Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Pocophone F1 Review

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποτε, ένα smartphone με κόστος 350-400€ θεωρείτο ακριβό, απ’ αυτά που κάποιος έπαιρνε και όφειλε να κρατήσει για χρόνια προκειμένου να… κάνει απόσβεση. Πλέον, με το ψυχολογικό φράγμα των τετραψήφιων αριθμών να έχει σπάσει προ πολλού και το κοινό να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τα νέα τιμολογιακά δεδομένα, οι συσκευές με εύρος τιμών 250-500€ συνθέτουν πια τη λεγόμενη mid-range κατηγορία. Οι ευκαιρίες για τους καταναλωτές εκεί είναι πολλές αφού οι premium λύσεις προσφέρουν εντυπωσιακές σχέσεις τιμής/απόδοσης –που δε συναντά κανείς σε καμία άλλη κατηγορία- καθιστώντας ιδιαίτερα συμφέρουσα την αγορά τους.

Μία τέτοια συσκευή είναι και Pocophone F1 –το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προϊόν της Xiaomi (σκεφτείτε το Pocophone σαν ένα sub-brand της, όπως ας πούμε ξεκίνησε η Huawei την Honor), έρχεται να δελεάσει τους καταναλωτές με τα άκρως εντυπωσιακά τεχνικά του χαρακτηριστικά, τη μεγάλη του αυτονομία και την εξαιρετική του απόδοση. Παρόμοια περίπτωση μπορούμε να θυμηθούμε αν ταξιδέψουμε πίσω στον Απρίλιο του 2014 με το “flagship killer” πρώτο μοντέλο της OnePlus. 

Τα “θεματάκια” του τα έχει βέβαια, οπότε στο φινάλε, όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του χρήστη. Πάμε να το εξετάσουμε αναλυτικά όμως.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, Stitch19 είπε

Βασικά η Xiaomi έχει τα καλύτερα value κινητά 100-500ευρ. Απίστευτο το τι κάνει αυτή η εταιρία.

Στο software πασχει αυτη η εταιρια. Δε μιλαω για bugs. Μαγκεψαν τα κινεζακια. Παρα-μαγκεψαν.

• Like 3
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το mi8. Καμία σχέση τα 2 τηλέφωνα. Μπορεί να είναι 845 και τα 2 αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι η όλη εμπειρία ενός κινητού μεταφέρεται σε σένα από ένα πράγμα, την οθόνη. Οπότε το θεωρώ το πιο σημαντικό πράγμα στο τηλ. Και η οθόνη είναι μάπα. Πραγματικά για να καταλάβει κανείς τι χάνει, πρέπει να το βάλει δίπλα σε ένα mi6, ένα mi8, ένα mi note 3 κτλ Τεράστια διαφορά σε χρώματα και φωτεινότητα. Και φυσικά το τρέμουλο όσο πιο σκοτεινή η οθόνη (δηλαδή την νύχτα). Αν βαλουμε και τις διάφορες σε ποιότητα, nfc, camera κτλ καλύτερα να δώσει κάνεις 80 ευρώ παραπάνω και να πάρει mi8. 

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 9
  • Thanks 1

9 minutes ago, Retromaniac said:

Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το mi8. Καμία σχέση τα 2 τηλέφωνα. Μπορεί να ήναι 845 και τα 2 αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. 

Τέτοια υδροψυξη νομίζω δεν έχει όμως το mi8 

Για 250-260 ευρω ειναι τερας σε ολα. Βεβαια για να εχει αυτην την τιμη εχει κοψει απο πολλα σημεια και πολυ βασικο για μενα ειναι η ποιοτητα κατασκευης. Χωρις να το εχω πιασει στα χερια μου αλλα θεωρω δεν θα ειναι πολυ premiuim συσκευη. Αλλα και παλι, 260 ευρω!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, angelwithyou είπε

Τέτοια υδροψυξη νομίζω δεν έχει όμως το mi8 

Μονο για παιχνίδια και πάλι δεν ξέρω αν θα εχεις πρόβλημα με το mi8. Η μοναδική διαφορά που έχει το pocophone που θεωρώ καλύτερη είναι η μεγαλύτερη μπαταρία και τα στέρεο ηχεία, προφανώς γιατί είναι gaming oriented. Αλλα ρε φίλε όταν θα δεις το ίδιο παιχνιδι στην σάπιο οθόνη του pocofone και στην οθόνη του mi8, ε τότε θα βαράς το κεφάλι σου που δεν πήρες mi8 και ας έχει μεγαλύτερη πιθανότητα για throttling. 

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 4

καιρός να βγάλουν και άλλες εταιρίες τηλέφωνα με καλύτερους επεξεργαστές και κάπως πιο λογικές τιμές πήξαμε στις πανάκριβες ναυ-αρχίδες  

• Like 4
  • Thanks 1

"Αν νιώθετε ότι μπορείτε να αντέξετε με τα αρνητικά του λειτουργικού του συστήματος και τις… παραξενιές της Xiaomi....."

Ως κάτοχος xiaomi εδώ και 2 χρόνια, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι το αρνητικό έχει. ίσα ίσα που είναι πλήρες και η παραμετροποίησή του είναι απίστευτη.

Όσο αφορά το Pocophone, θα μιλήσουν οι πωλήσεις (και σ αυτό)

• Like 9
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, manik1974 είπε

"Αν νιώθετε ότι μπορείτε να αντέξετε με τα αρνητικά του λειτουργικού του συστήματος και τις… παραξενιές της Xiaomi....."

Ως κάτοχος xiaomi εδώ και 2 χρόνια, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι το αρνητικό έχει. ίσα ίσα που είναι πλήρες και η παραμετροποίησή του είναι απίστευτη.

Όσο αφορά το Pocophone, θα μιλήσουν οι πωλήσεις (και σ αυτό)

Μιλάνε για τις διαφημίσεις μέσα σε system apps, για το κλείδωμα στα κινέζικα κτλ. Προσεχεις να πάρεις global κινητό και όχι κινέζικο και βάζεις μια mieu έκδοση (με εγγύηση κανονικά) και ξεμπερδεύεις. Για την πλειοψηφία βέβαια είναι δύσκολο να το κάνει αυτό. 

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Sad 1

Το pocophone είναι ιδανικό για τον καταναλωτή που θα πήγαινε σήμερα στη midrange κατηγορία €200-280 και στην ουσία αγοράζει hardware σχεδόν flagship 2018 στα λεφτά Midrange οπότε είναι πιο futureproof συσκευή. Έτσι ουσιαστικά αντί να πάρει ένα τηλέφωνο που σε 2 χρόνια θα πήγαινε στο συρτάρι με τα παλιά μπορεί να το δώσει σε κάποιο μέλος της οικογένειας με λιγότερες απαιτήσεις απο τη συσκευή και να βγάλει ακόμα και 4 χρόνια αντοχής σύνολο(όπως δίνω εγώ στη μάνα μου το προηγούμενο τηλέφωνο μου κάθε φορα :D).

• Like 9
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...