mliapis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα, Η ανάρτησή μου είναι λίγο άσχετη με την όλη θεματική, αλλά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Έχω μία τηλεόραση η οποία εμφανίζει μία άσπρη κάθετη γραμμή. Ψάχνωντας στο Internet ανακάλυψά ότι τέτοιου είδους βλάβη οφείλεται στην ελλατωματική σύνδεση καποιας από τις καλωδιοταινίες που ενώνουν το Lcd panel με τους αντίστοιχους ελεγκτές. Άνοιξα την τηλεόραση και διαπίστωσα ότι όντως στο σημείο σύνδεσης της καλωδιοταινίας που ελέγχει το αντίστοιχο τμήμα του πάνελ (υπάρχουν για την δική μου τηλεόραση περίπου 20 τέτοιες καλωδιοταινίες) έχει υποστεί ηλεκτρόλυση μάλλον λόγω εισχώρης νερού. Απευθύνθηκα σε μερικούς τεχνικούς οι οποίοι αδυνατούσαν να το επισκευάσουν (είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω έλλειψης εργαλείων κλπ). Η καλωδιοταινία αυτή καθεαυτή δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έχει υποστεί βλάβη, η πλακέτα άρπαξε κατα βάση, αν και δεν είμαι τεχνικός για να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη Η ερώτηση ειναι εάν υπάρχει κάποιος, ή εαν κάποιος από το forum γνωρίζει κάποιον που να μπορεί να επισκευάσει μία τέτοια βλάβη (είναι επισκευάσιμη, στο Youtube υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα Video), απλά εγώ δεν είμαι τεχνικός για να το κάνω (αν και αν δεν βρω κανέναν θα το προσπαθήσω μόνος μου στο τέλος). Οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Είναι κρίμα να πετάξω την τηλεόραση για μία τέτοια βλάβη.. Επισυνάπτω και φωτογραφία από την βεβλαμένη περιοχή.
Sheogorath Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα, εισαι διατεθημενος να κανεις αποστολή το ανταλλακτικό; Αν δεν βρεις κοντά σου, γνωρίζω κάποιον που λογικά "το έχει". Θα πρέπει να ρωτήσω πρώτα όμως.
mliapis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Τι εννοείτε να κάνω αποστολή το ανταλλακτικό;
Sheogorath Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, mliapis είπε Τι εννοείτε να κάνω αποστολή το ανταλλακτικό; Την πλακέτα που έχει πρόβλημα. Γνωρίζω έναν ηλεκτρονικό στην ξανθη που πιάνουν τα χέρια του. Θα πρέπει φυσικά να ρωτήσω πρώτα.
mliapis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πως θα επισκευαστει η πλακέτα, αλλά και πως θα ξεκολήσω - ξανακολλήσω τις καλωδιοταινίες (έχει 6 κάθε πλακέτα), δεν είναι κολλημένες με καλάι, αλλά από ότι είδα στον ιντερνετ με ειδική κόλλα και χρησιμοποιούν κάποιου είδους κολλητήρι με κεφαλή τύπου Τ. Αν δεν βρώ προκοπή πάντως εδώ, θα επικοινωνήσω μαζί σας και πάλι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα