Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σχεδιάζω τις τελευταίες μέρες να στήσω ένα σταθερό Η/Υ για προσωπική χρήση καθώς το φορητό μου κρίνω ότι δεν αξίζει να επισκευαστεί (αν επισκευάζεται).Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για διαδίκτυο,office και αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού,για πολύ βασικά πράγματα δηλαδή.Παιχνίδια δεν παίζω στον υπολογιστή για την ώρα,ούτε βιοπορίζομαι σαν σχεδιαστής ή οτιδήποτε σχετικό.Κατέληξα στον 2200G ο οποίος έχει πάνω του μια κάρτα γραφικών που από όσα διαβάζω στο διαδίκτυο με καλύπτει και με το παραπάνω για όσα γράφω.Το ερώτημα είναι,αν στο μέλλον επιθυμήσω να του βάλω μια μέτρια κάρτα κοντά στα 200€ θα μπορώ να το κάνω;Διάβασα μερικούς να λένε ότι θα έχω περιορισμό επειδή ο επεξεργαστής έχει στα χαρακτηριστικά του το παρακάτω

PCI Express Version
PCIe 3.0 x8

,καθώς και ότι δε θα μπορώ να εκμεταλλευτώ σε PCI-e 3.0 x16  την οποιαδήποτε κάρτα γραφικών θα μπορούσα να αγοράσω.

Παρακαλώ κάποιον να μου εξηγήσει αν ισχύουν τα παραπάνω και αν όντως θα υπάρχει πρόβλημα.Είδα στο youtube κάποια σχετικά αλλά αναφέρονται σε κάτι πανάκριβες κάρτες τύπου 1080 Ti τις οποίες και να είχα το χρήμα (δεν το έχω) δεν νομίζω να αγόραζα.Για παράδειγμα αν αγόρασα κάρτα,θα έβαζα κάποια σαν την gtx 1060 3gb ή την έκδοση με τα 6gb.Εναλλακτικά κάποια RX 470 ή 480 μάλλον στα 4gb ή 8gb ανάλογα τα οικονομικά μου στο κοντινό μέλλον.

Κατά δεύτερο λόγο,πιστεύετε ότι θα είχα bottleneck με τον 2200G και κάποια από τις κάρτες που αναφέρω παραπάνω;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

• Moderators
Δημοσ.

Από κάρτες επιπέδου 1080 Ti και πάνω υπάρχουν (μικρο) διαφορές στην απόδοση λόγω διαύλου 3.0 x8 vs 3.0 x16, μην σε αγχώνει καθόλου.

Από την άλλη, αν βάλεις nvme δίσκο θα παίζει σε x2 αντί για x4, το οποίο και πάλι δεν έχει κάποια διαφορά σε καθημερινή χρήση, ωστόσο σε μεταφορά δεδομένων πιθανόν να φαίνεται.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν άλλος έχει άλλη γνώμη ας τη δώσει.

Θα φτιάξω και ένα νήμα που θα στήνω το PC να μου πείτε αν είστε σύμφωνοι με τις επιλογές κομματιών.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Από την άλλη, αν βάλεις nvme δίσκο θα παίζει σε x2 αντί για x4, το οποίο και πάλι δεν έχει κάποια διαφορά σε καθημερινή χρήση, ωστόσο σε μεταφορά δεδομένων πιθανόν να φαίνεται.

x4 θα δουλευει. x2 θα δουλευει με προ ryzen cpus και με athlon 200ge

Tώρα για τον ts για τα υπολοιπα ο,τι σου πανε οι παραπανω

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, EddieObscurant said:

x4 θα δουλευει. x2 θα δουλευει με προ ryzen cpus και με athlon 200ge

Tώρα για τον ts για τα υπολοιπα ο,τι σου πανε οι παραπανω

Έχεις δίκιο, είχα την εντύπωση ότι με όλα τα APU δουλεύει x2. Άρα non-issue εντελώς απλά το x8 στα γραφικά :-)

• Like 1
Δημοσ.

Εχω και εγω μια παρομοια απορια μιας που εχω το Ryzen 3 2200g.

Kατα ποσο αξιζει να αναβαθμισεις σε gtx 1060 παραλληλα με τον ryzen 3 2200g  - η λογικη δε λεει να αλλαξεις και επεξεργαστη μετά ; 

να πας σε ryzen χωρις Apu ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις τα φράγκα Σάκη να πας στον 2600 και να του φορέσεις gpu.Προσωπικά θα το έκανα αν είχα λεφτά για πέταμα έτσι για να κάνω το κομμάτι μου,από την άλλη όμως πίστεψέ με αν έχεις PS4 όπως εγώ δεν είναι κάτι που πρέπει να σε καίει.

Τώρα για τη 1060 που ρώτησες,συγκεκριμένα αν πας στον εξαπύρηνο επεξεργαστή θα βγάζεις γύρω στα 10 καρέ παραπάνω σύμφωνα με όσα έχω δει στο τιουμπ.Για τον 2600 σε σχέση με τον 2200G μιλάω πάντα.Για τον 2200G και την 1060, στο Battlefield 1 εγώ στο ps4 pro έχω 60 καρέ κλειδωμένα και όταν γίνεται βαρύ το παιχνίδι έχω πτώσεις στα 50.Με τον 2200G και την 1060 την 6 Giga θα ήσουν λίγο καλύτερα από εμένα στα 70+.Αν είχες την 3 Giga θα ήσουν χειρότερα και από εμένα στο play.Όλα είναι σχετικά όμως και ψάξε τι παιχνίδια σε νοιάζουν στο τιουμπ,όλο και κάποιος θα έχει ανεβάσει πόσα καρέ βγάζουν οι διάφοροι συνδυασμοί.

Επεξ/σία από Kasi86
  • Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, sakis92 said:

Εχω και εγω μια παρομοια απορια μιας που εχω το Ryzen 3 2200g.

Kατα ποσο αξιζει να αναβαθμισεις σε gtx 1060 παραλληλα με τον ryzen 3 2200g  - η λογικη δε λεει να αλλαξεις και επεξεργαστη μετά ; 

να πας σε ryzen χωρις Apu ;

Η διαφορά ισοσταθμίζει το να πουλήσεις πχ ένα 75ρι τον 2200G και να βάλεις σχεδόν άλλα 100 για έναν 2600 ή ακόμη αρκετά για 2600X για να πάρεις μερικά frames?

Πολλοί (κι εγώ) θα το έκαναν για ψυχολογικούς λόγους, ωστόσο αν το δεις οικονομοτεχνικά, δεν στέκει. :D 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kasi86 είπε

Αν έχεις τα φράγκα Σάκη να πας στον 2600 και να του φορέσεις gpu.Προσωπικά θα το έκανα αν είχα λεφτά για πέταμα έτσι για να κάνω το κομμάτι μου,από την άλλη όμως πίστεψέ με αν έχεις PS4 όπως εγώ δεν είναι κάτι που πρέπει να σε καίει.

Τώρα για τη 1060 που ρώτησες,συγκεκριμένα αν πας στον εξαπύρηνο επεξεργαστή θα βγάζεις γύρω στα 10 καρέ παραπάνω σύμφωνα με όσα έχω δει στο τιουμπ.Για τον 2600 σε σχέση με τον 2200G μιλάω πάντα.Για τον 2200G και την 1060, στο Battlefield 1 εγώ στο ps4 pro έχω 60 καρέ κλειδωμένα και όταν γίνεται βαρύ το παιχνίδι έχω πτώσεις στα 50.Με τον 2200G και την 1060 την 6 Giga θα ήσουν λίγο καλύτερα από εμένα στα 70+.Αν είχες την 3 Giga θα ήσουν χειρότερα και από εμένα στο play.Όλα είναι σχετικά όμως και ψάξε τι παιχνίδια σε νοιάζουν στο τιουμπ,όλο και κάποιος θα έχει ανεβάσει πόσα καρέ βγάζουν οι διάφοροι συνδυασμοί.

Ουτε εγω εχω τωρα τα φραγκα... προσφατα το εφτιαξα το deskto απλα ειναι το Main μηχανημα μου ...δε εχω κονσολες 

οποτε οταν αναβαθμισω θα βαλω το χερι στη τσεπη για τα καλα.... Προς το Πασχα με κοβω.. για καρτα / επεξεργαστη / Οθονη  

Mε AMD Ryzen 7 2700X Box και  GTX 1060 6GB...  γινεται καλη δουλιτσα ε ; 

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Η διαφορά ισοσταθμίζει το να πουλήσεις πχ ένα 75ρι τον 2200G και να βάλεις σχεδόν άλλα 100 για έναν 2600 ή ακόμη αρκετά για 2600X για να πάρεις μερικά frames?

Πολλοί (κι εγώ) θα το έκαναν για ψυχολογικούς λόγους, ωστόσο αν το δεις οικονομοτεχνικά, δεν στέκει. :D 

Ναι ναι ετσι θα το κανω... περνεις ενα βοηθημα .. μικρο αλλα.. οτι ειναι.

Δημοσ.

Αν βάλεις μια 300ευρη 1060 πάνω στον 2200G θα είσαι περίπου 10 καρέ κάτω σε σχέση με το αν θα είχες τον απλό 6πύρηνο 2ης γενιάς.Τώρα με τους X δεν έχω ψάξει,αλλά καίνε παραπάνω νομίζω.

Δεν είναι και τίποτα τρομερό πάντως,εγώ στο play θεωρώ ότι παίζω καλύτερα από έναν που έχει το παραπάνω ακόμα και με 6πύρηνο.

Γενικά πάντως το PC gaming είναι σπορ για άτομα που ψηφίζουν το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.Αν θες τη γνώμη μου αν δεν βιοπορίζεσαι από ένα υπερ-υπολογιστή οικιακής χρήσης να μην το στήσεις ποτέ και να κάτσεις με το 2200G.Είσαι μια χαρά και αν όλα πάνε καλά σε λίγες μέρες θα είμαι σαν και σένα και γω.Θα είμαι τρισευτυχισμένος.Με τον καιρό θα καταλάβεις ότι το καλύτερο είναι καλή κονσόλα και ένα pc απλά για τα βασικά ή ότι απαιτεί το μεροκάματό σου.Άποψη δική μου βέβαια.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Kasi86 said:

Αν βάλεις μια 300ευρη 1060 πάνω στον 2200G θα είσαι περίπου 10 καρέ κάτω σε σχέση με το αν θα είχες τον απλό 6πύρηνο 2ης γενιάς.Τώρα με τους X δεν έχω ψάξει,αλλά καίνε παραπάνω νομίζω.

Δεν είναι και τίποτα τρομερό πάντως,εγώ στο play θεωρώ ότι παίζω καλύτερα από έναν που έχει το παραπάνω ακόμα και με 6πύρηνο.

Γενικά πάντως το PC gaming είναι σπορ για άτομα που ψηφίζουν το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.Αν θες τη γνώμη μου αν δεν βιοπορίζεσαι από ένα υπερ-υπολογιστή οικιακής χρήσης να μην το στήσεις ποτέ και να κάτσεις με το 2200G.Είσαι μια χαρά και αν όλα πάνε καλά σε λίγες μέρες θα είμαι σαν και σένα και γω.Θα είμαι τρισευτυχισμένος.Με τον καιρό θα καταλάβεις ότι το καλύτερο είναι καλή κονσόλα και ένα pc απλά για τα βασικά ή ότι απαιτεί το μεροκάματό σου.Άποψη δική μου βέβαια.

Μην τα συγκρίνεις όλα με το play. Hardware του 2013... Άσε που πλέον το βρίσκεις και στα γαριδάκια. Δεν είναι του θέματος όμως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου παιδιά,δε σημαίνει πως όποιος διαφωνεί είναι κατακριτέος.Πραγματική διαφορά και να βλέπεις το νερό να κυλάει σαν να είναι το ρυάκι μπροστά σου μόνο με τη 1080 Ti το έχω δει.Εκεί ναι,το PC βάζει κάτω την κονσόλα δε το συζητώ.

Κάτι άσχετο παιδιά,με 2200G βλέπουμε κανονικά 1080p και 4Κ στο τιουμπ στα 60 καρέ;

4k υλικό με VLC θα τρέχουμε κανονικά ή θα αγκομαχάμε;

Αδερφέ Σάκη,δώσε τα φώτα σου μιας και έχεις απόκτημα το ωραίο αυτό πραγματάκι.

Επεξ/σία από Kasi86
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kasi86 είπε

Γνώμη μου παιδιά,δε σημαίνει πως όποιος διαφωνεί είναι κατακριτέος.Πραγματική διαφορά και να βλέπεις το νερό να κυλάει σαν να είναι το ρυάκι μπροστά σου μόνο με τη 1080 Ti το έχω δει.Εκεί ναι,το PC βάζει κάτω την κονσόλα δε το συζητώ.

Κάτι άσχετο παιδιά,με 2200G βλέπουμε κανονικά 1080p και 4Κ στο τιουμπ στα 60 καρέ;

Τα τρεχει ναι ... ρολοι.

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Kasi86 said:

Έχω κι εγώ, μια χαρά τρέχει αυτά που λες.

Το ps4 ξεχνάς ότι έχει συγκεκριμένο hardware πάνω στο οποίο γίνονται develop τα παιχνίδια και ότι λειτουργεί στα 30 fps, πράγμα που είναι αρκετά σπαστικό και απορώ πως την πάλευα τόσο καιρό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...