Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d4mage είπε

Ρε συ είδα chat και λέω άντε λόγο ημέρας ας στείλω εδώ για καμιά πληροφορία να πίνω τον καφέ και μετά να παραγγείλω. Σου λέω γραπτά γινόταν όλα αυτά. Αφού το κράτησα.😃

Go on Αν δεν βαριέσαι.. Συνήγορο πολίτη, συνήγορο καταναλωτή, Άρειο Πάγο όπου αντέχεις :)

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και είμαστε off topic ας πω και εγώ το άσχετο μου.

Γενικώς το θέμα ΦΠΑ έχει καταντήσει αστείο. Ξέρω άτομο που έχει επιχείρηση. Κόβει τιμολόγιο ακόμα και στον παιδικό σταθμό και το πάει στον λογιστή να του το περάσει στα έξοδα. Δηλαδή πραγματικά έλεος. Ποιος πληρώνει τις απαλλαγές αυτές; Μάλλον τα κορόιδα. 

Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό το μπάχαλο που λέγετε Ελλάδα να φτιάξει και να μη ψωνιζει ο καθένας ότι του κατέβει για προσωπική χρήση. 

Από κει και πέρα η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι αστεία. Σου ζητάει ο πελάτης τιμολόγιο και το παίζεις δύσκολος και με απειλές; 

Επεξ/σία από baskon
  • Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, solamnic είπε

Το μέτρο έγινε για να μη χάνεται το ΦΠΑ από αυτούς που πουλάνε τα κινητά....

Ναι, εννοειται αυτο. Αλλο λεω εγω. Οι επαγγελματιες(σωστα κατα τη γνωμη μου) αγοραζουν κινητα χωρις φπα για επαγγελματικους λογους. Αλλα στην πραξη βλεπω ανθρωπους που αγοραζουν δωρεαν κινητα σε φιλους και γνωστους. Κ επισης πολλες φορες τα πουλανε.  

Οι φιλοι, οι γνωστοι, εγω-εσυ που θα το αγορασουμε απο αγγελια εδω, δικαιουμαστε κινητο χωρις φπα;;;;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, baskon είπε

Γενικώς το θέμα ΦΠΑ έχει καταντήσει αστείο. Ξέρω άτομο που έχει επιχείρηση. Κόβει τιμολόγιο ακόμα και στον παιδικό σταθμό και το πάει στον λογιστή να του το περάσει στα έξοδα. Δηλαδή πραγματικά έλεος. Ποιος πληρώνει τις απαλλαγές αυτές; Μάλλον τα κορόιδα. 

Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό το μπάχαλο που λέγετε Ελλάδα να φτιάξει και να μη ψωνιζει ο καθένας ότι του κατέβει για προσωπική χρήση. 

Από κει και πέρα η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι αστεία. Σου ζητάει ο πελάτης τιμολόγιο και το παίζεις δύσκολος και με απειλές; 

Δεν δικαιολογουνται ολα. Τα παντα σχετιζονται και με το επαγγελμα σου. Αν βαλεις κατι που δικαιουσε τιμολογιο μετα μπορει να χεις θεμα με την εφορια. 

Απλα τα κινητα τηλεφωνα ειναι κατι που μπορει να δικαιολογηθει σε ολα τα επαγγελματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, papafigos84 είπε

Ναι, εννοειται αυτο. Αλλο λεω εγω. Οι επαγγελματιες(σωστα κατα τη γνωμη μου) αγοραζουν κινητα χωρις φπα για επαγγελματικους λογους. Αλλα στην πραξη βλεπω ανθρωπους που αγοραζουν δωρεαν κινητα σε φιλους και γνωστους. Κ επισης πολλες φορες τα πουλανε.  

Οι φιλοι, οι γνωστοι, εγω-εσυ που θα το αγορασουμε απο αγγελια εδω, δικαιουμαστε κινητο χωρις φπα;;;;

Ο ιδιώτης δεν χρεώνει ΦΠΑ :)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, papafigos84 είπε

Εγω αλλο δεν εχω καταλαβει. Ολοι αυτοι που αγοραζουν ασταματητα κινητα τηλεφωνα, τι επιχειρηση εχουν που δικαιολογει τοσες συσκευες; Το μετρο εχει γινει για να εξυπηρετηθει ο επαγγελματιας 'η για να αγοραζει τσαμπα κινητα;

Το δεύτερο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, papafigos84 είπε

Οτι υπαρχει απο αρκετους μια καταχρηστικη συμπεριφορα ειναι μια πραγματικοτητα. 

Αλλα ανεξαρτητα απο το αν κανει ο αλλος fair χρηση ή οχι, μετα την αλλαγη της διαδικασιας, τα σκρουτζομαγαζα βαζουν αλλη τιμη για τιμολογιο με αποτελεσμα με νταβατζιλικη να απορροφάνε μέρος της απαλλαγης. Θυμαμαι εψαχνα κινητο για τη κοπελα μου (δικηγορος) και τελικα της ειπα να το παρει απο κωτσοβολο και ας εβγαινε κανα 15αρη ακριβοτερα.Τουλαχιστον θα χει αληθινο doa

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, baskon είπε

Οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν ΦΠΑ γενικά(το πληρώνεις και μετά αφαιρείτε) . Απλά πλέον δεν μπορούν να καρπώνονται το ΦΠΑ οι επιχειρήσεις(με κινητά, ταμπλετ κλπ) που δεν το αποδίδουν στην εφορία, όπως θα έπρεπε...

Επεξ/σία από xristoslet
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Antretng είπε

Οτι υπαρχει απο αρκετους μια καταχρηστικη συμπεριφορα ειναι μια πραγματικοτητα. 

Αλλα ανεξαρτητα απο το αν κανει ο αλλος fair χρηση ή οχι, μετα την αλλαγη της διαδικασιας, τα σκρουτζομαγαζα βαζουν αλλη τιμη για τιμολογιο με αποτελεσμα με νταβατζιλικη να απορροφάνε μέρος της απαλλαγης. 

Συμφωνω 100% και στα 2 μερη της απαντησης σου. Αυτο ηθελα να πω κι εγω.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, baskon είπε

Κοίταξε να δεις αυτό δεν ισχύει και εντέλει είπαμε να κάνουμε χαβαλέ με το κατάστημα, relax... Εάν κάποιος έχει βενζινάδικο και πάει και πάρει ηλεκτρική κουζίνα με τιμολόγιο... εκεί θα έχει θέμα, να το ξέρεις, οπότε μην αγχώνεσαι. Ο καθένας κόβει εκεί που μπορεί, όχι όπου να ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, bromiaris είπε

Το δεύτερο....

Άσε το χρήμα να κινηθεί ... 

Black Friday και αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης (κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές....)

(ο υποφαινόμενος αγόρασε οθόνη που την είχε "πραγματικά ανάγκη"

Στον καφέ Black Friday δεν έχει;;; 

Επεξ/σία από solamnic
Δημοσ.

Έλα παιδιά τώρα που γυρίζει! Θέλω και εγώ να πάρω ένα Xs max χωρίς να πληρώσω το ΦΠΑ. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να πάρει το και εκείνος κάτι για τον κόπο του;;;:devil:

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, solamnic είπε

Άσε το χρήμα να κινηθεί ... 

Black Friday και αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης (κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές....)

(ο υποφαινόμενος αγόρασε οθόνη που την είχε "πραγματικά ανάγκη"

Στον καφέ Black Friday δεν έχει;;; 

Α και εγώ την RX 570 μαζί με 6 παιχνίδια, ανάγκη την είχα!

χαχαχαχαχαχα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...