aggelos.nikolaidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας. Με λένε Άγγελο είμαι 1,85 60 κιλά 27 ετών και σχετικά γρήγορος με πολύ καλά αντανακλαστικά. Συχνά βρίσκομαι σε λεκτικές διαμάχες που σύντομα γίνονται καυγάδες με κατάληξη εμένα να τις τρώω λόγο σωματικής διάπλασης. Θέλω να πω πως εύκολα γίνομαι στόχος. Σκέφτηκα αρκετές φορές το γυμναστήριο αλλά το θεωρώ ανούσιο να δείχνω τούμπανο και να μην μπορώ ουσιαστικά να αμύνομαι. Επίσης είναι στατικό και το βαριέμαι. Και κάπου εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας, σε πια πολεμική τέχνη πρέπει να κατευθυνθώ?
Kostasspil Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Τωρα θα σου ακουστει τσιτατο, αλλα προσπαθησε να αποφευγεις τους καυγαδες. Η λογικη "ψαχνω τροπο να δερνω για να μη με δερνουν" θα σ βγει σε κακο καποια στιγμη. Οντοπικ τωρα, παρε κανα κιλο, γιατι 1.85 μια χαρα υψος ειναι, αλλα με 60 κιλα, δεν.... 65 ειμαι εγω και ειμαι 1.60 4
aggelos.nikolaidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Τωρα θα σου ακουστει τσιτατο, αλλα προσπαθησε να αποφευγεις τους καυγαδες. Η λογικη "ψαχνω τροπο να δερνω για να μη με δερνουν" θα σ βγει σε κακο καποια στιγμη. Οντοπικ τωρα, παρε κανα κιλο, γιατι 1.85 μια χαρα υψος ειναι, αλλα με 60 κιλα, δεν.... 65 ειμαι εγω και ειμαι 1.60 "ψάχνω τρόπο να αμύνομαι για να μην με δέρνουν" Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνω καυγάδες γι'αυτό και γράφω ότι γίνομαι εύκολος στόχος. Ακόμη και στην αντιπαράθεση όταν γνωρίζεις ότι μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου είναι σημαντικό.
ssd93 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν φίλε τα πράγματα είναι απλά. Ζεις στην κοινωνία του φαίνεσθαι. Ανέβα στα 100 κιλά μέσα στα επόμενα 4 χρόνια με σκληρή γυμναστική, είτε crossfit είτε βάρη γενικότερα και θα δεις πως δεν θα σε αγγίζει κανένας. Εννοείται πως δεν θα είσαι πιο μάχιμος απλά σου λέω έχω περάσει από τη θέση σου. Δυστυχώς σε αυτή την κοινωνία είσαι ότι δηλώσεις. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από ssd93
xrist0s4 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Στου κουν-φου την πόρτα όσο θέλεις βροντά. Ότι σου είπαν οι από πάνω αλλιώς αν θες όπως κ δηποτε να πας βρες ένα δάσκαλο κικ μποξ αλλά ΔΑΣΚΑΛΟ που θα σου διδάξει σωστά πράγματα όχι κραυγές κ πώς να δερνεις. Η άλλη λύση είναι να πας στίβο έτσι ώστε να μη σε φτάνουν ...😋
