Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα μετά απο φορματ που έκανα στο λαπτοπ πέρασα τα windows 8.1 και εδω και ενα μήνα συνέχεια ξεκινάει η αυτόματη συντήρηση των windows και δεν σταματάει ποτε πηγαίνω κάνω διακοπή μετά απο κάποιες ώρες ξανα ξεκινάει και δεν σταματάει ποτε είδα κάποιες λύσεις απενεργοποιησης αλλα τιποτα τα windows ειναι ενημερωενα καμια πιθανη λυση?
επισης μετα το φορματ δεν εχει γινει ποτε βαθμονόμιση των win 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δε βάζεις τα 10άρια; Απλά κάνεις το φορμάτ, του λες ότι δεν έχεις κλειδί στην αρχή και προχωράς μέχρι τέλος. Μετά, όταν μπει στο Internet θα αναβαθμιστεί το κλειδί και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Κατέβασε αν θέλεις πρώτα από το site του κατασκευαστή τους drivers για το ασύρματο για να μην ψάχνεσαι μετά.

Αν θέλεις μπορείς να ανακτήσεις το κλειδί μέσα από τα 8άρια με το jelly bean key finder (την δωρεάν έκδοση).

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
Στις 24/11/2018 στις 12:31 ΠΜ, micos000 είπε

Γιατί δε βάζεις τα 10άρια; Απλά κάνεις το φορμάτ, του λες ότι δεν έχεις κλειδί στην αρχή και προχωράς μέχρι τέλος. Μετά, όταν μπει στο Internet θα αναβαθμιστεί το κλειδί και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Κατέβασε αν θέλεις πρώτα από το site του κατασκευαστή τους drivers για το ασύρματο για να μην ψάχνεσαι μετά.

Αν θέλεις μπορείς να ανακτήσεις το κλειδί μέσα από τα 8άρια με το jelly bean key finder (την δωρεάν έκδοση).

δεν τα θελω τα δοκιμασα και επειδη εχω uhd οθονη μου κανει οτι να ναι χαζα στις ρυθμίσεις αναλυσης ασε που οπου και αν διαβασεις χιλια δυο προβλματα με τα updates εχουν με τα 8,1 την εχω καταβρει χρονια τωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως δεν έβαλες σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών; Δε νομίζω να δουλεύει σωστά στα 8.1 και όχι στα 10. Να έλεγες ότι είχες 7, ναι, να λέγαμε ότι δεν έχει drivers ή κάτι τέτοιο, αλλά από 8.1 σε 10 μου φαίνεται περίεργο.

Και μην πιστεύεις ότι διαβάζεις. Έχω λάπτοπ που το πήρα με 8 και του έκανα όλες τις αναβαθμίσεις μέχρι τα τελευταία 10άρια χωρίς πρόβλημα και επίσης dekstop που το έστησα με 10άρια από την αρχή με τα 15κάτι και έκανα όλες τις αναβαθμίσεις και σε αυτό. ΑΝ όμως δε θέλεις να μπεις στον χορό των εξάμηνων αναβαθμίσεων υπάρχει και η 1609 enterpize ltsb που δεν κάνει αναβάθμιση σε επόμενες εκδόσεις. Βγήκε και η καινούργια ltsc αλλά απ' ότι βλέπω είναι ακόμα beta.

Να μην ξεφεύγω όμως από το θέμα.
Η απενεργοποίηση της Αυτόματης Συντήρησης (Automatic Maintance) γίνεται μέσω του Προγραμματισμού εργασιών (Schedule Tasks) των Windows 8.
Άνοιξε το παράθυρο του Προγραμματισμού εργασιών (θα το βρεις εύκολα με αναζήτηση στις ρυθμίσεις ή δίνοντας για εκτέλεση το taskschd.msc).
Από την αριστερή στήλη ακολούθησε τη διαδρομή: Βιβλιοθήκη χρονοδιαγράμματος εργασιών – Microsoft – Windows – TaskScheduler.
Στη συνέχεια, από τη στήλη στα δεξιά πάτησε δεξί κλικ στην επιλογή Regular Maintance και επέλεξε Απενεργοποίηση.
Αυτό ήταν!

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Βάλε τα 10άρια, άφησε τα να κάνουν full updates, πέρνα και τα τελευταία drivers απ'το site του κατασκευαστή και άσε τα 8άρια στην άκρη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, donblunts είπε

Βάλε τα 10άρια, άφησε τα να κάνουν full updates, πέρνα και τα τελευταία drivers απ'το site του κατασκευαστή και άσε τα 8άρια στην άκρη.

μπα δεν ψηνομαι αδερφε μια χαρα ειναι τα 8 αρια ειδα και τα 10 αρια και ΔΕΝ 

Στις 25/11/2018 στις 11:39 ΠΜ, micos000 είπε

Μήπως δεν έβαλες σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών; Δε νομίζω να δουλεύει σωστά στα 8.1 και όχι στα 10. Να έλεγες ότι είχες 7, ναι, να λέγαμε ότι δεν έχει drivers ή κάτι τέτοιο, αλλά από 8.1 σε 10 μου φαίνεται περίεργο.

Και μην πιστεύεις ότι διαβάζεις. Έχω λάπτοπ που το πήρα με 8 και του έκανα όλες τις αναβαθμίσεις μέχρι τα τελευταία 10άρια χωρίς πρόβλημα και επίσης dekstop που το έστησα με 10άρια από την αρχή με τα 15κάτι και έκανα όλες τις αναβαθμίσεις και σε αυτό. ΑΝ όμως δε θέλεις να μπεις στον χορό των εξάμηνων αναβαθμίσεων υπάρχει και η 1609 enterpize ltsb που δεν κάνει αναβάθμιση σε επόμενες εκδόσεις. Βγήκε και η καινούργια ltsc αλλά απ' ότι βλέπω είναι ακόμα beta.

Να μην ξεφεύγω όμως από το θέμα.
Η απενεργοποίηση της Αυτόματης Συντήρησης (Automatic Maintance) γίνεται μέσω του Προγραμματισμού εργασιών (Schedule Tasks) των Windows 8.
Άνοιξε το παράθυρο του Προγραμματισμού εργασιών (θα το βρεις εύκολα με αναζήτηση στις ρυθμίσεις ή δίνοντας για εκτέλεση το taskschd.msc).
Από την αριστερή στήλη ακολούθησε τη διαδρομή: Βιβλιοθήκη χρονοδιαγράμματος εργασιών – Microsoft – Windows – TaskScheduler.
Στη συνέχεια, από τη στήλη στα δεξιά πάτησε δεξί κλικ στην επιλογή Regular Maintance και επέλεξε Απενεργοποίηση.
Αυτό ήταν!

το εκανα αδερφε καμια λυση παλι τα ιδια κανει καμια αλλη ιδεα?επισης εχω κανει sfc/scan και dism /online /cleanup-image /restorehealth αλλα τιποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως μπορεί να ξεκινάει η αυτόματη συντήρηση ενώ την έχεις κόψει από το χρονοδιάγραμμα; Πολύ περίεργο αυτό.

Κατέβασε το HDSentinel (ας είναι και η trial έκδοση) και εγκατέστησε το. Τρέξε το πρόγραμμα και δες την υγεία του βασικού δίσκου σου. Πρέπει να είναι 100%. Αν είναι λιγότερο ενδέχεται να σε μπλοκάρει ο δίσκος κατά το defrag.

Επίσης, δοκίμασε να κάνεις refresh τα windows;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Πως μπορεί να ξεκινάει η αυτόματη συντήρηση ενώ την έχεις κόψει από το χρονοδιάγραμμα; Πολύ περίεργο αυτό.

Κατέβασε το HDSentinel (ας είναι και η trial έκδοση) και εγκατέστησε το. Τρέξε το πρόγραμμα και δες την υγεία του βασικού δίσκου σου. Πρέπει να είναι 100%. Αν είναι λιγότερο ενδέχεται να σε μπλοκάρει ο δίσκος κατά το defrag.

Επίσης, δοκίμασε να κάνεις refresh τα windows;

εβγαλα μια ακρη ηδομεν πως θα παει εκανα αυτο μπηκα δηλαδη ακομα ποιο βαθια στις ρυθμίσεις που μου ειπε ο φιλος παραπανω και ξετικαρα την λεξη ενεγο μολις εχω νεοτερα θα ενημερωσω το βιντεακι σου φιλε πηγα να το κανω αλλα ζηταει τα windows σε στικ η σιντι γιατι λεει λειπουν αρχεια και επειδη το εχω απο τον θειο δεν το δοκιμαζω

actually it didn’t work for me either and the maintenance turned back on automatically. the fix is to follow till step 3 in the above description, right click on the idle maintenance option and select properties. then click on the ‘triggers’ tab. there you can see the trigger time for that task. click on the time and below you will find the ‘edit’ button. click it. a new window opens up and in the bottom you can find a ticked option called ‘enabled’. untick it and press okay. repeat this for regular maintenance. this would permanently stop automatic maintenance.

Επεξ/σία από jk_bartender
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, τελικά το απενεργοποίησες από τον task scheduler;

Ποιο πριν όμως που σου έδωσα τις οδηγίες στο 4ο post είπες ότι το έκανες και δεν είχες αποτέλεσμα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, micos000 είπε

Δηλαδή, για να καταλάβω, τελικά το απενεργοποίησες από τον task scheduler;

Ποιο πριν όμως που σου έδωσα τις οδηγίες στο 4ο post είπες ότι το έκανες και δεν είχες αποτέλεσμα.

Ναι σωστα το εκανα οπως μου ελεγες αλλα ξεκινουσε και μπηκα στις ρυθμισεις εβγαλε διαφορες επιλογες επανω σε τασκς πηγα στα ευνασματα τερμα κατω γραφει ρυθμισεις για προχωρημενους και εχει ενα κουτακι που διπλα γραφει ενεργη το ξετικαρα και φαινεται να εκανε δουλεια επανω επανω βεβαια γραφει εναργη εργασιας με βαση το χρονοδιαγραμμα και διαφορα αλλες επιλογες σαν σεναρια δηλαδη υπολογιστης σε αδρανια και διαφορα αλλα και πηγα σε ολα και εκανα το ιδιο και μεχρι τωρα δεν μου το ξανα ενεργοποιησε ποτε !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...