Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Καλησπερα, οπως λεει ο τιτλος, θελω να κανω τα βιντεο απο τα κινητα, που συνηθως ειναι μεγαλα σε μεγεθος , αρκετα μικροτερα προς αποθηκευση. Εχει καποιος να προτεινει δοκιμασμενες ρυθμισεις στο handbrake που να μην φαινεται στο ματι αλλαγη στην ποιοτητα, αλλα στο μεγεθος ;
pier88 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Papakitou είπε Καλησπερα, οπως λεει ο τιτλος, θελω να κανω τα βιντεο απο τα κινητα, που συνηθως ειναι μεγαλα σε μεγεθος , αρκετα μικροτερα προς αποθηκευση. Εχει καποιος να προτεινει δοκιμασμενες ρυθμισεις στο handbrake που να μην φαινεται στο ματι αλλαγη στην ποιοτητα, αλλα στο μεγεθος ; Εγώ έχω αυτό στο κινητό κ είναι πανευκολο. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pandavideocompressor&hl=el
Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, pier88 είπε Εγώ έχω αυτό στο κινητό κ είναι πανευκολο. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pandavideocompressor&hl=el Ενδιαφερον κι αυτο.. Αλλα προτιμω το handbrake, και να τα κανω απο τον υπολογιστη και οχι να κανω encode στο κινητο
pier88 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Papakitou είπε Ενδιαφερον κι αυτο.. Αλλα προτιμω το handbrake, και να τα κανω απο τον υπολογιστη και οχι να κανω encode στο κινητο ok,δες εδώ:https://www.pcsteps.gr/230283-μικρότερο-αρχείο-βίντεο-συμπίεση/
CheOnWeb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 59 minutes ago, Papakitou said: Ενδιαφερον κι αυτο.. Αλλα προτιμω το handbrake, και να τα κανω απο τον υπολογιστη και οχι να κανω encode στο κινητο Έχεις δοκιμάσει κάποια απ’ τα presets του handbrake?
Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Έχεις δοκιμάσει κάποια απ’ τα presets του handbrake? Παλιότερα είναι η αλήθεια. Απλά με μια γρήγορη ματιά που έριξα πριν, όλοι προτείνουν custom ρυθμίσεις και ο καθένας λέει τα δικά του.. Τεσπα, φτάνω στο συμπέρασμα ότι μιας και πρόκειται για βίντεο από κινητό, που σιγά και την ποιότητα πια, μην το ψειριζω τόσο πολύ να βρω το τέλειο.. Σιγά Τα περισσότερα ούτως ή άλλως τα θέλω απλά για αρχείο.
CheOnWeb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 minute ago, Papakitou said: Παλιότερα είναι η αλήθεια. Απλά με μια γρήγορη ματιά που έριξα πριν, όλοι προτείνουν custom ρυθμίσεις και ο καθένας λέει τα δικά του.. Τεσπα, φτάνω στο συμπέρασμα ότι μιας και πρόκειται για βίντεο από κινητό, που σιγά και την ποιότητα πια, μην το ψειριζω τόσο πολύ να βρω το τέλειο.. Σιγά Τα περισσότερα ούτως ή άλλως τα θέλω απλά για αρχείο. Μην αλλάζεις ανάλυση και frame rate, βάλε κάποιες τυπικές ρυθμίσεις (screenshots) και το μόνο που έχεις να αποφασίσεις είναι το bitrate (screenshot 2), απ΄ το οποίο εξαρτάται το μέγεθος και η ποιότητα του export. Προσοχή, να επιλέγεις πάντα 2-Pass Encoding. Όσο χαμηλότερο τόσο μικρότερο και χειρότερο. Το σημείο ισορροπίας θα το βρεις με ένα-δύο τεστ που θα κάνεις. (Κοίτα το 1ο screenshot, που έχω ορίσει να ρεντάρει μόνο το πρώτο λεπτό, για να μην σου πάρουν χρόνο τα τεστ.) Δες ποιο είναι το bitrate του original αρχείου για να έχεις μια ιδέα. Αν δεν σε ενδιαφέρει η συμβατότητα,, μπορείς να δοκιμάσεις και το H265 που θα σου δώσει καλύτερη ποιότητα στον ίδιο όγκο ή την ίδια ποιότητα σε μικρότερο όγκο. Αν έχεις 4K ίσως είναι καλή ιδέα. Αν θες να παίζουν παντού, άστο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα