Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες παντως κατεμε αν αυτο το κανουν μονο για μαγαζατορες με προιοντα τεχνολογιας καλα κανουν και το κανουν.

Υπαρχουν πολλοι που αγοραζουν προιοντα χωρις ΦΠΑ και δεν καταβαλουν κατα την πωληση ΦΠΑ (το πως το κανουν αυτο δεν το γνωριζω, δεν εχω καταστημα απλα ξερω ατομα που το κανουν).

Με λιγα λογια γιατι να παρει ενας μαγαζατορας 10 κομματια πχ για να τα πουλησει και να βγαλει κερδος και να μην τα παρουν αυτα 10 πελατες λιανικης;

Αποψη μου βεβαια αλλα θεωρω σωστη τετοια σταση.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Και ρωτάω γιατί από ότι διαβάζω το τιμολογιο γραφει πανω "Άρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής". To ο πληρωνει τελικά ο αγοραστής ή όχι;

Ναι από τηνν στιγμή που δεν αγοράζεις με ΦΠΑ κάτι , έχεις απαλλαγή, δεν έχεις να συμψηφίσεις ΦΠΑ, με αυτό που οφείλεις από τα παραστατικά που έχεις κόψει εσύ και που τα προϊόντα σε αυτά δεν ειχαν απαλλαγή (πχ αποδείξεις) , οπότε και πρακτικά αφού δεν υπάρχει ΦΠΑ να αφαιρεθεί από αυτό που χρωστάς , όπως γίνεται στις περιπτώσεις που αγοράζεις κάτι με τιμολόγιο και που έχει ΦΠΑ , πρακτικά το πληρώνεις εσύ ως αγοραστής. 

Δημοσ.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί στην συζήτηση ότι ο επιτηδευματίας ή επιχείρηση που λαμβάνει τιμολόγιο από ύποπτη επιχείρηση που παρανομεί και ενδεχόμενα δεν αποδίδει ΦΠΑ, πτωχεύει , κλείνει μετά κ.ο.κ. όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν για την κυκλική απάτη με το ΦΠΑ, βάζει την επιχείρησή του σε κίνδυο μελλοντικά να αντιμετωπίσει φορολογικό έλεγχο ο οποίος θα του απορρίψει τα συγκεκριμένα τιμολόγια και τελικά μπορεί να πληρώσει και πρόστιμο. Η λογική της εφορίας ... λέει ότι εσυ ως επιχειρηματίας θα πρέπει να ελένξεις τον προμηθευτή σου και σε περιπτώσεις που αγοράζεις σε υπερβολικά χαμηλή τιμή γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να υποκρύπτει παρανομία και άρα είσαι συμμέτοχος... και άρα θα πρέπει να πληρώσεις.... κατόπιν εορτής φυσικά όταν όλοια θα έχουν εξαφανιστεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, power86 είπε

Ρε τύπε θα μας τρελάνεις ρε; μήπως εσύ είσαι ανταγωνιστής με κάποιο κατάστημα και μας λες μπαρούφες; Ένα τηλέφωνο για την γυναίκα μου και ένα για την κόρη μου πήρα ρε χάχα με τιμολόγιο και όλα καλά... όπως μιλάς σε μένα που δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω έτσι τελικά και λίγα σου είπαν από το mygad. άντε να πούμε εσύ μπορείς να λες ότι σου κατέβει αλλά εγώ όχι. ο κόσμος καταλαβαίνει φίλε τι κάνεις, δεν είναι χαζός. 

Φιλαράκι δεν μας τα λες πολύ καλά.

1) από ότι είδα και άλλα μέλη ανέφεραν ότι πήραν ανάλογες απαντήσεις μετά την δημοσιοποίηση του θέματος εδώ από το chat κλπ

2) ότι εσύ παράγγειλες και στο έστειλε στις 19:50  ή στις 20:35  η ώρα δεν έχει σημασία δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος είχε την ίδια απάντηση με αυτή που έδωσαν σε εσένα. Μπορεί να σημαίνει ότι μετά την δημοσίευση του θέματος άλλαξε απλά η απάντηση. Ας κάνουμε μια έρευνα και με άλλους χρήστες που προσπάθησαν να παραγγείλουν με τιμολόγιο πριν την ώρα που παράγγειλες εσύ να το δούμε.

Τέλος αξίζει να ερευνηθούν ένα δύο πραγματάκια ακίμα:

Το καστάστημα από ότι είδα ξαφνικά δεν συμμετέχει σε γνωστή μηχανή αναζήτησης που έχει πολιτική σχετικά με αυτή την διαδικασία. θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος το λόγο.
Επίσης εμφανίζεσαι ξαφνικά σήμερα και κάνεις προσωπική επίθεση στον d4mage που έχει γράψει και μερικά μηνυματάκια εδώ μέσα εδώ και καιρό, λέγοντας την ιστορία σου που δεν την αμφισβητώ, δημοκρατία έχουμε, μήπως παίζει καμιά τρολιά όμως, λέω εγώ τώρα, να κοιτάξει λίγο κανένας mod αν παίζει τίποτε...περίεργο... για να δω... 

"Η έδρα της εταιρείας είναι στην Κορομηλιά Καστοριάς" λέει στους όρους το κατάστημα. Ας κοιτάξει κάποιος mod η IP του φίλου μας από που είναι... 

Και δεν έχω πρόβλημα εγώ να σας πω και απο πού ειναι η δική μου : Netherlands

Πάντως περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του καταστήματος όπως είπε κάποιος οτι του είπαν . Το να παραδεχτεί το κατάστημα ότι ήταν αστοχία στην διαχείρηση της διαδικασίας λόγω των ημερών και να πει στον d4mage αυτό που είπε και σε εσένα περί ΚΑΔ κλπ νομίζω θα ήταν ιδιαίτερα ενθαρυντικό για να κλείσει γρήγορα και το flame. :-)

Επεξ/σία από theavenger2
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, computersgreece είπε

Θα πρέπει να διευκρινιστεί στην συζήτηση ότι ο επιτηδευματίας ή επιχείρηση που λαμβάνει τιμολόγιο από ύποπτη επιχείρηση που παρανομεί και ενδεχόμενα δεν αποδίδει ΦΠΑ, πτωχεύει , κλείνει μετά κ.ο.κ. όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν για την κυκλική απάτη με το ΦΠΑ, βάζει την επιχείρησή του σε κίνδυο μελλοντικά να αντιμετωπίσει φορολογικό έλεγχο ο οποίος θα του απορρίψει τα συγκεκριμένα τιμολόγια και τελικά μπορεί να πληρώσει και πρόστιμο. Η λογική της εφορίας ... λέει ότι εσυ ως επιχειρηματίας θα πρέπει να ελένξεις τον προμηθευτή σου και σε περιπτώσεις που αγοράζεις σε υπερβολικά χαμηλή τιμή γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να υποκρύπτει παρανομία και άρα είσαι συμμέτοχος... και άρα θα πρέπει να πληρώσεις.... κατόπιν εορτής φυσικά όταν όλοια θα έχουν εξαφανιστεί.

Καλά ναι αυτά σε μία άλλη χώρα ίσως.. Εδώ κάτι τέτοιο ή όταν θα ερχόταν η ώρα να γίνει ο έλεγχος δεν θα υπήρχε κανείς ή θα κατέληγε σε κάποιο δικαστήριο όπως έγινε άλλωστε στο παρελθόν και με κάτι κλεμένα από την γνωστή μεγαλοεταιρεία κινητής, που είχαν εμπλακεί διάφορα καταστήματα ως αγοραστές των προϊόντων αυτών  και που στα δικαστήρια δεν μπόρεσε να αποδειχθεί ότι γνώριζαν. Ούτε έπαιξε ρόλο το θέμα της τιμής τελικά.

1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Παιδες παντως κατεμε αν αυτο το κανουν μονο για μαγαζατορες με προιοντα τεχνολογιας καλα κανουν και το κανουν.

Υπαρχουν πολλοι που αγοραζουν προιοντα χωρις ΦΠΑ και δεν καταβαλουν κατα την πωληση ΦΠΑ (το πως το κανουν αυτο δεν το γνωριζω, δεν εχω καταστημα απλα ξερω ατομα που το κανουν).

Με λιγα λογια γιατι να παρει ενας μαγαζατορας 10 κομματια πχ για να τα πουλησει και να βγαλει κερδος και να μην τα παρουν αυτα 10 πελατες λιανικης;

Αποψη μου βεβαια αλλα θεωρω σωστη τετοια σταση.

Ναι αυτό ειναι σωστό... δίνω την προσφορά μου σε όλο τον κόσμο με ότι παραστατικό θέλει. Αν όμως εισαι κατάστημα που πουλάς τα ίδια προϊόντα sorry φίλε λυπάμαι βρες άλλον προμηθευτή να αγοράσεις ή στην τελική να σου πω τον δικό μου να πας μια βόλτα εγώ δεν σου πουλάω, sorry.

Επίσης νομίζω κάτι τέτοιο κάνει και μεγάλη αλυσίδα και το γράφει ρητά και στους όρους της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά που ακούω,θέλω και γω να αγοράσω τιμολόγιο,με κινητό ! :D

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ELMastas είπε

Με αυτά που ακούω,θέλω και γω να αγοράσω τιμολόγιο,με κινητό ! :D

Προσεχε τι λες γιατι καταγραφουμε την ip σου και εαν καταπατησεις τις εμπιστευτικες βλακειες που σου λεμε θα παμε στα δικαστηρια. Επισης παιζουν και αντερκαβερ λογαριασμοι που ενεργοποιουνται για να γραψουν για το καταστημα, Φυσικα τυχαιο, τοσα χρονια δεν ειχε να πει κατι, τωρα με το καταστημα τον επνιξε η αδικια και προσπαθει να ξεσκεπασει τον TS. Τυφλα να εχεις ο Τζεμης Μποντ.

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...