Blackdog17 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 καλησπερα αρχικα ο χωρος ειναι οπως φαινεται στη φωτογραφια. εχω περασει καλωδιο απο τη γραμμη τηλ στο ρουτερ γτ το ιντερνετ το θελω στα 2 δωματια μονο. Στο δωματιο 1 ειναι το pc και στο δωματιο 2 ειναι η tv kai to tv box οπου εχω περασει επισης ενα καλωδιο ethernet και το βαζω/βγαζω απο τν στο τν box.. Η τν ειναι smart και streamarw online, οποτε θελω να πιανει καλα για αυτο εχω περασει και το καλωδιο . ΑΝ αγορασω αυτο το power line : https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/powewrlines/TP-Link-Powerline-Tl-wpa8630p-Kit.htm θα ειναι ενταξι λετε απο θεμα ταχυτητας.? θα το συνδεσω στην μπρίζα που εχει ακριβως πισω απο την τν και με καλωδια ethernet θα συνδεω και τις 2 συσκευεσ ταυτοχρονα.. οποτε δεν θα χρειαζεται να εχω μεσα στη μεση το καλωδιο ethernet kai ουτε να βαζω/βγαζω το καλωδιο . μια αλλη λυση ισως να ηταν μια κεραια repeater για να πιανει καλυτερα το wifi ,αλλα επειδη κοιμαμαι στο δωματιο 2 δεν ξερω ποσο καλο μπορει να ειναι να εχω δυνατο σημα wifi .. η ακομα πιο φτηνη λυση ενα ethernet hub usb και να μεινει το καλωδιο μεσα στη μεση.. Aν εχετε καποια καλυτερη ιδεα γραψτε.
militarist Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Εχω κατι αναλογο, απο ενα δωματιο σε αλλο με powerline καθ δεν χανω καθολου ταχυτητα. 1
dpolal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν αυτό που βλέπουμε είναι διαμέρισμα και το ρουτερ μπορεί να τοποθετηθεί στην επάνω αριστερή γωνία (κάτω από το γράμμα δ του σχήματος) τότε η απόσταση είναι αρκετά μικρή και με οπτική επαφή για να κάνεις άνετα δουλειά και με το απλό wifi του router. (αν φυσικά και οι υπόλοιπες συσκευές έχουν wifi δέκτες) Διαφορετικά ελέγχεις αν ο χώρος έχει απλό ή τριφασικό ρεύμα (το γράφει στον λογαριασμό του ρεύματος) και ανάλογα πέρνεις power line. Δεν νομίζω ότι χρεριάζεσαι απαραίτητα repeater εκεί έτσι όπως φαίνεται τουλάχιστον. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από dpolal
isay Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Αν έχεις τριφασικό, θελει δοκιμή. Αν ΔΕΝ εχεις τριφασικό, μια χαρά θα παιξει το powerline οπου αυτό που θα μπει στο δωμάτιο 2 να εχει ΔΥΟ εξόδους ethernet. Εγω βέβαια θα έβαζα καλά (με τρύπες, οδηγους, κλπ) καλώδιο ethernet απο το δωμάτιο 1 στο δωμάτιο 2 και μετά στο δωμάτιο 2 θα έβαζα ένα παλιο router σαν access point (και με κλειστό το wifi). Πολύ πιο σταθερή συνδεση Τα powerlines δεν μπαινουν πάνω σε ups ή σε (κανονικους) σταθεροποιητές τάσης
Blackdog17 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Αρχικα να πω οτι εχω τριφασικο ρευμα.στα 2 αυτα δωματια ειναι στην ιδια φαση νομιζω οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα .. isay αυτο που ειπες για το router να γινει acess point ειναι φοβερη ιδεα και δεν ηξερα καν οτι μπορει να γινει κατι τετοιο ..(το εκανα ηδη). Επισης αγορασα αυτο που ελεγα (ισως λιγο βιαστηκα λογω black friday ) και θα το δοκιμασω και αυτο .. Η επομενη κινηση θα ειναι αυτο που ειπες να περαστει ενα καλωδιο ethernet μεσα απο τον τοιχο και να συνδεει αυτα τα 2 δωματια ..ελπιζω να μην στοιχισει πολα και να ειναι σχετικα ευκολο γιατι πραγματικα ειναι αυτο που χρειαζετα το σπιτι ..
