qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα στην κοινότητα, Διαθέτω ένα aerocool ls5200, ένα φοβερό κουτί που αγόρασα πέρσι προς 55 ευρώ. Έκανα κανονικά τη (μετ)εγκατάσταση του συστήματός μου από το παλιό, και όταν πήγα να το κατεβάσω στο πάτωμα, το έπιασα ατσούμπαλα από λάθος σημείο, με αποτέλεσμα το πάνελ ελέγχου που ήταν κολλημένο στην πρόσοψη να σπάσει και να ξεκολλήσουν κάποια καλώδια - χαλάσει ένα από τα διακοπτάκια των ανεμιστήρων της πρόσοψης. Για να μην τα πολυλογώ, από το μπροστά πάνελ λειτουργεί μόνο το on-off, ένα διακοπτάκι ανεμιστήρα και μία usb 2. Ένα διακοπτάκι ανεμιστήρα, μία usb 2 και *μάλλον* η usb 3, δε δουλεύουν. Επίσης, ένα δοντάκι του πάνελ έχει σπάσει από τη σύνδεσή του με το επάνω κάλυμα, κάτι που έχει ως συνέπεια να ψιλοκουνιέται. Έστειλα στην aerocool για ανταλλακτικό και μου είπαν ότι δεν παράγεται πλέον το κουτί, επομένως δε μπορούν να κάνουν κάτι. Μου συνέστησαν να επικοινωνήσω με τον ντόπιο πωλητή μου. Πήρα το κατάστημα και μου είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι και ότι ΑΝ βρω κάτι, θα το βρω στο ίντερνετ. Προσπαθώ σε άμαζον, αλί και e-bay να βρω ανταλλακτικό, αλλά δε στέκομαι τυχερός. Έχει κανείς καμιά ιδέα τί να κάνω; Το κουτί είναι ολοκαίνουριο και εξαιρετικής ποιότητας, δε λέει να το κρατήσω 1 χρόνο και να το πετάξω χωρίς να του βάλω το νέο σύστημα που είχα κατά νου. Το πήρα ακριβό για να κρατήσει... Και φυσικά δεν ψήνομαι να βάλω νέο σύστημα σε κουτί που δεν είναι σωστό λειτουργικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Ακριβό με... 55 ευρώ; 😮 Και τα κουτιά με 200 ή με 400 ευρώ τι είναι; 😮 Πάρε άλλο κουτί, πιο σοβαρό και πιο... ακριβό και... τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Τα κουτιά που ξεπερνούν μία τιμή περίπου στα 80, απευθύνονται κατά τη γνώμη μου σε 3 κατηγορίες ανθρώπων. Εργαζόμενους για τους οποίους έχει σημασία το φαίνεσθαι, ενθουσιώδεις χρήστες - επαγγελματίες και κάγκουρες. Ένας απλός χρήστης και casual gamer καλύπτεται άψογα από μεγάλα κουτιά με στιβαρή κατασκευή, μεγάλους ανεμιστήρες, φίλτρα κι άνετο airflow. Αν έχεις κάτι επί της ουσίας να πεις, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Για κλαρινογαμπρισμούς, είναι πρόσφορα ένα σωρό θέματα στην ενότητα, αλλά όχι το παρόν. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimpa16 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δώσε μερικές φωτό,μήπως και υπάρξουν ιδέες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Oρίστε μερικές φωτογραφίες. Με πράσινο είναι ό,τι λειτουργεί και με κόκκινο ό,τι μισολειτουργεί ή χάλασε (τελοσπάντων, θέλει επιδιόρθωση). -Καλώδια σε led σκληρού δίσκου (το μικρότερο κακό). -Διακόπτης ανεμιστήρα 1, δε δουλεύει καθόλου. Τον άλλον κάπως τον έφτιαξα, αυτόν δεν τον κατάφερα. Πολύ σημαντικό, γιατί τώρα έχω αναγκαστικά 2 12ρηδες ανεμιστήρες σε μία παροχή και ένα διακόπτη (μειωμένες στροφές). -Από