Dinoel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να μου πείτε γνώμες για την παρακάτω σύνθεση. Το pc είναι για gaming και για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο Για το κουτί δεν ξέρω αν πάω σωστά θέλω να έχει καλό airflow. Θέλω να βάλω 1 hdd και 1 ssd Επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια aio υδρόψυξη ποια όμως. Το να πάω σε intel θα ξεφύγει ακόμα ποιο πολύ η κατάσταση σε σχέση με τώρα από θέμα κόστους, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Να περιμένω για τους Zen2? Αυτήν την στιγμή έχω έναν i7 920 οπότε καταλαβαίνεται ότι αλλάζω μετά από χρόνια μηχάνημα(8 για την ακρίβεια). Case NZXT H700i Black/Red Psu EVGA SuperNOVA 750 P2 Το έχω ήδη Motherboard Asus Prime X470 Pro CPU AMD Ryzen 7 2700X Box RAM G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GTZR) M2 Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB Gpu Asus Rog Strix GeForce RTX 2080 8GB O8G Gaming (90YV0C60-M0NM00 σχεδόν την έχω ήδη Monitor Asus PG279Q Το έχω ήδη Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Dinoel
thetiesthatbind Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι, να μην περιμένεις για τους Zen 2 γιατί μετά θα περίμενεις και για τους Zen 2+, δηλαδή συνέχεια θα βγαινει κατι καινούργιο. Επιλέγεις μια πλατφόρμα με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι το 2020, άρα αν χρειαστεί να αλλάξεις CPU γιατι θα εχει τρομακτικά μεγάλη διαφορά ο 3700Χ από τον 2700Χ τότε μπορεις απλά να αλλάξεις επεξεργαστή. Από εκεί και πέρα το build είναι τούμπανο. Τροφοδοτικό μπορείς να βάλεις και το αντίστοιχο Gold (G2 ή G3) όπως επίσης σε μητρική μπορείς να πας στην ASUS Prime X470 PRO για να ρίξεις λίγο το μπάτζετ χωρίς να χάσεις πολλά. Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις overclock, πάρε τον 2700 και οχι τον 2700Χ. Αν θέλεις να βάλειος AIO υδρόψυξη μπορείς να βάλεις είτε την Corsair H100i PRO RGB είτε την NZXT Kraken x62 για να τη συνδιάσεις και με το κουτί. Εγώ θα έβαζα τη 2η μόνο και μόνο για λόγω του κουτιού, προτιμώ την Corsair κατα τα άλλα. Αν θες να έχεις τα πάντα σε high end τότε απλά βάλε και την AIO που θες και καθάρισες. Και προφανώς τέτοιο διαμάντι δε το αφήνεις χωρίς UPS. Καλό λιώσιμο. ΥΓ. 187€ για midi tower το θεωρώ υπερβολή αλλά πάω πάσο. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από thetiesthatbind 1
tanasen01 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλεις το maximum από την 2080; Επίσης έχεις πάρει οθονάρα. Θα πρότεινα στα λεφτά που θα έδινες για το παραπάνω να πήγαινες σε Intel i7-8700K. Ναι είναι πάνω από 120€ ακριβότερος από τον 2700Χ αλλά εφόσον θα έδινες τόσα για μητρική (που δεν αξίζει να πας πάνω από την Χ470 Τaichi) και για ΑΙΟ (που είναι κατά την άποψή μου αχρείαστη για τον 2700Χ αφού δεν έχει ιδιαίτερο oc headroom) και για NVME (ένας SATA SSD Samsung/Crucial σε καλύπτει, ο NVME δεν θα σου προσφέρει τίποτα παραπάνω σε gaming), τότε γιατί όχι; Άρα: https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html, https://www.skroutz.gr/s/16096979/Gigabyte-Z390-Aorus-Elite-rev-1-0.html, https://www.skroutz.gr/s/13772146/Crucial-MX500-1TB.html, μνήμη την ίδια, AIO αυτές που πρότεινε ο thetiesthatbind Φυσικά αν πας σε intel θα το κάνεις μόνο και μόνο για να κάνεις overclock @5GHz. Διαφορετικά 2700Χ... Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από tanasen01 1 1
Dinoel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @thetiesthatbind όσο αφορά το τροφοδοτικό το έχω ήδη. Καινούργιο και αχρησιμοποίητο. Το είχα πάρει σε προσφορά από το amazon uk στα 115 ευρώ~. Δεν έχω πρόβλημα να πάω σε άλλο κουτί, αρκεί να είναι όμορφο και να έχει καλό airflow. Έχετε να προτείνεται κάτι? Επίσης για την μητρική ναι σκέφτομαι και για την taichi, αλλά τι μνήμες να βάλω, γιατί αυτές που ανέφερα στο αρχικό post δεν είναι στο qvl. @tanasen01 Πάω σε M2 μόνο και μόνο για το hype, έχεις δίκιο για ένα απλό ssd αλλά δεν βαριέσαι Επίσης δεν θα πάω σε 8700 γιατί το z370 για μένα είναι ξεπερασμένο. Ξέρω ότι μπορεί να πάρει και την σειρά 9 από επεξεργαστές αλλά νομίζω το AM4 είναι ποιο future proof. αν πήγαινα σε intel, θα έβαζα τον 9700κ Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από Dinoel
tanasen01 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Οι μνήμες που έβαλες είναι οκ και θεωρούνται premium (samsung b-die), οπότε ετοιμάσου για ram overclocking (πιστεύω θα μπορείς να πας 3466ΜΗz cl14 στην Taichi). O 8700K φυσικά και δεν είναι ξεπερασμένος. Ζ390 μητρική (και πολύ καλή) σου έβαλα με προοπτική στο μακρινό μέλλον να μπορείς να πας και σε 9900Κ. Ο 9700Κ έχει μεν 8 πυρήνες αλλά χωρίς ΗΤ και εκεί είναι μείον σαν αγορά. Ίδιες περίπου επιδόσεις σε gaming έχει με τον 8700Κ. 1
3DJIN Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) με 2080 πας σε 8700κ/9700κ/9900κ/9600κ😞 για να εκμεταλλευτεις πληρως της καρτα Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από 3DJIN
timcook Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Dinoel είπε Case NZXT H700i Black/Red Psu EVGA SuperNOVA 750 P2 Το έχω ήδη Motherboard Asus Rog Crosshair VII Hero CPU AMD Ryzen 7 2700X Box RAM G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GTZR) M2 Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB Gpu Asus Rog Strix GeForce RTX 2080 8GB O8G Gaming (90YV0C60-M0NM00 σχεδόν την έχω ήδη Monitor Asus PG279Q Το έχω ήδη Με υδροψυξη, NVMe, 3466Mhz RAM και 300 ευρώ X470 HERO μητρική δεν θα δεις ουτε 5 fps παραπανω. Αυτα τα εξαρτηματα ειναι επενδυση απο επαγγελματιες με σκοπο να κανουν αποσβεση κιολας. 500GB SSD θα βαλω εγω που εχω 600 ευρω budget για upgrade και θα βαλεις και εσυ με 2000? Παρε αυτα: AMD Ryzen 2700X Box (311) MSI B450 Tomahawk (113) G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4-3200Mhz (160) Crucial MX500 1TB (139) Αν δεν χρειαζεσαι μεγαλυτερο χωρο προφανως μην παρεις HDD. Για κουτι δες κατι απο Fractal Design, Phanteks και Lian-Li (αν πας σε υδροψυξη τελικα). Το θεμα ειναι οτι πηρες 1027 ευρω RTX 2080 και δεν εδωσες τα 200-300 ευρω παραπανω να παρεις την RTX 2080 Ti. Δωσε τα τωρα σε πιπες για 3 fps παραπανω να γουσταρεις ή ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ και παρε την Ti με τα 300-500 ευρω που εσωσες απο τις σπαταλες. Αναφορά σε κείμενο σχεδόν την έχω ήδη Αν γινεται ομως, ψαξτο γρηγορα πριν χασεις κ αλλο χρονο και δες 2080 Ti ειτε απο skroutz είτε απο εξωτερικο (καλυτερα). 