Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας. Συγνώμη που ξεκινάω την επαφή με επίκληση για βοήθεια αλλά έχω πελαγώσει πραγματικά. Αγόρασα ένα access point της Ubiquity Ap Ac Lite για να το λειτουργήσω ως access point στο σπίτι μου. Το έχω συνδέσει με το router μου ZXHN H168N και όσο και αν έχω προσπαθήσει δεν μπορώ να κάνω το σύστημα να δουλέψει.

Στο laptop μου βλέπω ένα δίκτυο που μάλλον είναι το Ubiquity αλλά το βλέπει ως κρυφό. Οταν προσπαθήσω να συνδεθώ σε αυτό τότε παρά το ότι δίνω τους κωδικούς τους οποίους έχω περάσει ως δικούς μου στον controler του δεν με αφήνει να μπω με τίποτα. Οταν χρησιμοποιώ άλλη συσκευή για να δω το δίκτυο δεν βλέπω τίποτα. Οταν αντίστοιχα μπαίνω στον controller του για να κάνω εγώ προσθήκη άλλων συσκευών δεν βλέπω καμία συσκευή άλλη εκτός του Laptop στο οποίο έχω εγκαταστήσει τον controller.

Τι κάνω λάθος ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου.Καταρχήν για να δείς την ΑP πρέπει να έχεις στήσει το controller(https://www.ubnt.com/download/unifi/unifi-ap-ac-lite/default/unifi-sdn-controller-5929-windows).

Μόλις κάνεις τις αρχικές ρυθμίσεις του controller και μπείς στην εφαρμογή θα βρεί το AP μόνο του και θα πρέπει να κάνεις adopt.Μετά θα πρέπει να πάς στο network για να σετάρεις την ip αν θέλεις και μετά θα πας στο wireless όπου θα φτιάξει εσύ ενα δίκτυο ένα ssid με κωδικό ή χωρίς ότι θέλεις.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Εχω κάνει όλα αυτά τα βήματα αλλά η συσκευή παραμένει αναμμένη με ένα λευκό φως. Κάπου διάβασα πως μπορεί να φταίει το firewall του antivirus. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Παρεμπιπτόντως είναι απαραίτητο να σετάρω την ip ? αν ναι με ποιο τρόπο γίνεται . Σόρυ για το πρήξιμο αλλά από δίκτυα δεν σκαμπάζω και πολλά. 

Δημοσ.

Δε θέλει απαραίτητα controller. 

Βάλε σε ένα κινητό την εφαρμογή unifi απ το app store / Google play και σεταρε την ως standalone. Το κινητό σου θα πρέπει να συνδεθεί αρχικά στο ασύρματο του ρουτερ σου. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Στην αρχή έτσι είναι με λευκό φως όταν σεταριστεί θα γίνει μπλέ.Κάνε ενα reset στη κεραία και ξαναπροσπάθησε.Βάζω πάνω απο 200 τέτοιες κεραίες το χρόνο.

Δημοσ.

Κατέβασα το app και το βρήκε και δούλεψε. Είδα όμως πως όταν το αποσυνδέω από το router βγάζοντας το καλώδιο ethernet τότε το μπλε φως αναβοσβήνει αραιά και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθώ πλέον στην συσκευή. Χαζή ερώτηση πρέπει να είναι πάντα συνδεμένο μέσω καλωδίου στο router?

Δημοσ.

ok ευχαριστώ πολύ. είχα την εντύπωση ότι θα είχε την δυνατότητα να λάβει σήμα ασύρματα και να το δώσει με τον ίδιο τρόπο. το σύνδεσα με ethernet στον χώρο που ήθελα και δούλεψε μια χαρά. ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια ειλικρινά.'

Να είστε όλοι καλά

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 24/11/2018 at 17:08, Tasos Ka said:

ok ευχαριστώ πολύ. είχα την εντύπωση ότι θα είχε την δυνατότητα να λάβει σήμα ασύρματα και να το δώσει με τον ίδιο τρόπο. το σύνδεσα με ethernet στον χώρο που ήθελα και δούλεψε μια χαρά. ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια ειλικρινά.'

Να είστε όλοι καλά

αλλο λειτουργια access point που παιρνει με ethernet και δινει με καλωδιο και αλλο λειτουργια repeater που παιρνει και δινει ασυρματα

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά poulinos απλά δεν το είχα δει ότι δεν διαθέτει τέτοια δυνατότητα. Η αλήθεια είναι όμως πως όταν συνδέθηκε με καλώδιο βγάζει τέρμα απόδοση οπότε δεν με πειράζει καθόλου που δεν είναι repeater. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 10/12/2018 at 09:25, Tasos Ka said:

Σωστά poulinos απλά δεν το είχα δει ότι δεν διαθέτει τέτοια δυνατότητα. Η αλήθεια είναι όμως πως όταν συνδέθηκε με καλώδιο βγάζει τέρμα απόδοση οπότε δεν με πειράζει καθόλου που δεν είναι repeater. 

αν και τα γραφω τυπικα.

α. αν παιζει μια συσκευη σαν repeater τοτε το ρυθμιζεις σαν Repeater το οποιο ειναι διαφορετικο απο το access mode mode. δηλαδη πρεπει να βρεις το δικτυο που θες και να συνδεθεις.

β.σε repeater mode ειναι πιο δυσκολο να εχεις τερμα αποδοση ειδικα αμα δεν ειναι dual band το repeater ή εστω στα 5ghz.

γ.καλυτερα που το εχεις με καλωδιο ethernet αφου μπορεις.

δ.για firmware update να κοιτας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...