το λειτουργικό διακόπτη έχει χαλάσει το ένα πάσο της βίδας με αποτέλεσμα στη μία φωτό να είναι παρούσα και στην άλλη απούσα. -Πάσο βιδώματος του πάνελ πάνω στο καπάκι του κουτιού. Πολύ σημαντικό, δίνει αίσθηση αστάθειας. -Μία θύρα usb 2. Παίζει μόνο αν της σπρώξεις τα καλώδια προς το μέρος της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Τρεις λυσεις υπαρχουν. - το επιδιορθωνεις μονος σου, καθως δεν ειναι δυσκολο εαν πιανουν λιγο τα χερια σου - αναζητεις αλλο απο ebay ή το αντικαθιστας με καποιο επισης αλλο αν και διαφορετικο οπως πχ https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=front+panel&_sacat=0 - το δινεις σε καποιον να στο επισκευασει, με κοστος τουλαχιστον 20€ για να ασχοληθει ( εαν ασχοληθει κι εαν βρεις καποιον ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, 29gk είπε Τρεις λυσεις υπαρχουν. - το επιδιορθωνεις μονος σου, καθως δεν ειναι δυσκολο εαν πιανουν λιγο τα χερια σου - αναζητεις αλλο απο ebay ή το αντικαθιστας με καποιο επισης αλλο αν και διαφορετικο οπως πχ https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=front+panel&_sacat=0 - το δινεις σε καποιον να στο επισκευασει, με κοστος τουλαχιστον 20€ για να ασχοληθει ( εαν ασχοληθει κι εαν βρεις καποιον ) - Το led έστω το φτιάχνω. Το διακόπτη πώς τον φτιάχνω; Δεν ξέρω καθόλου πώς λειτουργούν αυτά. Είναι 3ων θέσεων (2, 0, 1). Επίσης, πώς το επαναφέρω στο σωστό σημείο χωρίς να κουνιέται, αφού η βίδα πέθανε; Κόλλα; Ποια είναι αρκετά δυνατή μεταξύ πλαστικών. Κι όλα αυτά παρακάμπτοντας τη usb για την οποία επίσης δνε έχω ιδεά. -Αυτά που πόσταρες είναι για front panel. Το δικό μου δεν είναι 13.3 εκατοστά (5.25 ίντσες), αλλά 11.5 εκατοστά. Τα έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά δε μπορώ να βρω κάποιο με ενσωματωμένο on-off και χρήση δίσκου. Κάποια ιδέα εδώ; -Τόσο πολύ λες να πάρει; Εδώ είχα δώσει 40 για να μου αλλάξουν οθόνη σε κινητό που έπρεπε πρώτα να το διαλύσεις και μετά να το ξανασυναρμολογήσεις. Αυτό το πράμα που έχω πάθει, κάποιος με τεχνογνωσία και υλικά , το λύνει στο 10λεπτο. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από qwertyuiop2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε - Το led έστω το φτιάχνω. Το διακόπτη πώς τον φτιάχνω; Δεν ξέρω καθόλου πώς λειτουργούν αυτά. Είναι 3ων θέσεων (2, 0, 1). Επίσης, πώς το επαναφέρω στο σωστό σημείο χωρίς να κουνιέται, αφού η βίδα πέθανε; Κόλλα; Ποια είναι αρκετά δυνατή μεταξύ πλαστικών. Κι όλα αυτά παρακάμπτοντας τη usb για την οποία επίσης δνε έχω ιδεά. -Αυτά που πόσταρες είναι για front panel. Το δικό μου δεν είναι 13.3 εκατοστά (5.25 ίντσες), αλλά 11.5 εκατοστά. Τα έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά δε μπορώ να βρω κάποιο με ενσωματωμένο on-off και χρήση δίσκου. Κάποια ιδέα εδώ; -Τόσο πολύ λες να πάρει; Εδώ είχα δώσει 40 για να μου αλλάξουν οθόνη σε κινητό που έπρεπε πρώτα να το διαλύσεις και μετά να το ξανασυναρμολογήσεις. Αυτό το πράμα που έχω πάθει, κάποιος με τεχνογνωσία και υλικά , το λύνει στο 10λεπτο. - Tον διακοπτη ειτε τον αλλαζεις με νεο ειτε τον επιδιορθωνεις. Τη θεση της βιδας ειτε την συμπληρωνεις με αλλη ειτε με διαφορετικο τροπο, με εσχατη τη λυση της κολλησης. Για τις usb υπαρχουν οδηγιες στο youtube - Ψαχνεις για 3,5" τοτε ή κανεις πατεντα - Εαν το κουτι ολοκληρο κοστισε 55€, ποσο αποτιμας το συγκεκριμενο πανελ; Επισης εαν καποιος, οποιοσδηποτε αφιερωσει 1 ωρα απο τον χρονο του, ποσο την κοστολογεις; Το ιδιο και το 10λεπτο καποιου που πληρωσε για να αποκτησει τεχνογνωσια και με υλικα που μπορει να κοστισουν 3, 5 ή και παραπανω ευρω. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από 29gk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, 29gk είπε - Tον διακοπτη ειτε τον αλλαζεις με νεο ειτε τον επιδιορθωνεις. Τη θεση της βιδας ειτε την συμπληρωνεις με αλλη ειτε με διαφορετικο τροπο, με εσχατη τη λυση της κολλησης. Για τις usb υπαρχουν οδηγιες στο youtube - Ψαχνεις για 3,5" τοτε ή κανεις πατεντα - Εαν το κουτι ολοκληρο κοστισε 55€, ποσο αποτιμας το συγκεκριμενο πανελ; Επισης εαν καποιος, οποιοσδηποτε αφιερωσει 1 ωρα απο τον χρονο του, ποσο την κοστολογεις; Το ιδιο και το 10λεπτο καποιου που πληρωσε για να αποκτησει τεχνογνωσια και με υλικα που μπορει να κοστισουν 3, 5 ή και παραπανω ευρω. -Δεν είναι ειδικός διακόπτης; 😛 Εννοώ το σπασμένο πάσο που κουμπώνει το πάνελ πάνω στο κουτί, όχι το χαλαρωμένο που κουμπώνει το διακόπτη πάνω στο πάνελ. Το δεύτερο νομίζω θα φτιάξει με μία απλή βίδα παχύτερη. -Ούτε το 3,5 μου κάνει... -Το αποτιμώ γύρω στο 20άρι-25άρι ως επιδιόρθωση. Άντε να χαραμίσω ακόμα 5, δλδ 30, για να αποφύγω τον κόπο της μετακόμισης κουτιού. Μετά δε συμφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 - Ολοι οι διακοπτες ιδιοι ειναι. Υπαρχουν αλλωστε 100αδες παραλλαγες. Κοιτα σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων ή κανιβαλισε κατι αλλο. Σε ολα τα υπολοιπα θα χρειαστεις πατεντες - Υπαρχει και η λυση της ...παρακαμψης. Αντικαθιστας δηλαδη ολα οσα φοραει το πανελ με αλλα, πχ θυρες usb πισω ή με τρυπημα καπου στο κουτι μπροστα/πλαι, τους διακοπτες με ενα αλλο fan controller κτλ. Πολυ πιο οικονομικη και ευχρηστη λυση τελικα - Για μενα δεν συμφερουν ουτε τα 10€ για να πληρωσεις καποιον για κατι σαν κι αυτο. Εχοντας φυσικα δεδομενο και το κοστος των υλικων. Σε περιπτωση δηλαδη που ειχα απορριψει για τον οποιο λογο τα δυο παραπανω, και ηθελα οπωσδηποτε αυτες τις λειτουργιες, θα πηγαινα σιγουρα σε νεο κουτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Στις 25/11/2018 στις 9:14 ΜΜ, 29gk είπε - Ολοι οι διακοπτες ιδιοι ειναι. Υπαρχουν αλλωστε 100αδες παραλλαγες. Κοιτα σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων ή κανιβαλισε κατι αλλο. Σε ολα τα υπολοιπα θα χρειαστεις πατεντες - Υπαρχει και η λυση της ...παρακαμψης. Αντικαθιστας δηλαδη ολα οσα φοραει το πανελ με αλλα, πχ θυρες usb πισω ή με τρυπημα καπου στο κουτι μπροστα/πλαι, τους διακοπτες με ενα αλλο fan controller κτλ. Πολυ πιο οικονομικη και ευχρηστη λυση τελικα - Για μενα δεν συμφερουν ουτε τα 10€ για να πληρωσεις καποιον για κατι σαν κι αυτο. Εχοντας φυσικα δεδομενο και το κοστος των υλικων. Σε περιπτωση δηλαδη που ειχα απορριψει για τον οποιο λογο τα δυο παραπανω, και ηθελα οπωσδηποτε αυτες τις λειτουργιες, θα πηγαινα σιγουρα σε νεο κουτι. Άμα λέω εγώ ότι η λύση είναι το καινούριο κουτί, μας λένε και κάγκουρες. Τα Aerocool έχουν την πιο άθλια ποιότητα κουτιού που έχω δει. Παθών και μαθών, δεν ξαναπαίρνω με τίποτα. Το πιο απαράδεκτο που έζησα, οι μη σωστές διαστάσεις στην υποδοχή του I/O Shield της μητρικής, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να... στραβώσω με άσκηση πίεσης την υποδοχή, για να μπορέσει να μπει! Επίσης χάλασε (έσπασε εσωτερικά) η υποδοχή out των ακουστικών στο front panel (η πράσινη), μετά από λίγη χρήση, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πάρω νέο front panel από Κίνα, για να μην πετάξω του κουτί, επειδή άρεσε σχεδιαστικά στο παιδί. Οι δονήσεις του σκληρού δίσκου μεταφέρονται στο κουτί, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί σαν ηχείο και να κάνει σαν diesel αυτοκίνητο. Οι τρύπες στη βάση του τροφοδοτικού για την εισαγωγή αέρα είναι εκτός προβλεπόμενης θέσης, με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας να εισάγει αέρα μόνο από την μισή περίπου επιφάνειά του (απόδειξη ότι έπιασε σκόνη μόνο στη μισή επιφάνεια)! Περιμένω πως και πως να το βαρεθεί το παιδί για να το πετάξω με μεγάλη μου ευχαρίστηση! Γι' αυτό ξαναλέω, πέταξέ το και πάρε ένα σοβαρό ποιοτικό κουτί! Και όχι, στα 50 ευρώ δεν υπάρχει τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helicoid Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, RTW4ever είπε ...και πάρε ένα σοβαρό ποιοτικό κουτί! Και όχι, στα 50 ευρώ δεν υπάρχει τέτοιο. Θα συμφωνήσω οτι το συγκεκριμένο Aerocool δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας αλλά μην λέμε και οτι θέλουμε. Καινούριο το HEC (Heroichi/Compucase) CI-6A19 είχε ~€50 και ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά βάζει κάτω πολύ πιο ακριβά και "μοντέρνα" κουτιά. Και μιλάω για το ίδιο, που είναι σχεδόν 15 χρονών και μοιάζει με καινούριο ακριβώς επειδή είναι φτιαγμένο για να αντέχει με ποιοτικά υλικά. Άψογα fan filters, hdd και 3.5'' optical cages, antivibration rings, snap-in rails για τα opticals, yate loon fans με πλαστικά στηρίγματα για εύκολο βγάλε/καθάρισε, case door lock & alarm, το πιο στιβαρό chassis ever (το ίδιο έμπαινε και στα αντίστοιχα midi lian li της εποχής) και πολλά άλλα. Στις αγγελίες εδώ μέσα το βρίσκεις και €15 ευρώ. Και λόγω κατασκευής -αν δεν ήταν εντελώς νεάντερνταλ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης- θα είναι σαν καινούριο, επειδή είναι τανκ. Το θέμα δεν είναι να δώσεις €150 για καινούριο κουτί γιατί και αυτό πολύ πιθανόν να βγει μάπα. Θέλει ψάξιμο και να βρεις το vfm που δεν πληρώνεις όνομα και bling αλλά ανθεκτικότητα και ευχρηστία. Έχω full tower αλουμινένιο Lian Li με της Παναγιάς τα μάτια πάνω και το έχω και κάθεται στην αποθήκη επειδή το HEC μετά από τόσα χρόνια δεν με έχει προδώσει. Αν του ρίξεις και λίγο modding (πχ μετακίνηση σκληρών σε 5.25'' cage για να έχεις χώρο για γομάρια gpus και sli/crossfire) παίζει και να σε θάψει. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από helicoid 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, helicoid είπε Θα συμφωνήσω οτι το συγκεκριμένο Aerocool δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας αλλά μην λέμε και οτι θέλουμε. Καινούριο το HEC (Heroichi/Compucase) CI-6A19 είχε ~€50 και ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά βάζει κάτω πολύ πιο ακριβά και "μοντέρνα" κουτιά. Και μιλάω για το ίδιο, που είναι σχεδόν 15 χρονών και μοιάζει με καινούριο ακριβώς επειδή είναι φτιαγμένο για να αντέχει με ποιοτικά υλικά. Άψογα fan filters, hdd και 3.5'' optical cages, antivibration rings, snap-in rails για τα opticals, yate loon fans με πλαστικά στηρίγματα για εύκολο βγάλε/καθάρισε, case door lock & alarm, το πιο στιβαρό chassis ever (το ίδιο έμπαινε και στα αντίστοιχα midi lian li της εποχής) και πολλά άλλα. Στις αγγελίες εδώ μέσα το βρίσκεις και €15 ευρώ. Και λόγω κατασκευής -αν δεν ήταν εντελώς νεάντερνταλ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης- θα είναι σαν καινούριο, επειδή είναι τανκ. Το θέμα δεν είναι να δώσεις €150 για καινούριο κουτί γιατί και αυτό πολύ πιθανόν να βγει μάπα. Θέλει ψάξιμο και να βρεις το vfm που δεν πληρώνεις όνομα και bling αλλά ανθεκτικότητα και ευχρηστία. Έχω full tower αλουμινένιο Lian Li με της Παναγιάς τα μάτια πάνω και το έχω και κάθεται στην αποθήκη επειδή το HEC μετά από τόσα χρόνια δεν με έχει προδώσει. Αν του ρίξεις και λίγο modding (πχ μετακίνηση σκληρών σε 5.25'' cage για να έχεις χώρο για γομάρια gpus και sli/crossfire) παίζει και να σε θάψει. Μα δεν μίλησα για παλιά κουτιά, και μάλιστα τόσο παλιά. Δεν αντιλέγω σε όσα λες, και εγώ έχω ένα παλιό Thermaltake Armor στην αποθήκη, κτήνος 15 κιλά. Είναι γνωστό ότι τα σημερινά κουτιά υστερούν σε ποιότητα, γι' αυτό λέω ότι με 50 ευρώ δεν βρίσκεις ποιοτικό κουτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Ayt;o εδώ προτείνεται αρκετά τακτικά πάντως, κι έχει καλές κριτικές. Τι κουτί να πάρουμε δηλαδή, των 100+ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Ayt;o εδώ προτείνεται αρκετά τακτικά πάντως, κι έχει καλές κριτικές. Τι κουτί να πάρουμε δηλαδή, των 100+ ; καλυτερα αυτο εδω που ειναι ποιο καλυτερο σαν κουτι https://www.skroutz.gr/s/9557021/CoolerMaster-Masterbox-5-Window.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα