κυκλοφοριας αλλα αυτο δε σημαινει οτι αν σου ερθει ενα προστιμο στο σπιτι με φωτο δεν ειναι μη εγκυρο.

πιστευω οτι οπως φωτογραφιζουμε και τραβαμε βιντεο δεν ειναι παρανομο αρκει να μην χρησιμοποιησεις το υλικο δολια και οχι για προσωπικη χρηση εκθετοντας προσωπα  ..αυτο μου το ειχε πει φιλος δικηγορος

εγω εχω πολλα χρονια στο καθρεπτη και δεν φαινεται αλλα επειδη υπαρχουν πολλοι καγκουρες οδηγοι αν εμπλακω τουλαχιστον να εχω κατι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...