Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα η καλωδίωση του σπιτιού μου εγινε πίσω περίπου 98-99, επέλεξα να βαλω VDSL γραμμή και επειδή έπιανα μονο 30mpbs λόγω κάποιου προβλήματος στην κάθετη είπα να την αντικαταστήσω με καλώδιο cat5e που έχω πάρει και χύμα χωρίς φισάκια στις άκρες.Πώς συνδέω τα 8 καλώδια πάνω στα 2 χάλκινα του ΟΤΕ και πως τα 8 καλώδια στα 4 καλώδια της θύρας τηλεφώνου?

Δημοσ.

Απο το καλώδιο cat5 θα διαλεξεις ΔΥΟ καλώδια,  απο τα 8 που εχει. 

Στην εισοδο της πολυκατοικίας πρεπει να υπάρχει ενα κουτι με ραζιμ οπως στην παρακατω φωτογραφία οπου στη μια πλευρα ερχονται τα καλώδια απο τον οτε ολων των κτοικων και απο την αλλη πλευρα ξεκινάνε ζευγη καλωδιων ανα σπιτι. Θα βρεις λοιπον ποιο ζευγος ειναι δικό σου, θα το βγάλεις και θα κουμπώσεις το ζευγάρι καλωδιων του cat5. Το ιδανικο ειναι να εχεις και το ειδικό εργαλείο. 

Απο την αλλη πλευρα του καλωδιου cat5 θα συνδεσεις τα χρώματα καλωδιων που επελεξες στην πριζα τηλεφωνου του σπιτιου σου, ωστε το σήμα να πηγαίνει στα 2 μεσαία pins. 

Κατανεμητής 1.JPG

• Like 1
Δημοσ.

Θα το κανω και θα σας ειδοποιησω για νεότερο εντως μισης ωρας ευχαριστω πολυ παιδια

Κάνει αποσυνδέσεις το ρουτερ απο την γραμμη ξερουμε τι μπορει να φταιει?
Ολα ειναι συνδεδεμενα οπως ειπαμε και στο ιδιο μπριζακι εχω βαλει νετ και τηλεφωνο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

Απο το καλώδιο cat5 θα διαλεξεις ΔΥΟ καλώδια,  απο τα 8 που εχει. 

Στην εισοδο της πολυκατοικίας πρεπει να υπάρχει ενα κουτι με ραζιμ οπως στην παρακατω φωτογραφία οπου στη μια πλευρα ερχονται τα καλώδια απο τον οτε ολων των κτοικων και απο την αλλη πλευρα ξεκινάνε ζευγη καλωδιων ανα σπιτι. Θα βρεις λοιπον ποιο ζευγος ειναι δικό σου, θα το βγάλεις και θα κουμπώσεις το ζευγάρι καλωδιων του cat5. Το ιδανικο ειναι να εχεις και το ειδικό εργαλείο. 

Απο την αλλη πλευρα του καλωδιου cat5 θα συνδεσεις τα χρώματα καλωδιων που επελεξες στην πριζα τηλεφωνου του σπιτιου σου, ωστε το σήμα να πηγαίνει στα 2 μεσαία pins. 

Κατανεμητής 1.JPG

Κάνει αποσυνδέσεις το ρουτερ απο την γραμμη ξερουμε τι μπορει να φταιει?
Ολα ειναι συνδεδεμενα οπως ειπαμε και στο ιδιο μπριζακι εχω βαλει νετ και τηλεφωνο.

Δημοσ.

Αν θεωρήσουμε οτι έκανες σωστα συνδεσεις/ρυθμισεις και τώρα εχεις αποσυνδεσεις (και πολλα errors σε λιγο χρονο) τοτε το προβλημα οφείλεται από το ραζιμ και πισω μεχρι το καφαο. Σε αυτη την περιπτωση καλείς τον παροχο σου και δηλώνεις βλάβη γιατί το τμήμα αυτο ειναι δική τους ευθυνη. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, isay είπε

Αν θεωρήσουμε οτι έκανες σωστα συνδεσεις/ρυθμισεις και τώρα εχεις αποσυνδεσεις (και πολλα errors σε λιγο χρονο) τοτε το προβλημα οφείλεται από το ραζιμ και πισω μεχρι το καφαο. Σε αυτη την περιπτωση καλείς τον παροχο σου και δηλώνεις βλάβη γιατί το τμήμα αυτο ειναι δική τους ευθυνη. 

Ευχαριστω πολυ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...