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Στις 25/11/2018 στις 9:12 ΜΜ, isay είπε Τα powerlines δεν μπαινουν πάνω σε ups ή σε (κανονικους) σταθεροποιητές τάσης Σημαντική πληροφορία αυτή. Σε απλά πολύπριζα μπαίνουν; Γιατί διάβασα ένα σχόλιο στο skroutz για ένα TP-Link ότι δε μπαίνει σε πολύπριζο. Επίσης ο ίδιος έλεγε ότι είχε κάποιες αποσυνδέσεις.
isay Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Σημαντική πληροφορία αυτή. Σε απλά πολύπριζα μπαίνουν; Γιατί διάβασα ένα σχόλιο στο skroutz για ένα TP-Link ότι δε μπαίνει σε πολύπριζο. Επίσης ο ίδιος έλεγε ότι είχε κάποιες αποσυνδέσεις. Υπάρχουν δυο κυριες ομάδες καλωδιων ρευματος. Αυτα που το μέταλλικο τμήμα ειναι ένα συμπαγές σώμα και αυτά που το μεταλλικο τμήμα είναι πολλές ίνες. Το 99% των πολύπριζων έχουν καλώδια με ίνες (για να ειναι ευκαμπτα χωρίς πλαστικές παραμορφώσεις), ενω το 99% των καλωδιων στον τοιχο ειναι Για να πιάσουμε τα όρια τι λένε οι κατασκευαστές ΣΥΝ το πως επηρεάζονται, αν τα συνδέσεις σε καλώδια που έχουν ίνες επηρεάζεται η ποιοτητα επικοινωνιας τους, αρα πτωση ταχυτητας και υπο περιπτώσεις αποσυνδέσεις. Αρα αν πάμε by the book, πρεπει να το βαλεις απευθειας στην πριζα τοιχου. Στην πράξη τώρα στο 99% των περιπτωσεων δουλευει αν το βαλεις πάνω σε απλο πολυπριζο. Ιδανικη ισορροπια ειναι να παρεις powerlines με ενσωματωμενη πριζα σουκο, να βαλεις το pl στον τοιχο και μετα πανω στο pl το πολυπριζο. 1
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Οπότε στα παρακάτω για παράδειγμα υποθέτουμε ότι μπορούμε να κουμπώσουμε ένα απλό πολύπριζο στο ένα, και ένα ασφαλείας της APC στο άλλο; https://www.skroutz.gr/s/10700255/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v2.html
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 πριν το powerline δεν βαζεις τιποτα μετα τα powerline πανω στην πριζα του βαλε πολυπριζο ασφαλειας η οτι αλλο θες.δεν επηρεαζει υπαρχει οριο στα watt μονο.πχ τα devolo αντεχουν μεχρι 3600 watt
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 OK, να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά των powerlines με τα Wi-Fi extenders που βγάζουν και ethernet;
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 11 minutes ago, phanispal said: OK, να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά των powerlines με τα Wi-Fi extenders που βγάζουν και ethernet; powerline δικτυο απο πριζα ρευματος και μετα δινουν wifi. ta repeater παιρνουν ασυρματα δινουν ασυρματα και ethernet
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Εντάξει αυτό, αλλά αναφέρομαι σε περιορισμούς, απόδοση κ.λπ.. Εγώ ας πούμε στο σπίτι μου μένω τώρα έχω μόνο μία τηλεφωνική γραμμή, στο σαλόνι. Η απόσταση απ' το PC σε ευθεία είναι ~3 μέτρα, αλλά δεν παίζει να τραβήξω καλώδιο και να το έχω χύμα να το πατάμε ή να κάνω 7 κύκλους να το πάω γύρω-γύρω που και πάλι θα φαίνεται. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι τόσο η τηλεφωνική γραμμή στο σαλόνι, όσο και η πρίζα στο δωμάτιο με το PC, είναι κολλητά πίσω απ' το μπουφέ η πρώτη, και πίσω από βιβλιοθήκη η δεύτερη, και πρέπει να τρυπηθούν με ποτηροτρύπανο για να μη βγουν έξω τα έπιπλα. Βέβαια ο μπουφές είναι από Τηνιακό (MDF κινεζιά), και η βιβλιοθήκη είναι η κλασική από ΙΚΕΑ, οπότε δε θα στεναχωρηθώ άμα τα πειράξω. Γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως έχω το ίδιο αποτέλεσμα με Wi-Fi extender, όπου λογικά δε θα χρειαστεί να πειράξω τίποτα στην τηλεφωνική πρίζα και στον μπουφέ, αλλά και στο δωμάτιο, αν το σκέφτομαι σωστά ότι μπορώ να κουμπώσω το Wi-Fi extender πάνω στο πολύπριζο και να τραβήξω ένα UTP στο PC. Αλλά θα κάνω δουλειά ή μπα;
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 On 03/12/2018 at 08:28, phanispal said: Εντάξει αυτό, αλλά αναφέρομαι σε περιορισμούς, απόδοση κ.λπ.. Εγώ ας πούμε στο σπίτι μου μένω τώρα έχω μόνο μία τηλεφωνική γραμμή, στο σαλόνι. Η απόσταση απ' το PC σε ευθεία είναι ~3 μέτρα, αλλά δεν παίζει να τραβήξω καλώδιο και να το έχω χύμα να το πατάμε ή να κάνω 7 κύκλους να το πάω γύρω-γύρω που και πάλι θα φαίνεται. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι τόσο η τηλεφωνική γραμμή στο σαλόνι, όσο και η πρίζα στο δωμάτιο με το PC, είναι κολλητά πίσω απ' το μπουφέ η πρώτη, και πίσω από βιβλιοθήκη η δεύτερη, και πρέπει να τρυπηθούν με ποτηροτρύπανο για να μη βγουν έξω τα έπιπλα. Βέβαια ο μπουφές είναι από Τηνιακό (MDF κινεζιά), και η βιβλιοθήκη είναι η κλασική από ΙΚΕΑ, οπότε δε θα στεναχωρηθώ άμα τα πειράξω. Γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως έχω το ίδιο αποτέλεσμα με Wi-Fi extender, όπου λογικά δε θα χρειαστεί να πειράξω τίποτα στην τηλεφωνική πρίζα και στον μπουφέ, αλλά και στο δωμάτιο, αν το σκέφτομαι σωστά ότι μπορώ να κουμπώσω το Wi-Fi extender πάνω στο πολύπριζο και να τραβήξω ένα UTP στο PC. Αλλά θα κάνω δουλειά ή μπα; το καθε ενα εχει τα συν και τα πλην και διαφορετικη χρηση. α.τα powerlines παιζουν πιο καλα απο ενα Single band repeater και δεν εχουν το θεμα οτι πχ δεν πιανουν καλα σημα απο το adsl router κτλ. β.μπορουν να δωσουν και ασυρματα και ενσυρματα. γ.εχουν καλυτερο Ping συνηθως απο Wifi και καλυτερες ταχυτητες.(συνηθως). τα repeater. α.δεν σε νοιαζει αν ειναι αλλο ρολοι δεη. β.τα dual band repeater πετυχαινουν πολυ καλες ταχυτητες .τα single band αστα να πανε λιγακι ειδικα οταν ειναι στα 2,4ghz. αν βαλεις Powerline δεν πειραζεις τιποτα στην καλωδιωση σε πριζακια.τα βαζεις σε μια πριζα το ενα το συνδεεις με το ρουτερ το αλλο με το Pc και ετοιμα.στο repeater θες παραπανω ρυθμισεις. μπορεις πριν το Powerline να βαλεις μια επεκταση ρευματος για 2-3 μετρα ωστε το powerline να βγει εκει που θες και πανω σε αυτο κουμπωνεις το πολυπριζο.το ιδιο και με το repeater για να μην χανει σε σημα.
phanispal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Τελικά πήρα powerlines και δεν απάντησα στον εαυτό μου αρχικά επειδή ήθελα να τα τσεκάρω και μετά επειδή το ξέχασα. Τα πήρα πριν 5 εβδομάδες. Έβαλα και τα δύο πάνω σε πολύπριζα, το ένα σε απλό και το άλλο σε ασφαλείας της APC. Έπαιξαν απευθείας, χωρίς προβλήματα. Το μόνο που έχω παρατηρήσει, είναι δύο φορές να εμφανιστεί το θαυμαστικό στο εικονίδιο του δικτύου, δεν το λες αποσύνδεση δηλαδή. Κατά τ' άλλα κατεβάζω full και σταθερά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν αποσυνδέσεις από ένα σημείο και μετά, που αναφέρουν κάποιοι χρήστες, και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 δεν βαζουμε Powerlines πανω σε πολυπριζα ειδικα ασφαλειας.πρωτα μπαινει το Powerline και πανω σε αυτο το πολυπριζο αν ειναι passthrough.αν δεν ειναι Passthrough τοτε μπορεις στην αναγκη να το βαλεις πανω σε πολυπριζο αλλα οχι ασφαλειας. β.κοιτα για firmware update. 14 hours ago, phanispal said: Τελικά πήρα powerlines και δεν απάντησα στον εαυτό μου αρχικά επειδή ήθελα να τα τσεκάρω και μετά επειδή το ξέχασα. Τα πήρα πριν 5 εβδομάδες. Έβαλα και τα δύο πάνω σε πολύπριζα, το ένα σε απλό και το άλλο σε ασφαλείας της APC. Έπαιξαν απευθείας, χωρίς προβλήματα. Το μόνο που έχω παρατηρήσει, είναι δύο φορές να εμφανιστεί το θαυμαστικό στο εικονίδιο του δικτύου, δεν το λες αποσύνδεση δηλαδή. Κατά τ' άλλα κατεβάζω full και σταθερά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν αποσυνδέσεις από ένα σημείο και μετά, που αναφέρουν κάποιοι χρήστες, και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει. αν ειναι tp link το utility για να τα κανεις Secure και firmware update ειναι το tpplc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα