Kasi86 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να στήσω ένα οικονομικό Η/Υ που θα κάνει τα βασικά όπως διαδίκτυο,Office και να βλέπω καμιά ταινία ή να ακούω μουσική για ψυχαγωγία.Έχω καταλήξει στα μισά κομμάτια τα οποία και παραθέτω: AMD Ryzen 3 2200G Box Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 Seasonic M12II-520 Evo Αυτά ως προς τον επεξεργαστή,τη μητρική καθώς και το τροφοδοτικό.Λίγο πολύ έχω αποφασίσει να πάω σε αυτά εκτός και αν κάποιος φίλος ή φίλη έχει να αντιπροτείνει κάτι άλλο.Αν ναι,παρακαλείστε να πείτε και το γιατί. Κάρτα γραφικών για την ώρα δε σκοπεύω να αγοράσω τόσο γιατί δεν έχω τα φράγκα,όσο και διότι έχω να χρησιμοποιήσω τον Η/Υ για παιχνίδια εδώ και πολύ καιρό.Το αφήνω για το μέλλον,εάν και αφού δω ότι βγει κάποιο παιχνίδι που μου αρέσει πολύ ή οτιδήποτε. Σκληρό δίσκο δεν αγοράζω,έχω έναν SSD που θα φορμάρω και θα τοποθετηθεί στην παρούσα σύνθεση. Χρειάζομαι λοιπόν καθοδήγηση σχετικά με τη μνήμη RAM.Αρχικά σκεφτόμουν να πάω είτε σε μονή 8gb είτε σε διπλή 16gb.Σκέφτηκα όμως ότι θα ήταν υπερβολικό να πάω τώρα στα 16gb με τις παρούσες τιμές,μιας και δεν θα κάνω βαριά χρήση στο σύστημα.Από την άλλη έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι οι Ryzen δουλεύουν καλύτερα με dual αλλά και με μνήμες με μεγάλους κύκλους.Ισχύουν αυτά;Για παράδειγμα σκέφτομαι αν ισχύουν να πάω σε κάτι που είναι διπλή και 8gb με κύκλους στα 3200 σύμφωνα με όσα προτείνουν διάφοροι τόσο σε ελληνικούς όσο και ξένους ιστότοπους.Μια καλή λύση για αυτό το σενάριο στα λιγότερα λεφτά είναι τα δυο παρακάτω κομμάτια: G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-8GVK) ή HyperX Predator 8GB DDR4-3200MHz (HX432C16PB3K2/8) Επίσης θέλω να ρωτήσω αν η παραπάνω σύνθεση θα έχει θέμα σχετικά με μελλοντική αναβάθμιση στις μνήμες.Για παράδειγμα,θα έχει διαφορά αν είναι 2x8 σε σχέση με το αν θα είναι 4x4;Κάποια παιδιά επίσης αναφέραν ότι θα έχω πρόβλημα χώρου και ότι θα ακουμπάνε οι 3η και 4η ραμ αντίστοιχα πάνω σε κούλερ και ότι δε θα τις αναγνωρίζει το σύστημα και θα είναι σα να βλέπει μόνο dual.Ισχύουν τα παραπάνω; Όσον αφορά στην κάρτα γραφικών ίσως του έβαζα στο μέλλον κάποια rx 570 ή 580 4 ή 8gb ανάλογα τα οικονομικά μου ή αν δεν πάρω στο μέλλον freesync monitor να πάω σε κάποια κάρτα του τύπου 1060 3 ή 6gb.Οι ραμ και η σύνθεσή τους θα επηρεάσουν και αυτόν τον τομέα της κάρτας γραφικών,τον επεξεργαστή ή και τα δυο;Επίσης με απασχολεί και το θέμα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή και ότι είναι PCI Express Version PCIe 3.0 x8 Έστησα και άλλο νήμα σχετικά με αυτό,καθώς κάποιοι γράφουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη μπορώ να εκμεταλλευτώ στο μέλλον καινούρια κάρτα γραφικών διότι δε θα τρέχει αυτή κανονικά όπως θα έπρεπε σε PCI-e 3.0 x16 Επίσης το τελευταίο,θα αφορά και οποιαδήποτε προσθήκη θελήσω να κάνω;Για παράδειγμα θα ήθελα αν αγόραζα ένα ποιοτικό 2.1 σύστημα ηχείων να του έβαζα και μια καλή κάρτα ήχου για να το αξιοποιήσω στο έπακτρο.Με αγγίζει και εκεί το συγκεκριμένο; Τέλος,θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο κουτί για τον υπολογιστή.Παρατήρησα ότι τα νέα κουτιά είναι με τζάμι στο πλάι τα περισσότερα και θα ήθελα να πάρω κάποιο χωρίς.Θα με ενδιέφερε να είναι κάτι απλό και λιτό στο μάτι,να έχει χώρο για πιθανή αγορά στο μέλλον κάρτας γραφικών και γενικά να έχει καλή ροή του αέρα μέσα για την υγεία του συστήματος.Ένας γνωστός μου είπε ότι τα πολύ φτηνά κινέζικα θα έχουν επίπτωση μέχρι και στον ήχο τόσο στα ηχεία όσο και στο μικρόφωνο καθώς θα ακούγονται σαν "να τρίζουν". Ο υπολογιστής αυτός άμα τα αθροίσετε όλα βγαίνει γύρω στα 300 με 400 €.Κάντε ότι προτάσεις έχετε και σχολιάστε τι σας αρέσει και τι όχι στην παραπάνω σύνθεση.Επίσης θέλω πληροφόρηση κυρίως για το θέμα στις μνήμες,τη μελλοντική αγορά κάρτας γραφικών και ειδικότερα όλων για το κουτί που έχω μεσάνυχτα.Έχω να στήσω υπολογιστή πάνω από 16 περίπου χρόνια και νιώθω ότι βρίσκομα στην εποχή του χαλκού.Για τη μητρική να πω ότι τη διάλεξα γιατί έχει στα λεφτά της ικανοποιητικό αριθμό θυρών,καθώς και επειδή είδα ότι η ASRock είναι η μάρκα που απευθύνεται στους φτωχούς. Ευχαριστώ για την ανάγνωση. Ευχαριστώ για το χρόνο σας να διαβαστεί. Δώστε τα φώτα σας σε έναν που είναι καιρό έξω από τα νερά των Η/Υ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα