Προς το περιεχόμενο

Τι SSD να πάρω για Desktop υπολογιστή;

meymigrou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Μιας και είμαι κάτοχος laptop εδώ και αρκετά χρόνια τώρα, οι γνώσεις μου πάνω στα desktops είναι πολύ λίγες και θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση. Θέλω να αγοράσω έναν SSD δίσκο για ένα desktop PC ενός φίλου, ο οποίος θα έχει πάνω το λειτουργικό σύστημα και ως δεύτερο σκληρό θα έχει έναν HDD. Το θέμα μου είναι το εξής: ο SSD πρέπει να είναι 2.5 σε μέγεθος όπως είναι και στα laptops ή κάποιο άλλο; Και αν είναι 2.5 σε μέγεθος, θα χρειαστεί να αγοράσουμε και κάποιο έξτρα καλώδιο/ανταπτοράκι δεν ξέρω και εγώ τι για να κουμπώσει ο δίσκος στο PC;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχουν SSD για φορητούς ή για desktop. Όλοι το ίδιο μέγεθος έχουν (2,5"). Αναλόγως το κουτί, πόσο παλιό είναι δηλαδή, μπορείς να πάρεις brackets. Τα πιο σύγχρονα κουτιά έχουν ειδικές υποδοχές για SSD.

Για 2.5 θα χρειαστείς μόνο ένα καλώδιο SATA3. Για να στερεωθεί πάνω στη κουτί, ή θα κάνεις καμιά πατέντα ή θα πάρεις κάτι τέτοιο: https://www.e-shop.gr/goobay-93990-hdd-ssd-mounting-frame-p-PER.502142

• Thanks 1

19 ώρες πριν, elorant είπε

Δεν υπάρχουν SSD για φορητούς ή για desktop. Όλοι το ίδιο μέγεθος έχουν (2,5"). Αναλόγως το κουτί, πόσο παλιό είναι δηλαδή, μπορείς να πάρεις brackets. Τα πιο σύγχρονα κουτιά έχουν ειδικές υποδοχές για SSD.

Σε ευχαριστώ πολύ!

19 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε

Για 2.5 θα χρειαστείς μόνο ένα καλώδιο SATA3. Για να στερεωθεί πάνω στη κουτί, ή θα κάνεις καμιά πατέντα ή θα πάρεις κάτι τέτοιο: https://www.e-shop.gr/goobay-93990-hdd-ssd-mounting-frame-p-PER.502142

Τέλεια, σε ευχαριστώ για το link, αν χρειαστεί θα το αγοράσω και αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ!

1.   SSD συνδεσεις =  1 x SATA POWER + 1 SATA DATA

το SATA POWER λογικα θα εχει ηδη το τροφοδοτικο σου, αλλιως παιρνεις εναν ανταπτορα Molex to Sata. 

το SATA DATA παλι δεν ειναι δυσκολο να βρεις. 

οπως σου ειπαν απο πανω ηδη, και τα brackets (απο 3.5" to 2.5") αν δεν υπαρχει θεση στο κουτι για 2,5" δισκο.  

2,  οσον αφορα την επιλογη του δισκου, αν θελετε διαρκεια σε βαθος χρονου, μην παρετε τους απολυτως φθηνοτερους......!!    ψαξτε το λιγο.  οι Samsung ειναι η στανταρ λυση...  

• Thanks 1

4 ώρες πριν, cabdik είπε

1.   SSD συνδεσεις =  1 x SATA POWER + 1 SATA DATA

το SATA POWER λογικα θα εχει ηδη το τροφοδοτικο σου, αλλιως παιρνεις εναν ανταπτορα Molex to Sata. 

το SATA DATA παλι δεν ειναι δυσκολο να βρεις. 

οπως σου ειπαν απο πανω ηδη, και τα brackets (απο 3.5" to 2.5") αν δεν υπαρχει θεση στο κουτι για 2,5" δισκο.  

2,  οσον αφορα την επιλογη του δισκου, αν θελετε διαρκεια σε βαθος χρονου, μην παρετε τους απολυτως φθηνοτερους......!!    ψαξτε το λιγο.  οι Samsung ειναι η στανταρ λυση...  

Αγόρασα τον Samsung 860 EVO 250GB. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς SSDs από διάφορες μάρκες και γνωρίζω ποιοι είναι οι καλύτεροι. Το μόνο θέμα που είχα ήταν ότι δεν γνώριζα από Desktop PCs και ήθελα να σιγουρευτώ περισσότερο ώστε να μην κάνω λάθος παραγγελία. Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου, μου έλυσες τα χέρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...