Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τα τεστ που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της από το “Reliability Test Group”, καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες που τα συνοδεύουν. 

Πιο συγκεκριμένα, το RTG εστιάζει στις συσκευές Galaxy οι οποίες υφίστανται εξονυχιστικά τεστ πιστοποίησης της ποιότητάς τους, αφού νέες τεχνολογίες και νέα συστήματα λανσάρονται συνήθως μέσω της κορυφαίας σειράς της Samsung. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τεστ λειτουργικότητας σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, αντοχή σε πτώσεις, αντοχή σε φθορά από συνήθεις χρήσεις, κλπ. Πάμε λοιπόν να δούμε τα 7 βήματα-δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα Samsung Galaxy.  

1. Ποιότητα Εικόνας

Σήμερα, οι κάμερες των κινητών αποτελούν ένα κύριο χαρακτηριστικό τους, καθώς επίσης και σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη. Ειδικά όταν μιλάμε για το Galaxy, που αποτελεί σημείο αναφοράς στο κομμάτι της φωτογραφίας. Για αυτό η Samsung δοκιμάζει διάφορους φωτισμούς (σε ένταση και κατεύθυνση) και τεστάρει τα αποτελέσματα όσον αφορά τη διακριτικότητα των χρωμάτων και τον θόρυβο. Στο στάδιο της ποιοτικής ανάλυσης, φωτογραφίζονται διάφορες “καθημερινές” σκηνές σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.  

labtour_main_1_imagequality.jpg.f1d4e0ba0294311ebd38cc541563569d.jpg

labtour_main_2_imagequality_FF.jpg.08e44963b235dc7b5366dc434db5e69b.jpg

2. Ηχητική Απόδοση

Από τους ήχους κλήσης, την ομιλία, και την αναπαραγωγή μουσικής, όλες οι ηχητικές λειτουργίες τεστάρονται στο εργαστήριο ακουστικής. Αυτό το εργαστήριο αποτελείται από έναν ηχομονωμένο θάλαμο διάχυσης των ηχητικών κυμάτων, και από έναν θάλαμο που προσομοιάζει τους ήχους του κινητού σε διάφορες ρυθμίσεις (speakerphone, earphone, headset, κλπ). Όλα μετρώνται και αξιολογούνται αντίστοιχα. 

labtour_main_4_acoustic.jpg.0bfb222def27aca5f47ad7efb678b448.jpg

labtour_main_6_acoustic.jpg.4a23b79a877fe22400a9fcaf8cd99e81.jpg

3. Θερμότητα

Σε αυτό το στάδιο τα κινητά υποβάλλονται τεχνητά σε “βαριά χρήση”, που κάνει τον επεξεργαστή να ανεβάσει θερμοκρασία, οπότε και αποκαλύπτεται το αν η κατανομή θερμότητας στην συσκευή γίνεται σωστά ή όχι. Τυχόν αποκαλύψεις ατελειών σε αυτό το τεστ, οδηγούν σε προσαρμογές στον σχεδιασμό της συσκευής. 

labtour_main_7_heatlab.jpg.561c7affe7955613c6b837f8b413f864.jpg

4. Πτώση

Εδώ τα κινητά πέφτουν από ύψος και κάμερες υψηλής ταχύτητας καταγράφουν την πτώση σε αργή κίνηση για περαιτέρω ανάλυση. Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει πιθανές “Αχίλλειες πτέρνες”, όπως σημεία τα οποία δέχονται μεγαλύτερη πίεση από την πρόσκρουση. 

labtour_main_9_drop.jpg.cda1294d047f14ab45a8f818f78cd315.jpg

5. Αντοχή

Σε αυτό το εργαστήριο γίνεται προσομοίωση πολύχρονης χρήσης με διάφορους τρόπους. Από συνεχόμενες μικρο-πτώσεις σε σκάλα, χιλιάδες πατήματα κουμπιών, εκατοντάδες ανοίγματα του SIM tray, μέχρι και πίεση από κάποιον που κάθεται ενώ το κινητό βρίσκεται στην πίσω τσέπη του παντελονιού του. 

labtour_main_12_durability_F.jpg.b7ea53461f9893896803ada398a92924.jpg

labtour_main_14_durability_FF.jpg.29832ff9b0cefcc811eac3993240f732.jpg

6. Στεγανοποίηση

Εδώ ελέγχεται η πιστοποίηση IP μέσω ψεκασμού νερού από διάφορες κατευθύνσεις, ή ακόμη και με βύθιση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία που ακολουθείται εξαρτάται από το IP rating του κάθε μοντέλου. 

labtour_main_15_waterproof.jpg.61071c6c7940e3ac562e1f60c7761a64.jpg

labtour_main_17_waterproof_F.jpg.58b0e5bb73ced84b99f40e5464c92ea4.jpg

7. Απόδοση σε όλες τις συνθήκες

Μιας και τα Galaxy προορίζονται για όλες τις αγορές του κόσμου, θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και ικανά να λειτουργήσουν απρόσκοπτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σε αυτή την δοκιμασία, μηχανικοί τεστάρουν τις συσκευές μέσα σε θαλάμους ελεγχόμενων συνθηκών και εξακριβώνουν το επίπεδο της απόδοσής τους. 

labtour_main_20_environment.jpg.d5cebae80d1725cebbb4c1b7b78a68b8.jpg

labtour_main_22_environment.jpg.08e7c2f08d8d1810f8d827794fa165b5.jpg

Η σειρά Galaxy είναι για την Samsung ένα σύμβολο τεχνολογικής υπεροχής και ποιότητας, για αυτό και οι δοκιμές στις οποίες υποβάλλονται από το Reliability Test Group είναι ιδιαίτερα διεξοδικές. Αυτά τα τεστ είναι που έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία των Galaxy με το πέρασμα των γενεών, αφού η ομάδα ελέγχου ποιότητας εξελίσσει συνεχώς τις δοκιμές με ολοένα και πιο αυστηρά κριτήρια. 

Samsung

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ηλίας_1988 είπε

8 δεν βλέπω για την εκρηκτικοτητα τους 💣💣💣

Μπα δεν χρειάζεται, την πρωτιά θα την έχει το μήλο φέτος, μην κοιτάς που δεν δημοσιεύτηκε το άρθρο εδώ.  

iPad Pro prone to bending

λυγίζει για πλάκα και μιλάμε για μία συσκευή που υπόσχεται ποιότητα όπως πολλοί ισχυρίζονται. Τώρα σκέψου ότι το iPad είναι γεμάτο μπαταρία για να παρέχει εξαιρετική αυτονομία. Αν τώρα λυγίσει μέσα στον σάκο του πελάτη, θα λυγίσει και η μεγάλη μπαταρία λιθίου. Γνωρίζεις πιστεύω τα αποτελέσματα αν πειραχτεί μια μπαταρία λιθίου, τα αποτελέσματα τα έχουμε δει κατα καιρούς σε όλες τις συσκευές, είτε λόγω πτώσης πάνω στην συσκευή, είτε λόγω κακής κατασκευής, βλέπε Samsung και το παλιό το Note όπως το ανέφερες. 

Μην τα πολυλογώ τουλάχιστον η Samsung έχει μάθει από τα σφάλματα της και ελέγχει τις συσκευές της εξονυχιστικά πλέον. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες εταιρίες που ενώ έχουν αντιμετωπίσει απανωτά προβλήματα λόγω Quality Control, βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα με το παρελθόν.  

• Like 16
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Plapoutas είπε

Μπα δεν χρειάζεται, την πρωτιά θα την έχει το μήλο φέτος, μην κοιτάς που δεν δημοσιεύτηκε το άρθρο εδώ.  

iPad Pro prone to bending

λυγίζει για πλάκα και μιλάμε για μία συσκευή που υπόσχεται ποιότητα όπως πολλοί ισχυρίζονται. Τώρα σκέψου ότι το iPad είναι γεμάτο μπαταρία για να παρέχει εξαιρετική αυτονομία. Αν τώρα λυγίσει μέσα στον σάκο του πελάτη, θα λυγίσει και η μεγάλη μπαταρία λιθίου. Γνωρίζεις πιστεύω τα αποτελέσματα αν πειραχτεί μια μπαταρία λιθίου, τα αποτελέσματα τα έχουμε δει κατα καιρούς σε όλες τις συσκευές, είτε λόγω πτώσης πάνω στην συσκευή, είτε λόγω κακής κατασκευής, βλέπε Samsung και το παλιό το Note όπως το ανέφερες. 

Μην τα πολυλογώ τουλάχιστον η Samsung έχει μάθει από τα σφάλματα της και ελέγχει τις συσκευές της εξονυχιστικά πλέον. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες εταιρίες που ενώ έχουν αντιμετωπίσει απανωτά προβλήματα λόγω Quality Control, βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα με το παρελθόν.  

Τόσο εξονυχιστικά, που όποιος αγόρασε Galaxy με Edge display έκλαιγε όταν μάθαινε με την πρώτη τούμπα , ότι η αντικατάσταση οθόνης πάει στα 280+ ευρω, με ανταλλακτικά που δεν είχε στοκάρει εδώ η Samsung Ελλάδος οπότε έμενε στο περίμενε...

Και μην ακούσω ότι αυτές ήταν λίγες περιπτώσεις.. εγώ τουλάχιστο ξέρω δύο (S7+ S8+) , που στην πρώτη πτώση πήγε περίπατο η οθονάρα..

Άραγε εκεί που μας τσαμπουνάνε τα εξονυχιστικά τεστ, με τις Αχίλλειες πτέρνες στην πτώση, γιατί δεν το έστειλαν πίσω στο drawing board και να δώσουν ένα πιο άρτιο προιόν?

Δεν πειράζει όμως, ας την φάνε οι πελάτες στον ποπό και θα βρούμε άλλα κορόιδα..

Η πλάκα είναι ότι κάποιοι είναι τόσο μακάριοι τω πνεύμα, που ακόμα πιστεύουν ότι οι εταιρίες είναι φιλόπτωχα ταμεία που πονάνε την τσέπη των πελατών τους περισσότερο από άλλες.. 

Επεξ/σία από tsakfot
  • Like 3
Δημοσ.

ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ. Ξέχασαν το βασικότατο τεστ ειδικά για την Ελλάδα. Είναι για αυτούς που οδηγούν και κάνουν χρήση του τηλεφώνου. 

Πέρασε αυτό το τεστ? Πώς να οδηγήσει και να στέλνεις μύνημα. Πώς να οδηγείς και να ψάχνεις επαφές facebook instagram κλπ.

Και το βασικότερο πως να περνάς μπλόκα αστυνομίας χωρίς να σε εντοπίζουν.

Εδώ σε θέλω σαμμυ......

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Τόσο εξονυχιστικά, που όποιος αγόρασε Galaxy με Edge display έκλαιγε όταν μάθαινε με την πρώτη τούμπα , ότι η αντικατάσταση οθόνης πάει στα 280+ ευρω, με ανταλλακτικά που δεν είχε στοκάρει εδώ η Samsung Ελλάδος οπότε έμενε στο περίμενε...

Και μην ακούσω ότι αυτές ήταν λίγες περιπτώσεις.. εγώ τουλάχιστο ξέρω δύο (S7+ S8+) , που στην πρώτη πτώση πήγε περίπατο η οθονάρα..

Άραγε εκεί που μας τσαμπουνάνε τα εξονυχιστικά τεστ, με τις Αχίλλειες πτέρνες στην πτώση, γιατί δεν το έστειλαν πίσω στο drawing board και να δώσουν ένα πιο άρτιο προιόν?

Δεν πειράζει όμως, ας την φάνε οι πελάτες στον ποπό και θα βρούμε άλλα κορόιδα..

Μάλιστα ενώ το Service  της Apple ήταν ανέκαθεν άριστο έτσι; 310-361€ αλλαγή οθόνης και 641€ αλλαγή της γυάλινης πλάτης. 

https://support.apple.com/de-de/iphone/repair/service/pricing

Πολύ καλό και οικονομικό Service τι λες τώρα, ειδικά όταν προσπαθούν να σου φορτώσουν κόστη τα οποία δεν είναι ρεαλιστικά και δεν χρειάζονται καν. 

Είπαμε και ο φανατισμός έχει τα όρια του. Μην μου τσαμπουνάς ανακρίβειες όταν τα δεδομένα ακόμα και η επίσημη ιστοσελίδα της Apple δείχνει άλλα. Ξέχασες μου φαίνεται τα απανωτά προβλήματα που εμφανίζουν οι Apple συσκευές και μετά από μηνύσεις τσαμπουνάνε ξαφνικά ένα πρόγραμμα επισκευής και αντικατάστασης. Αλλά όταν δεν βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα φτάνουμε σε σημείο να παίζουμε το νηπιαγωγείο, δίχως να παραδέχεστε τα λάθη της αγαπημένης σας εταιρίας. 

The iPhone X's Back Glass Is Fragile and an Expensive Nightmare to Repair

Επεξ/σία από Plapoutas
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Plapoutas είπε

Μάλιστα ενώ το Service  της Apple ήταν ανέκαθεν άριστο έτσι; 310-361€ αλλαγή οθόνης και 641€ αλλαγή της γυάλινης πλάτης. 

https://support.apple.com/de-de/iphone/repair/service/pricing

Πολύ καλό και οικονομικό Service τι λες τώρα, ειδικά όταν προσπαθούν να σου φορτώσουν κόστη τα οποία δεν είναι ρεαλιστικά και δεν χρειάζονται καν. 

Είπαμε και ο φανατισμός έχει τα όρια του. Μην μου τσαμπουνάς ανακρίβειες όταν τα δεδομένα ακόμα και η επίσημη ιστοσελίδα της Apple δείχνει άλλα. Ξέχασες μου φαίνεται τα απανωτά προβλήματα που εμφανίζουν οι Apple συσκευές και μετά από μηνύσεις τσαμπουνάνε ξαφνικά ένα πρόγραμμα επισκευής και αντικατάστασης. Αλλά όταν δεν βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα φτάνουμε σε σημείο να παίζουμε το νηπιαγωγείο, δίχως να παραδέχεστε τα λάθη της αγαπημένης σας εταιρίας. 

Σε προκαλώ να πετάξεις ένα iPhone 7 - 8 και ένα αντίστοιχο Sammy κάτω και έλα να το ξανασυζητήσουμε .

Και οι πέτρες ξέρουν την ευπάθεια των Edge display .

Τώρα αν δεν βλέπεις μπροστά σου μάσα το σανό με το hyper dooper lab της Sammy ..

Και stay on topic γιατί μόνο για την γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι υπεύθυνη η apple 

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Η πλάκα είναι ότι κάποιοι είναι τόσο μακάριοι τω πνεύμα, που ακόμα πιστεύουν ότι οι εταιρίες είναι φιλόπτωχα ταμεία που πονάνε την τσέπη των πελατών τους περισσότερο από άλλες.. 

Όταν αγοράζεις οθόνη edge γνωρίζεις ότι είναι πιο ευπαθείς σε πτώση.

Δημοσ.

Note : Παιδιά να κάνουμε το τεστ 3, έλα μωρέ πέρασε η ώρα , δεν ζεσταίνεται το κινητό :D

Iphone: Παιδιά να κάνουμε το τεστ 5, έλα μωρέ πέρασε η ώρα , δεν λυγίζει το κινητό :D

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Σε προκαλώ να πετάξεις ένα iPhone 7 - 8 και ένα αντίστοιχο Sammy κάτω και έλα να το ξανασυζητήσουμε .

Και οι πέτρες ξέρουν την ευπάθεια των Edge display .

Τώρα αν δεν βλέπεις μπροστά σου μάσα το σανό με το hyper dooper lab της Sammy ..

Και stay on topic γιατί μόνο για την γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι υπεύθυνη η apple 

Εγώ προσωπικά δεν ισχυρίστηκα ότι η οθόνη Edge δεν είναι ευπαθείς μιας και έχει καμπύλες σε αντίθεση με εσάς που βγάζετε όλους σκάρτους αλλά την Apple τέλεια ενώ έχει τόσα σφάλματα. Έχω στην κατοχή μου το S8+ δίχως προστατευτικό γυαλί και μου έχει πέσει κάτω 3 φορές, μέχρι στιγμής δεν έσπασε, προφανώς δεν έσκασε πάνω στην καμπύλη αλλά δεν αρνήθηκα ποτέ το φιάσκο του Note, ή ότι οι Edge οθόνες σπάνε πιο εύκολα, αντίθετα εσείς χαρακτηρίζετε την Apple και το Service της αψεγάδιαστο, κάτι που δεν ισχύει γιατί και χρειάζεται βελτίωση στο Quality Control και το Service της είναι απλά το αισχρότατο παράδειγμα εκμετάλλευσης του πελάτη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο της τεχνολογίας. Ενημερωτικά πάντα, η Samsung έχει επίσημη ιστοσελίδα στην οποία μπορείς να μπεις και να αγοράσεις ανταλλακτικά για να επισκευάσεις την συσκευή σου αν γνωρίζεις. Η Apple σε αντίθεση όχι μόνο κρατάει το μονοπώλιο ενώ έχεις πληρώσει την συσκευή, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον καταναλωτή και έκανε μηνύσεις σε τεχνικούς που επισκεύαζαν τις συσκευές των πελατών, και τώρα που το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ των τεχνικών και όχι υπερ της Apple, κλειδώνει το Hardware με το που αλλάξεις κάτι που έχει χαλάσει στην συσκευή. Μιλάμε για αξιοπρεπέστατη εταιρία που αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ έχω το s9 Χωρίς προστατευτικό γυαλί   αλλά σχεδόν πάντα με θήκη

Στην ιό που ειμουν την είχα βγάλει και είχε φάει μια τούμπα κυριολεκτικά έσκασε με τα δόντια που λένε   δε κατάλαβε χριστό όμως .(Δε λέω βέβαια αν το ξαναδοκιμασω δε θα έχει τα ίδια αποτελέσματα 🤞)

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Eragon1996 είπε

Εγώ έχω το s9 Χωρίς προστατευτικό γυαλί   αλλά σχεδόν πάντα με θήκη

Στην ιό που ειμουν την είχα βγάλει και είχε φάει μια τούμπα κυριολεκτικά έσκασε με τα δόντια που λένε   δε κατάλαβε χριστό όμως .(Δε λέω βέβαια αν το ξαναδοκιμασω δε θα έχει τα ίδια αποτελέσματα 🤞)

Και εγω εχω το S9 χωρις τζαμακι γτ δεν βρισκω να εφαπτεται τελεια και με θηκη τη σπρωχνει,μου επεσε απο το νιπτηρα χωρις θηκη στο πλακακι και δεν επαθε τπτ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...