Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες!

Από αύριο θα είμαι κάτοχος των Audio Technica ATH M50X. Είμαι επίσης κάτοχος της παρακάτω όμορφης αντίκας του πατέρα μου, η οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια άψογα με τα τέσσερα αντίστοιχα μεγάλα JVC ηχεία που έχουμε (βλ. βίντεο παρακάτω).

Το ερώτημά μου είναι : θα έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα κουμπώνοντας τα ακουστικά στον ενισχυτή ή κουμπώνοντάς τα σε μία κάρτα ήχου στο desktop;

Αποτελεί δίλημμα γιατί κάρτα ήχου δεν έχω. Και αν είναι να έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα απ' ότι με τον ενισχυτή, θα σκεφτώ να αγοράσω (και τότε κάντε καμιά πρόταση, budget μέχρι 150€).

Τα θέλω για μουσική καθαρά.

Δημοσ.

Τα ηχεία δεν μας τα έδειξες στο βίντεο 😜

Συνήθως οι παλιοί ενισχυτές δεν ενσωματώνουν ξεχωριστό κύκλωμα ενισχυτή ακουστικών και παίρνουν από τα τελικά τους στάδια για να οδηγήσουν τα ακουστικά. Πράγμα όχι καλό για την ποιότητα του ήχου που θα έχεις στα ακουστικά. Δεν ξέρω το εσωτερικό του JVC αλλά είναι απίθανο να ενσωματώνει ενισχυτή ακουστικών. 

Κατά τη γνώμη μου θέλεις ένα USB DAC/AMP. Δηλαδή ένα DAC (σαν κάρτα ήχου είναι αλλά καλύτερο για να ακούς μουσική) που να είναι και ενισχυτής ακουστικών. Τα ΑΤ σου δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, ξεφεύγει ελαφρώς η αντίσταση που συνήθως είναι στα 32Ω και είναι στα 38Ω. Τίποτε το πολύ δύσκολο δηλαδή (ας πούμε στα 64Ω θα ήταν θέμα).

Στα χρήματά που διαθέτεις πάνω κάτω θα βρεις πολύ καλές και δυνατές λύσεις.

Να προτείνω το εξής:

http://en.cayin.cn/products_info?itemid=76

Δεν χρειάζεται καν drivers (96KHz/24bit γαρ) και είναι plug n play και πολύ δυνατό σε οδήγηση και εξαιρετικό σε ήχο. Bonus ότι είναι φορητό με μπαταρία και εάν δεν χρησιμοποιήσεις το DAC του από τη USB, έχει και μια αναλογική είσοδο mini-jack για να συνδέσεις πρακτικά οτιδήποτε.

Εφ' όσον θα ακούς με ακουστικά, είναι καλύτερο να διαθέσεις όλο το budget σου σε μια τέτοια λύση που είναι ενδεδειγμένη για τέτοια χρήση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...