Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Με την αγορά της νέας καρτας, RX 580 8Gb Nitro+  παρατήρησα ότι η κάρτα παίζει πάντα σε x8 Pci.

Δοκίμασα να την βάλω σε άλλες θέσεις και πάλι πίσω μπας και ξεκολλήσει, άλλαξα τα καλώδια του τροφοδοτικού, άλλαξα bios,καθάρισα τις επαφές με οινόπνευμα, αλλά τίποτα.

Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να βγάλω την cpu.

To θέμα είναι ότι έβαλα την παλιά μου επάνω και δούλεψε κανονικά στο x16.

Έχω ήδη στείλει mail στην sapphire , αλλά μήπως θα έπρεπε να την στείλω πίσω στο Amazon να τελειώνω;

Δημοσ.

Η κάρτα σου είναι καινούργια ; Έχω δει παρόμοιο πρόβλημα σε κάρτα όπου ο κάτοχος της είχε ρίξει άγριο ξύλο και είχε φύγει ένα ζεύγάρι απο αυτούς τους SMD πυκτωτές που 'χω κυκλώσει. Άμα δεις στη φώτο έχει 16 ζεύγη, τσέκαρε το ποτέ δεν ξέρεις.

GPU.jpg

Δημοσ.

Η κάρτα είναι καινούργια και σίγουρα δεν έχει φάει ξύλο...,  μίλησα με to support της Sapphire μου είπαν να δοκιμάσω σε άλλο PC. Τίποτα δεν άλλαξε.

New Bitmap Image.jpg

Δημοσ.
3 hours ago, 3DJIN said:

δεν εχει προβλημα

Πως το εννοείς αυτό;

Σίγουρα της φτάνει το bandwith για να μην κόβει την απόδοσή της αλλά έχει σημασία;

Την πλήρωσα για να δουλεύει όπως αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Την βάζεις μονάχα στο πάνω σλοτ που είναι το Χ16.

2) Κάπου είχα διαβάσει πως αν έχεις συνδεδεμένο m2 nvme σκληρό μοιράζεται το bandwidth της Χ16 και το πάει στα Χ8 (μην το δένεις και κόμπο αυτό)

3) κοίτα λίγο τις εικόνες από εμένα, στην 1η είναι idle η κάρτα και πέφτει μέχρι 1.1 και στην δεύτερη που τρέχω το bench από το gpu-z πάει κατευθείαν στα 3.0

1.1.jpg.108f9c3033f0aa7d7b16c384e887c9e2.jpg

3.0.jpg.838d27d82ab2517be74c24d240b1594a.jpg

49 λεπτά πριν, PunishedSnake είπε

Πως το εννοείς αυτό;

Σίγουρα της φτάνει το bandwith για να μην κόβει την απόδοσή της αλλά έχει σημασία;

Την πλήρωσα για να δουλεύει όπως αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή.

και ένα τελευταίο, για γύρνα εκείνο το διακοπτάκι που έχει σε άλλη θέση μήπως κόλλησε.

Επεξ/σία από STORM1978
Δημοσ.
1 hour ago, STORM1978 said:

1) Την βάζεις μονάχα στο πάνω σλοτ που είναι το Χ16.

2) Κάπου είχα διαβάσει πως αν έχεις συνδεδεμένο m2 nvme σκληρό μοιράζεται το bandwidth της Χ16 και το πάει στα Χ8 (μην το δένεις και κόμπο αυτό)

3) κοίτα λίγο τις εικόνες από εμένα, στην 1η είναι idle η κάρτα και πέφτει μέχρι 1.1 και στην δεύτερη που τρέχω το bench από το gpu-z πάει κατευθείαν στα 3.0

1.1.jpg.108f9c3033f0aa7d7b16c384e887c9e2.jpg

3.0.jpg.838d27d82ab2517be74c24d240b1594a.jpg

και ένα τελευταίο, για γύρνα εκείνο το διακοπτάκι που έχει σε άλλη θέση μήπως κόλλησε.

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Το πρωί κιόλας έβαλα το παλιό μου σετάκι ΑΜ3+ επάνω και με νέα εγκατάσταση windows και έκανε πάλι τα ίδια...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, PunishedSnake είπε

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Το πρωί κιόλας έβαλα το παλιό μου σετάκι ΑΜ3+ επάνω και με νέα εγκατάσταση windows και έκανε πάλι τα ίδια...

Έχεις περασμένο κάποιο software για tweaking? To Trixx μήπως? Για τρέξτο και τσεκαρε μήπως είναι τίποτα τσεκαρισμένο για low power , δώσε και ένα κλίκ ρεύμα στην κάρτα ή βάλε την κάρτα σε +20 power limit. Επίσης στις ρυθμίσεις των Windows δες στο Graphics adapter ή όπως αλλιώς λέγεται να είναι σε performance και τα Windows power option σε είτε Ryzen Balanced ή Windows Balanced. 

• Like 1
Δημοσ.

Δες αυτό που έγραψα πιο πάνω με τα SMD capacitors πάνω απο το PCIE slot, οι κάρτες ρίχνουν το Spec σε X16 PCIe v1.1 όταν είναι Idle. Εσένα είναι μόνιμα X8 και δοκίμασες και σε άλλη μητρική ενώ η άλλη κάρτα σου δουλεύει κανονικά x16. Αν και δεν υπάρχει θέμα επιδόσεων μιας και είσαι σε PCIe 3.0 κάνε RMA γιατί δεν ξέρεις τι παίζει αν δεν βρίσκεις λύση.

Για την ιστορία το bandwidth PCIe 3.0 x8 = PCIe 2.0 x16

• Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, 50EuroUser said:

Δες αυτό που έγραψα πιο πάνω με τα SMD capacitors πάνω απο το PCIE slot, οι κάρτες ρίχνουν το Spec σε X16 PCIe v1.1 όταν είναι Idle. Εσένα είναι μόνιμα X8 και δοκίμασες και σε άλλη μητρική ενώ η άλλη κάρτα σου δουλεύει κανονικά x16. Αν και δεν υπάρχει θέμα επιδόσεων μιας και είσαι σε PCIe 3.0 κάνε RMA γιατί δεν ξέρεις τι παίζει αν δεν βρίσκεις λύση.

Για την ιστορία το bandwidth PCIe 3.0 x8 = PCIe 2.0 x16

Αδερφέ ξανακοίταξα και τελικά είχες δίκιο. Δες τον C120. Την πρώτη φορά δεν το είδα.

Πάω για RMA καρφί. Ξέρει κανείς γαλλικά; :D 

IMG_20181121_224444.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κιόμως ο c121 πρέπει να σου κάνει την ζημιά απ'οτι φαίνεται, γιατι εαν είναι βραχυκυκλωμένος, σου τραβάει την γραμμή στα 0V.  Αφού έχεις rma στείλτην πίσω πάντως

Επεξ/σία από rayven18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...