Προς το περιεχόμενο

4k vs 5.1 Surround

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια 4k ΤV περσινη και μια FullHD 10ετιας αλλα στην οποια εχω 5.1 ηχοσυστημα.

Το ερωτημα ειναι πως μπορω να κρινω αν τα εφε μιας ταινιας αξιζει καλυτερα οπτικα η ηχητικα για να ξερω που θα τη δω

ΠΧ μολις ειδα το Blade runner 2049 σε FullHD επειδη προτιμησα καλυτερα να χω surround Ηχο, παρα 4k στα ηχεια της TV

Και επισης να προλαβω πριν το προτεινετε. Οχι δε βολευει να συνδεσω την 4k στο ηχοσυστημα να τα χω ολα εκει, και να κρατησω την FullHD για οτιδηποτε αλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4Κ με ηχεία TV? Δηλαδη σαν να πάρεις Ferrari και της βάλεις κινέζικα ελαστικά. Κρίμα. Την κρατάς στο γκαράζ σου καλύτερα.

Όλες τις ταινίες στην Full HD τηλεόραση λοιπον....

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
Δημοσ.

Μπορει καποιες ταινιες να χουν φλατ ηχο και να μην εχει και τοσο ουσια

Και τα 2 Sicario παντως τα υχαριστηθηκα σε 4κ. Δε ξερω απο ηχο τι εχασα ομως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντελως υποκειμενικο το ερωτημα σου..με τζουρα καποιες αντικειμενικες μεταβλητες, οπως η αποσταση θεασης και η δυναμη του ενισχυτη

Οπως επισης και η πηγη.Μπορει πχ να βλεπεις 1080 p απο τουμπανιασμενο σε φιλτρα pc και να σου αρεσει καλυτερα απο το 4κ που δειχνει ο player της tv η το media player

Βασικα τραμπα ειναι η μονη λυση  η αγορα δευτερου ηχοσυστηματος 

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Χμμμ το αρχειο της ταινιας ηταν 4κ?....ωστε να επιδιωξεις να δεις την εξτρα αναλυση. Ας ξεκινησουμε απο αυτο.

Δημοσ.

Ο ηχος ειναι τεραστιο συν. Το 4K θελει ιντσες και μικρη αποσταση απο την οθονη.

Ενα παραδειγμα. Ειδα 4K 60gb αρχειο σε 55αρα στα 3 μετρα και καμια διαφορα απο 20gb full hd 55αρα οθονη. Πηγα τον καναπε στα 2 μετρα στην 4K για να δω την μεγαλυτερη ποιοτητα που μου δινει το 4k. Ο ηχος τηλεορασης ειναι σκαρτος παντου. Χωρις surround δεν γινεται τιποτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν βεβαια λιστες και φορουμς για το πιο καλοδουλεμενο 4κ η τα καλυτερα ηχητικα εφε

Σκεψου και την αγορα μιας προσιτης ηχομπαρας , αν ειναι θεμα χωρου

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως ο ενισχυτης και ηχεια ειναι φιξαρισμενα σε συγκεκριμενο δωματιο, με καναλακια, για να μαζεψω το χαλι απο τα καλωδια, και ειναι μονιμη εγκατασταση. Ουτε τηλεροασεις μπορω να αλλαξω θεση. Ιδανικα καποια στιγμη θα γινει και η αλλη 4κ αλλα αργει πολυ γιατι περσυ πηρα τη καινουρια και για πολλα χρονια θα σκαω δοσεις. Προς το παρον θα αρκεστω στο συγκεκριμενο σεταπ

Εννοειται οτι 4κ ειναι και τα αρχεια που εχω δει μεχρι στιγμης..

1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Υπαρχουν βεβαια λιστες και φορουμς για το πιο καλοδουλεμενο 4κ η τα καλυτερα ηχητικα εφε

Σκεψου και την αγορα μιας προσιτης ηχομπαρας , αν ειναι θεμα χωρου

Αυτο ρωταω στην ουσια, για να μη σκαλιζω το διαδικτυο η κανω ερευνα καθε φορα που θελω να δω κατι αν καποιος εχει σε πρωτη φαση να κανω μια καταγραφη τυπου 4κ αξιζουν αυτο αυτο και αυτο και ηχο μη χασει εκεινο και το αλλο

Πριν καιρο ειχα δει μια ταινια που παροι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο και δε ξαναβλεπω ταινιες επαναληπτικα, κατι μου εκανε και επετειακα τη βλεπω. Η συγκεκριμενη ομως (Bellflower) δεν εχει πολυκαναλο, δηλαδη παροτι το αρχειο εννοειται πως ειναι 5.1 αλλα περιεχει μονο δικαναλους διαλογους. Το επιβεβαιωσα γιατι ανοιξα τον ηχο σε sound editor και τα surround Καναλια ηταν σχεδον κενα.

Δημοσ.

Εγω λεω να μπεις στον κοπο να ξηλωσεις τα καναλια και τα ηχεια να τελειωνεις.Να τα βαλεις εκει οπου χωραει η μεγαλυτερη τηλεοραση (υποθετω εκει οπου εχεις τωρα την 4κ )

Αν η full hd ειχε τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη και στο μεγεθος και  στο πανελ απο την 4κ να το καταλαβω να δισταζεις καπου..αλλα .....

.....αυτη η καποια στιγμη μπορει να ερθει σε κανα δυο χρονια, θα καθεσαι να βλεπεις 4κ με τα παπαρακια της tv ? (ναι ενταξει, μερικες εχουν δυνατουτσικα και καθαρα  ηχειακια.. )

Δεν μπορεις να φανταστεις τι ξηλωνω εγω τωρα :P

Δημοσ.

Μπα δε παιζει αυτο.. Προτιμω να ψαχνω την ταινια μια μια, η να ακουω στην 4κ με ακουστικα, και στη χειροτερη μπαρα οπως λες, αλλα ο ενισχυτης παραμενει στο πυρηνη του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά βλέπω ταινίες μόνο με ακουστικά, δεν μου αρέσει να ακούω τι γίνεται γύρω μου και έξω όταν βλεπω μια ταινία.

Άμα έχει ακουστικά των 100 ευρώ+ δεν νομίζω να είναι το ίδιο με τα πεταμένα ηχεία των τηλεοράσεων 

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ.

Oχι καμμια σχεση,εννοειται οτι τα καλα ακουστικα μπορει να ειναι γαματα αλλα θελουν και αναλογο ενισχυτη.Αυτο εννοουσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...