Xarh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Καλησπερίζω όλους τους φίλους του παλιού Windows 98 Gaming. Είμαι 41 ετών, και αναπολώ τα παιχνίδια που πρωτοέπαιζα στον πρώτο μου υπολογιστή (άργησα να πάρω και τώρα έχω μανία!). Μόνο που δεν παίζουν ούτε σε Win XP, ούτε σωστά σε virtual machine, ούτε σε compatibility mode. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Για να έχω full hardware acceleration, έφτιαξα αρχικά ένα PC με πολύ καλά υλικά πχ με 9800 Pro VGA, αλλά στη συνέχεια βρήκα ακόμα καλύτερα υλικά, και στο 2ο PC θεωρώ ότι έχω σχεδόν ότι πιο σύγχρονο γίνεται, που να είναι και συμβατό με Win98 SE. CPU : Pentium D 945, 3,4GHz dual core Mobo : AsRock 775i65G RAM : 512MB (δεν υποστηρίζει παραπάνω) VGA : HD 4650 512MB AGP HDD : 80GB PSU : Chieftech GPS-550AB A Case : MS Commander I DVD : RW και βεβαίως Floppy μαύρο ! Έχω σκαλώσει όμως τρομερά, στο ότι η ενώ η κάρτα γραφικών μου είναι νομίζω η καλύτερη που μπορείς να βάλεις σε win98, δεν βρίσκω driver! Μήπως ξέρει κανένας από που μπορώ να κατεβάσω driver, ή αν έχει να μου δώσει, ή αν ξέρετε κάποια καλύτερη AGP κάρτα που να βρώ εύκολα και να έχει driver για Windows 98; Ευχαριστώ πολύ για τη συμπόνοια όλους τους συνομήνικούς μου Συνομήλικους ήθελα να πω.
3DJIN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 η σειρα hd ειναι πολυ μεταγενεστερη απο τα 98,γυρνα στην 9800pro που εχει σιγουρα υποστηριξη
ilos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 O dual glue (sorry dual core) pentium D μπορεί και να σου δημιουργήσει θέματα με κάποια παλιότερα games (dos ή 3.1). Προτείνω κάποιον p4 ή athlon xp. Κάρτα γραφικών θα χρειαστείς σίγουρα προγενέστερη. Τώρα ανάλογα τι "era" θες να καλύψεις θα έπαιρνα και την ανάλογη. Νομίζω οι πιο δυνατές με AGP και drivers για win 98 είναι η σειρά hd 2xxx, αλλά εγώ θα πήγαινα σε κάτι πιο ταπεινό πχ καμία geforce 2/4 mx που ίσως να έχουν και καλύτερο compatibility σε παλιότερους τίτλους. Θα υπάρχει επίσης θέμα με ότι χρησιμοποιεί glide, ή άλλα propertiary APIs (ωραίες εποχές)😁. Αν μπορείς, καλή είναι και η προσθήκη μιας soundblaster 16/live κλπ για native υποστήριξη σε ένα σωρό παλιά dos games. Το κακό είναι όλα αυτά τα retro hardware πουλιούνται χρυσάφι από αετονύχηδες (ειδικά οι κάρτες ήχου και κάτι 3dfx voodoo). 1
STORM1978 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Damn... και έχω 486 DX2/66 με 4mb FPM Ram και μια vga που δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά με 2mb ραμ, αλλά μου λείπει μητρική. Ωραίες εποχές...
Xarh Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οπότε θα γυρίσω στην 9800 Pro. Φίλε ilos, εκεί που λες "glide, ή άλλα propertiary APIs" σε έχασα, δεν τα ξέρω αυτά . Και αυτό για "native υποστήριξη" δεν το κατάλαβα. Δεν είμαι και πολύ γνώστης. Ξέρετε ποια παιχνίδια δεν μου παίζουν παρά μόνο σε win98; Τα Little Big Adventure 2 και Heavy Gear 2. Πιθανόν είναι και άλλα, αλλά μόνο για αυτά τα δύο θα ήθελα έναν αφοσιωμένο υπολογιστή.
Xarh Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Βρήκα ένα αναλυτικό review για το Heavy Gear II σε Windows 10! YouTube Διαβάστε τα σχόλια από κάτω, για να καταλάβετε για τί μιλάμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα