Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για οποιον ενδιαφερετε ενα πολυ καλος 3d εκτυπωτης σε Flash Sale.Περιμενα τον Ανετ Α8 αλλα διαβασα πολυ καλα λογια για αυτον.Δηλαδη οτι ειναι ενας ενας Anet A8 με ολες τις καλες μοντιες που πρεπει να κανεις για να εχεις ωραιες εκτυπωσης και με την ποιοτητα τις creality που βγαζει πολυ καλους εκτυπωτες αλλα απο 300 και πανω και με αυτον μπηκε στο sub 200$.Το πολυ θετικο για εμενα που εριξα παραγγελια ειναι οτι ειναι ευρωπαικη αποθηκη και γλιτωνουμε χρονο,ανχος με τελωνεια και θα ειναι ποιο γρηγορα σπιτι μας.

https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_1845899.html?wid=1640583

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανένας πόσο κοστίζει η 3d εκτύπωση σε κατάστημα; Νομίζω πηγαίνει με την ώρα.

Ρωτάω γιατί δουλεύω ένα προτζεκτ και ίσως συμφέρει η αγορά του creality.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, CaMp3on είπε

Ξέρει κανένας πόσο κοστίζει η 3d εκτύπωση σε κατάστημα; Νομίζω πηγαίνει με την ώρα.

Ρωτάω γιατί δουλεύω ένα προτζεκτ και ίσως συμφέρει η αγορά του creality.

και να σε συμφέρει η αγορά του, η 3d εκτύπωση δεν είναι πατάω το κουμπί και βγαίνει η χοντρή.

Θέλει πολύ πολύ πολύ διάβασμα - έξοδα σε περιφερειακά (νήματα) και testing etc.

Αν το project σου είναι μια και έξω, καλύτερα δώστο έξω να ξεμπερδεύεις χωρίς έγνοιες.

Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα, προχώρα άφοβα. Είναι αξιόλογος printer.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tsakfot είπε

και να σε συμφέρει η αγορά του, η 3d εκτύπωση δεν είναι πατάω το κουμπί και βγαίνει η χοντρή.

Θέλει πολύ πολύ πολύ διάβασμα - έξοδα σε περιφερειακά (νήματα) και testing etc.

Αν το project σου είναι μια και έξω, καλύτερα δώστο έξω να ξεμπερδεύεις χωρίς έγνοιες.

Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα, προχώρα άφοβα. Είναι αξιόλογος printer.

Βιομηχανικό σχεδιασμό σπουδάζω και δουλεύω πάνω σε cnc εργαλειομηχανές που έχουν πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και ρυθμίσεις από τους 3d εκτυπωτές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, CaMp3on είπε

Βιομηχανικό σχεδιασμό σπουδάζω και δουλεύω πάνω σε cnc εργαλειομηχανές που έχουν πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και ρυθμίσεις από τους 3d εκτυπωτές. 

Χωρίς να γνωρίζω απο CNC, το 3d printing είναι σε εμβρυακό στάδιο ανάπτυξης και user friendliness.

Μπορεί να έχεις το finest tuned 3d printer και να failαρει σε 10 διαφορετικά πράγματα, όπως θερμοκρασία-υγρασία περιβάλλοντος , ποιότητα εκτυπώσιμου υλικού, λάθος supports , κακοσχεδιασμένου CAD μοντέλου etc etc etc.

Be my guest αλλά εγώ σε προειδοποίησα ;) 

Επεξ/σία από tsakfot
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CaMp3on είπε

Οπότε δουλεύεις σε μηχανές που έχουν ανοχή στην επαναληψιμότητα μιας κίνησης της τάξεως των μερικών μικρόμετρων. Πάρε έναν τριςδιάστατο να δεις την γλύκα...

Καμμία σχέση φίλε... μην συγκρίνεις έτοιμα θηρία με αυτή την κατηγορία εκτυπωτών. Την μια μέρα εκτυπώνεις κανονικά, την άλλη ένα μάτσο χάλια... χωρίς καμμιά εμφανή αιτία... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια 3d εκτύπωσης αλλά εκείνοι οι εκτυπωτές ηταν επαγγελματικοί και τεσταρισμένοι.

Μάλλον δεν θα προχωρήσω σε αγορά.

Επεξ/σία από CaMp3on
Δημοσ.

Ενταξει παιδια δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.Αυτο που εχω παρατηρησει εγω μετα απο 2 χρονια και κυριολεκτικα τοτε ηταν στα σπαργανα ειδικα τα φτηνα κομματια ειναι οτι το fillament και η ποιοτητα του ειναι το Α-Ω οπου θα σας σωσει η θα σας παιδεψει.Μετα ενα μικρο ελενχο στο calibration της βασης/bed και ειμαστε ετοιμη.Για τον ender λενε λογο σχεδιασης οτι ειναι σχεδον PNP μολις καλιμπραρετε την βαση.

Δημοσ.

Κάτοχος του anet a8 εδώ κ 2 χρόνια πήρα πρόσφατα (στο 11-11 των Κινέζων) απο Αγγλία τον ender 3x. Δεν τον έχω δουλέψει ακόμα λόγω χρόνου αλλά εκτός του ότι ήρθε σε 10 μέρες (οδικώς μάλλον γιατί 14€ ήταν τα μτφ!) έχει αρκετά ποιο ποιοτικά χαρακτηριστικά (αλουμινένιο πλαίσιο, καλύτερη οθόνη, ρύθμιση "κρεβατιού") το πήρα με γυαλί. Μέχρι κ σπάτουλα κ 2-3 ανταλλακτικά σου δίνουν, πολύ προσεγμένη κατασκευή (για τα χρήματα που ζητάει πάντα). Αλλά όλα αυτά είναι να το θες και για χόμπι, όχι να το θες σαν εργαλείο πχ... που το βάζεις στην πρίζα κ τέλος...

Δημοσ.

€138,52 με το κουπόνι έκπτωσης GB23CC1 για το παραπάνω λινκ. Πράγματι είναι σχεδόν plug and play αυτός. Αλλά ναι, μια μέρα ξαφνικά μπορεί να σου βγάλουν μια χάλια εκτύπωση και να ψάχνεις να βρεις τι φταίει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει παιδια για 140 πιστευω καρααξιζει επρεπε να περιμενω λιγο ακομα τελικα :-)

@aoc4000 περιμενουμε εντυπωσης αν και λιγα που βρηκα εδω στο insomnia γενικως ειναι ευχαριστημενοι για τα χρηματα που εδωσαν. 

Επεξ/σία από special
Δημοσ.

Οι Αnet A6 & A8 σε προσφορά στο TomTop και δωρεάν αποστολή από Ευρωπαϊκή (Germany) αποθήκη...

Πήρα έναν για να μπω και εγώ στον κόσμο του 3D Printing...

Α6 (136.24€)
https://www.tomtop.com/p-os0186eu.html

Α8 με 10 μέτρα Filament (123.05€)

https://www.tomtop.com/p-os0187eu.html

Α8 με 10 μέτρα Filament και Auto Leveling Module (127.45€)

https://www.tomtop.com/p-os0456eu.html

Δημοσ.
7 ώρες πριν, spilia21 είπε

Ποιος ειναι καλύτερος από αυτους για αρχάριο;

Η μόνη μου εμπειρία είναι με έναν  tarantula παρόμοιο με αυτόν του θέματος.

Διάβασα ότι αυτοί με τον αλουμινένιο σκελετό είναι σταθερότεροι και για αυτό τον πήρα. 

Δυστυχώς όμως τα πάντα χόρευαν πάνω του.

Ο Ζ άξονας κρεμόταν μόνο από την μία μεριά με το κόπλερ να δουλεύει σαν ελατήριο .

Το τραπέζι ευθυγραμμιζόταν από το  τον οδηγό αλουμινίου  του πάχους 2cm και αυτό ήταν ασταθές. 

Το  leveling και η ευθυγράμμιση του τραπεζιού ήταν μια συνεχής διαδικασία. Κάτι σαν να ρυθμίζεις τις βαλβίδες του αυτοκινήτου σου πριν από κάθε ταξίδι !! 

Προσωπικά θα επέλεγα τον Α8 με Auto Leveling Module (127.45€) και θα φρόντιζα να τον σταθεροποιήσω  καλύτερα, κατασκευάζοντάς του μία καλή ξύλινη ή σιδερένια βάση - κουτί,  ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτούς με τους αλουμινένιους σκελετούς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...