21 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Όχι, να μην περιμένεις για τους Zen 2 γιατί μετά θα περίμενεις και για τους Zen 2+, δηλαδή συνέχεια θα βγαινει κατι καινούργιο. Οι Zen2 ειναι σε 7nm, αξιζει να περιμενει. Δεν θα αξιζε να περιμενει για τους Zen+ που ηταν απλος ενα refresh. 22 ώρες πριν, Dinoel είπε Το pc είναι για gaming και για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο 20 ώρες πριν, Dinoel είπε Επίσης για την μητρική ναι σκέφτομαι και για την taichi, αλλά τι μνήμες να βάλω, γιατί αυτές που ανέφερα στο αρχικό post δεν είναι στο qvl. @tanasen01 Πάω σε M2 μόνο και μόνο για το hype, έχεις δίκιο για ένα απλό ssd αλλά δεν βαριέσαι Επίσης δεν θα πάω σε 8700 γιατί το z370 για μένα είναι ξεπερασμένο. Ξέρω ότι μπορεί να πάρει και την σειρά 9 από επεξεργαστές αλλά νομίζω το AM4 είναι ποιο future proof. αν πήγαινα σε intel, θα έβαζα τον 9700κ Απο αυτα δεν καταλαβαινετε οτι ο OP πεταει στα συννεφα? Πρεπει κατευθειαν να αρχισει ο ομαδικος αυνανισμος? 2 ώρες πριν, 3DJIN είπε με 2080 πας σε 8700κ/9700κ/9900κ/9600κ😞 για να εκμεταλλευτεις πληρως της καρτα Aν παρει την GTX 1070 δηλαδη ας παρει οτι να ναι επεξεργαστη εναν R3 1200 διοτι ειναι φτηνιαρα 400 ευρω καρτα δεν χρειαζεται να την εκμεταλλευτει πληρως. Spoiler Τρομακτικο να μην βρεθει κανενας να σου πει να αλλαξεις την καρτα παντως, ειναι η μονη αναβαθμιση που αξιζει αν θες "οσο το δυνατον περισσοτερο". Τροφοδοτικο, οθονη μια χαρα. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από timcook 1
Dinoel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @timcook Δεν κατάλαβα γιατί νευρίασες τόσο πολύ με τις επιλογές μου αλλά και πάλι ευχαριστώ Μάλλον έχεις μπερδευτεί και πιστεύεις πάντως ότι έχω κάνει πολλές υπερβάσεις, για αυτό το λόγο θα σου εξηγήσω τι γίνεται. Σε αυτό που είπα όσο το δυνατόν να αντέξει περισσότερο αφορά μητρική και επεξεργαστή για αυτό πάω σε 8/16 αλλιώς θα μπορούσα να πάω στον 2600. Όχι την κάρτα γραφικών τόσο, άσχετα που με την καινούργια σειρά ξέφυγαν οι τιμές αλλά δεν μου πάει η καρδιά να πάρω την προηγούμενη σειρά. Κατά τα άλλα η συμβουλή σου για τον NvMe θα την ακούσω και θα πάω σε ssd. Έχω ήδη έναν hdd 4ΤΒ δεν πρόκειται να χρειαστώ κάτι στα επόμενα χρόνια για αυτό και είπα να βάλω nvme. Η κάρτα ουσιαστικά μου βγήκε 660 ευρώ, γιατί κόπηκε τιμολόγιο και πούλησα και την προηγούμενη μου κάρτα. 970 g1. Δεν θα πάω σε ΤΙ και ας μην πάρω το 100% στην οθόνη που έχω επιλέξει. Τώρα την πήρα την οθόνη και ελπίζω να μου πάει αρκετά χρόνια για να χαρώ αρκετές κάρτες επάνω σε αυτήν. Η μόνη ουσιαστική υπέρβαση που κάνω στην σύνθεση μου είναι που έγραψα για μητρική την hero, και αυτό το έκανα γιατί θέλω να μείνει για πολύ καιρό. Αν βγάλεις έξω τον nvme γιατί όπως ανέφερα χώρος υπάρχει. Όντως το ήξερα ότι είναι υπέρβαση και για το μόνο πράγμα που ήμουν διστακτικός για να πάρω. Δεν θέλω να πάω σε 450, προτιμώ 470 και μια καλή επιλογή είναι asus prime x470 pro που μου ανέφερε ένα άλλο μέλος εδώ αλλά και πάλι τι θα πρότεινες σε 470. Το κουτί ναι κοιτάω και το fractal που ανέφερες,αλλά το nzxt θα μου βγει 150 ευρώ(τιμολόγιο) οπότε δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά για να το πάρω. Το θέμα είναι ποιο είναι το καλύτερο από αυτά τα δυο ή αν υπάρχει κάποιο καλύτερο στα ίδια λεφτά πάνω κάτω. Θέλω να είναι σχετικά αθόρυβο και να έχει καλό airflow και φυσικά να έχει φίλτρα. Ελπίζω να σε κάλυψα για να μην νομίζεις ότι μιλάς με κάποιον που πετάει στα σύννεφα. Δεν χρειαζόταν να τα γράψω Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Dinoel
leros2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Στις 21/11/2018 στις 4:05 ΜΜ, Dinoel είπε Καλησπέρα, θέλω να μου πείτε γνώμες για την παρακάτω σύνθεση. Το pc είναι για gaming και για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο Για το κουτί δεν ξέρω αν πάω σωστά θέλω να έχει καλό airflow. Θέλω να βάλω 1 hdd και 1 ssd Επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια aio υδρόψυξη ποια όμως. Το να πάω σε intel θα ξεφύγει ακόμα ποιο πολύ η κατάσταση σε σχέση με τώρα από θέμα κόστους, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Να περιμένω για τους Zen2? Αυτήν την στιγμή έχω έναν i7 920 οπότε καταλαβαίνεται ότι αλλάζω μετά από χρόνια μηχάνημα(8 για την ακρίβεια). Case NZXT H700i Black/Red Psu EVGA SuperNOVA 750 P2 Το έχω ήδη Motherboard Asus Rog Crosshair VII Hero CPU AMD Ryzen 7 2700X Box RAM G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GTZR) M2 Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB Gpu Asus Rog Strix GeForce RTX 2080 8GB O8G Gaming (90YV0C60-M0NM00 σχεδόν την έχω ήδη Monitor Asus PG279Q Το έχω ήδη Τη μητρική που διάλεξες την επίλεξες για την ομορφιά της ή για κάτι άλλο?
Dinoel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) μου φαίνεται θα αλλάξω την μητρική με αυτήν που έχεις και εσύ να τελειώνουμε fixed!! @leros2004 για να απαντήσω και στην ερώτηση σου, μου αρέσει σαν ομορφιά. Overclock θα κάνω αλλά είναι overkill για μένα η συγκεκριμένη, απλώς την διάλεξα γιατί θεωρώ την μητρική το βασικότερο κομμάτι, γιατί όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Dinoel
timcook Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Dinoel είπε μου φαίνεται θα αλλάξω την μητρική με αυτήν που έχεις και εσύ να τελειώνουμε fixed!! @leros2004 για να απαντήσω και στην ερώτηση σου, μου αρέσει σαν ομορφιά. Overclock θα κάνω αλλά είναι overkill για μένα η συγκεκριμένη, απλώς την διάλεξα γιατί θεωρώ την μητρική το βασικότερο κομμάτι, γιατί όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν. Απλα ρωτα ποια μητρικη να παρεις οχι ποια ειναι η καλυτερη για το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα. Να εχει και νοημα δηλαδη αλλιως θα ακους τι θελει να αγορασει ή τι εχει αγορασει ο καθενας. Π.χ. η μητρικη που εχεις και ολες οι αλλες εχουν 3 χρονια εγγυηση μεγιστο, δεν εγγυαται κανεις οτι θα κρατησει περισσοτερο. Οποτε το ξεχνας αυτο περι μακροζωιας. Αν δεν εχεις καποιο αλλο συγκεκριμενο λογο πηγαινε σε top B450. Απ οτι καταλαβα το budget σου ειναι απεριοριστο και δεν εβαλες την καλυτερη καρτα γραφικων που υπαρχει. Τι να πω κριμας. Θα μπορουσες να παιξεις και σε 1440p/60fps/DXR-Ultra με DLSS απο 1080p στο μελλον με καλυτερο optimization σε παιχνιδια. Που ξερεις μπορει να σου αρεσει το ray tracing τοσο πολυ που να κολλησεις στα παιχνιδια που το υποστηριζει και ας ειναι 60fps. Επισης, μην κολλας σε εικονες απο κοντα φαινονται x10 πιο εντυπωσιακα οτι και να παρεις στο budget που εισαι θα φαινεται πανεμορφο στο τελος. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 22/11/2018 στις 5:33 ΜΜ, Dinoel είπε μου φαίνεται θα αλλάξω την μητρική με αυτήν που έχεις και εσύ να τελειώνουμε fixed!! @leros2004 για να απαντήσω και στην ερώτηση σου, μου αρέσει σαν ομορφιά. Overclock θα κάνω αλλά είναι overkill για μένα η συγκεκριμένη, απλώς την διάλεξα γιατί θεωρώ την μητρική το βασικότερο κομμάτι, γιατί όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν. Κρατά την Crosshair αφού θα πας σε Zen2 αργότερα. Επίσης πάρε μια υδρόψυξη για να φαίνεται πιο τούμπανο το μπιλντ Χ62 Κράκεν η ιδανική λόγω κουτιού. Δε θα πάει χαμένη αφού θα κανείς και OC. Πάρε τον 2700 και όχι τον 2700Χ αφού θα κλοκαρεις. Ειτε πάρεις ASUS Prime X470 είτε την Crosshair , χαμένος δε βγαίνεις. Εγώ θα επαιρνα την Crosshair για την καυλα μου. Ο Κουκ ειναι άσχετος και απλά κράζει, αγνόησε τον. Γιατι ως γνωστόν όταν ειναι απεριόριστο το μπατζετ πρέπει να δώσεις 1500€ σε κάρτα. Που ειναι και overkill. Ακόμη και η 2080 ειναι overkill. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από thetiesthatbind 1
3DJIN Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Κρατά την Crosshair αφού θα πας σε Zen2 αργότερα. Επίσης πάρε μια υδρόψυξη για να φαίνεται πιο τούμπανο το μπιλντ Χ62 Κράκεν η ιδανική λόγω κουτιού. Δε θα πάει χαμένη αφού θα κανείς και OC. Πάρε τον 2700 και όχι τον 2700Χ αφού θα κλοκαρεις. Ειτε πάρεις ASUS Prime X470 είτε την Crosshair , χαμένος δε βγαίνεις. Εγώ θα επαιρνα την Crosshair για την καυλα μου. Ο Κουκ ειναι άσχετος και απλά κράζει, αγνόησε τον. Γιατι ως γνωστόν όταν ειναι απεριόριστο το μπατζετ πρέπει να δώσεις 1500€ σε κάρτα. Που ειναι και overkill. Ακόμη και η 2080 ειναι overkill. διαβασε καλυτερα τι λεει,την 2080 την εχει και του στοιχησε 660 αφου πουλησε την παλια και αγορασε χωρις ΦΠΑ
thetiesthatbind Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Όχι, δε με νοιαζει ποσό την πήρε, εγώ είπα καλά έκανε και την πήρε
timcook Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Ο Κουκ ειναι άσχετος και απλά κράζει, αγνόησε τον. 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Επίσης 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε πάρε 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε μια 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε υδρόψυξη 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε για 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε να 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε φαίνεται 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε πιο 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε τούμπανο 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε το 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε μπιλντ Spoiler Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από timcook
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα