Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να «πουλάει» θέσεις στα διαστημόπλοια που χρησιμοποιεί για να μεταφέρει αστροναύτες και εφόδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσφέροντας τη δυνατότητα σε ιδιώτες να έχουν την εμπειρία ενός διαστημικού ταξιδιού, με στόχο να βρεθεί μία ακόμα πηγή εσόδων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που η Ρωσία «πέταξε» πλούσιους ανθρώπους που πλήρωσαν εκατομμύρια δολάρια για ένα παρόμοιο ταξίδι στο διάστημα. Επιπλέον, υπάρχει ένα τρίο ιδιωτικών εταιρειών που υποστηρίζονται από δισεκατομμυριούχους που επίσης αναζητάει τρόπους να ταξιδέψει τουρίστες εκτός της Γήινης ατμόσφαιρας, έστω και σε χαμηλή τροχιά. Αλλά εκτός από μερικές σπάνιες εξαιρέσεις, όπως της Christa McAuliffe, της δασκάλας που έχασε τη ζωή της, όταν το διαστημικό λεωφορείο Challenger εξερράγη το 1986, η NASA δεν έχει επιτρέψει σε ιδιώτες να ταξιδέψουν με τους "πυραύλους της".

Για την ώρα, πρόκειται μόνο για μια πρόταση που θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (NASA), αν και έχει ήδη την υποστήριξη μιας συμβουλευτικής υποεπιτροπής.

Εκτός από το παραπάνω ωστόσο, η NASA εξετάζει και το ενδεχόμενο να δώσει την άδεια χρήσης του σήματος (λογότυπο) της για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς, και να επιτρέψει σε αστροναύτες της να εμφανίζονται σε διαφημίσεις προϊόντων, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τόσο τα έσοδα της όσο και την αναγνωρισιμότητα του «brand» της. Τώρα λοιπόν που οι προϋπολογισμοί είναι μικρότεροι, η Αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία αναζητάει χορηγούς-εταίρους για να χρηματοδοτήσει κατά μέρος της μελλοντικές αποστολές της.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν μερικές από τις ιδέες του διορισμένου από τον Donald Trump, νέου Διοικητή της NASA, Jim Bridenstine, ο οποίος θεωρεί ότι είναι μάλλον οξύμωρο η Ρωσία να «ταξιδεύει» ιδιώτες στο διάστημα και να προχωρεί σε διαφημίσεις και να μην το έχει κάνει ήδη η NASA, επειδή υπάρχουν κανονισμοί που απαγορεύουν κάτι τέτοιο. «Αποτελεί ειρωνεία να προηγείται σε αυτό το τομέα η Ρωσία, εκμεταλλευόμενη εμπορικές δραστηριότητες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» δήλωσε.  Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικά, διάφορες ιδιωτικές εταιρείες να «βαφτίζουν» με το όνομα τους ή με το προϊόν τους διαστημικές αποστολές ή οι αστροναύτες να εμφανίζονται σε διαφημιστικά σποτ.  

Washington Post
Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"ή οι αστροναύτες να εμφανίζονται σε διαφημιστικά σποτ"

αλλος ένας τομέας που θα γίνει ξεφτίλα στην τηλεόραση....

😂

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

οι πρώτες θέσεις σίγουρα πιο ακριβές από τη γαλαρία στο "διαστημόπλοιο"!!! 😛

είναι καλή "μπίζνα" και λογικά θα το κάνει! ;)

Δημοσ.

Καθόλου κακή ιδέα ο διαστημικός τουρισμός. Άλλωστε σε λίγα χρόνια το θέμα θα γίνει πιο σοβαρό, παρόλο που μερικοί κράζουν μέσα από την σπηλιά που ζουν... 

• Like 1
Δημοσ.

Και μόνο που διορίστηκε από τον πρόεδρο, είναι αρκετό... άντε να δούμε τι νέες ιδέες θα σκεφτούν για να "γελοιοποιήσουν" μια υπηρεσία όπως η NASA...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Και μόνο που διορίστηκε από τον πρόεδρο, είναι αρκετό... άντε να δούμε τι νέες ιδέες θα σκεφτούν για να "γελοιοποιήσουν" μια υπηρεσία όπως η NASA...

Η επιβίωση προέχει της ηθικής. Άμα δεν τους δίνει ο Τραμπ λεφτά κάπως πρέπει να την παλέψουν, εφόσον πιστεύει ο Τραμπ στις γήινες απολαύσεις στα πετρέλαια και στα σύνορα, τι τον νοιάζει το διάστημα και η σελήνη εφόσον πήγαν το '69 και την μπήκαν στους σοβιετικούς.

Δημοσ.

Μόνο εμένα όλα αυτά περί διαστημικού τουρισμού και αποικίες στον Άρη μου φαίνονται εντελώς παράλογα . Και ότι δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ ; 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosveto12 είπε

Μόνο εμένα όλα αυτά περί διαστημικού τουρισμού και αποικίες στον Άρη μου φαίνονται εντελώς παράλογα . Και ότι δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ ; 

Ναι. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Η επιβίωση προέχει της ηθικής. Άμα δεν τους δίνει ο Τραμπ λεφτά κάπως πρέπει να την παλέψουν, εφόσον πιστεύει ο Τραμπ στις γήινες απολαύσεις στα πετρέλαια και στα σύνορα, τι τον νοιάζει το διάστημα και η σελήνη εφόσον πήγαν το '69 και την μπήκαν στους σοβιετικούς.

Μα εδώ είναι το θέμα... Ο ένας δεν θέλει να  δώσει χρήματα και ο άλλος έχει εντολή να μην ζητήσει αλλά και να υποτιμήσει το έργο της υπηρεσίας....

5 λεπτά πριν, panosveto12 είπε

Φίλε μου δεν είναι εντελώς παράλογα... απλά είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουν να έχουν μαζική ζήτηση...

Δημοσ.

Αφού καταναλώνει που καταναλώνει ο κόσμος χρήματα σε άπειρες μπούρδες τουλάχιστον έτσι μπορεί να καταλήξουν σε κάτι ουσιαστικό.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται ότι τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνουν σε κάποια χρόνια ρουτίνα. Προς το παρόν είμαι πολύ περίεργος να δω τι πρότυπα ασφαλείας θα δημιουργήσουν. Γιατί άλλο να στέλνεις τον αστροναύτη-επαγγελματία που τον εκπαιδεύεις χρόνια, είναι σε άψογη φυσική κατάσταση και ξέρει πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεθάνει και άλλο να στέλνεις τον "Κυρ-Μήτσο" που απλά έχει λεφτά, έχει καλή χοληστερίνη και δε λαχανιάζει πολύ στο δίαδρομο.

Δημοσ.

Για κηδεία στο διάστημα παίζει τίποτα; Να ξέρω αν είναι να μαζεύω λεφτά γιατί για βόλτα δεν βλέπω να προλαβαίνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7  δισ   ανθρωποι   ολο  και   καποιος   μακακας   θα   βρεθει   να   τα   χωσει....

Αυτοι   δεν  εχουν   εξασφαλισει   οτι   θα   γυρνανε   ζωντανοι   και   θελουν   να   κανουν   κλαμπ   μεντιτερανε   στο  διαστημα...:D

Θα   ασχοληθω   μονο   οταν   ο   μιστερ  σποκ   τελοιοποιησει   τον  διακτινισμο  γιατι   βαρυεμαι   τα   ταξιδια....:mrgreen:

Επεξ/σία από tigergreg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...