Zerg13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 20/11/2018 στις 8:21 ΜΜ, ssd93 είπε Λοιπόν φίλε τα πράγματα είναι απλά. Ζεις στην κοινωνία του φαίνεσθαι. Ανέβα στα 100 κιλά μέσα στα επόμενα 4 χρόνια με σκληρή γυμναστική, είτε crossfit είτε βάρη γενικότερα και θα δεις πως δεν θα σε αγγίζει κανένας. Εννοείται πως δεν θα είσαι πιο μάχιμος απλά σου λέω έχω περάσει από τη θέση σου. Δυστυχώς σε αυτή την κοινωνία είσαι ότι δηλώσεις. Και 150 μην σου πω. Στα 80-85 κιλα και πολλα ειναι. Μετα αυτα τα κιλα πρεπει να τα συντηρεις με τροφη γυμναστικη κτλ, τι 100 κιλα φιλε; Στο MMA θα παει; Και εκει ακομα η ταχυτητα μετραει. TS. Γυμναστηριο θες μαζι με πολεμικες τεχνες, βρες ενα κεντρο που να εχει και τα 2. Αλλες μερες θα κανεις το ενα, αλλες το αλλο. Θελει πολυ χρονο και ορεξη. σου λειπει και δυναμη και τεχνικη. Πρωτα θες μια γερη βαση για να χτισεις. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από Zerg13
gia_nnis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Στις 20/11/2018 στις 7:32 ΜΜ, aggelos.nikolaidis είπε Καλησπέρα σας. Με λένε Άγγελο είμαι 1,85 60 κιλά 27 ετών και σχετικά γρήγορος με πολύ καλά αντανακλαστικά. Συχνά βρίσκομαι σε λεκτικές διαμάχες που σύντομα γίνονται καυγάδες με κατάληξη εμένα να τις τρώω λόγο σωματικής διάπλασης. Θέλω να πω πως εύκολα γίνομαι στόχος. Σκέφτηκα αρκετές φορές το γυμναστήριο αλλά το θεωρώ ανούσιο να δείχνω τούμπανο και να μην μπορώ ουσιαστικά να αμύνομαι. Επίσης είναι στατικό και το βαριέμαι. Και κάπου εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας, σε πια πολεμική τέχνη πρέπει να κατευθυνθώ? Αμα εισαι σωστος απλα ο αλλος ψαχνεται επειδη δεν του γεμιζεις το ματι τοτε του βγαζεις ενα τετοιο https://www.specialforces.gr/beretta-elite-ii.html Και κλεινω καπως ετσι:
logistoulis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ts, αν όντως δεν τρολάρεις, εγώ θα σου έλεγα να πας να δεις κάποιον που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το θυμό σου.. τι πάει να πει ότι πλακώνεσαι συνέχεια; υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να πλακώνεσαι ποτέ, ή αν συμβαίνει να γίνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σε όλη σου τη ζωή και με τη νοοτροπία που έχεις καλύτερα να τις τρως παρά να έχεις άλλου τύπου μπλεξίματα αν κάνεις ζημιά σε κάποιον όταν μάθεις μερικά πράγματα. εγώ πάντως δεν θα σε ήθελα σε χώρο που προπονούμαι εγώ, όπως δεν θέλω κι άλλους παράξενους που κατά καιρούς βλέπω και πρόσεξέ το θέμα της συμπεριφοράς σου γιατί μπορεί να μην είναι ανεκτή όπου κι αν πας θεωρητικά θα μπορούσε να σου κάνει καλό αν βρισκόσουν σε κατάλληλο περιβάλλον με σωστό δάσκαλο, αλλά μιας και αμφιβάλλω για κάποιες περιπτώσεις όπου καλλιεργείται ο καγκουρισμός και η αλητεία ίσως τελικά σου κάνει και κακό Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis 1
Lanike71 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 "...βρίσκομαι συχνά σε λεκτικές διαμάχες...". Αυτό τα λέει όλα. Άλλαξε περιβάλλον, φίλους, παρέες και ξέχνα τις πολεμικές τέχνες. Ένα σωρό κόσμος ζει χωρίς αυτές ήσυχα. 1
pontez2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Τωρα το ειδα αυτό. Αρχικά, το να μπλέκεσε σε διαμάχες σημαίνει οτι όποιος και αν εισαι κάποια στιγμη θα της φας η θα συμβει κάτι χειρότερο. Αν διαβάζεις ειδήσεις θα καταλάβεις που καταλλήγουν πολλές φορές οι καυγάδες. Τα γυμναστηρια που κάνουν και πολεμικές τέχνες τα θεωρώ πολύ κλισέ. Πολύς κόσμος, μικρή εξειδίκευση. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις να αμύνεσαι θα κάνεις μια κλασική πολεμική τέχνη. Στην ηλικία σου, είχα πάρει τη δευτερη καφέ στο shotokan και συνέχισα μετά τις πανελλαδικές για τη τρίτη και τη μαύρη. Ομως δε ψαχνόμουν. Ο σεβασμός υπήρχε και ας ημουν κι εγω 1.88 και 65 κιλά τσιλιβίθρας. Δεν μπλεκόμουν σε τσαμπουκάδες ακόμα και όταν μάλωνε το ένα σχολείο με το άλλο. Δε με ενδιέφερε. Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, απεφευγα τους καυγάδες και ήμουν πάντα διπλωματικος. Κατ εμέ μπορεις να ξεκινησεις κάτι τέτοιο. Από τον πρωτο χρόνο θα δεις διαφορά. Στο Shotokan από τη πορτοκαλί ζώνη, αντιμετωπίζεις αντιπάλους σε αγωνες και αν αντιμετωπίσεις τον κλασικό τσαμπουκά της παραλίας, θα ανταπεξέλθεις ανέλπιστα καλά. Γενικά το καράτε το έχω πάνω απ όλα (και τις 4 τεχνικές) χωρίς να σημαίνει οτι το κικ μποξ, το κουνκ φου κτλ δε σε βοηθάνε. Θα πας ομως σε κάποιον που κάνει μονο ένα πράγμα. Οπου βλέπεις πολλά σημαίνει οτι δεν ειναι σε ομοσπονδίες και γενικά δεν έχουν εξειδίκευση
grisnakhoi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Σεβομαι πολυ την αποψη της αυτοπροστασιας, αχρειαστη να ειναι. Κυκολοφορουν πολλοι τρελοι εκει εξω και καλως ή κακως υπαρχει η περιπτωση να βρεθεις σε αναγκη αυτοαμυνας. Θα προτεινα πυγμαχια (μποξ) γιατι περιεχει πολυ αεροβια γυμναστικη, συν οτι σου μαθαινει την τεχνικη του ξυλου. Σε συνδυασμο με εναν σωστο δασκαλο, ο οποιος να μην κ******ος με το ξυλο, αλλα να σου περασει την κ***λα της τεχνικης του μποξ. Κατα τη γνωμη μου, οταν τελειωνεις την προπονηση θα πρεπει να αισθανεσαι κουρασμενος σωματικα, και ψυχικα ηρεμος γιατι πολυ απλα εβγαλες την δυναμη σου και τα νευρα σου πανω σε εναν σακο.
Zaytsev Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δε θα κάτσω να αναλύσω τα περί τσαμπουκάδων, κλπ. Αν θέλεις να μάθεις πολεμική τέχνη, για τους Χ λόγους, γνώμη μου είναι να επιλέξεις ΔΑΣΚΑΛΟ κι όχι τεχνική. Γύρισε 10-15 γυμανστήρια, πήγαινε 3-4 φορές και δες ποιός κάνει σωστά τη δουλειά του. Ποιός θα σε μάθει αυτοπεποίθηση, σεβασμό, πως να αποφεύγεις καβγάδες και πως να αμυνθείς αν έρθει η ώρα. Η κάθε τέχνη έχει υπέρ και κατά, μπορεί να σου αρέσει ή όχι, αλλά τη σημαντική διαφορά θα την κάνει ο δάσκαλος. Έχω αναμειχθεί με 4 διαφορετικές τεχνικές από το 1983 κι έχουν δει πολλά τα μάτια μου...
pontez2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Kαι μια που υπάρχει το θέμα, προχθες πέτυχα ένα απρόοπτο. Πιτσιρικάς, καλογυμνασμένος, κοντά στα 20, για άγνωστο λόγο, φωνάζει χυδαία σε έναν τύπο γύρω στα 30, ψιλομπουλούκο. Πριν προλάβει κανεις να πει το οτιδήποτε (η σκηνη διαδραματίζεται έξω από κατάστημα με ρούχα, σε κεντρικό δρόμο απόγευμα), ο πιτσιρικάς έχει πεταχτεί και αρχιζει να ρίχνει κλοτσιές και μπουνιές. Το στυλ έκανε μπαμ οτι ηταν κικ μποξ. Η έκπληξη ειναι οτι στα 5 δεπτερόλεπτα που έγινε ολο αυτό, ο 30άρης απέφυγε την επίθεση και του έριξε μια μπουνιά (οχι ιδιαίτερα δυνατή) στον λαιμό. Ο μικρός έχει πέσει κάτω με κομένη την ανάσα και ο άλλος ειναι απο πάνω και του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Δεν έμαθα για την σχέση των δύο και την αφορμή που έγινε η σκηνή. Από τα συμφραζόμενα, κατάλαβα οτι ο "μπουλούκος", ήταν παλιός αθλητής στη τεχνική του wado ryo και ο μικρός έκανε kick box σε γνωστο γυμναστηριο της περιοχής. Eίναι σαφές οτι ο μεν έκανε μια εξαιρετική καθαρά επιθετική τέχνη, με λάθος δάσκαλο, ενώ ο δεύτερος, έχει διδαχθεί τον σεβασμό στον αντίπαλο και τον αντιμετώπισε ως αρχάριο. Επαναλαμβάνω, πάντα σε εξειδικευμένους δασκάλους (με ιστορία στο άθλημα και όχι τυχάρπαστους), σε αναγνωρισμένα από την εκάστοτε ομοσπονδία dojo. 1
parlapipas25 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Στις 31/1/2019 στις 9:09 ΠΜ, pontez2 είπε Kαι μια που υπάρχει το θέμα, προχθες πέτυχα ένα απρόοπτο. Πιτσιρικάς, καλογυμνασμένος, κοντά στα 20, για άγνωστο λόγο, φωνάζει χυδαία σε έναν τύπο γύρω στα 30, ψιλομπουλούκο. Πριν προλάβει κανεις να πει το οτιδήποτε (η σκηνη διαδραματίζεται έξω από κατάστημα με ρούχα, σε κεντρικό δρόμο απόγευμα), ο πιτσιρικάς έχει πεταχτεί και αρχιζει να ρίχνει κλοτσιές και μπουνιές. Το στυλ έκανε μπαμ οτι ηταν κικ μποξ. Η έκπληξη ειναι οτι στα 5 δεπτερόλεπτα που έγινε ολο αυτό, ο 30άρης απέφυγε την επίθεση και του έριξε μια μπουνιά (οχι ιδιαίτερα δυνατή) στον λαιμό. Ο μικρός έχει πέσει κάτω με κομένη την ανάσα και ο άλλος ειναι απο πάνω και του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Δεν έμαθα για την σχέση των δύο και την αφορμή που έγινε η σκηνή. Από τα συμφραζόμενα, κατάλαβα οτι ο "μπουλούκος", ήταν παλιός αθλητής στη τεχνική του wado ryo και ο μικρός έκανε kick box σε γνωστο γυμναστηριο της περιοχής. Eίναι σαφές οτι ο μεν έκανε μια εξαιρετική καθαρά επιθετική τέχνη, με λάθος δάσκαλο, ενώ ο δεύτερος, έχει διδαχθεί τον σεβασμό στον αντίπαλο και τον αντιμετώπισε ως αρχάριο. Επαναλαμβάνω, πάντα σε εξειδικευμένους δασκάλους (με ιστορία στο άθλημα και όχι τυχάρπαστους), σε αναγνωρισμένα από την εκάστοτε ομοσπονδία dojo. Αυτα γίνονται σε κάτι ταινίες στυλ καραντε κιντ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα