Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, KilliK said:

δεν εφταιγε καθολου ενω το προβλημα ηταν ηδη γνωστο απο το insider program?

mmm...nope.

Όπως είπα, δεν έχω ενημερωθεί με αρκετή λεπτομέρεια. Και παρόλο που το δημοφιλέστερο σπορ στο ινσομνια είναι το λογικό άλμα τριπλούν με ελλειπή γνώση από πέμπτο χέρι (ή και καθόλου γνώση), ας το αφήσουμε για άλλους.

Η γενική ατάκα "ήταν γνωστό από Windows insider", που θυμάμαι να το έχω ακούσει και γω, δεν είναι αρκετή. Πες ότι είσαι η Microsoft, και σου κάνουν μερικά reports (ελάχιστα σε αριθμό), και ψάχνεις ψάχνεις ψάχνεις αλλά δε βρίσκεις τίποτα. Τι θα κάνεις; Θα σταματήσεις να βγάζεις patches για πάντα μέχρι να βρεις τι έφταιγε;

Τέλος πάντων δεν έχει ουσία, το λέω απλά για να δείξω ότι έχοντας μια επαφή με την άλλη πλευρά και το ποιόν της, αυτά τα "φταίει η $companyName" στο ίντερνετ για τεχνικά θέματα δε μου λένε απολύτως τίποτα εκτός αν συνοδεύονται από ανάλυση.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλ. αν η Mercedes βγάζει μοντέλα που πήγαιναν λίγο όρτσα και έπαιρναν σβάρνα κοσμάκι θα πρέπει να συνεχίζει να τα βγάζει? Που ήσουν εσύ τόσον καιρό.

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να παίρνουν μόνο critical security updates ? Σε υπολογιστές γραφείου ξενίζουν τα Linux και το OSX (πέρα του κόστους για το τελευταίο) και ψάχνω να βρω τρόπο να μη κλείσω τις ενημερώσεις τελείως .

Δημοσ.
33 minutes ago, marios28 said:

(ανεπίσημα) Ο λόγος αγνόησης αναφορών από χρήστες (insider) για διαγραφή των αρχείων τους:

https://mspoweruser.com/microsoft-leaks-cause-of-windows-10-october-update-file-deletion-bug/

από WC  

Υποθέτοντας πως είναι ακριβώς όπως τα λέει, νομίζω ακούγεται πολύ ρεαλιστικό.

Bug με το profile κάνει χρήστες χωρίς γνώσεις να νομίζουν ότι έχασαν αρχεία. Η ms βλέπει ότι το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό σε καμία περίπτωση (δεν χάθηκαν όντως τα αρχεία, τίποτα δεν πειράχτηκε) οπότε λέει οκ προχωράμε.

Στο ενδιάμεσο, άλλο bug για κακή τους τύχη έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα στα reports μόνο που αυτό όντως χάνει αρχεία. Δεν καταλαβαίνουν εγκαίρως ότι είναι διαφορετικό πρόβλημα, μπουμ.

Να συμπληρώσω ότι το debugging εξ αποστάσεως και κατόπιν εορτής είναι ΑΦΌΡΗΤΑ ΔΎΣΚΟΛΟ (αυτό μπορώ να το βεβαιώσω από πρώτο χέρι) επειδή τα reports από τον κάθε τυχαίο χρήστη είναι πενιχρά σε πληροφορία και τις περισσότερες φορές παραπλανητικά. Ξέρω πώς είναι το καλό report, και ότι αν ποτέ σαν developer δεις report τέτοιου επιπέδου αισθάνεσαι ότι ήρθαν νωρίς τα Χριστούγεννα.

Οπότε συνολικά δε μου είναι καθόλου δύσκολο να πιστέψω αυτό το σενάριο, που επιβεβαιώνει και την αρχική σκέψη πως η MS το χειρίστηκε πολύ καλά αλλά όχι τέλεια. Δεν το θεωρώ πρόβλημα αυτό, εργάζομαι στο χώρο, οι άνθρωποι ενίοτε κάνουν λάθη και ενίοτε αυτά φτάνουν μέχρι την αγορά γιατί δε μιλάμε για σύστημα ελέγχου πυρηνικού αντιδραστήρα ή επανδρωμένου διαστημοπλοίου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, defacer είπε

Υποθέτοντας πως είναι ακριβώς όπως τα λέει, νομίζω ακούγεται πολύ ρεαλιστικό.

Bug με το profile κάνει χρήστες χωρίς γνώσεις να νομίζουν ότι έχασαν αρχεία. Η ms βλέπει ότι το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό σε καμία περίπτωση (δεν χάθηκαν όντως τα αρχεία, τίποτα δεν πειράχτηκε) οπότε λέει οκ προχωράμε.

Στο ενδιάμεσο, άλλο bug για κακή τους τύχη έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα στα reports μόνο που αυτό όντως χάνει αρχεία. Δεν καταλαβαίνουν εγκαίρως ότι είναι διαφορετικό πρόβλημα, μπουμ.

Να συμπληρώσω ότι το debugging εξ αποστάσεως και κατόπιν εορτής είναι ΑΦΌΡΗΤΑ ΔΎΣΚΟΛΟ (αυτό μπορώ να το βεβαιώσω από πρώτο χέρι) επειδή τα reports από τον κάθε τυχαίο χρήστη είναι πενιχρά σε πληροφορία και τις περισσότερες φορές παραπλανητικά. Ξέρω πώς είναι το καλό report, και ότι αν ποτέ σαν developer δεις report τέτοιου επιπέδου αισθάνεσαι ότι ήρθαν νωρίς τα Χριστούγεννα.

Οπότε συνολικά δε μου είναι καθόλου δύσκολο να πιστέψω αυτό το σενάριο, που επιβεβαιώνει και την αρχική σκέψη πως η MS το χειρίστηκε πολύ καλά αλλά όχι τέλεια. Δεν το θεωρώ πρόβλημα αυτό, εργάζομαι στο χώρο, οι άνθρωποι ενίοτε κάνουν λάθη και ενίοτε αυτά φτάνουν μέχρι την αγορά γιατί δε μιλάμε για σύστημα ελέγχου πυρηνικού αντιδραστήρα ή επανδρωμένου διαστημοπλοίου.

Θα συμφωνήσω και με τους προλαλήσαντες . Αλλά όμως από την άλλη η Microsoft  έχει δικά της μηχανήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τουλάχιστον αυτά θα έπρεπε να τα είχε ως πιλότους στην συμπεριφορά των αναβαθμίσεων και από αυτά  να  αντλεί δεδομένα και όχι από μένα τον ανίδεο. Μετά από update HP elite 8300 με ι7-3770 δυσκολεύεται να  τερματίσει. Σίγουρα πολλά θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά. Καλή συνέχεια ..

Δημοσ.
Στις 23/11/2018 στις 1:00 ΜΜ, Plapoutas είπε

Τα ίδια χάλια έχουν και οι ενημερώσεις των 7

Εσύ μάλλον δεν είχες ποτέ windows 7! 

Τα καλύτερα, πιο επιτυχημένα /αγαπημένα windows της Microsoft ήταν και θα είναι τα XP & 7.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, korakios είπε

Υπάρχει τρόπος να παίρνουν μόνο critical security updates ? Σε υπολογιστές γραφείου ξενίζουν τα Linux και το OSX (πέρα του κόστους για το τελευταίο) και ψάχνω να βρω τρόπο να μη κλείσω τις ενημερώσεις τελείως .

Αν έχεις Win10 Pro υπάρχει επιλογή να καθυστερείς τα feature updates για όσο διάστημα θέλεις. Εγώ το σταμάτησα μέχρι να βρεθεί λύση και παραμένω στο 1803 ακόμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...