Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Plapoutas είπε

Όσα χρόνια και να περάσουν οι ενημερώσεις των Windows θα είναι το ίδιο σάπιες όπως πρώτα. Σε αντίθεση 5 χρόνια που εγκαταστούσα ενημερώσεις MacOS, μια φορά μόνο συνάντησα πρόβλημα το οποίο ήταν μικρό και το έλυσα γρήγορα με ένα Rollback. 

Με μια εικόνα οι ενημερώσεις των Windows

when-you-start-a-windows-update-vs-when-

Μην συγκρινεις την φουστα με τη βουρτσα,η apple βγαζει ενα update για λιγους εξ ολοκληρου υπολογιστες δικης της κατασκευης με τελειο optimize και η ms σου βγαζει ελα λειτουργικο για χιλιαδες διαφορετικα pc και πρεπει να πεσει μεσα σε ολα.

Για αυτο το ενα εχει 600 ευρω και το αλλο 1500 σε αγορα pc

Επεξ/σία από georgepppo
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, georgepppo είπε

350.jpg

Πετάει όμως........ και ας έβαλαν τα φτερά ανάποδα. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά πολύ ξεφτίλα αυτό το update για πολύ κόσμο. Βέβαια σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει δεν φταίει τόσο πολύ η Microsoft αλλά οι κατασκευαστές που δεν προσπαθούν να βρούνε custom λύση για λειτουργικό. Το 1/20 από τα χρήματα των αδειών των Windows να έδινε η Asus, Dell, HP, Lenovo σε μια ομάδα προγραμματιστών να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν ένα mainstream λειτουργικό βασισμένο στο Linux kernel μόνο καλό θα έκανε στην αγορά. Ακόμα θα μπορούσαν να πιέσουν την Microsoft να τους αφήσει να παραμετροποιήσουν το Windows για τις ανάγκες της εκάστοτε συσκευής όπως κάνει η Google με το Android. Ελπίζω με το Windows Core OS να υπάρξει αυτή η εξέλιξη γιατί δεν παλεύεται άλλο.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xzidique είπε

Το 1/20 από τα χρήματα των αδειών των Windows να έδινε η Asus, Dell, HP, Lenovo σε μια ομάδα προγραμματιστών να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν ένα mainstream λειτουργικό βασισμένο στο Linux kernel μόνο καλό θα έκανε στην αγορά. 

Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά αν το linux γίνει mainstream στα desktops/laptops θα γίνει το έλα να δεις από virus/trojans κτλ. Αναλογίσου ότι τα win είναι κλειστού κώδικα, και γίνεται της κακομοίρας φαντάσου με το λινουξακι που είναι ανοιχτού.

*αρκετά win updates αφορούν και το security

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα πριν 5 μερες κατι σκαλισε η msoft σε ενα λαπτοπακι που εχω για να χαζευω στο ιντερνετ και αποσυνδεεται συνεχεια.  Χανει ξαφνικα το σημα wifi, το ξαναβρισκει κτλ. Μου εχει σπασει τα νευρα, εμενα βρηκανε ρε γμτ...:unsure:

Επεξ/σία από buuren
Δημοσ.

Καλά όποιος έχει υπολογιστή με intel HD και όχι κανονική κάρτα δεν παίζει να έχει καν ιδέα από windows updates κτλ.. :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Καλά όποιος έχει υπολογιστή με intel HD και όχι κανονική κάρτα δεν παίζει να έχει καν ιδέα από windows updates κτλ.. :P

Γιατί ρε συ; Στο λάπτοπ μου που δεν πρόκειται να παίξω ποτέ κανέναν παιχνίδι και θέλω αυτονομία εννοείται ότι δεν έχω κάρτα και χρησιμοποιώ τα on board

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά αν το linux γίνει mainstream στα desktops/laptops θα γίνει το έλα να δεις από virus/trojans κτλ. Αναλογίσου ότι τα win είναι κλειστού κώδικα, και γίνεται της κακομοίρας φαντάσου με το λινουξακι που είναι ανοιχτού.

*αρκετά win updates αφορούν και το security

Στην χειρότερη περίπτωση θα γίνει ότι γίνετε και στο Android. Βάση στατιστικών λόγο που είναι open source υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος να ασχολείται και να κλείνει τις τρύπες σε σχέση με τα κλειστά λειτουργικά. Υπόψιν το Linux Kernel είναι ήδη mainstream σε server infrastructures/ HPC/ κλπ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Viruses Trojans κλπ. Όλα αυτά γίνονται με λίγο ως καθόλου οικονομικό support (στο desktop κομμάτι γιατί στους SERVER 34 billion εξαγορά της Red Hat από την ΙΒΜ) .

Δεν ξέρω πόση εμπειρία έχεις σε περιβάλλον εργασίας Linux αλλά πλέον αν ο χρήστης το επιθυμεί όλες οι εφαρμογές μπορούν να είναι sunboxed/contained παρέα με τα dependences τους.

Flatpak/Snapcraft είναι το παρόν του Linux που έχει να κάνει με application deployment και installation, και όπου να είναι το πρότυπο Appimage θα πάρει τα πάνω του. 

Και το τελευταίο θεϊκό είναι που το Linux παίζει τα περισσότερα παιχνίδια των Windows :D

Επεξ/σία από Xzidique
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Γιατί ρε συ; Στο λάπτοπ μου που δεν πρόκειται να παίξω ποτέ κανέναν παιχνίδι και θέλω αυτονομία εννοείται ότι δεν έχω κάρτα και χρησιμοποιώ τα on board

Εντάξει ναι, αλλά μην κοιτάς εμάς εδώ, οι περισσότεροι απλώς παίρνουν ένα φθηνό υπολογιστή και ούτε έχουν ιδέα από updates και όλα αυτά..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xzidique είπε

Πετάει όμως........ και ας έβαλαν τα φτερά ανάποδα. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά πολύ ξεφτίλα αυτό το update για πολύ κόσμο. Βέβαια σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει δεν φταίει τόσο πολύ η Microsoft αλλά οι κατασκευαστές που δεν προσπαθούν να βρούνε custom λύση για λειτουργικό. Το 1/20 από τα χρήματα των αδειών των Windows να έδινε η Asus, Dell, HP, Lenovo σε μια ομάδα προγραμματιστών να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν ένα mainstream λειτουργικό βασισμένο στο Linux kernel μόνο καλό θα έκανε στην αγορά. Ακόμα θα μπορούσαν να πιέσουν την Microsoft να τους αφήσει να παραμετροποιήσουν το Windows για τις ανάγκες της εκάστοτε συσκευής όπως κάνει η Google με το Android. Ελπίζω με το Windows Core OS να υπάρξει αυτή η εξέλιξη γιατί δεν παλεύεται άλλο.

εγώ απενεργοποίησα τα updates πάντως και τα 10άρια ποτέ δεν βγάλανε ζημιά :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, baskon said:

Όντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι λογικό. Υπαρχουν μερικά εκατομμύρια υλοποιήσεις υπολογιστών (είτε με διαφορετικό hardware είτε software). 

Και ναι δεν ειναι το ίδιο πράγμα με Mac που συγκρίνουν μερικοί γιατί εκεί τα πράγματα είναι πολύ ευκολότερα.

Αυτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα μαλακίας σε OEM drivers, πραγματικά όσοι λένε ότι έχει μερίδιο ευθύνης η Microsoft τι σκέφτονται αναρωτιέμαι;

Το μόνο πράγμα που έκανε "λάθος" η ms είναι πως επιτρέπει σε OEMs και ιδιώτες να τρέχουν το λειτουργικό της και να βάζουν δικά τους προγράμματα στην εξίσωση.

Έχοντας διαβάσει επί χρόνια το blog θρυλικού senior Windows developer και έχοντας το υπόβαθρο να καταλάβω ακριβώς τις καταστάσεις που περιγράφει, εγγυώμαι πως δε μπορεί να το συλλάβει το μυαλό των περισσότερων πόσο η "κακιά/άχρηστη" Microsoft κυριολεκτικά δίνει κώλο προκειμένου να προστατέψει τους χρήστες από τυχόν ασυμβατότητες, οι οποίες πολλές φορές οφείλονται σε τρίτους developers που κάνουν πράγματα τα οποία το documentation της Microsoft λέει ευθέως πως δεν πρέπει να γίνουν.

Update: δύο πολύ σχετικές ιστορίες από το blog που ανέφερα, που έχουν να κάνουν με drivers και που δε χρειάζονται μεγάλο τεχνικό υπόβαθρο. Η κορυφή του παγόβουνου.

https://blogs.msdn.microsoft.com/oldnewthing/20040211-00/?p=40663

https://blogs.msdn.microsoft.com/oldnewthing/20040305-00/?p=40373

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...