Vasilius Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες, Δεν έχω ασχοληθεί με soundbards ποτέ, έχω μερικές ερωτήσεις εάν δεν σας κάνει τον κόπο. Για έναν κάτοχο ενός STB (π.χ OTE/NOVA) , μιας TV με 2 x HDMI, και ένα PC/adnroid με την soundbar του topic : 1) Η συνδεσμολογία που πρέπει να έχει κανείς είναι η παρακάτω της εικόνας ; (η αντιστρόφως το STB με το PC?) ή άλλη ; 2) Όταν συνδέσουμε το PC με τη sound bar και την TV Α. Βλέπει την TV - passthrough ? (στο sound -> output -> HDMI -> LG ?) Β. Βλέπει επιπλέον και την sound bar σαν ξεχωριστή συσκευή ? 3) Το speaker setup στα windows = Stereo και παίζουμε με τις ρυθμίσεις surround με το remote της soundbar ? 4) παίζοντας μια ταινία από το PC (π.χ NETFLIX ) όσοι έχετε την sound bar έχει auto mode - selection και αν ναι πόσο καλά αποδίδει ; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Vasilius
wannaplay Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα τα βάλεις όλα στα hdmi. Αρκεί η τιβι σου να έχει έξοδο arc σε κάποιο hdmi. Από εκεί και πέρα όλα θα πάρουνε τον δρόμο τους Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από wannaplay
C1oud Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Και να μην εχει arc βαζεις hdmi + οπτικη ινα και δουλευει μια χαρα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την ηχομπαρα σε σχεση με καποιες που φθηνες που ειχα παλια. Το mode που εχει για να στελνει αλά Dolby Atmos ηχο ειναι πολυ ωραιο. Για 300 ευρω θα ελεγα οτι αξιζει!
speedman_26 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, C1oud said: Και να μην εχει arc βαζεις hdmi + οπτικη ινα και δουλευει μια χαρα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την ηχομπαρα σε σχεση με καποιες που φθηνες που ειχα παλια. Το mode που εχει για να στελνει αλά Dolby Atmos ηχο ειναι πολυ ωραιο. Για 300 ευρω θα ελεγα οτι αξιζει! Έχει ένταση μπάσο στην ίδια τιμή κάπου πήρε μάτι ότι παίζει και η jbl bar 2.1
vasilissouvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Με οπτική ίνα βγάζει σωστό atmos? Αυτή έχω εγώ https://www.skroutz.gr/s/8739566/LG-50UH635V.html#specs Γενικά μπορεί να δουλέψει σωστά το atmos με τη τηλεόραση μου? Τα φώτα σας παιδιά.
music_lover Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, vasilissouvlaki είπε Με οπτική ίνα βγάζει σωστό atmos? Αυτή έχω εγώ https://www.skroutz.gr/s/8739566/LG-50UH635V.html#specs Γενικά μπορεί να δουλέψει σωστά το atmos με τη τηλεόραση μου? Τα φώτα σας παιδιά. Η οπτική ίνα βγάζει μέχρι DTS και Dolby Digital, οπότε όχι, δεν βγάζει atmos. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από music_lover
spartan29gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Είναι καλη και για gaming μουσικη η συγκεκριμενη?
snakegaminggr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, spartan29gr είπε Είναι καλη και για gaming μουσικη η συγκεκριμενη? Εχει λειτουργεια(modes) gaming και για μουσικη 1
vasilissouvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, music_lover είπε Η οπτική ίνα βγάζει μέχρι DTS και Dolby Digital, οπότε όχι, δεν βγάζει atmos. άρα και να την πάρω ούτε η τηλεόραση το υποστήριζει?
music_lover Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vasilissouvlaki είπε άρα και να την πάρω ούτε η τηλεόραση το υποστήριζει? Η ηχομπάρα παίρνει οποιονδήποτε ήχο stereo και τον αναπαράγει ως εικονικό 7.1.2. μέσω αντανακλασεων σε τοίχους. Είτε με οπτική το συνδέσεις, είτε με hdmi τον ιδιο ήχο θα πάρεις. Δύο ηχεία έχει και ενα sub, και να ήθελε να αναπαράγει κανονικό atmos δεν θα μπορούσε λόγω έλλειψης ηχείων. Εννοείτε οτι εικονικό atmos vs κανονικό σημειώσατε διπλό.. Υπάρχουν ηχομπαρες με περισσότερα ηχεία που κανουν καλύτερη δουλειά πχ yamaha. Η συγκεκριμένη δεν ξερω τι ψάρια πιάνει, δεν βρήκα reviews στο net. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από music_lover
vasilissouvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, music_lover είπε Η ηχομπάρα παίρνει οποιονδήποτε ήχο stereo και τον αναπαράγει ως εικονικό 7.1.2. μέσω αντανακλασεων σε τοίχους. Είτε με οπτική το συνδέσεις, είτε με hdmi τον ιδιο ήχο θα πάρεις. Δύο ηχεία έχει και ενα sub, και να ήθελε να αναπαράγει κανονικό atmos δεν θα μπορούσε λόγω έλλειψης ηχείων. Εννοείτε οτι εικονικό atmos vs κανονικό σημειώσατε διπλό.. Υπάρχουν ηχομπαρες με περισσότερα ηχεία που κανουν καλύτερη δουλειά πχ yamaha. Η συγκεκριμένη δεν ξερω τι ψάρια πιάνει, δεν βρήκα reviews στο net. αρα ειτε με arc ειτε με οπτικη το ιδιο θα εχω? (δεν θα βαλω αλλα ηχεια περα απο τη μπαρα και το woofer. αξιζει δηλαδη να παρω κατι τετοιο η θα παει χαμενο?}
music_lover Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε αρα ειτε με arc ειτε με οπτικη το ιδιο θα εχω? (δεν θα βαλω αλλα ηχεια περα απο τη μπαρα και το woofer. αξιζει δηλαδη να παρω κατι τετοιο η θα παει χαμενο?} Εξαρτάται από 2 πράγματα: 1. Το αυτί σου, δλδ πόση εμπειρία έχεις, πόσο απαιτητικό είναι, τι έχει συνηθίσει να ακουει κτλ 2. Το δωμάτιο που θα τοποθετηθεί Αν έχεις συνηθίσει σε απλά ηχεια τηλεόρασης θα πεις ουαου, καλό! Αν είχες πριν ενα φθηνο 5.1 σύστημα θα πεις ΟΚ και αν είχες συνηθίσει σε Hi-End σύστημα θα πεις δεν το αντέχω, πιστεύω να με κατάλαβες. Όσον αφορά το δωμάτιο, όσο πιο μεγάλο, τόσο το χειρότερο. Επίσης αν διαθέτει πολλούς χώρους (πχ σαλονο-κουζίνα με βάθος) χωρίς τοίχο αριστερά ή δεξιά θα εχεις θεμα γιατί οι ηχομπαρες χρησιμοποιούν αντανακλάσεις για να παίξουν σωστά. Ελπίζω να βοήθησα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τις ακούσουμε. Σου προτείνω να ακούσεις την γνώμη των κατόχων πχ στο amazon. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από music_lover 3
vasilissouvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, music_lover είπε Εξαρτάται από 2 πράγματα: 1. Το αυτί σου, δλδ πόση εμπειρία έχεις, πόσο απαιτητικό είναι, τι έχει συνηθίσει να ακουει κτλ 2. Το δωμάτιο που θα τοποθετηθεί Αν έχεις συνηθίσει σε απλά ηχεια τηλεόρασης θα πεις ουαου, καλό! Αν είχες πριν ενα φθηνο 5.1 σύστημα θα πεις ΟΚ και αν είχες συνηθίσει σε Hi-End σύστημα θα πεις δεν το αντέχω, πιστεύω να με κατάλαβες. Όσον αφορά το δωμάτιο, όσο πιο μεγάλο, τόσο το χειρότερο. Επίσης αν διαθέτει πολλούς χώρους (πχ σαλονο-κουζίνα με βάθος) χωρίς τοίχο αριστερά ή δεξιά θα εχεις θεμα γιατί οι ηχομπαρες χρησιμοποιούν αντανακλάσεις για να παίξουν σωστά. Ελπίζω να βοήθησα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τις ακούσουμε. Σου προτείνω να ακούσεις την γνώμη των κατόχων πχ στο amazon. Είχα ενα ψεφτο 5.1 και τώρα τον μόνο "ηχο" που έχω είναι τα ηχεία του στερεο στον υπολογιστή. Εχω καλό αυτι θα ελεγα και μου αρέσει να βλέπω ταινίες με καλό ήχο. Όπως είπα πιο πάνω ο καναπές έχει τοίχο απο πίσω. Άρα το hdmi arc είναι για atmos με παραπάνω ηχεία από 2.1?
music_lover Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Όχι το Arc βγαζει τον ίδιο ήχο με την οπτική ίνα. Η ηχομπαρα το μετατρέπει σε virtual-atmos. Το πλεονέκτημα του arc είναι οτι μεταφέρεται και εικόνα και ήχος ενω στην οπτική ίνα μόνο ήχος. Θεωρώ πως θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά. Μαλλον δεν θελεις να μπλέξεις με καλώδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις