Προς το περιεχόμενο

Legion Y530 - i7 8750h/gtx1050 4gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λένε ότι παίρνει φωτιά ο cpu. Κι εγώ ψάχνω ένα ίδιο για 3d modelling και rendering αλλά αν είναι να πέφτει η απόδοση μάλλον δεενν...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimips είπε

Λένε ότι παίρνει φωτιά ο cpu. Κι εγώ ψάχνω ένα ίδιο για 3d modelling και rendering αλλά αν είναι να πέφτει η απόδοση μάλλον δεενν...

Τι εννοείς παίρνει φωτιά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, spy_vlsi said:

Τι εννοείς παίρνει φωτιά;

Γενικά όλες οι φθηνές gaming σειρές που έχουν τον συγκεκριμένο cpu βγάζουν θέματα με throttle καθώς δεν μπορεί να ψυχθεί σωστά και φτάνει 90+ C. Τώρα ψάχνω κι εγώ κανένα review, αλλά σε Reddit και στο site της Lenovo είναι διφορούμενα τα σχόλια. Ίσως το πάρω δε ξέρω.

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.

Έχει καλή ψύξη το συγκεκριμένο μηχάνημα από ότι έχω ψάξει .. βσκ εδώ και καιρό το φλερταρα στο σκρουτζ.... σε τι άλλο να το βρεις με κατι λιγότερο απο i5 8300h δεν αξιχει και μικρές οι διαφορές με τον Ι7 .. Ίσως μια καλυτερη thermal paste κάνει δουλειά αν ζεσταίνεται τόσο .... που δεν νομιζω δεν το ειδα να το ανεφερει κανεις για το συγκεκριμενο .. πέφτει και 10 βαθμούς ....  εμένα με προβλημάτισε η οθόνη .. άλλες δίνουν 60hz refresh rate με 230nit brightness  άλλες 144hz με 300 ..και είναι μέρα με νύχτα .. θα πάω να το τσεκάρω σίγουρα αύριο πρωί ..

Δημοσ.

Γενικα ολες οι υλοποιησεις 8ης γενιας ι7+ι5  κανουν throttling σε συνεχομενη χρηση στο 100%..πολυ λιγα λαπτοπ εχουν τοσο καλη καλη ψυξη για να τους κρατανε σταθερα στο turbo...Σιγουρα μπορει να μην αποδιδει οπως θα περιμενε καποιος αλλα τουλαχιστον σε μικρης διαρκειας loads θα εχεις ολη τη ταχυτητα που πρεπει να εχεις απο ενα τετοιο chip ή αμα παιξεις με μικροτερα ρευματα τρεχει ποιο αποδοτικα...απο το να πας δηλαδη σε ποιο αργο chip (τυπου ι5 8250u πχ) νομιζω εστω και με throttling αξιζει σε αυτη τη τιμη...

Ρωτησε κανεις το πλαισιο για την οθονη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω το χτύπησα παίδες και πρώτες εντυπώσεις ειναι εξαιρετικές!

Η οθόνη δεν έχει πρόβλημα. Μια χαρά ειναι.

Το laptop ειναι ταχύτατο και πολύ ομορφο με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Θεωρώ ειναι η κορυφαία προσφορά του φετινου black friday σε laptop υψηλών επιδόσεων.

6πύρηνος core i7 της σειράς H (και όχι U) 8ης γενιας με 250 SSD, 8Giga ram ανεξαρτητη κάρτα γραφικών και IPS οθονη στα 8κατοστάρικα τιμη ειναι η καλυτερη τιμη που έχει παιχθει φέτος.

Εχει επισης πολυ λεπτό bezel οθονης ενώ και το σασι του ειναι λεπτο και ελαφρυ.

Eγω ενα τελευταίο κλειστό κομμάτι βρηκα στο υποκατάστημα και βλέπω οτι έχει εξαντληθει και ηλεκτρονικά.

Επεξ/σία από Feigen
Δημοσ.

Το μπάνισα απο την πρωτη μέρα αλλά δεν το πηρα τελικα. Πραγματικα η μοναδικη αξιολογη προσφορα σε λαπτοπ φετος.

Το throttling με προβληματίζει γιατι θελω να το χρησιμοποιησω για photoscan αλλα μαλλον θα παω σε καλο σταθερο pc.

Άραγε με ενα καλο docking station θα γινεται δουλεια;

Δημοσ.

Ετσι για την ιστορια πλεον, 

Επειδη το κοιτουσα οταν ειχε πεσει απο 1200 στα 1000 καποια στιγμη, οι εντυπωσεις μου ηταν οι εξης

Εξαιρετικο πληκτρολογιο, αρκετα μετριο touchpad απο μεγεθος και αισθηση των πληκτρων του

Πολυ καλο build quality εκτος του πλαισιου της οθονης που επειδη ειναι πολυ λεπτο, κανει ευκολα twist (συγκριτικα μαλιστα με το κατα πολυ λεπτοτερο ideapad 330s πχ) 

Βολευει πολυ που εχει ολες τις θυρες πλην καποιων usb απο πισω, και δινει και χωρο στο συστημα ψυξης, για το οποιο ειχα διαβασει καλα λογια. Οποτε θα ριξω ευθυνη για το οποιο throttling οπως ειπε ενας φιλος απο πανω στα chip σε μεγαλο βαθμο. Χωρις να ξερω ομως αν εν τελει θα δωσει μεγαλη διαφορα απο εναν 8550u στην πραξη, αν οντως για τον οποιο λογο εχει throttling. 

Δεν ειναι λεπτο και ελαφρυ σε καμια περιπτωση γενικα ως laptop 15". Ειναι σχετικα ελαφρυ και μαζεμενο ως entry level gaming. 

Η οθονη ειναι απλως οκ. Μετρια στα χρωματα και σχετικα σκοτεινη. Αδυναμια που συνεχιζει απο το Y520. Δεν κανει δηλαδη για content creation. Στην Ελλαδα παιζει μονο η 60hz απ'οσο εχω δει. Αλλιως θα διαφημιζοταν και φουλ το panel

Στα 800 ηταν πολυ καλη επιλογη και σιγουρα η καλυτερη προσφορα της κατηγοριας στο black friday απ' οσες ειδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάνα lol.. κάνα pubg mobile με emulator  και κάνα άλλο ελαφρύ cs go κλπ είναι καλό ; Πιάνεις τα ίδια πάνω κάτω με έναν ryzen 3 2200g?

Η ram μέχρι ποσά πάει ; Ο ssd π έχει είναι γρήγορος;

Επεξ/σία από sakis92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και η black Friday-cyber Monday τελειωσαν να δωσω ένα αδρο feedback για οσους ενδιαφέρονται για αγορα εστω και εκτος προσφορας

Καταρχήν εμφανισιακά δε θυμιζει σε τιποτα gaming laptop . Στέκεται ανετα σε ένα επαγγελματικο χωρο αντι ενός apple. Εχει πανεμορφο μαυρο χρωμα , ποιοτικότατα πλαστικα που δεν εχουν την οψη αλουμινιου όπως σε αλλα πλαστικα laptop και ανετο πληκτρολογιο με ποιοτικότατα πληκτρα

Δευτερον είναι TAXYTATO. Μπαινει στα windows ετσι όπως είναι τωρα χωρις να ανοιγουν πολλα προγραματα σε περιπου 5 sec.  Επισης συνδεδεμενο σε 5G δικτυο είναι ότι πιο γρηγορο εχω δει σε browsing και η ληψη wifi εχει πολύ καλη εμβελεια

Τριτον η οθονη είναι πολυν φωτεινη , με γωνια θεασης 0-180 μοιρες κανονικα και με αρκετα καλα χρωματα.

Οσον αφορα τωρα αυτους που λενε ότι ενδεχομένως να ζεσταίνεται σε βαρυ gaming μπορει και να εχουν δικιο. Ακομα και browsing μονο να κανεις οι ανεμιστήρες δουλεουν ανα τακτα χρονικα διαστήματα οποτε λογικα μια θερμοκρασια την ανεβαζει. Παντως είναι κρυο από την πανω μερια και επισης βαζοντας το χερι καταλαβαίνεις ότι τραβάει πολύ αερα , αρα μαλλον εχει καλο συστημα ψυξης 

Αυτά τα ολιγα μετα από 2 μερες με το laptop. Ότι άλλο θελει κανενας ας ρωτησει.

Επεξ/σία από kritikos4
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν το laptop έχει πολύ ωραίο Design αξιοπρεπή οθόνη (βελτίωμενη διαβάζω στο θέμα φωτεινότητας απο το 520) και γενικότερα αρτια κατασκευή.

Επίσης σήμαντικό είναι οτι βολεύει σε θέμα φορητότητας ενώ μπορεί να το πάρει ενας επαγγελματίας λόγο του σοβαρού Design που έχει.

Η ψύξη είναι βελτιωμένη και μια χαρά για τα δεδομένα της κατηγορίας ενω το πληκτρολόγιο του είναι πολύ καλό .

ΩΣΤΟΣΟ.. δεν ειναι αυτες προσφορές Black Friday και Cyber Monday.

Χθες το Γαλλικό AMAZON είχε για αρκετές ώρες το ίδιο μοντέλο με I5 8ης γενιάς με την 1050 4GB + με τα μεταφορικά εβγαινε (και μαλιστα express Μέθοδο) στα 750 ευρώ ενώ 740€ η αργή , σε μια εβδομάδα παράδοση στην πόρτα σας.Πάντα με πωλητή το Amazon. Μάλιστα εαν το εβαζα σε αγγλική διεύθυνση εβγαινε 700 ευρώ με την προυπόθεση οτι έχετε φίλους συγγενείς και θα σας το φέρουν τα χριστούγεννα Ελλάδα ή θα πάτε εσείς πχ.

Προς το βράδυ αργά εξαφανίστηκε αλλά ετρεχε απο το πρωί της Δευτέρας και μου κάνει εντύπωση που δεν ανέβηκε εδώ .

Ετοιμος ήμουν να το πάρω αλλά με κόλλησε η 1050 . Αν το εβαζαν στα 850€ με 1050TI το είχα πάρει χθες κυριολεκτικά. Είναι το μόνο Laptop Που μου κέντρισε το ενδιαφέρον με gaming δυνατότητες σοβαρό design - ποιότητα κατασκευής - φορητότητα . 

Οπότε για μένα το ρεζουμε οτι καλή χρυσή η black friday πολλές προσφορές φέτος αλλά οχι κάτι τρομερό τουλάχιστον για Online παραγγελίες. Επίσης έπαιζε κάτω απο τα 1000€ το απόλυτο ξεστοκάρισμα 1050 και 7ης γενιάς κυρίως με πλασάρισμα ώς gaming..

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.

Καμμια αντιρρηση ότι σε σχεση με τιμες-προσφορες εξωτερικου ειμαστε πολύ πισω σε προιοντα τεχνολογιας

Δεν νομιζω ότι μπορεις να συγκρινεις τιμες amazon με ελληνικων καταστημάτων και σιγουρα ολο τον χρονο αν εισαι τυχερος και το παρακολουθείς μπορεις να βρεις ακομα καλυτερες προσφορες από εκει

Ωστόσο μπορεις να πεις ότι το εν λογω που εχει ι7 8ης γενιας αγοραστηκε σε ένα επιπεδο τιμης οσο περιπου θα το αγοραζε καποιος από εξω και ακομα χαμηλοτερα αν το παρεις χωρις ΦΠΑ

Νομιζω ότι όπως ειπε καποιο άλλο παιδι ισως ηταν η καλυτερη προσφορα σε αυτή την κατηγορια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...