Προς το περιεχόμενο

The Lion King (2019) Remastered

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκπληκτικό το cgi, αλλά θεωρώ πως δε ταιριάζει και τόσο σε παιδικό Ντίσνεϊ με ζώα που μιλάνε... Νομίζω είναι λιγότερο εκφραστικό και περιορίζει στο δημιουργικό κομμάτι (όχι με την έννοια του τεχνικά εφικτού), σε αντίθεση με τα κλασικά κινούμενα σχέδια ή ακόμα και τα 3D της Pixar. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για τέτοιου ειδους ταινίες.

Παραδόξως το cgi είναι και ο μόνος λόγος που θα έβλεπα τη ταινία, απλά για να θαυμάσω το ρεαλιστικό animation καθαυτό (ως φαν της τέχνης αυτής). Θα προτιμούσα όμως νέο στόρυ, καθώς δε βλέπω κανένα καλλιτεχνικό λόγο για remake του -για μένα υπέροχου- Lion King.

• Like 1
Δημοσ.

Το VHS αυτής της ταινίας μαζί με το Βιβλίο της Ζούγκλας τα είχα λιώσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μια CGI ταινία βαφτίζεται live-action? Ακόμη και στο original δεν υπήρχε άνθρωπος για να πείς οτι θα γίνει μια μίξη όπως το Jungle Book.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/11/2018 στις 10:10 ΠΜ, snake_plissken2112 είπε

το μόνο πράγμα που μπορεί κανείς να σχολιάσει σοβαρά σε τέτοιες ''ταινίες'', είναι για το τι εισιτήρια θα κάνει και τι ρεκόρ θα σπάσει στο Box Office, μιας και αυτή είναι και η μοναδική λειτουργία αυτού του προιόντος, nostalgia factor x 1000 + καλό marketing = box office και καμία άλλη...

Κατά τα άλλα, το trailer  είναι ένα πιστό recreation iconic στιγμών της original ταινίας, σε cgi περιβάλλον...αδυνατώ να καταλάβω την παραμικρή λειτουργία αυτής της ταινίας, πλην του κομματιού marketing... το lion king -του οποίου δεν ήμουν και ιδιαίτερος φαν μικρός, προτιμούσα κάτι παλαιότερα της Disney τύπου Fox and the Hound ή Lady and the Trump κτλ και ξεκάθαρα ταινίες της Warner τύπου secret of the Nihm, American Tale κτλ + Ghibli- αν θέλω να το ξαναδώ, το βλέπω σε blue ray όποτε θέλω και αυτό.- Εν έτη 2018 να το ξαναδώ σε cgi μορφή δεν μου λέει απολύτως τίποτα και εκ φύσεως δεν περιλαμβάνει καμία καλλιτεχνική ανησυχία που θα με κάνει να τραβηχτώ σε σινεμά κιόλας... Aυτή είναι και η διπλή όψη της νοσταλγίας, αμα σε πάρουν χαμπάρι σε πατάνε μέχρι εκεί που δεν πάει....

αναμένουμε το remake του με cgi ανθρώπους σε truly 4D περιβάλλον σε καμιά 20αριά χρόνια (y)

Οταν στερεύουν οι νέες ιδέες και η πρωτοτυπία στο σενάριο εξαντλείται στο ποιον σούπερ ήρωα θα ξεπατικωσουμε απο τα κόμικ τότε το Hollywood το ρίχνει στη νοσταλγία remastered για να γεμίσει τις τσέπες του. Δε μπορω να συμφωνήσω ππερισοτερο σε αυτα που γράφεις. 

Δημοσ.

προφανως και ο στοχος της συγκεκριμενης ταινιας ειναι να χτυπησει στο συναισθημα και στην νοσταλγια,προφανως και θα παω να την δω σαν φαν του πρωτου.Τωρα οσο αφορα γιατι να φτιαχτει εγινε για 2 λογους πιστευω: 1. η νοσταλγια των παλιων και 2. οτι τα νεα παιδια δεν εχουν δει την παλια ταινια λογω οτι εχουν συνηθησει σε αλλου ειδους animation  ειναι σαν να τους βαλεις ασπρομαυρη ταινια,δεν θα κατσουν να την δουν ολοι αλλα ενα μικρο ποσοστο.Οποτε θελουν να χτυπησουν και την νεα γενια με την τεχνολογια αυτης της γενιας.Για ολους win-win ειναι ,αν ειναι καλη θα τρελαθουμε που θα μας γυρισει πισω στα παιδικα μας χρονια και θα ξανακλαψουμε ενω αν δεν ειναι καλη απλα βλεπουμε την παλια καθως οι μεγαλυτεροι δεν εχουμε και θεμα να δουμε το παλιο 2d animation

Δημοσ.

Αυτό με το στιλ animation που αναφέρεται, το έχετε ζήσει; Δηλαδή γνωρίζετε παιδιά που δεν βλέπουν παλιές ταινίες γι' αυτό το λόγο; Εγώ πάντως θυμάμαι ότι σαν παιδιά δεν είχαμε διαχωρίσει ποτέ στο κεφάλι μας ποιες από τις ταινίες που βλέπαμε ήταν οι παλιές της Ντίσνεϋ (πχ) και ποιες οι καινούργιες. Βλέπαμε Μπάμπι, Ντάμπο, Λάιδη και Αλήτης, Αριστόγατες, βλέπαμε και Πεντάμορφη και το Τέρας, Βασιλιάς των Λιονταριών κτλ. Πολύ μεγαλύτερος συνειδητοποίησα ότι αυτές τις ταινίες τις χωρίζουν δεκαετίες.

Ίσως περισσότερο οφείλεται στον ίδιο λόγο που πολλοί δεν θέλουν να βλέπουν γενικότερα παλιές ταινίες (και για τους ίδιους λόγους δεν τις βάζουν στα παιδιά τους). Έχουν μια εντύπωση ότι είναι εξ ορισμού χειρότερες. Συνήθως, όμως, όταν τελικά τις δούνε, ενθουσιάζονται (βέβαια τις παλιές, καλές κλασικές, όχι γενικώς αυτές που βλέπαμε μικροί και μας άρεσαν επειδή δεν ξέραμε καλύτερα ή δεν έπαιζε τίποτα άλλο η τηλεόραση).

Έχω γνωρίσει δεκάδες περιπτώσεις που μου λένε ότι δεν βλέπουν πχ ασπρόμαυρες ταινίες, και μόλις δούνε μερικές, τους φαίνονται καταπληκτικές. Αλλά και πάλι δεν αλλάζουν συνήθειες. Εξακολουθούν να μην θέλουν να βλέπουν ασπρόμαυρες ταινίες και κάνεις αμάν να τους πείσεις. Δεν το κατάλαβα ποτέ, αλλά το βλέπω συνέχεια γύρω μου.

Μάλλον κάτι αντίστοιχο θα έλεγα ότι συμβαίνει εδώ.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Manuel είπε

Αυτό με το στιλ animation που αναφέρεται, το έχετε ζήσει; Δηλαδή γνωρίζετε παιδιά που δεν βλέπουν παλιές ταινίες γι' αυτό το λόγο; Εγώ πάντως θυμάμαι ότι σαν παιδιά δεν είχαμε διαχωρίσει ποτέ στο κεφάλι μας ποιες από τις ταινίες που βλέπαμε ήταν οι παλιές της Ντίσνεϋ (πχ) και ποιες οι καινούργιες. Βλέπαμε Μπάμπι, Ντάμπο, Λάιδη και Αλήτης, Αριστόγατες, βλέπαμε και Πεντάμορφη και το Τέρας, Βασιλιάς των Λιονταριών κτλ. Πολύ μεγαλύτερος συνειδητοποίησα ότι αυτές τις ταινίες τις χωρίζουν δεκαετίες.

Ίσως περισσότερο οφείλεται στον ίδιο λόγο που πολλοί δεν θέλουν να βλέπουν γενικότερα παλιές ταινίες (και για τους ίδιους λόγους δεν τις βάζουν στα παιδιά τους). Έχουν μια εντύπωση ότι είναι εξ ορισμού χειρότερες. Συνήθως, όμως, όταν τελικά τις δούνε, ενθουσιάζονται (βέβαια τις παλιές, καλές κλασικές, όχι γενικώς αυτές που βλέπαμε μικροί και μας άρεσαν επειδή δεν ξέραμε καλύτερα ή δεν έπαιζε τίποτα άλλο η τηλεόραση).

Έχω γνωρίσει δεκάδες περιπτώσεις που μου λένε ότι δεν βλέπουν πχ ασπρόμαυρες ταινίες, και μόλις δούνε μερικές, τους φαίνονται καταπληκτικές. Αλλά και πάλι δεν αλλάζουν συνήθειες. Εξακολουθούν να μην θέλουν να βλέπουν ασπρόμαυρες ταινίες και κάνεις αμάν να τους πείσεις. Δεν το κατάλαβα ποτέ, αλλά το βλέπω συνέχεια γύρω μου.

Μάλλον κάτι αντίστοιχο θα έλεγα ότι συμβαίνει εδώ.

Συμφωνώ με τον Manuel. Βλέποντας τα δικά μου παιδιά, δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην θέλουν να δουν κάποιο animation επειδή είναι παλιό, τους αρκεί που είναι ¨παιδικό¨. Μην πω ότι είναι πιο πιθανό να "κολλήσουν" στην οθόνη με το παλιό animation παρά με το νέο cgi.

Εκτός αυτού, προσωπικά θεωρώ ότι τα κλασικά όπως Aladdin, lion king κτλ στέκονται μια χαρά ακόμα και σήμερα

• Like 5
Δημοσ.

Κ εμένα ο γιος μου 9 ετων τωρα βλεπει συνέχεια τα τελευταια χρόνια animation cartoon κ ειδικα με το Lion King εχει τρελό κόλλημα .Το βιβλίο της ζούγκλας με cgi το είδε μια φορα μονο .

Δημοσ.

εχω γνωρισει παιδια που δεν εχουν ακουσει καν για το lion king και αν εχουν ακουσει δεν το εχουν δει.Τα παιδια οτι και να τους βαλει σε cartoon θα το δουν(εδω βλεπουν τα σημερινα cartoon που ειναι οπτικος καρκινος στο lion king θα ειχαν προβλημα ) το θεμα ειναι οτι δεν ειναι συγχρονα δεν τα γνωριζουν αυτα τα cartoon εγω μεγαλωσα με cartoon του 90 οποτε καποια cartoon του 80 μπορει να ηταν απο τα καλυτερα και να μην τα ειδα ποτε γιατι δεν ηξερα οτι υπαρχουν αν καταλαβατε τι θελω να πω.Προφανως τα παιδια σας για να τα βλεπουν τους τα δειξατε εσεις δεν νομιζω να ηρθε το παιδι σας σε ηλικια 5 χρονων και να ειπε θελω να δω το lion king.Τα παιδια σας μαλλον ειναι απο τα τυχερα που τους δειξατε αυτα τα cartoon αλλα υπαρχουν και παιδια που δεν μεγαλωνουν με αυτα και δεν τα γνωρισαν ποτε γιατι μεγαλωσαν με τα συγχρονα παιδικα. Λογικα η disney θελει να κανει fans και τα συγχρονα παιδια με μια συγχρονη ταινια με συγχρονα εφε.Οπως και καποιοι απο εμας οταν πρωτοεβλεπαν το lion king δεν ειχαν δει αλλα τοσο καλογραμμενα cartoon.Τωρα αν θα το πετυχει θα το δουμε το καλοκαιρι αν και προσωπικα πιστευω οτι θα σπαει τα ταμεια και θα σπασει και πολλα ρεκορ

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και κάτι που καταλαβαίνω σε αυτήν την ιστορία: οι πιο πολλοί αφενός διαλέγουν από τις ταινίες που τους παρουσιάζονται, αφετέρου θέλουν και να δούνε πράγματα που να βρίσκονται στην επικαιρότητα και να συζητιούνται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πηγαίνει το παιδί σχολείο, πολλοί να συζητάνε ξέρω 'γω για το Inside Out ή το Zootopia, και αυτό να πιάσει κουβέντα για μια ταινία που δεν έχουν δει τα υπόλοιπα, από τη δεκατία του '90. Και στους ενήλικες έτσι είναι αυτό. Δημιουργείται μια μόδα και μια συζήτηση γύρω από κάτι, ε, θέλεις να συμμετέχεις. Και φυσικά, ιδιαίτερα τα παιδιά, δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να ψάξουν να βρούνε μια ιδιαίτερη παρέα, όπου να βλέπουν τέτοιες ταινίες μαζί.

