Ronnie1985 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας επειδη δε βρηκα αντιστοιχο θεμα ειπα να ρωτησω εδω μθας κ σκεφτοναι για την αγορα της συγκεκριμενης οθονης. Επειδη εκτος απο παιχνιδια (παντα nvidiaκιας) σιγουρα θα θελω να βλεπω κ ταινιες, σερφαρισμα ωραια χρωματα κλπ πως τα παει λοιπον στους υπολοιπους τομεες; Καπου διαβασα με calibration μπορει να φτασει επιδωσεις IPS panel. Ισχυει; Επισης αυτη τη στιγμη ειμαι με 19αρα παλια οθονη κ αποσταση περιπου 50-60 cm. Θα ειμαι κομπλε με την 27αρα 1440p η θελω 24αρα; Θελω να παρω κατι καλο που θα μου κρατησει μιας κ οθονες ειναι το κομματι που κραταμε χρονια... Συστημα 2600x με gtx1070 η gtx1080 δεν εχω καταληξει ακομα σε καρτα αλλα φανταζομαι κ οι δυο την αξιοποιουν την οθονη. Απο παιχνιδια μαρεσουν στυλ assassins creed tomb raider κλπ. Δεν ειμαι φανατικος gamer αλλα δε θελω tearing κ οποτε εχω χρονο ορεξη να παιξω κανα game θελω max settings. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από Ronnie1985
Dev1l Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα TN panels αξίζουν μόνο για το gaming και ειδικά σε Ultra Fast Paced Games (Titanfall 2 etc.), ναι με σωστό καλιμπράρισμα ανάλογα με το μάτι σου, μπορείς να φτάσεις στο περίπου ένα IPS monitor (αν το TN panel που έχεις είναι 8bitο), ΑΛΛΆ.... δεν έχει καλές γωνίες θέασης και πρέπει συνεχώς να κοιτάς στο κέντρο για να έχεις την σωστή είκονα με την σωστή απόδοση, δεν θα έχεις θέμα να σερφάρεις η να βλέπεις ταινίες, αλλά πρέπει ως προείπα, να κοιτάς στο κέντρο. Εγώ σου προτείνω να πας σε IPS μοντέλο αλλά πρέπει να ανεβάσεις το budget σου! Τώρα πάμε παρακάτω, το IPS έχει μεγαλύτερη πιστότητα χρωμάτων και πολύ καλύτερες γωνίες θέασης (ειδικά για ταινίες με το deep black που έχουν οι IPS είναι άψογες όπως για φωτογραφίες και ότι άλλο επιθυμείς). Ενδεικτικά κοίτα τις: ASUS Swift ROG PG279Q / Acer XB271HU / Viewsonic XG2703-GS & AOC AG271QG Είναι IPS, από: 144Hz έως: 165Hz (ανάλογα το monitor) , 4ms, 27", 2K & G-Sync Για ΑΑΑ games θέλεις και ανάλογη κάρτα γραφικών σε 2Κ και ειδικά Ultra (Προτείνω 1080Ti / 2080 για να φτάνεις και στα Hz της οθόνης aka FPS "144"). Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Dev1l Προσθήκη πρότασης για κάρτα γραφικών.
Warlord1981 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοιταω και εγω αυτην την οθονη και διαβαζω πως εχει πολλα προβληματα με τρελλο color banding (οκ οι περισσοτερες TN εχουν απλα αυτη παραπανω) λογω πολυ χαμηλου εργοστασιακου gamma που δεν μπορεις να αυξησεις απτο OSD της οθονης. Απο την αλλη οι 4 IPS (AHVA βασικα - IPS clone της AUO) που ανεφερε ο παραπανω εχουν θεματα με BackLightBleeding, IPS Glow, καμμενα pixel κλπ και γενικα ειναι lottery για το σε τι κομματι θα πεσεις. Αλλα γενικως εχουν χαλια Quality controls ειδικα ASUS και ACER. Κατα τη γνωμη μου στη γενια αυτη οσων αφορα τα 1440p 144/165Hz Gsync panels ειτε πας σε ΤΝ ειτε IPS ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Ολα κατασκευασμενα απο την μουφο AU Optronics με το χειροτερο Quality Control. Παντως επειδιη πρεπει καπου να καταληξω μαλλον κ μενα για S2716DG με βλεπω απλα προσπαθω να βρω revision Α09 που απο΄τι διαβασα διορθωνει λιγο το color banding + καποια αλλα θεματα. Αν παρόλα αυτά καταλήξεις σε IPS προτίμησε αρχικά την Viewsonic κ μετα την AOC. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Warlord1981 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα