Προς το περιεχόμενο

Παλαβό πρόβλημα με Abit mobo & AGP slot

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια mobo Abit NF7-S με Athlon 3000 κλπ. και μια κάρτα γραφικών Creative GeForce3 Ti200. Η κάρτα γραφικών προφανώς είναι AGP και το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Χρησιμοποιώντας τους 53.03 drivers της nVidia παρατήρησα ότι στην κεντρική οθόνη του μενού των οδηγών αναφέρεται το εξής:

"Πληροφορίες προσαρμογέα : Τύπος διαύλου -> AGP (PCI mode)",

το οποίο και με παραξένεψε. Δεν έπρεπε να λέει PCI mode, δεν το έχω ξαναδει πουθενά! Ανοίγω το διαγνωστικό dxdiag της Microsoft (έχω το directx 9.0b) και στο display tab βλέπω ότι ενώ τα DirectDraw και Direct3D είναι enabled, το AGP Texture Acceleration είναι απενεργοποιημένο, χωρίς δυνατότητα να το ενεργοποιήσω. Τα διαγνωστικά των Direct3D κλπ. ωστόσο τρέχουν κανονικά.

Τρέχω το πρόγραμμα SiSoftware Sandra 2002 και στο διαγνωστικό

"PCI,AGP, CardBus Buses Information" μου γράφει ότι η κάρτα γραφικών λειτουργεί στον PCI 66MHz Bus 2 σαν "Microstar International Co (MSI) (unknown)" κλπ. ενώ το PC καταλαβαίνει κανονικά ότι είναι Geforce3 Ti200.

Στον δε AGP 66MHz Bus 1 αναφέρει ότι δουλεύουν η Creative SBLive 5.1 που έχω, καθώς και το tvtuner και ο Sil3112 SATA RAID controller!

Δεν είναι παλαβο αυτό? :?:

Δοκίμασα να αλλάξω θέση στην κάρτα ήχου & το tv tuner (δεν έχω άλλη συκευή σε PCI slot προς το παρόν), ακόμα και να τα αποσυνδέσω εντελώς, αλλά πάντα στο AGP slot πήγαινε και καθόταν, τουλάχιστον, ο SATA controller (που φυσικά δεν γίνεται να τον κάνω disable γιατί μετά δεν θα έχω XP για να κάνω δοκιμές!)

Μετά από ψάξιμο στο BIOS καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, δηλ. στα ίδια τα PIRQ που γράφει το BIOS, η κάρτα γραφικών φαίνεται να δουλέυει σε PCI mode.

Μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? Δεν βγάζω άκρη. Να σημειώσω ότι τα 3d παιχνίδια δουλεύουν κανονικά (π.χ. το PES3 παίζει μια χαρά),

ωστόσο το Call Of Duty για παράδειγμα, είμαι σίγουρος ότι χάνει fps σε σχέση με το παλιό PC που είχα (ίδια ακριβώς σύνθεση/OS/drivers κλπ., η ΜΟΝΗ διαφορά ήταν ο 1800 Athlon και φυσικά η μητρική του -που ήταν και της πλάκας). Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι αυτή η PCI mode ιστορία....

Ευχαριστώ! :roll:

Δημοσ.

Επειδη ειχα αντιμετωπισει και εγω αυτο το προβλημα με μητρικη asus και καρτα γραφικων geforce 3 ti

δοκιμασε να κανεις το εξης (εγω το εκανα και πετυχε ) περασε πρωτα τους drivers της μητρικης καρτας (επειδη παιρνουν και driver για το agp slot )και μετα τους drivers της καρτας γραφικων

αν δεν πετυχει τωρα οπως εχεις το συστημα σου δηλαδη με απεγκατασταση των drivers της καρτας γραφικων κλπ :(

δοκιμασε να τα βαλεις στο epomeno format βαλε πρωτα τους drivers της μητρικης και μετα της καρτας γραφικων :wink:

Δημοσ.

Φίλε dkoum, είσαι και ο πρώτος! :D Τελικά κατέβασα τους οδηγούς 3.13 της nVidia για τα nForce2 chipsets και λύθηκαν όλα τα προβλήματα, επιτέλους δουλεύει σαν AGP 4x η κάρτα. Ήγγικεν η ώρα που θα τελειώσω το Call Of Duty! Να'σαι καλα!

ΥΓ: Και φυσικά μιλάμε για τεράστια διαφορά σε παιχνίδια σαν το Flight Simulator 2004 και το Call Of Duty (ενώ στο SimCity4 μέσες άκρες τα ίδια

παίζει). Και τόσο καιρό προσπαθούσα με overclocking, αλλαγές στα γραφικά κλπ. να κάνω το FS2004 να παίξει καλά και δεν τα κατάφερνα..και τελικά ήταν η ιστορία με τους agp drivers. Τι μαθαίνει κανείς... :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...