karib Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Εκανα αναβαθμιση το σκληρο μου δισκο απο seagate 5400 rpm(στροφες) και 1mb cache, σε western digital 7200rpm και 8mb cache. Μετέφερα στο νέο σκληρο, όλα μου τα προγραμματα-δεδομενα-ρυθμισεις με norton ghost. Να ρωτησω: το pc, ή ο western digital, θέλει κάποια επιπλέον ειδικη ρύθμιση για να παίξει στη full ταχύτητά του, ή εξαρχής από τη στιγμη που τον τοποθετει κανείς, παίζει στο maximum των δυνατοτήτων του?
dreamcast Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 mhpws exei noise reduction system? me ton maxtor pou eixa evgala to noise reduction kai anebhke2-3 %
karib Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 που να κοιταξω για το noise reduction? Και τι ακριβως κανει αυτο?
dreamcast Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 sto sisoft sandra .... ekei pou leei ata /atapi phgaine na deis ekei pou leei warning! an leei :warning acoustic management enabled! den eimai omws sigouros an to ata/atapi einai sto aplo sandra h sto pro(ekei einai sigoura!)
dreamcast Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=14&var2=1
karib Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 O σκληρός μου δίσκος είναι western digital. Οχι maxtor. Anyway, βλέπω στην πράξη διαφορά στην ταχύτητα, οχι βέβαια όμως και τίποτε εξωφρενικό!
IKARIWTHS Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 nai ontos h diafora den einai exwfrenikh,nomizw pws sta xp prepei na exeis to sp1 gia na anagnwrisoun ta 8mb, an kanw lathos diorthwste me
karib Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Τα έχω τα sp1, τα είχα και πριν. Απλά, για αναβάθμιση απο 5400 σε 7200 και ταυτοχρόνως από 1mb cache σε 8, θα περίμενα κάτι παραπάνω.
giorgos th. Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2004 stous western digital to acoustic management den kanei tipota.den meionei katholou ton thorivo opos p.x. stous maxtor.o thoribos tou maxtor proerxetai apo to moter tou diskou pano sto opoio epemvainei to ac.management kai ton meionei.stous w.d. omos o thorivos proerxetai apo thn velona pou diabazei perioxh pou to a.m. den epemvainei katholou.opote ac.manag.+w.d.=tipota
kavaliotis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Ναι αλλα μην ξεχναμε οτι οι Western Digital ειναι ηδη απολυτα αθορυβοι ενω 2 Maxtor 120GB με 8MB cache που ειχα την ατυχια να αγορασω, και οι 2 κανανε θαρρεις και εχουν κομπρεσσερ μεσα τους...Ειχα ηδη εναν 80GB Western Digital και πηρα τωρα αλλο εναν 200αρη Western Digital παλι με 8MB Cache και μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι απολυτα αθορυβος και αυτος χωρις να πειραξω τιποτα...
Jaco Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Αν θέλεις να δεις κάποια βελτίωση στην ταχύτητα με κόστος λίγο χώρο από τον σκληρό, τότε μπορείς με το Partition Magic να αλλάξεις το cluster size του δίσκου από τα 4ΚΒ (που μάλλον θα είναι) σε 32 ή 64ΚΒ... Έκει θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής γιατί το ελλάχιστο μέγεθος που θα καταλαμβάνει πια ένα αρχείο θα είναι ίσο με το cluster size άρα τα data θα είναι πιο αραιά γραμμένα. Επίσης αν έχεις XP τότε από τα services (run->services.msc) κάνε disabled το indexing service το οποίο το μόνο που κάνει είναι να καταγράφει συνέχεια τα αρχεία που ακουμπάνε στον σκληρό ώστε να κάνεις γρήγορο search, πράγμα γενικά άχρηστο, οπότε με αυτό απενεργοποιημένο θα έχεις ταχύτερο άνοιγμα-κλείσιμο φακέλων... Επίσης τα εικονίδια των φακέλων να τα βλέπεις σαν details και όχι με μεγάλους φακέλους ώστε να απελευθερώνεις το cache των εικονιδίων και να κάνεις ταχύτερη πλοήγηση στους φακέλους... Άμα λάχει ρίξε και το Cacheman XP να ρυθμίσεις και το windows cache του δίσκου σου ώστε να έχεις καλύτερες διαμεταγωγές... Από το system properties μπορείς να ρυθμίσεις επίσης το cache ανάλογα με την χρήση του υπολογιστή... Αν τρέχεις παιχνίδια ρύθμισέ το στο programs, ενώ αν επεξεργάζεσαι αρχεία και γενικά είσαι του copy-paste όπως εγώ βάλτο σαν file server... Αυτά...
kavaliotis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Ρε Jaco μιας και θα εχω 1GB RAM DDR400 απο την αλλη βδομαδα, λες να απενεργοποιησω εντελως το pagefile ωστε τα παντα να γινονται στην RAM? Σιγουρα θα ειναι πιο γρηγορο, απλα αν τελειωσει το 1GB μετα θα κολλησει το συστημα? Γιατι δουλευει πολυ multitasking το συστημα μου οποτε ισως και να γινει...
Jaco Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δεν σε συμφέρει να απενεργοποιήσεις το pagefile γιατί το λειτουργικό το χρειάζεται, τέτοια είναι η δομή του... Από την άλλη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα virtual drive στην μνήμη και να το ορίσεις σαν page file... Αυτό που θα κερδίσεις είναι ταχύτητα και κυρίως κάθε φορά που θα κάνεις reboot το page file θα σβήνεται αυτόματα και θα ξαναδημιουργείται όταν ξεκινά το pc... Αν έχεις για παράδειγμα 1GB μνήμη μπορείς να του δώσεις τα 256 για το virtual drive όπου θα ακουμπάει το page file και με μια καλή διαχείριση με το Cacheman δεν θα το γεμίζεις και ποτέ... Οπότε γενικά το σύστημα θα πετάει... Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό γιατί δεν έχω τόση μνήμη, το έχω απλά σαν θεωρία, η οποία όμως δεν φαίνεται παράλογη... Δηλαδή θα μπορούσες να δώσεις το Page file σε ένα μέρος της μνήμης το οποίο θα λειτουργεί σαν virtual drive... Το ίδιο drive μπορείς να το χρησιμοποιείς και σαν cache του internet browser Που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να μην γράφει όλη την σαβούρα που κατεβάσεις στο browsing από (gif, html, κ.τ.λ.) στον σκληρό και στα κάνει μαντάρα... Δυο μέρες χαλαρού internet browsing ισοδυναμούν με ένα καλό defragment για να έρθει στα ίσια του ο δίσκος, άσε που τα περισσότερα αρχεία είναι άχρηστα... Τέτοια προγράμματα είναι π.χ. το ram disk, αλλά υπάρχουν και άλλα ίσως καλύτερα... http://www.surasoft.com/tut/ramdisk.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.