Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευκαιρία να σταλθούν μαζικά αιτήματα για επαναφορά της δυνατότητας χειροκίνητης-επιλεκτικής αναβάθμισης. Είναι από τις φορές που ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθείς ως εταιρεία πως «ναι μεν, αλλά». Άντε να είναι όλα ενημερωμένα, άντε να είναι έξυπνη η ώρα της αυτόματης ενημέρωσης, άντε να είναι απροβλημάτιστη κάθε αναβάθμιση για όλους... ε, πίτα και σκύλος. Λίγη ελευθερία στο χρήστη ούτε ντροπή είναι και θα γλίτωνε και κάποιους χρήστες από το κρύο ιδρώτα του «τί θα γίνει άμα μπει η αναβάθμιση».

Βασικός λόγος που είμαι ακόμα με τα 7x64, αν και δυστυχώς σχεδιάζω αναβάθμιση που θα με υποχρεώσει στα 10. Ελπίζω να δύναμαι να μπλοκάρω με κανά διάμεσο μηχάνημα τους update servers μόλις τα βάλω, τουλάχιστον κάθε φορά να μη γίνομαι beta tester και να αναβαθμίζω με καθυστέρηση καμιάς εβδομάδας.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Xzidique είπε

Στην χειρότερη περίπτωση θα γίνει ότι γίνετε και στο Android. Βάση στατιστικών λόγο που είναι open source υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος να ασχολείται και να κλείνει τις τρύπες σε σχέση με τα κλειστά λειτουργικά. Υπόψιν το Linux Kernel είναι ήδη mainstream σε server infrastructures/ HPC/ κλπ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Viruses Trojans κλπ. Όλα αυτά γίνονται με λίγο ως καθόλου οικονομικό support (στο desktop κομμάτι γιατί στους SERVER 34 billion εξαγορά της Red Hat από την ΙΒΜ) .

Δεν ξέρω πόση εμπειρία έχεις σε περιβάλλον εργασίας Linux αλλά πλέον αν ο χρήστης το επιθυμεί όλες οι εφαρμογές μπορούν να είναι sunboxed/contained παρέα με τα dependences τους.

Flatpak/Snapcraft είναι το παρόν του Linux που έχει να κάνει με application deployment και installation, και όπου να είναι το πρότυπο Appimage θα πάρει τα πάνω του. 

Και το τελευταίο θεϊκό είναι που το Linux παίζει τα περισσότερα παιχνίδια των Windows :D

Όχι δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με linux/unix αλλα παραθέτω την άποψη μου .

Tο Android είναι βασισμένο εκεί αλλά είναι εντελώς διαφορετικό στην διαχείριση. Για παράδειγμα, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα πράγματα στον kernel/core τότε θα πρέπει να πληρώσεις στην google για να σου επιτραπεί η διαχείριση.

Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το να κλείνει τρύπες στο linux αλλά γίνεται σε πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα win. Η ενημέρωση στην microsoft για τρύπες ασφάλειας γίνεται κύριος από τις εταιρίες antivirus. Αυτοί ενημερώνουν και η microsoft φτιάχνει τα updates. Παράλληλα όμως στις επαγγελματικές διανομές πχ red hat desktop εκεί οι ενημερώσεις γίνονται πιο γρήγορα.

Όσο για το αν οι linux server είναι πιο ασφαλείς θα σου πω το εξής, αν κάποιος σπάσει μια σελίδα σε ένα apache, ο επιτιθέμενος έχει 'φάει" την σελίδα η τον linux server ; Σαφώς και οι linux server γίνονται στόχος , σαφώς και έχουν πέσει servers γιατί δεν είναι άτρωτοι. Αλλά οι linux server είναι το 70% του internet.

Αν μιλάς βεβαια για servers που έχουν hardware firewalls, κλειστά τα post, get, syn κτλ τότε ναι το linux είναι άτρωτο, φυσικά αν ασφαλίσεις με τα ίδια πράγματα έναν windows server τότε ναι είναι και ο windows server άτρωτος.

Το να λέμε ποσό πιο ασφαλή είναι τα linuxοειδη νομίζω ότι δεν έχει νόημα, όταν φτάσουν το 50% χρήσης στα desktop τότε το συζητάμε.

Δημοσ.

Κανενα προβλημα σε ASUS 9ετίας με i3 M280 2.53gh με AMD REDEON HD 6300M series KAI SE pc Asrock Motherboard X370 PRO4  με AMD CPU Ryzen 3 2200G  vega.

Τώρα τι λέτε μερικοί εδώ μέσα ...???! 

Δημοσ.

Από τα XP και μετα είχα παντα την τελευταια εκδοση των windows ενημερωμένη κλπ. Μεχρι και των vista :)

Πήρα πρόσφατα ενα μεταχειρησμένο pc (υπογραφή). Πέρασα τα 7αρια για να δω ότι δουλεευει normal (τεστ κλπ) και πριν λίγες μερες που περασα τα 10αρια. Μετα τις αναβαθμίσεις ειδα ότι κατα την εκκινηση δεν εδειχνε το post και δεν μπορούσα να μπω καν στο bios. Ανοιγε, μαυρη οθόνη και μετα απλά ανοιγαν τα windows. Από ότι διαβασα είναι συνηθες φαινομενο σε μητρικες χωρίς UEFI bios.

Επεστρεψα στα 7αρια με συνοπτικες διαδικασίες.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Phoenix4 είπε

Απορώ πόσοι από το thread τρέχουν τα 1809

Εγώ αφού δοκίμασα σχεδόν κάθε πιθανό "fix" που βρήκα στο internet έκανα παύση τα updates με την ελπίδα να βγει κάτι που να λειτουργεί σε κάνα δίμηνο. Όσες φορές έχει κάνει update καταλήγει να σταματάει λόγω ασυμβατότητας με "κάτι" -device/driver κτλ- στο 52% της εγκατάστασης και μετά να με κάνει restore στην προηγούμενη έκδοση (πράγμα που ευτυχώς λειτουργεί σωστά).

Φοβάμαι να κατεβάσω το ISO και να κάνω upgrade από εκεί, και επίσης δεν έχω καμιά όρεξη να ξαναστήνω το μηχάνημα μόλις 9 μήνες μετά την αρχική του αγορά και εγκατάσταση! Άσε που αν μου βγάλει πρόβλημα στο clean installation θα πρέπει να κάνω restore από image κτλ. Όταν ήμουν φοιτητής είχα το χρόνο να κάνω πενήντα φορμάτ το μήνα και να έχω triple boot συστήματα. Τώρα θέλω να παίζει, να είναι σταθερό και να μη μου τρώει χρόνο!

Όσο για το setup μου: πιο mainstream πεθαίνεις.

Asus Rog Strix B350-F Gaming
Ryzen 5 1600
Palit GeForce GTX1050 Ti 4GB Dual OC
Samsung 960 Evo M.2
G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz
Corsair RMx Series RM650x
Logitech Keyboard + Mouse

Που να είχα και κάτι περίεργο πάνω!

Δημοσ.
18 hours ago, yiannis1991 said:

Καλά όποιος έχει υπολογιστή με intel HD και όχι κανονική κάρτα δεν παίζει να έχει καν ιδέα από windows updates κτλ.. :P

εχω intelhd και  δεν εχω ιδεα απο win updates.Προφανως οταν παιζεις fortnite ξερεις απο κομπιουτερ ,ενω οταν  δεν σκας
300αρες για να βλέπεις τον κωδικα που γραφεις στην οθόνη,είσαι νουμπας.

Αυτοχαρακτηρίσου.

18 hours ago, fg9000 said:

Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά αν το linux γίνει mainstream στα desktops/laptops θα γίνει το έλα να δεις από virus/trojans κτλ. Αναλογίσου ότι τα win είναι κλειστού κώδικα, και γίνεται της κακομοίρας φαντάσου με το λινουξακι που είναι ανοιχτού.

*αρκετά win updates αφορούν και το security

Δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσοστό χρήσης.

Όχι και τόσο αστιευόμενος,στο ένα μιλάς με τον πυρηνα γράφοντας 2 γραμμές στον εξπλόρερ 5,και στο άλλο πρέπει να τσιμιπουκώσεις τον Τορβαλντς για να κάνεις ένα εκτελέσιμο στικάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Εγώ αφού δοκίμασα σχεδόν κάθε πιθανό "fix" που βρήκα στο internet έκανα παύση τα updates με την ελπίδα να βγει κάτι που να λειτουργεί σε κάνα δίμηνο. Όσες φορές έχει κάνει update καταλήγει να σταματάει λόγω ασυμβατότητας με "κάτι" -device/driver κτλ- στο 52% της εγκατάστασης και μετά να με κάνει restore στην προηγούμενη έκδοση (πράγμα που ευτυχώς λειτουργεί σωστά).

Φοβάμαι να κατεβάσω το ISO και να κάνω upgrade από εκεί, και επίσης δεν έχω καμιά όρεξη να ξαναστήνω το μηχάνημα μόλις 9 μήνες μετά την αρχική του αγορά και εγκατάσταση! Άσε που αν μου βγάλει πρόβλημα στο clean installation θα πρέπει να κάνω restore από image κτλ. Όταν ήμουν φοιτητής είχα το χρόνο να κάνω πενήντα φορμάτ το μήνα και να έχω triple boot συστήματα. Τώρα θέλω να παίζει, να είναι σταθερό και να μη μου τρώει χρόνο!

Όσο για το setup μου: πιο mainstream πεθαίνεις.

Asus Rog Strix B350-F Gaming
Ryzen 5 1600
Palit GeForce GTX1050 Ti 4GB Dual OC
Samsung 960 Evo M.2
G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz
Corsair RMx Series RM650x
Logitech Keyboard + Mouse

Που να είχα και κάτι περίεργο πάνω!

Όταν κάνει update έχεις θέματα ή upgrade ; Λογικά upgrade που είναι κάθε 6 μήνες, ποιο είναι το όνομα του σφάλματος ; Κάποια συσκευή όπως τα λες δεν έχει συμβατότητα, μπορεί να έχεις κανά παλιό chipset driver και γιαυτό να έχει θέμα. Επειδής έχεις και AMD η AMD είναι πιο παράξενη σε αυτά από την Intel, κατέβασε το ATIc Install Tool για να βρεις και να περάσεις τον τελευταίο Chipset + PSP driver κτλπ.

Προσωπικά έχω βάλει τα 10 σε δεκάδες PC εδώ και +2 χρόνια και δεν είχα ποτέ θέμα, ίσα ίσα το αντίθετο επί εποχές XP/Vista/7/8-8.1 είχα περισσότερα θέματα με τους drivers ειδικά στα laptop, με τα 10 είναι όλα plug and play. Για παράδειγμα οι κάρτες ήχου της creative άμα είχες vista και είχαν βγει για vista άντε να παίξουν στα 7.

Γιατί φοβάσαι να κατεβάσεις το ISO εκτός άμα είσαι αλλεργικός, ίσα ίσα το να κάνεις upgrade μέσο ISO είναι το πιο σωστό. Κατέβασε κανά ISO των gen2 και κάνε την δουλειά σου που ταλαιπώρησε με το χειροκίνητο της MS, και σε όποιο PC πας μετά κάνεις upgrade με την μία χωρίς να ξανακατεβάζεις. Γιατί θα ξαναστήσεις το PC από την αρχή, το upgrade κρατάει και τα αρχεία και τα πρόγραμματα όπως ήταν. Δεν πας για format. Έχει και upgrade μούφα σαν και αυτό που είπες αλλά άμα βάλεις λάθος ISO αυτά παθαίνεις.

Επίσης έχεις το τελευταίο bios, 4024 ; Βοηθάει πολύ και αυτό γιατί οι ryzen είναι ακόμα πρώιμοι, το λέω ως χρήστης ενός 2700Χ.

19 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Καλά όποιος έχει υπολογιστή με intel HD και όχι κανονική κάρτα δεν παίζει να έχει καν ιδέα από windows updates κτλ.. :P

O Intel HD είναι από τους πιο πολυχρησιμοποιημένους (i)GPU στον κόσμο και καλό VFM (πριν βγουν οι 2nd APU Ryzen) για κανά PC γραφείου, ξέρουν και από Updates αυτοί και από Antivirus που θέλουν για να είναι ασφαλείς

Επεξ/σία από Phoenix4
Δημοσ.
6 minutes ago, Phoenix4 said:
19 hours ago, yiannis1991 said:

O Intel HD είναι από τους πιο πολυχρησιμοποιημένους (i)GPU στον κόσμο και καλό VFM (πριν βγουν οι 2nd APU Ryzen) για κανά PC γραφείου, ξέρουν και από Updates αυτοί και από Antivirus που θέλουν για να είναι ασφαλείς

Κάποτε πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ακόμα και γραφικά Intel είναι αρκετά για οτιδήποτε πλην gaming και εργασίας με επαγγελματικά γραφικά.

Δουλεύω καθημερινά με πολύ ακριβά μηχανήματα, specced στο θεό, και guess what, έχουν Intel graphics γιατί δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να κουνάω παράθυρα από τη μια οθόνη στην άλλη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, defacer είπε

Κάποτε πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ακόμα και γραφικά Intel είναι αρκετά για οτιδήποτε πλην gaming και εργασίας με επαγγελματικά γραφικά.

Δουλεύω καθημερινά με πολύ ακριβά μηχανήματα, specced στο θεό, και guess what, έχουν Intel graphics γιατί δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να κουνάω παράθυρα από τη μια οθόνη στην άλλη.

Ακριβώς, οι iGPU γενικά πλέον για βασικές δουλειές (ντάξει όχι video editing) είναι υπεραρκετοί. Αναφέρομαι όμως σε σύγχρονους iGPU όχι κατί onboard, από Intel HD 4000 και πάνω είναι πένα.

Τώρα ειδικά με τους Ryzen APU, Vega 8 & 11 κάνεις μέχρι και ελαφρύ gaming σε +30 FPS με λιγότερο από 100 ευρώ.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, defacer είπε

Αυτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα μαλακίας σε OEM drivers, πραγματικά όσοι λένε ότι έχει μερίδιο ευθύνης η Microsoft τι σκέφτονται αναρωτιέμαι;

Το μόνο πράγμα που έκανε "λάθος" η ms είναι πως επιτρέπει σε OEMs και ιδιώτες να τρέχουν το λειτουργικό της και να βάζουν δικά τους προγράμματα στην εξίσωση.

Έχοντας διαβάσει επί χρόνια το blog θρυλικού senior Windows developer και έχοντας το υπόβαθρο να καταλάβω ακριβώς τις καταστάσεις που περιγράφει, εγγυώμαι πως δε μπορεί να το συλλάβει το μυαλό των περισσότερων πόσο η "κακιά/άχρηστη" Microsoft κυριολεκτικά δίνει κώλο προκειμένου να προστατέψει τους χρήστες από τυχόν ασυμβατότητες, οι οποίες πολλές φορές οφείλονται σε τρίτους developers που κάνουν πράγματα τα οποία το documentation της Microsoft λέει ευθέως πως δεν πρέπει να γίνουν.

Update: δύο πολύ σχετικές ιστορίες από το blog που ανέφερα, που έχουν να κάνουν με drivers και που δε χρειάζονται μεγάλο τεχνικό υπόβαθρο. Η κορυφή του παγόβουνου.

https://blogs.msdn.microsoft.com/oldnewthing/20040211-00/?p=40663

https://blogs.msdn.microsoft.com/oldnewthing/20040305-00/?p=40373

αυτη ειναι η αληθεια, αλλα απο την αλλη κυκλοφορησε το update ενω γνωριζε για το προβλημα με τα σβησμενα αρχεια. αρα φταιει και η η ιδια εδω.

imho, θα πρεπει να βγαζει σε καθημερινη βαση μονο patches για security/bug fixes, και να εχει τα μεγαλα content updates σε ετησιο κυκλο. η ακομη καλυτερα σε διετη.

υγ. πολυ πλακα τα λινκς που ποσταρες. 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδυνατεί το σύνολο να καταλάβει πως ένα λειτουργικό που προορίζεται να υπερκεράσει μια τεράστια πληθώρα διαφορετικού hardwear με τεράστιες διακυμάνσεις στην ποιότητα, με driver και softwear που πολλές φορές χάνονται αρκετές γενιές πίσω, δυστυχώς είναι αδύνατον να μην έχει bug. 
Πάντα φροντίζω οι υπολογιστές μου να έχουν ένα αξιοπρεπές ποιοτικό hardwear σύγχρονο της γενιάς τoυ softwear που θα φορτώσω και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Αλλιώς πάμε σε mac όπου hardwear + softwear είναι παντρεμένο από έναν κατασκευαστή αλλά με το ανάλογο τίμημα.

Επεξ/σία από fotoalexandros
Δημοσ.
1 hour ago, KilliK said:

αυτη ειναι η αληθεια, αλλα απο την αλλη κυκλοφορησε το update ενω γνωριζε για το προβλημα με τα σβησμενα αρχεια. αρα φταιει και η η ιδια εδω.

Δεν ενημερώθηκα για το τι έφταιγε για την απώλεια δεδομένων, αλλά χωρίς να ξέρω, educated guess είναι πως δεν έφταιγε μόνο η MS. Ίσως δεν έφταιγε και καθόλου. Αλλά δεν ξέρω όπως είπα. Λινκ με το τελικό πόρισμα έχουμε;

Ο Raymond είναι τελείως geek (social skills of a thermonuclear device) και όταν τον αφήσεις να τα πει τα νερντουλίστικα τα λέει ωραία. Επίσης από τα blogs όπου τα comments γενικά έχουν πολύ ψωμί, επειδή βλέπεις άπειρες περιπτώσεις που οι commenters λένε λάθος πράγματα και βλέπεις το σκεπτικό με το οποίο έρχεται η σωστή απάντηση.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, defacer είπε

Δεν ενημερώθηκα για το τι έφταιγε για την απώλεια δεδομένων, αλλά χωρίς να ξέρω, educated guess είναι πως δεν έφταιγε μόνο η MS. Ίσως δεν έφταιγε και καθόλου. Αλλά δεν ξέρω όπως είπα. Λινκ με το τελικό πόρισμα έχουμε;

Ο Raymond είναι τελείως geek (social skills of a thermonuclear device) και όταν τον αφήσεις να τα πει τα νερντουλίστικα τα λέει ωραία. Επίσης από τα blogs όπου τα comments γενικά έχουν πολύ ψωμί, επειδή βλέπεις άπειρες περιπτώσεις που οι commenters λένε λάθος πράγματα και βλέπεις το σκεπτικό με το οποίο έρχεται η σωστή απάντηση.

δεν εφταιγε καθολου ενω το προβλημα ηταν ηδη γνωστο απο το insider program?

mmm...nope.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...