Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

«was first used in 1990 at the Koshien Stadium, the baseball ground at which the spring high school baseball tournament is staged.”  After that, Nikon delivered these lenses to news organizations in Japan and the rest of the world.  Beginning in 1994, Nikon made the massive lens available on the general market on a build to order basis.

I haven’t found any official retail prices on it; however, I’ve seen quotes ranging from $60,000 to $75,000 based on dollar values in the early 1990s.»

Φακος που κατασκευαστηκε αρχικα κατα παραγγελια ιδιωτη και μοιραστηκαν ελαχιστα κομματια σε οργανισμους και δεν υπαρχει καν τιμολογησή του σημερα, δεν τον λες και consumer ή οτι εστω καλύπτει φωτογραφικες αναγκες εστω και ιδιαιτερες.

Ξανερχομαστε στο αναμφισβήτητο γεγονος οτι τετοια εστιακα μηκη αποτελουν εστιακα μηκη παρακολουθησης στην πράξη (για οποιοδηποτε λογο) και οχι φωτογραφησης. Αντε να τα χρησιμοποιησεις και σε καμια εμπολεμη περιοχη για να βγαλεις φωτο απο συμπλοκες μεσα απο το δωματιο του ξενοδοχειου σου εαν εισαι πολεμικος ανταποκριτης. Αλλα τοτε θα εχεις αναγκαστικα ενα σοβαρο “bulletproof” σωμα οπως ενα Pentax και οχι την πλαστικουρα P900/P1000.

PS: ακομη περιμενουμε τα δειγματα φωτο στα 2.000mm της P900 του @hunter2000. Τα βλεπω να ειναι οπως οι φημισμενες μη-φωτο του petit-Nicola...!!

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

«was first used in 1990 at the Koshien Stadium, the baseball ground at which the spring high school baseball tournament is staged.”  After that, Nikon delivered these lenses to news organizations in Japan and the rest of the world.  Beginning in 1994, Nikon made the massive lens available on the general market on a build to order basis.

I haven’t found any official retail prices on it; however, I’ve seen quotes ranging from $60,000 to $75,000 based on dollar values in the early 1990s.»

Φακος που κατασκευαστηκε αρχικα κατα παραγγελια ιδιωτη και μοιραστηκαν ελαχιστα κομματια σε οργανισμους και δεν υπαρχει καν τιμολογησή του σημερα, δεν τον λες και consumer ή οτι εστω καλύπτει φωτογραφικες αναγκες εστω και ιδιαιτερες.

Ξανερχομαστε στο αναμφισβήτητο γεγονος οτι τετοια εστιακα μηκη αποτελουν εστιακα μηκη παρακολουθησης στην πράξη (για οποιοδηποτε λογο) και οχι φωτογραφησης. Αντε να τα χρησιμοποιησεις και σε καμια εμπολεμη περιοχη για να βγαλεις φωτο απο συμπλοκες μεσα απο το δωματιο του ξενοδοχειου σου εαν εισαι πολεμικος ανταποκριτης. Αλλα τοτε θα εχεις αναγκαστικα ενα σοβαρο “bulletproof” σωμα οπως ενα Pentax και οχι την πλαστικουρα P900/P1000.

PS: ακομη περιμενουμε τα δειγματα φωτο στα 2.000mm της P900 του @hunter2000. Τα βλεπω να ειναι οπως οι φημισμενες μη-φωτο του petit-Nicola...!!

Ο μόνος λόγος που δεν τις ανεβάζω είναι για να σε βλέπω να τρελαίνεσαι και να κάνεις σαν 15χρονο που του θίχτηκε ο εγωισμός, αν και πιστεύω ότι είσαι. Μάλλον δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο στην ζωή σου από το να είσαι όλη μέρα στο insomnia και να γράφεις στο φόρουμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hunter2000 είπε

Ο μόνος λόγος που δεν τις ανεβάζω είναι για να σε βλέπω να τρελαίνεσαι και να κάνεις σαν 15χρονο που του θίχτηκε ο εγωισμός, αν και πιστεύω ότι είσαι. Μάλλον δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο στην ζωή σου από το να είσαι όλη μέρα στο insomnia και να γράφεις στο φόρουμ. 

Δικαιολογιες νηπιαγωγειου...!! Κανενα παιδακι δημοτικου μπορει και να ξεγελασεις... Οι υπολοιποι απλα καταλαβαμε οτι εχεις τοσες φωτο οσες selfie εχω εγω απο την αποστολη στον Άρη! Να κανεις παρεα με τον petit Nicola να ανταλλασετε τις φωτο που δεν εχετε! Μπορειτε να κανετε βεβαια συλλογη απο φωτο απο το ιντερνετ. Να κανετε και αλμπουμ!

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Παιδιά ... όχι προσωπικές επιθέσεις και προσβολές. Χαλάνε την ατμόσφαιρα. Είναι δυσάρεστο σε ενότητα που γράφονται πράγματα που αφορούν ΧΟΜΠΥ, να φτάνει η κατάσταση σε τέτοιο επίπεδο.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχαμε τον ενανε  με τις ποιοτικες φωτο απο τα κινητα

τωρα εχουμε και τον αλλονε με τις ποιοτικες φωτογραφιες απο bridge

κατι θα ξερουν

θα παω να πουλησω τον εξοπλισμο που εχω και κουβαλαω αδικα 15 κιλα στη πλατη καθε φορα, και θα παρω μια p1000 και ενα google pixel

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ειχαμε τον ενανε  με τις ποιοτικες φωτο απο τα κινητα

τωρα εχουμε και τον αλλονε με τις ποιοτιτες φωτογραφιες απο bridge

κατι θα ξερουν

θα παω να πουλησω τον εξοπλισμο που εχω και κουβαλαω αδικα 15 κιλα στη πλατη καθε φορα και θα παρω μια p1000 και ενα google pixel

Πρεπει να κανουν παρεα αυτοι οι δυο να δειχνουν τις φωτο τους απο το ιντερνετ ο ενας στον αλλο...

Δημοσ.

Εγώ όταν θα γίνω συνταξιούχος, θα πάρω μία φιλμάτη shen hao . Για landscape  , πιστεύω είναι τέλεια. Με 4-5 κλικ , θα γεμίζω μια μέρα. 

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, μιας και βλέπω ότι κάποιοι το κατέχουν, είπα να ρωτήσω πρώτα εδώ.

Ένας θείος μου πήρε την εν λόγω μηχανή, και με ρωτάει αν ο ακόλουθος φακός ταιριάζει:

https://www.amazon.com/Nikon-Definition-Element-Close-Up-Macro/dp/B00O2RB9D4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, phanispal είπε

Παιδιά καλησπέρα, μιας και βλέπω ότι κάποιοι το κατέχουν, είπα να ρωτήσω πρώτα εδώ.

Ένας θείος μου πήρε την εν λόγω μηχανή, και με ρωτάει αν ο ακόλουθος φακός ταιριάζει:

https://www.amazon.com/Nikon-Definition-Element-Close-Up-Macro/dp/B00O2RB9D4

Τωρα παιζει να μας τρολάρεις ή εγω κατι εχω καταλαβει λάθος.

Ο θειος πηρε την Nikon P1000 με zoom στα 3000mm και θελει να βαλει επιπλεον φακο για εχει εξτρα 10Χ zoom???? Να φωτογραφήσει τι? Την Αφροδίτη ή τον Αρη?

Και για να απαντησω κι ολας, ναι η διαμετρος στο σπειρωμα της P1000 ειναι 77mm. Οσο και αυτη που εχει το εξαρτημα που μας δειχνεις.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Δεν τρολάρω, απλά δε μπορεί να βγάλει άκρη αν είναι συμβατός.

Δεν ξέρω πώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει, μεταξύ μας ούτε την Ρ1000 δεν ξέρω γιατί την πήρε.

Ερασιτέχνης είναι ο άνθρωπος, που τραβάει τη φύση.

Εγώ δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο.

Δημοσ.

H P1000 στο άπω άκρο της είναι diffraction limited. Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο, ακόμα και αν ταίριαζε στον φακό της, θα προσέφερε κάτι απτό μιας και δεν αλλάζει τον βασικό περιορισμό της που είναι το diffraction.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Και για να απαντησω κι ολας, ναι η διαμετρος στο σπειρωμα της P1000 ειναι 77mm. Οσο και αυτη που εχει το εξαρτημα που μας δειχνεις.

21 ώρες πριν, nickolas είπε

H P1000 στο άπω άκρο της είναι diffraction limited. Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο, ακόμα και αν ταίριαζε στον φακό της, θα προσέφερε κάτι απτό μιας και δεν αλλάζει τον βασικό περιορισμό της που είναι το diffraction.

Τελικά πού καταλήγουμε, ταιριάζει ή όχι;

Τώρα αυτά περί diffraction δεν τα γνωρίζω.

19 ώρες πριν, Ntinaras είπε

αν ειχε 5 ευρω θα σου ελεγα να το δοκιμασει

στη τιμη που εχει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα.

Το λες επειδή κοστολογείς εσύ σα Ντινάρας γενικά αυτό το προϊόν στα 5€, ή θεωρείς ότι δεν κάνει για την Ρ1000, αλλά για την D750 τα αξίζει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Τελικά πού καταλήγουμε, ταιριάζει ή όχι;

Τώρα αυτά περί diffraction δεν τα γνωρίζω.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα.

Το λες επειδή κοστολογείς εσύ σα Ντινάρας γενικά αυτό το προϊόν στα 5€, ή θεωρείς ότι δεν κάνει για την Ρ1000, αλλά για την D750 τα αξίζει;

Αφου εχουν την ιδια διαμετρο στο σπειρωμα τους ταιριαζουν λογικα.

Δημοσ.

ΟΚ, πες ότι ταιριάζουν.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο θείος μου, θα τον ρωτήσω, αλλά θεωρείτε ότι δε θα λειτουργήσει σωστά με την Ρ1000, ή ότι δεν έχει νόημα να αυξήσει το zoom;

Εν τω μεταξύ, στην περιγραφή γίνεται λόγος για το macro, που αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με τις πολύ κοντινές λήψεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...