phanispal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Τι πάει να πει δε βάζουμε; Τι μπορεί να συμβεί; Εγώ τα έχω βάλει και παίζουν μια χαρά, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον. Αυτά έχω: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 16 hours ago, phanispal said: Τι πάει να πει δε βάζουμε; Τι μπορεί να συμβεί; Εγώ τα έχω βάλει και παίζουν μια χαρά, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον. Αυτά έχω: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html μειωμενες ταχυτητες και εφοσον εχεις παρει τα passthrough ποιος ο λογος να τα βαλεις πανω στο πολυπριζο και οχι το πολυπριζο πανω στο Powerline? ειλικρινα τα manual τα ανοιγει ποτε κανεις να τα διαβαζεις στις συσκευασιες ή στο ιντερνετ?ενα απο τα πρωτα πραγματα στα powerlines ειναι το πως τα συνδεεουμε.β.οτι καποια Powerlines βγαινουν με πριζα πανω υπαρχει λογος και το τονιζουν οτι ειναι passthrough.δεν ειναι οτι δεν θα παιξει αλλα χανεις σε ταχυτητες και ισως και προβληματα αποσυνδεσεων.επισης με το tpplc που δινει η tp link τα κανεις firmware update οπως και secure. copy paste απο ενα review που εκανα για τα powerlines τα fritz που ισχυει για ολα Το FRITZ!Powerline 1240E συνδέθηκε μόνο του σε μία πρίζα και το FRITZ!Powerline 1000E συνδέθηκε και αυτό μόνο του σε μία άλλη πρίζα. Μέσα από το Web Interface ενεργοποιήσαμε το MIMO όπως και το optimize transmission. Με το πρόγραμμα FRITZ!Powerline σημειώσαμε την ταχύτητα μεταξύ των PLC που ήταν SEND 658Mbit/s και RECEIVE 664Mbit/s. Επαναλάβαμε την ίδια δοκιμή με μόνη διαφορά ότι το FRITZ!Powerline 1000E συνδέθηκε πάνω σε ένα πολύπριζο ασφαλείας APC SURGE PERFORMANCE, στο οποίο ήταν συνδεδεμένοι 3 φορτιστές, 1 ασύρματο τηλέφωνο και 1 VDSL modem router. Η ταχύτητα μειώθηκε στα SEND 238Mbit/s και RECEIVE 187Mbit/s. Μεγάλη πτώση ταχύτητας και αναμενόμενο αφού συνδέθηκε πάνω σε πολύπριζο ασφαλείας. Η ίδια δοκιμή έγινε ξανά αυτή τη φορά, με απλό πολύπριζο. Η ταχύτητα ήταν SEND 555Mbit/s και RECEIVE 574Mbit/s. Η απώλεια στην ταχύτητα ήταν μικρή συγκριτικά με την αρχική μας δοκιμή που είχαμε συνδέσει το κάθε Powerline σε ξεχωριστή πρίζα. Για τον απαιτητικό χρήστη η απώλεια αυτή μπορεί να είναι σημαντική, αλλά για τον απλό χρήστη που θέλει απλά να μεταφέρει το bandwidth της ADSL/VDSL του σε κάποιον άλλο χώρο δε αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Υπενθυμίζουμε ότι τα Powerlines που δεν είναι Passthrough έχουν μικρότερο κόστος αγοράς από τα Passthrough.
phanispal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Είπα πιο πάνω ποιος είναι ο λόγος. Τυχαίνει εδώ που είμαι οι πρίζες να είναι ακριβώς πίσω από το μπουφέ και βιβλιοθήκη. Ή θα έπρεπε να πάρω μπαλαντέζες με φις που βγαίνουν προς τα έξω όσο πιο λίγο γίνεται και πάνω τους να βάλω τα powerlines, είτε να ανοίξω τρύπες στα έπιπλα. Είπα να δοκιμάσω να μην κάνω τίποτα από αυτά και να δω αν παίζουν έτσι, και απ' τη στιγμή που παίζουν και είμαι ικανοποιημένος, δε βλέπω το λόγο να αλλάξω κάτι. Συγχρονίζω στα 37Mbps και κατεβάζω σταθερά στα 3.8-4.2MB/s. Πού έχασα σε ταχύτητα;
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 56 minutes ago, phanispal said: Είπα πιο πάνω ποιος είναι ο λόγος. Τυχαίνει εδώ που είμαι οι πρίζες να είναι ακριβώς πίσω από το μπουφέ και βιβλιοθήκη. Ή θα έπρεπε να πάρω μπαλαντέζες με φις που βγαίνουν προς τα έξω όσο πιο λίγο γίνεται και πάνω τους να βάλω τα powerlines, είτε να ανοίξω τρύπες στα έπιπλα. Είπα να δοκιμάσω να μην κάνω τίποτα από αυτά και να δω αν παίζουν έτσι, και απ' τη στιγμή που παίζουν και είμαι ικανοποιημένος, δε βλέπω το λόγο να αλλάξω κάτι. Συγχρονίζω στα 37Mbps και κατεβάζω σταθερά στα 3.8-4.2MB/s. Πού έχασα σε ταχύτητα; α.να το βαλεις σε κανονικο πολυπριζο πες οκ αλλα να το βαλεις πανω σε ασφαλειας κοβει αρκετα απο την ταχυτητα . απλα εσυ δεν το βλεπεις επειδη η ταχυτητα που κλειδωνουν τα powerline συνεχιζει να ειναι παραπανω απο την ταχυτητα του internet. για να δεις ποσο κλειδωνουν θες το tpplc Utility. μπορει πχ κανονικα να κλειδωναν στα 400mbit και τωρα να ειναι στα 150 που βεβαια τα 150 ειναι παραπανω απο τα 37mbit που εχεις. το σωστο θα ηταν να βαλεις επεκταση στα καλωδια του ρευματος ειδικα για αυτο που ειναι με πολυπριζο ασφαλειας.δεν ειναι υποχρεωτικο απλα σου ανεφερα ποιο ειναι το ιδανικο.τα υπολοιπα μπορεις να τα δεις και στα 3 review για τα Powerline που εχω κανει.επισης ακριβως για να μην χανεις ταχυτητα για αυτο θα δεις παντου να αναφερουν να μην τα βαλεις πανω σε πολυπριζα αλλο τοσο ασφαλειας.απλα στο λεω για να το ξερεις διοτι τωρα πχ εισαι με 37mbit αλλα μπορει καπου αλλου ή μελλοντικα να εισαι με 200 Mbit και εκει να εχεις θεμα.απλα για να ξερεις δηλαδη.το ποσο χανεις σε ταχυτητα σου εγραψα ενα παραδειγμα πιο πανω.οτι αντι να εχω πχ 600mbit ειχα 230 λογω του πολυπριζου ασφαλειας τα οποια ειναι παραπανω απο την ταχυτητα vdsl βεβαια.
phanispal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Όντως στα ~165Mbps κλειδώνουν τώρα (έχω το tpPLC), αλλά όπως λες και πάλι είμαι πολύ πάνω από τα 37 που κλειδώνει το router. Οπότε, αν δε χάνω κάπου αλλού, πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αλλάξω κάτι στην παρούσα φάση. Αν είχα αποσυνδέσεις και μάλιστα συχνές, προφανώς και θα έκανα το καλύτερο δυνατό για να τις εξαλείψω.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 4 minutes ago, phanispal said: Όντως στα ~165Mbps κλειδώνουν τώρα (έχω το tpPLC), αλλά όπως λες και πάλι είμαι πολύ πάνω από τα 37 που κλειδώνει το router. Οπότε, αν δε χάνω κάπου αλλού, πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αλλάξω κάτι στην παρούσα φάση. Αν είχα αποσυνδέσεις και μάλιστα συχνές, προφανώς και θα έκανα το καλύτερο δυνατό για να τις εξαλείψω. οκ.απλα στο λεω απλα για να το ξερεις οτι αμα δεις κατι παραξενο να ξερεις που μπορει να οφειλεται. υπαρχουν και powerline που δεν ειναι passthrough οποτε εκει ναι τα κουμπωνεις δυστυχως πανω σε πολυπριζα.απλα τα πολυπριζα ασφαλειας λογω φιλτρων κτλ κοβουν πολυ παραπανω απο οτι ενα κανονικο πολυπριζο
thanosAIAS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς να βάλεις ένα splitter και να μοιράσεις τη σύνδεση internet από το power line σε περισσότερες από μία συσκευές;
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 On 22/01/2019 at 18:50, thanosAIAS said: Μπορείς να βάλεις ένα splitter και να μοιράσεις τη σύνδεση internet από το power line σε περισσότερες από μία συσκευές; το Powerline Μεταφερει Internet απο ETHERNET.αρα δεν υπαρχει η λεξη splitter αλλα υπαρχει η λεξη Switch.και ναι ακομα και αν το Powerline βγαζει μια εξοδο ethernet αντι για 2-3 που βγαζουν μερικα μπορεις κανονικοτατα να βαλεις ενα switch,ενα accesss point ή δεν ξερω τι και να δωσεις σε 1002 συσκευες εφοσον βγαζει ethernet ασχετα οτι πιο πριν περναει απο το ρευμα του συμπεριφερεσαι σαν ethernet.Οτι θα εκανες με μια ethernet απο το router μπορεις να κανεις και με μια ethernet απο το powerline. απλα η διαφορα τους ειναι οτι επειδη το powerline ειναι Powerline πισω απο την ethernet θα εχει μικροτερη ταχυτητα απο οτι αν επαιρνες απευθειας απο ενα Switch ή τον router.Μιλαμε για ιδια Interface Παντα.
thanosAIAS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, poulinos είπε το Powerline Μεταφερει Internet απο ETHERNET.αρα δεν υπαρχει η λεξη splitter αλλα υπαρχει η λεξη Switch.και ναι ακομα και αν το Powerline βγαζει μια εξοδο ethernet αντι για 2-3 που βγαζουν μερικα μπορεις κανονικοτατα να βαλεις ενα switch,ενα accesss point ή δεν ξερω τι και να δωσεις σε 1002 συσκευες εφοσον βγαζει ethernet ασχετα οτι πιο πριν περναει απο το ρευμα του συμπεριφερεσαι σαν ethernet.Οτι θα εκανες με μια ethernet απο το router μπορεις να κανεις και με μια ethernet απο το powerline. απλα η διαφορα τους ειναι οτι επειδη το powerline ειναι Powerline πισω απο την ethernet θα εχει μικροτερη ταχυτητα απο οτι αν επαιρνες απευθειας απο ενα Switch ή τον router.Μιλαμε για ιδια Interface Παντα. Σ' ευχαριστώ φίλε μου!
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, thanosAIAS said: Σ' ευχαριστώ φίλε μου! οτι ειναι εδω ειμαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα