Προς το περιεχόμενο

SNR Noise Margin Thomson v8 TG 585

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , θα ηθελα να βελτιωσω την ταχυτητα συγχρονισμου μου πειραζοντας το snr με το DMT tool. Εχω το Thomson v8 TG 585 , δεν βρηκα καποια εκδοση που να λειτουργει σωστα παραμονο το OrbMT το οποιο απλα δινει στατιστικα στοιχεια. Υπαρχει τροπος να κανω τροποποιηση  snr , με αλλαγη firmware η αλλης εκδοσης  DMT εκτος του ISP. Επισης αν υπαρχει μια εξηγηση για το τι κανει το  fast path.  Ευχαριστω

1 λεπτό πριν, jimmede είπε

Καλησπερα , θα ηθελα να βελτιωσω την ταχυτητα συγχρονισμου μου πειραζοντας το snr με το DMT tool. Εχω το Thomson v8 TG 585 , δεν βρηκα καποια εκδοση που να λειτουργει σωστα παραμονο το OrbMT το οποιο απλα δινει στατιστικα στοιχεια. Υπαρχει τροπος να κανω τροποποιηση  snr , με αλλαγη firmware η αλλης εκδοσης  DMT εκτος του ISP. Επισης αν υπαρχει μια εξηγηση για το τι κανει το  fast path.  Ευχαριστω

επισης δοκιμασα να κανω  Telnet  και επειτα εκτελοντας την εντολη  adsl start --snr 100 αλλα μου λεει unknown... εδω ειναι τα commands telnet του  router... αν καποιος εμπειρος μπορει να βοηθησει λιγακι :) https://lehollandaisvolant.net/tout/_misc/telnet/

Δημοσ.

Η αλλαγή snr  δούλευε σε πιο παλιές εκδόσεις αν θυμάμαι καλα...

Αν και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει γιατί αν έχει θόρυβο η γραμμή την κανεις πιο ασταθή και θα πέφτει με το παραμικρό...

επίσης για εντολές cli δες τον παρακάτω σύνδεσμο...

https://blog.bandinelli.net/public/E-DOC-CTC-20071119-0014_v2.0_public.pdf

Δημοσ.
15 hours ago, jimmede said:

επισης δοκιμασα να κανω  Telnet  και επειτα εκτελοντας την εντολη  adsl start --snr 100 αλλα μου λεει unknown... εδω ειναι τα commands telnet του  router... αν καποιος εμπειρος μπορει να βοηθησει λιγακι :) https://lehollandaisvolant.net/tout/_misc/telnet/

δυστυχως οσο ξερω στο v8 δεν παιζει.επαιζε μονο στο v7 και με firmware 7.x.x.x Και οχι με Firmware 8.x.x.x

ο παροχος το πιο χαμηλο που θα σου δωσει ειναι 6.για πιο κατω πας σε κανα asus.

Δημοσ.
Στις 22/11/2018 στις 10:16 ΠΜ, spell1977 είπε

Η αλλαγή snr  δούλευε σε πιο παλιές εκδόσεις αν θυμάμαι καλα...

Αν και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει γιατί αν έχει θόρυβο η γραμμή την κανεις πιο ασταθή και θα πέφτει με το παραμικρό...

επίσης για εντολές cli δες τον παρακάτω σύνδεσμο...

https://blog.bandinelli.net/public/E-DOC-CTC-20071119-0014_v2.0_public.pdf

Ευχαριστω πολυ

21 ώρες πριν, poulinos είπε

δυστυχως οσο ξερω στο v8 δεν παιζει.επαιζε μονο στο v7 και με firmware 7.x.x.x Και οχι με Firmware 8.x.x.x

ο παροχος το πιο χαμηλο που θα σου δωσει ειναι 6.για πιο κατω πας σε κανα asus.

Αξιζει να αγορασω ενα ρουτερ Asus και να μου το ριξει ποσο? δλδ θα κανω τη δουλεια μ χωρις αποσυνδεσεις? τι τιμες παιζουν?

Δημοσ.
On 23/11/2018 at 12:47, jimmede said:

Ευχαριστω πολυ

Αξιζει να αγορασω ενα ρουτερ Asus και να μου το ριξει ποσο? δλδ θα κανω τη δουλεια μ χωρις αποσυνδεσεις? τι τιμες παιζουν?

το ποσο θα κερδισεις ειναι σχετικο οπως και το ποσο σταθερα θα παιζεις.σιγουρα αν μπορεις να βαλεις vdsl αξιζει.τα asus δεν ειναι οτι πιο φτηνο οπως θα δεις. και σκιοπος ειναι αν παρεις κατι να ειναι και vdsl για να μην αγοραζεις μετα αλλο αφου θα δωσεις πανω απο 50 σιγουρα.εκτος αν βρεις κανα μεταχειρισμενο στις αγγελιες. και κανεις δεν μπορει να σου πει αν θα εχεις αποσυνδεσεις.αλλοι παιζουν με 11 snr και εχουν αποσυνδεσεις και αλλοι παιζουν και με 2 και παιζουν σταθερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο βασικό είναι να υπολογίσεις το κέρδος που θα έχεις σε ταχύτητα, και πως και αν αυτό επιδρά στη σταθερότητα της γραμμής σου, δοκιμάζοντας με παλιά modem παρόχων.

Αν έχεις σταθερή γραμμή, θα έχεις ορατό κέρδος σε download, μόνο αν αυτή έχει μεσαίες και πάνω επιδόσεις.

H αγορά μεταχειρισμένου modem/router, που μπορείς να βρεις και με 10 ευρώ (ή ακόμα και τζάμπα), είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή για γραμμή ADSL2+. Υπάρχουν αρκετά παλαιότερα modem που συνεργάζονται με το DMT Tool. Από δοκιμές που είχα κάνει πριν πολλά χρόνια ακόμα και μερικά από αυτά που έδιναν οι πάροχοι ή άλλα που δεν ήταν ακριβά είχαν καλά αποτελέσματα και κοντά σε αυτά πανάκριβων και κορυφαίων (τότε) modem/router.

- Βέβαια με ευνοούσαν οι συνθήκες της περιοχής μου, το ότι κατέβαινα από SNR 9, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον μου που μου έδινε την ευκαιρία να δανειστώ πολλά και διαφορετικά modem / router για τις δοκιμές μου. Είχα καταφέρει να ανεβάσω το download από 1.3MB/sec στα 1.7MB/sec με modem που έδιναν και οι πάροχοι ενώ με ένα συγκεκριμένο Netgear του εμπορίου, που ήταν σταθερό ακόμα και με SNRM 2, έφτασα στα 1.85-1.9MB/sec. Τα άλλα modem αντιμετώπιζαν προβλήματα γύρω στο 4 (SNRM).

Επεξ/σία από filipN

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...