Γι' αυτό και πιάνουν πάντως εμπορικά τα ριμέικς, και γι' αυτό θα σαρώσει η συγκεκριμένη ταινία, άσχετα με το πόσο καλή ή κακή θα είναι (κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι θα είναι κακή, καθώς δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια). Επαναφέρουν στην επικαιρότητα μια ενδιαφέρουσα ταινία/συζήτηση.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Manuel είπε

Αυτό με το στιλ animation που αναφέρεται, το έχετε ζήσει; Δηλαδή γνωρίζετε παιδιά που δεν βλέπουν παλιές ταινίες γι' αυτό το λόγο;

Κατσε ρε Manuel γιατι μπερδευτηκα λιγο. Εγω το ανεφερα (συμφωνησα με εναν αλλο user ουσιαστικα) απο μια συζητηση που ειχα με μια δασκαλα. Και μενα μου φαινεται περιεργο αλλα προφανως και ειναι ετσι εκτος αν νομιζεις οτι θα ανακαλυπτε ενα τετοιο φαινομενο καποιος for what? Και δεν ειναι μονο το animation per se. Τους βγαζει κατι το 'παλιο' apparently.

Απο κατω σαν να απαντας την ιδια σου την ερωτηση. Φιλικα παντα.

23 ώρες πριν, Manuel είπε

Έχω γνωρίσει δεκάδες περιπτώσεις που μου λένε ότι δεν βλέπουν πχ ασπρόμαυρες ταινίες, και μόλις δούνε μερικές, τους φαίνονται καταπληκτικές. Αλλά και πάλι δεν αλλάζουν συνήθειες. Εξακολουθούν να μην θέλουν να βλέπουν ασπρόμαυρες ταινίες και κάνεις αμάν να τους πείσεις. Δεν το κατάλαβα ποτέ, αλλά το βλέπω συνέχεια γύρω μου

Δημοσ.
3 ώρες πριν, speedy23 είπε

Κατσε ρε Manuel γιατι μπερδευτηκα λιγο. Εγω το ανεφερα (συμφωνησα με εναν αλλο user ουσιαστικα) απο μια συζητηση που ειχα με μια δασκαλα. Και μενα μου φαινεται περιεργο αλλα προφανως και ειναι ετσι εκτος αν νομιζεις οτι θα ανακαλυπτε ενα τετοιο φαινομενο καποιος for what? Και δεν ειναι μονο το animation per se. Τους βγαζει κατι το 'παλιο' apparently.

Απο κατω σαν να απαντας την ιδια σου την ερωτηση. Φιλικα παντα.

Μα αυτό που γράφω από κάτω, αφορά ενήλικες. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Αυτό ναι, το έχω συναντήσει πολλές φορές, για να μην πω ότι είναι ο κανόνας. Αλλά αυτό με τα παιδάκια, πρώτη φορά το ακούω (εκτός αν μιλάμε για 13χρονα και πάνω). Ακόμη και τα πρώτα animation της Warner Bros βλέπαμε, με κάτι παραμορφωμένους bugs bunny. Κι εγώ δάσκαλος είμαι, δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο.

Δεν είσαι ο μόνος που το ανέφερε, γι' αυτό μου κίνησε την προσοχή. Και σίγουρα δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μπορεί απλά να έχει άλλες ρίζες το φαινόμενο ή να μην είναι τόσο διαδεδομένο. Ίσως δεν είναι το animation, αλλά πολύ περισσότερο το παλιό και η επικαιρότητα (αυτά που έγραψα στο 2ο ποστ μου), ίσως οφείλεται στο ότι μεγαλώνουν με το ίντερνετ (οπότε υπάρχει διαφορά κουλτούρας σε αυτό το σημείο από τη δική μου γενιά), ίσως είναι εντύπωση των γονιών τους ή ίσως η δασκάλα που σου μίλησε, αναφερόταν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Το ψάχνουμε. Δεν τρέχει τίποτα. Αρκετοί πάντως βλέπω να έχουν την ίδια εντύπωση που έχω κι εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...