Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφόσον δεν θα έφτιαχνες ποτέ pc δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως το μέγεθος της ανισορροπίας, παρόλα αυτά δουλεύει

όσο για το native 4K οκ έχεις μερικούς τίτλους έστω και σύγχρονους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είναι γενικό το φαινόμενο ή να είσαι σίγουρος ότι θα έχει διάρκεια γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αυτού του είδους η δύναμη (και μιλάω κυρίως για 4Κ/60, γιατί 4Κ/30 ναι έχουμε σίγουρα και σήμερα )

Επεξ/σία από logistoulis
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Ισα ίσα, με δικαιώνουν. Το bottleneck που τρώει ακόμα και το ισχυρότατο Χ σε cpu bound εργασίες, είναι φανεροτατες. Εγώ δεν θα έφτιαχνα ποτέ pc, είμαι καθαρά console gamer από μικρό παιδί. 

Τι εννοείς μέση λύση? Μιλάμε για Native 4k σε open world παιχνίδια όπως το Red Dead Redemption 2 και σε όποιο multiplatform του οποίου ο developer δεν είναι αρκετά τεμπέλης ώστε να αφιερώσει λίγο χρόνο να το αναβαθμίσει. Εδώ έχω ακούσει σχόλια παροξυσμού για την ποιότητα του checkerboard rendering σε τίτλους της Sony, και το native 4k του Χ είναι ημίμετρο? 

Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αν τους βάλεις δίπλα δίπλα native 4k με checkerboard 4k δεν θα καταλάβουν διαφορά...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, vfragos είπε

Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αν τους βάλεις δίπλα δίπλα native 4k με checkerboard 4k δεν θα καταλάβουν διαφορά..

Αν όντως δεν βλέπουν την διαφορά, τότε δεν συντρέχει λόγος να αγοράσουν το PS5. 

Επίσης, το Red Dead έχει άλλη άποψη. 

Επεξ/σία από DarthGRE
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vfragos είπε

Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αν τους βάλεις δίπλα δίπλα native 4k με checkerboard 4k δεν θα καταλάβουν διαφορά...

μια χαρά φαίνεται η θολούρα , αλλά σίγουρα είναι πολύ  καλύτερη από το να παίζεις 1080 σε 4Κ tv 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εφόσον δεν θα έφτιαχνες ποτέ pc δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως το μέγεθος της ανισορροπίας, παρόλα αυτά δουλεύει

όσο για το native 4K οκ έχεις μερικούς τίτλους έστω και σύγχρονους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είναι γενικό το φαινόμενο ή να είσαι σίγουρος ότι θα έχει διάρκεια γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αυτού του είδους η δύναμη (και μιλάω κυρίως για 4Κ/60, γιατί 4Κ/30 ναι έχουμε σίγουρα και σήμερα )

Το φαινόμενο είναι πλέον γενικό και θα συνεχίσει να είναι η νόρμα από εδώ και στο εξής, ακριβώς επειδή το μηχάνημα έχει την gpu να το καταφέρει σε αντίθεση με το Pro. Τώρα αν μου μιλάς για τα 60 frames, τότε ακυρώνεις την προηγούμενη σου απάντηση σε σχόλιο μου όσον αφορά την χρησιμότητα της cpu σε ένα σύστημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Το φαινόμενο είναι πλέον γενικό και θα συνεχίσει να είναι η νόρμα από εδώ και στο εξής, ακριβώς επειδή το μηχάνημα έχει την gpu να το καταφέρει σε αντίθεση με το Pro. Τώρα αν μου μιλάς για τα 60 frames, τότε ακυρώνεις την προηγούμενη σου απάντηση σε σχόλιο μου όσον αφορά την χρησιμότητα της cpu σε ένα σύστημα. 

δεν την ακυρώνω, κάτσε να δούμε και τι θα κάνουν στο ps5 γιατί πολλές φορές ξέρεις οι developers απλά στοχεύουν στο 30αρι και δεν ενδιαφέρονται για τα frames ο,τι μηχάνημα και αν έχουν στη διάθεσή τους 

στο odyssey που είναι φουλ προβληματικό πάρε 30αρι (με drops), στο tomb raider πάρε κι εκεί ένα 30αρι (ή 1080 σε 60 που δεν έχουν καμιά σχέση σε απαιτήσεις)

και το ps5 να βγει και να είναι τέρας, δεν το θεωρώ καθόλου βέβαιο ότι θα βγάλουν god of war 2 ας πούμε και θα πουν ας πάμε για τα 60, μπορεί να βάλουν περισσότερα εφφε (πιο πιθανό) με μόνο στόχο να κρατάνε το 30αρι

εδώ το uncharted τώρα που το σκέφτομαι το έκαναν 30αρι στο campaign ψιλοχωρίς λόγο, ενώ στο multi παίζει 60 με πολύ μικρή διαφορά στην ανάλυση (για απλο ps4 μιλάμε τώρα)

δηλαδή το βίτσιο που έχουν με το 30αρι στις κονσόλες ανέκαθεν ήταν προβληματικό.. και αν κάποια exclusives που είναι κομμένα και ραμμένα σε ένα σύστημα καταφέρνουν κάτι (gears of war, forza) και άντε το κάνει πού και πού κάνας dev με αξιοπρέπεια (το rdr2 που ανέφερες), αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιον κανόνα, αλλά εξαιρέσεις στον κανόνα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δεν την ακυρώνω, κάτσε να δούμε και τι θα κάνουν στο ps5 γιατί πολλές φορές ξέρεις οι developers απλά στοχεύουν στο 30αρι και δεν ενδιαφέρονται για τα frames ο,τι μηχάνημα και αν έχουν στη διάθεσή τους 

στο odyssey που είναι φουλ προβληματικό πάρε 30αρι (με drops), στο tomb raider πάρε κι εκεί ένα 30αρι (ή 1080 σε 60 που δεν έχουν καμιά σχέση σε απαιτήσεις)

και το ps5 να βγει και να είναι τέρας, δεν το θεωρώ καθόλου βέβαιο ότι θα βγάλουν god of war 2 ας πούμε και θα πουν ας πάμε για τα 60, μπορεί να βάλουν περισσότερα εφφε (πιο πιθανό) με μόνο στόχο να κρατάνε το 30αρι

εδώ το uncharted τώρα που το σκέφτομαι το έκαναν 30αρι στο campaign ψιλοχωρίς λόγο, ενώ στο multi παίζει 60 με πολύ μικρή διαφορά στην ανάλυση (για απλο ps4 μιλάμε τώρα)

δηλαδή το βίτσιο που έχουν με το 30αρι στις κονσόλες ανέκαθεν ήταν προβληματικό.. και αν κάποια exclusives που είναι κομμένα και ραμμένα σε ένα σύστημα καταφέρνουν κάτι (gears of war, forza) και άντε το κάνει πού και πού κάνας dev με αξιοπρέπεια (το rdr2 που ανέφερες), αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιον κανόνα, αλλά εξαιρέσεις στον κανόνα 

Η ουσία είναι ότι μιλάμε για παιχνίδια τέρατα που οι devs κατάφεραν να τα τρέχουν Native 4k στο X. Άρα, οποίο δεν τρέχει σε Native 4k είναι 100% σφάλμα της εταιρίας. Αν οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του PS5 ισχύουν, τότε αν δεν καταφέρει να τρέχει 4κ 60 τουλάχιστον όλα τα αποκλειστικά μιλάμε για μεγάλη φλόμπα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Η ουσία είναι ότι μιλάμε για παιχνίδια τέρατα που οι devs κατάφεραν να τα τρέχουν Native 4k στο X. Άρα, οποίο δεν τρέχει σε Native 4k είναι 100% σφάλμα της εταιρίας. Αν οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του PS5 ισχύουν, τότε αν δεν καταφέρει να τρέχει 4κ 60 τουλάχιστον όλα τα αποκλειστικά μιλάμε για μεγάλη φλόμπα. 

θέλω αυτή τη φορά να στοχεύσουν σε 60 για τον πολύ απλό λόγο ότι λόγω των ενδιάμεσων γενιών 4Κ έχουμε ήδη.. όπως και αν το έχουμε, το έχουμε.

δεν είναι όπως όλες  τις προηγούμενες φορές ανεβαίναμε ανάλυση, οπότε το 30αρι έμενε , αλλά τουλάχιστον έβλεπες πιο όμορφα και λεπτομερή πράγματα. 

θα μου πεις βέβαια το βασικό ps4 είναι για 1080 το pro είναι για παραπάνω, αλλά αν έχω ήδη pro (ή ο ανταγωνισμός one x) τι έρχεσαι να μου δώσεις; 8Κ? όχι δεν θα παίζει 8Κ μέχρι το '20 ούτε στα πιο τρελά όνειρα των samsung/lg /sony που ακόμα προσπαθούν να γεμισει ο κόσμος τηλεοράσεις 4Κ, άρα θα έρθεις να μου δώσεις κάτι που ήδη υπάρχει και έχουμε δει ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΑ! 

αυτό είναι το ζητούμενο, από την άλλη όμως περιμένω καμιά ubi να κάνει πάλι το θαύμα της και να λέμε μπήκες στη τάδε πόλη να δεις τα 24fps? 

δυστυχώς παρόλο που περιμένω να γίνει πολύ πιο συχνό τα 60fps από ότι έχουμε συνηθίσει σήμερα που μιλάμε στις κονσόλες, δεν θα έβαζα στοίχημα ότι θα γίνει ο κανόνας (πέρα από κάποια είδη παιχνιδιών που επιβάλλεται πχ racing) 

και αυτό κυρίως γιατί δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που ζητάει αρκετά ο κόσμος ή γενικά έχει μάθει να ζητάει ο κόσμος των κονσολών. οι άλλοι στα pc για αυτό βασανίζονται και τα σκάνε, για τα fps.. αλλιώς παίρνεις κονσόλα και είσαι οικονομικός και άρχοντας 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

θέλω αυτή τη φορά να στοχεύσουν σε 60 για τον πολύ απλό λόγο ότι λόγω των ενδιάμεσων γενιών 4Κ έχουμε ήδη.. όπως και αν το έχουμε, το έχουμε.

δεν είναι όπως όλες  τις προηγούμενες φορές ανεβαίναμε ανάλυση, οπότε το 30αρι έμενε , αλλά τουλάχιστον έβλεπες πιο όμορφα και λεπτομερή πράγματα. 

θα μου πεις βέβαια το βασικό ps4 είναι για 1080 το pro είναι για παραπάνω, αλλά αν έχω ήδη pro (ή ο ανταγωνισμός one x) τι έρχεσαι να μου δώσεις; 8Κ? όχι δεν θα παίζει 8Κ μέχρι το '20 ούτε στα πιο τρελά όνειρα των samsung/lg /sony που ακόμα προσπαθούν να γεμισει ο κόσμος τηλεοράσεις 4Κ, άρα θα έρθεις να μου δώσεις κάτι που ήδη υπάρχει και έχουμε δει ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΑ! 

αυτό είναι το ζητούμενο, από την άλλη όμως περιμένω καμιά ubi να κάνει πάλι το θαύμα της και να λέμε μπήκες στη τάδε πόλη να δεις τα 24fps? 

Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι όλη η επόμενη γενιά δεν έχει άλλη επιλογή από το να θεωρήσει δεδομένα τα 4k/60. Αλλιώς να μην βγάλει κανένας τους νέα κονσόλα ακόμα. 

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, logistoulis said:

δεν ξέρω πώς θα το χειριστούν θα δούμε, πάντως έχω ξαναπεί ότι με το 5 η σονυ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που ή θα πάρει τα σώβρακα όλου του ανταγωνισμού ή θα τα σκατώσει τελείως. πρέπει να το χειριστεί προσεκτικά

Η επόμενη γενιά θα είναι δύσκολη για την Sony και πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα κάνει περίπατο, όπως έκανε σε όλες τις προηγούμενες. Αν το PS5 κάνει launch το 2020 (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ αργά, για μένα πρέπει η κονσόλα να κάνει launch μέσα στις γιορτές του 2019 το αργότερο) θα έχει απέναντί της μία Nintendo που μέχρι τότε θα έχει φτάσει άνετα 40m κονσόλες με το Switch και μία Microsoft που έχει προετοιμαστεί πολύ καλύτερα από την τωρινή γενιά και θα είναι έτοιμη για να τρίξει τα δόντια της. Οπότε θα κάνει launch το PS5 με πολύ ισχυρό και προετοιμασμένο ανταγωνισμό. Επειδή η Sony είναι μια εταιρεία που είναι πολύ καλύτερα στημένη από την MS στο κομμάτι των exclusives και παράλληλα είναι πολύ καλύτερα στημένη από την Ν στο κομμάτι των υπηρεσιών, πρέπει να συνδυάσει αυτά τα δύο ατού για να χτυπήσει των ανταγωνισμό. Τρία είναι τα κομβικά σημεία imho:

1) Exclusive games. Παλιά και νέα IP's, games εκατομμυρίων ή και μικρότερες παραγωγές. Χρειάζεται ανελέητο χτύπημα και πρέπει να ξεκινήσει νωρίς στη ζωή της κονσόλας, πριν προλάβει η MS να σηκώσει κεφάλι σε αυτό το κομμάτι.

2) Υπηρεσίες. Πρέπει να στήσει ένα καλύτερο OS από αυτό το χάλι του PS4 και παράλληλα πρέπει να αρχίσει να ανοίγει πιο μαζικά το PS Now. Επίσης θα πρέπει να του βάζει μέσα day one τα exclusives της, όπως κάνει η MS με το Game Pass.

3) Backwards compatibility. Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικό είναι το να ξεκινήσει το PS5 με έτοιμη βιβλιοθήκη 3000+ τίτλων. Πολύ νωρίς στο lifespan θα καταφέρει να μετατοπίσει ένα μεγαλό ποσοστό των PS4 owners στο PS5.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι όλη η επόμενη γενιά δεν έχει άλλη επιλογή από το να θεωρήσει δεδομένα τα 4k/60. Αλλιώς να μην βγάλει κανένας τους νέα κονσόλα ακόμα. 

μακάρι, αλλά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε

όπως και το hw που διαρρέει βγαίνει βάση λογικής, το ίδιο και το backwards compatibility , όλα αυτά πέρα από επιθυμίες του κόσμου έχουν και λογική να συζητιούνται

αλλά μέχρι να τα δούμε, δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα βέβαιοι 

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Η επόμενη γενιά θα είναι δύσκολη για την Sony και πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα κάνει περίπατο, όπως έκανε σε όλες τις προηγούμενες. Αν το PS5 κάνει launch το 2020 (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ αργά, για μένα πρέπει η κονσόλα να κάνει launch μέσα στις γιορτές του 2019 το αργότερο) θα έχει απέναντί της μία Nintendo που μέχρι τότε θα έχει φτάσει άνετα 40m κονσόλες με το Switch και μία Microsoft που έχει προετοιμαστεί πολύ καλύτερα από την τωρινή γενιά και θα είναι έτοιμη για να τρίξει τα δόντια της. Οπότε θα κάνει launch το PS5 με πολύ ισχυρό και προετοιμασμένο ανταγωνισμό. Επειδή η Sony είναι μια εταιρεία που είναι πολύ καλύτερα στημένη από την MS στο κομμάτι των exclusives και παράλληλα είναι πολύ καλύτερα στημένη από την Ν στο κομμάτι των υπηρεσιών, πρέπει να συνδυάσει αυτά τα δύο ατού για να χτυπήσει των ανταγωνισμό. Τρία είναι τα κομβικά σημεία imho:

1) Exclusive games. Παλιά και νέα IP's, games εκατομμυρίων ή και μικρότερες παραγωγές. Χρειάζεται ανελέητο χτύπημα και πρέπει να ξεκινήσει νωρίς στη ζωή της κονσόλας, πριν προλάβει η MS να σηκώσει κεφάλι σε αυτό το κομμάτι.

2) Υπηρεσίες. Πρέπει να στήσει ένα καλύτερο OS από αυτό το χάλι του PS4 και παράλληλα πρέπει να αρχίσει να ανοίγει πιο μαζικά το PS Now. Επίσης θα πρέπει να του βάζει μέσα day one τα exclusives της, όπως κάνει η MS με το Game Pass.

3) Backwards compatibility. Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικό είναι το να ξεκινήσει το PS5 με έτοιμη βιβλιοθήκη 3000+ τίτλων. Πολύ νωρίς στο lifespan θα καταφέρει να μετατοπίσει ένα μεγαλό ποσοστό των PS4 owners στο PS5.

φίλε δεν διαφωνώ, το γράφω ξανά και ξανά ότι πατάνε σε λεπτό πάγο

η sony είναι σε θέση να τους πάρει τα σώβρακα, αλλά πρέπει να το χειριστεί σωστά, αλλιώς θα πρέπει να ριχτεί στη μάχη από την αρχή και η ms δεν θα ξαναβάλει γκολ από τα αποδυτήρια  (η nintendo δεν έχω κατασταλλάξει ακόμα στο πού βρίσκεται και τι κάνει, πρέπει να την μελετήσω κι άλλο) 

αλλά έχει κάνει και κάποια πράγματα και έχει τρελή ορμή, μην τα υποτιμάς

ένα από αυτά (ας το επαναλάβω) είναι ότι σε χώνει βαθιά στο οικοσύστημά της όπου βουλιάζεις σαν σε βάλτο και μόλις μπεις δεν ξαναβγαίνεις

με τόσες εκπτώσεις που κάνει και ξανακάνει (και είναι οι καλύτερες της αγοράς, βάλε και τα pc μέσα) τι νομίζεις ότι κάνει; πάει να βγάλει τα εύκολα φράγκα; όχι βέβαια πάει να σε δεσμεύσει να έχεις εκεί τα παιχνίδια σου και ακόμα και αν σκεφτείς και άλλη πλατφόρμα "ένα ps5 θα υπάρχει, μην πάνε χαμένα τόσα παιχνίδια που πήρα" 

και φυσικά θα παίζουν και στο ps5, σου λέω υπάρχει σχέδιο δεν εξηγείται αλλιώς και σε αυτό οι nintendo και ms πέρα βρέχουν.. ο ένας παραμένει πανάκριβος (και ειλικρινά θέλω να δω αν παίζει ξανά hype όπως με το wii και αγοράζουν για να αγοράζουν να παίξουν 2-3 παιχνίδια και μετά σκόνη.. ) και ο άλλος νομίζει ότι θα μείνεις στην πλατφόρμα του με τη συνδρομή όπου τίποτα δεν σου ανήκει

αν είχαμε δεδομένα να συγκρίνουμε τι έχει στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ο μέσος gamer της κάθε πλατφόρμας, τα αποτελέσματα ίσως ήταν σοκαριστικά 

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ από τη sony έτσι εύκολα

και αυτό φυσικά είναι ένα κομμάτι του παζλ, έχει κι άλλα.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

1) Exclusive games. Παλιά και νέα IP's, games εκατομμυρίων ή και μικρότερες παραγωγές. Χρειάζεται ανελέητο χτύπημα και πρέπει να ξεκινήσει νωρίς στη ζωή της κονσόλας, πριν προλάβει η MS να σηκώσει κεφάλι σε αυτό το κομμάτι..

Έχεις ιδέα πως ακούγεται αυτό που λες ε? Να υποθέσω ότι η άνοδος της MS σαν εταιρεία θα σου κάνει κακό σαν gamer? Εκτός κι αν έχεις μετοχές στην Sony. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Έχεις ιδέα πως ακούγεται αυτό που λες ε? Να υποθέσω ότι η άνοδος της MS σαν εταιρεία θα σου κάνει κακό σαν gamer? Εκτός κι αν έχεις μετοχές στην Sony. 

δεν το λέει σαν φανμποι, απλά υποθέτει πώς σκέφτονται στην σονυ, θα είναι τελείως χαζοί αν αφήσουν τη ms να πάρει ανάσα 

και πάλι το '20 δεν είναι και τόσο μακρινό και από την ms δεν έχει ακουστεί τίποτα για διάδοχο

εδώ δεν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι τι θα κάνουν με τις γενιές τους ή με την ενοποιημένη τους πλατφόρμα , ή με το streaming ή γενικά. γενικά ψαρεύουν και ο,τι πιάσουν, το μόνο θετικό που ακούσαμε τελευταία από την ms είναι ότι αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί πιο σοβαρά με δικούς της τίτλους, όλα τα υπόλοιπα νέα της είναι από αδιάφορα έως ενοχλητικά (κονσόλα χωρίς bluray πχ.. ) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Seaside είπε

Εναν MediaPlayer της προκοπής θα βάλουν μέσα επιτέλους ?

είμαι σχεδόν βέβαιος πώς όχι, η παλιά μου sony μη smart tv μου έχει πολύ καλύτερο player από το ps4 , το ps4 βέβαια που προσέφερε netflix στη συγκεκριμένη τηλεόραση οπότε η σύγκριση είναι αμφίρροπη 

πάντως όντως γιατί το κάνουν αυτό δεν έχω καταλάβει.. δεν έχει λογική από τη στιγμή που σε άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας έχεις ό,τι θες 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...