Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!
Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας...
Στο σπίτι μου έχω δίκτυο ethernet...πρίζα utp σε κάθε δωμάτιο οπου όλα τα καλώδια τους καταλήγουν σε ένα δωμάτιο...
Θα ήθελα να μου πείτε τι εξοπλισμο χρειάζεται για να έχω υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε όλα τα δωμάτια...
Έχω "κουμπώσει" πάνω στο modem/router τα καλώδια αλλά οι ταχύτητες είναι μικρές...

Απο modem/router έχω το TP-Link AC1600 VR600 VDSL...
Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τι εννοείς μικρές ταχύτητες;

To modem/router έχει Gigabit θύρες. Αν η καλωδίωση είναι συμβατή με αυτό και το ίδιο οι κάρτες δικτύου των συσκευών που συνδέονται πάνω του, οι ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ τους (LAN) θα είναι και αυτές Gigabit, διαφορετικά 100Mbps ή ακόμη και 10Mbps.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο, οπότε εξήγησε καλύτερα το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Αυτό είναι το "πρόβλημα" δεν μπορώ να βρώ τι φταίει...

Για παράδειγμα στον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ ΤV αρκετές φορές δεν λειτουργεί το ιντερνετ σωστά με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί καθόλου το replay tv...

Οταν λές καλωδίωση τι εννοείς ;

Συγγνώμη για την χαζή ερώτηση!!!

Για να σε βοηθήσω ¨αν γίνεται"...
Δες εδώ διαφορά...
Ταχύτητα με ethernet... Ethernet speed

Και έδω με wifi...Wifi speed

Δημοσ.

Πάλι όμως δεν απαντάς ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Τι να μην λειτουργεί το replay TV μπορεί να φταίει σύνδεση που έχεις και όχι το εσωτερικό σου δίκτυο. Τι συγχρονισμό έχεις;

Η καλωδίωση πρέπει να έχει σωστές συνδέσεις σε όλη την αλυσίδα για να έχεις Gigabit ταχύτητα στο εσωτερικό σου δίκτυο.

Δημοσ.

Για να εχεις 1000αρι δίκτυο, πρεπει εκει που καταλήγουν το utp να βάλεις ενα switch 1000αρι όπου επάνω του θα κουμπώσουν ολα το utp που έρχονται απο τις πρίζες, τελος με ενα ακομα utp καλώδιο θα συνδέσεις το switch με το router σου.

Τα upt πρέπει να ειναι σύμφωνα με το πρότυπο 568B

Δημοσ.
14 ώρες πριν, gagarin είπε

Η ταχύτητα...
Ειναι λογικο με το ethernet να ειναι μικροτερη;

Στις 2 εικόνες που έδωσες, αν θα προσέξεις δεν έχεις χρησιμοποιήσεις τον ίδιο server για τον έλεγχο. Ο ένας είναι σε άλλη χώρα, οπότε δεν σου φαίνεται λογικό να έχεις μικρότερη ταχύτητα;

Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου, μόνο πρόβλημα δεν είναι αφού δεν είναι αξιόπιστος έλεγχος της ταχύτητας.

• Like 1
Δημοσ.

Οι εικονες

8 ώρες πριν, jkoukos είπε

Στις 2 εικόνες που έδωσες, αν θα προσέξεις δεν έχεις χρησιμοποιήσεις τον ίδιο server για τον έλεγχο. Ο ένας είναι σε άλλη χώρα, οπότε δεν σου φαίνεται λογικό να έχεις μικρότερη ταχύτητα;

Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου, μόνο πρόβλημα δεν είναι αφού δεν είναι αξιόπιστος έλεγχος της ταχύτητας.

Τελικά έχεις δίκιο!!!
Το δίκτυο λειτουργεί μια χαρά!!!

Οι ταχύτητες είναι ίδιες και απο Wifi 5Ghz αλλα και απο Cable ethernet!!!

Σε ευχαριστώ!!!

Cable

Wifi 5Ghz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...