saruman123 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 ύμφωνα με κάποιες συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Developer / Admin & Moderator στο επίσημο φόρουμ της Miui (Kίνας) αλλά και σε Chat μεταξύ τους, αναφέρεται πως από την 1η Δεκεμβρίου 2018, δεν θα είναι δυνατόν να γίνει Unlock του Bootloader στις Stable ROM από αυτή την ημερομηνία και μετά. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ξεκλείδωμα της συσκευής ώστε να περαστεί Custom ROM, αλλά επίσης θα είναι και αδύνατον να γίνει Downgrade σε παλαιότερη ROM λόγο του ARB (Anti-RollBack), και θα είναι εφικτό μόνο το Update σε νεώτερη έκδοση. Δεν είναι βέβαιο ακόμη αν τελικά θα εφαρμοστεί ή όχι αυτή η νέα πολιτική, αλλά για να συζητιέται μάλλον είναι σχεδόν “βέβαιο” πως θα εφαρμοστεί έστω και αργότερα… Ο λόγος που θα προβούν σε μία τέτοια ενέργεια είναι όπως αναφέρουν “Safety Reasons”, (Λόγοι ασφαλείας). Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς θα γίνουν πάλι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όσους παραλαμβάνουν συσκευές με Stable ROM, να αλλάξουν σε μία Custom ROM της επιλογής τους. https://news.xiaomi-miui.gr/block-at-bootloader-unlock-9688-2/
isay Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Η xiaomi ανεβασε αναρτηση στο twitter οτι δεν ισχύει κάτι τετοιο. -> https://twitter.com/miuirom/status/1065440166142074880 Ευτυχως κιολας γιατί ενα απο τα κύρια χαρακτηριστικά του vfm των κινητών xiaomi ειναι οι custom roms. Βεβαια οταν η xiaomi (και η κάθε xiaomi) αποφασίσει να "δυτικοποιηθεί" πλήρως θα σταματησει τα ξεκλειδώματα (οπως έκανε προσφατα η huawei)
saruman123 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Ναι αλλά κατά εκεί πάει σιγά σιγά γιατί το ξεκλείδωμα το έκανε 3 μήνες. Εγώ φαντάσου το πρόλαβα σε 3 μέρες.
isay Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, saruman123 είπε Ναι αλλά κατά εκεί πάει σιγά σιγά γιατί το ξεκλείδωμα το έκανε 3 μήνες. Εγώ φαντάσου το πρόλαβα σε 3 μέρες. Δυστυχώς saruman συμφωνούμε. Και εγω προλαβα τις 72 ώρες και μάλιστα μου φαινονταν και πολύ. 🤣 Η αλήθεια ειναι οτι εχω βάλει αρκετους γυρω μου να πάρουν xiaomi και παρολο που εχουν λήξει (ή ληγουν συντομα) οι εγγυησεις τους, δεν εχω μπει στον κοπο να τους ξεκλειδώσω το κινητο γιατί βαριέμαι τη διαδικασία και τη χρονοκαθυστερηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα