Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είχα αγοράσει την Sony Alpha 3000 με τον φακό 18-55 ως kit μαζί.
Δυστυχώς μου έπεσε και ξεκόλλησε ο φακός από το body. Το πήγα σε 1-2 τεχνικούς και μου είπαν πως είναι δύσκολα τα πράγματα.

Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, θα ήθελα πρώτον να μου πείτε για τι είδους φακών πρέπει να κοιτάξω ώστε να είναι συμβατοί, και να κουμπώνουν πάνω σε αυτό το body, π.χ. πρέπει να είναι μόνο Sony;

Και δεύτερον να μου προτείνετε κάποιους οικονομικούς, όσο πιο vfm γίνεται.
Αν έχετε κάποιον υπόψιν που παίζει προσφορά λόγω Black Friday αυτές τις μέρες, ακόμη καλύτερα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Οι φακοί που σου κάνουν είναι φακοί τύπου E-mount.

Δε βγάζει μόνο η Sony τέτοιους φακούς αλλά και τρίτοι κατασκευαστές. Ο μακράν οικονομικότερος φακός γενικής χρήσης που μπορείς να βρεις είναι ο 16-50mm με 159 ευρώ αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ.

Ναι, αυτόν κοιτούσα και εγώ τώρα.
Η κανονική του τιμή είναι όντως πάνω από 300 δηλαδή και λόγω Black Friday είναι προσφορά;

EDIT: Αυτός ο φακός όμως δεν έχει ring που ελέγχει το focus, σωστά; Είναι μόνο για autofocus;

Γιατί στα σχόλια στο skroutz λένε πως έχει μόνο 1 ring, τι ελέγχει αυτό το ring;

Επεξ/σία από Cyberdemon87
Δημοσ.

Η τιμή αυτή δεν είναι λόγω black friday αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ευκαιρία γιατί συνήθως τον βρίσκεις πάνω από 300 ευρώ. Όχι ότι τα αξίζει σε καμιά περίπτωση.

Επειδή τον έχω δουλέψει, ο φακός αυτός έχει παρανοϊκή σχεδίαση. Έχει 2 δακτύλιους zoom ενώ ο ένας από αυτούς μετατρέπεται υπό συνθήκες σε δακτύλιο εστίασης. Συν το ότι στη μηχανή που τον έχω δουλέψει (Sony a5000), το zoom γίνεται και από ένα μοχλό πάνω στη μηχανή. To zoom είναι ηλεκτρικό και ενώ αυτό πιθανώς να είναι καλό για βίντεο, για φωτογραφία δεν έχει αμεσότητα και είναι εκνευριστικό. Εργονομία από τα Lidl δηλαδή.

Το μόνο καλό είναι ότι είναι πραγματικά pancake φακός. Ίσως δεν υπάρχει για κανένα APS-C σύστημα τόσο μικρός φακός γενικής χρήσης.

Τώρα, μπορεί να θέλει κάποιος ένα φακό μεγαλύτερου εστιακού εύρους, αλλά ποιός θα πάει να δώσει 500+ ευρώ για να πάρει μόνο τον φακό όταν με 399 ευρώ αυτές τις μέρες παίρνεις την κατά πολύ καλύτερη Nikon D3400 + φακό 18-105mm;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κιτ 16-50 υποψιν παιζει 80-110 στην αγορα μεταχειρισμενου.Πανω απο τα 110 ευρω σαν αγορα ειναι κατ' εμε κακο value for money. Εγω τον ειχα τσιμπησει στα 90 επειδη ο προηγουμενος τον εριξα κατω και πεθανε.Δεν αξιζει να ασχοληθεις για επισκευη ειναι φακος fast food αλλα για περιπτωσεις που δεν κανεις pixel peeping ειναι μια χαρα αν πεσεις σε νορμαλ κομματι.

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.

ο παρεχόμενος φακός που είχε η α3000 δεν έχει καμία σχέση με το πανκεικ φακό που έχεις σκοπό να αγοράσεις.

Αυτός ο πανκεικ είναι κατάλληλος για σταθεροποίηση τραπεζιού σε παρακμιακή ταβέρνα.

Στη θέση σου θα έψαχνα τον ίδιο φακό που χάλασες έστω και μεταχειρισμένο ή θα επερνα έναν σταθερό 50mm 1,8 f .

Δημοσ.

χωρίς υπερβολές ,εφόσον είσαι αρχάριος χρήστης δε θα καταλάβεις κάτι. Θα μειώσει σημαντικά και το βάρος-όγκο της μηχανής σου.

Όμως κατ εμε είναι software φακός,αποτυπώνει ένα αρχείο δ και ο επεξεργαστής της φωτογραφικής το κάνει β.

Αυτό αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δικιο οτι ειναι software φακος... εγω εδωσα τον χαρακτηρισμο fast food (λογω τιμης και οτι χαλαει ευκολα με τη παραμικρη πτωση)

Εγω τον εχω συμπαθησει γιατι με το super μικρο μεγεθος εχω μετατρεψει την nex 5R σε κανονικη κομπακτ και την εχω μαζι μου καθε μερα παντου στο τσαντακι.Για snapshots και selfies ειναι οτι πρεπει.Οταν τα πραγματα σοβαρευουν παιρνω παζι μου την μεγαλη καμερα.

Επεξ/σία από afterhours

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...