broxopios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Προσπαθώ να περάσω τα windows 10 στον toshiba C55t-A5314 που έχει τα windows 8.1, αλλά δεν τα διαβάζει. Τα έχω είτε σε στικάκι, είτε σε dvd και τίποτα. Πηγαίνει πάλι στην εκίνηση των 8.1. Έχω βάλει φυσικά προτεραιότητα στο boot είτε το dvd, είτε το usb. Δοκιμάζοντας να βάλω ένα cd με τα ubuntu, πάει να κάνει κανονικά εγκατάσταση. Το διαβάζει. Όπως επίσης και τα 7αρια (αν και κολλάει κάποια στιγμή). Με τα 10ρια όμως τίποτα. Τι πρόβλημα να υπάρχει; Εδώ φωτογραφίες από το bios με τις ρυθμίσεις.
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πως δημιούργησες το usb ή το dvd; Το usb το κάνεις ή με το rufus ή με το εργαλείο της ms που κατεβάζεις το iso και το dvd το κάνεις με το πρόγραμμα εγγραφής σου επιλέγοντας "εγγραφή αρχείου εικόνας" ή "burn image file". Μετά, κάπου στο Bios μπορεί να έχει επιλογή για safe boot ή κάτι τέτοιο και πρέπει να το απενεργοποιήσεις. Τέλος, μπορείς να τρέξεις το setup.exe μέσα από το usb ή το dvd από τα windows. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από micos000 1
broxopios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Πως δημιούργησες το usb ή το dvd; Το usb το κάνεις ή με το rufus ή με το εργαλείο της ms που κατεβάζεις το iso και το dvd το κάνεις με το πρόγραμμα εγγραφής σου επιλέγοντας "εγγραφή αρχείου εικόνας" ή "burn image file". Μετά, κάπου στο Bios μπορεί να έχει επιλογή για safe boot ή κάτι τέτοιο και πρέπει να το απενεργοποιήσεις. Τέλος, μπορείς να τρέξεις το setup.exe μέσα από το usb ή το dvd από τα windows. Ναι με Rufus το usb και το iso κανονικά σε dvd με burn image. Στο Bios είναι απενεργοποιημένο το safe boot. Δεν ήξερα ότι γινόταν και με το exe. Το δοκίμασα αλλά κάπου στο 10% γύρισε στα Windows και έγραψε σφάλμα. Έχω κάνει αρκετά φορματ γενικά αλλά αυτό το πρόβλημα δε μου ξαναεμφανίστηκε. Υπάρχει τρόπος μέσω γραμμής εντολών; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από broxopios
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δεν ανεβάζεις και το usb στο boot priority στην 1η θέση να δούμε τι θα κάνει; Όσο για το setup.exe, γίνεται κι έτσι. Μήπως έχεις κανένα περίεργο antivirus; Απεγκατέστησε ότι έχεις.
broxopios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, micos000 είπε Δεν ανεβάζεις και το usb στο boot priority στην 1η θέση να δούμε τι θα κάνει; Όσο για το setup.exe, γίνεται κι έτσι. Μήπως έχεις κανένα περίεργο antivirus; Απεγκατέστησε ότι έχεις. Το έκανα κι αυτό με το usb. Απλά στη φωτο το έχω κάτω τέρμα για δοκιμή γιατί έβαζα το dvd. Δεν έχει κανένα antivirus ο υπολογιστής. Είχε το avast αλλά το απεγκατέστησα εδώ και κάμποσο καιρό. Σου λέω περίεργα πράγματα.
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μια άλλη λύση είναι να μπουτάρεις από το linux και να διαγράψεις από εκεί τον δίσκο τελείως.
broxopios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Μια άλλη λύση είναι να μπουτάρεις από το linux και να διαγράψεις από εκεί τον δίσκο τελείως. Μετά θα τα περάσει τα 10 λες, ή θα φάω καμιά ήττα;
fearless Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε να κανεις το Bios σου Default και ξανατρεξε το στικακι σου. Παθαινα κατι παρομοιο, αλλα μπορει να ειναι και τελειως ασχετο με το δικο σου προβλημα. Εγω εβαζα το usb των Windows 10 για νεα εγκατασταση (στο PC μου αλλα και σε λαπτοπ ξενο) και με την πρωτη επανεκκινηση που μου εκανε στην εγκατασταση, αντι να συνεχισει με γυρνουσε παλι στη διαμορφωση δισκων, δηλαδη στην αρχη. Μολις εκανα Default το Bios συνεχιζε κανονικα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από fearless 1
Jimmy_66 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γειά σας, Εχω αγοράσει ένα νέο λάπτοπ με win 10 Home και θέλω να κάνω φορμάτ (στον SSD 128 kαι όχι στον HDD 1T, ) ώστε να εγκαταστήσω τα win 10 Rro μέσω usb stick. Mπαίνω στα bios με Shift+F2 όπως φαίνετε στη φώτο. Πως θα κάνω Boot από USB? Help! Σας ευχαριστώ για τις γνώσεις σας! Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από Jimmy_66
Reaper Lords Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 @Jimmy_66 'Ισως αυτό το βίντεο σε βοηθήσει.... https://www.youtube.com/watch?v=iIuEb-Ek6-U
Jimmy_66 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εχει το ίδιο μενού. Thanks !!!!
Jimmy_66 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Τελικά υπάρχει διαφορά. Στο video τα bios δεν είναι Ver. 312, αλλά 303. Ψάχνω για ver. 312 αλλά μάταια
micos000 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Γιατί, σε εσένα δεν έχει τις επιλογές για secure boot να τις απενεργοποιήσεις; Και κακώς έκανες hijack το thread άλλου χρήστη, έπρεπε να ανοίξεις δικό σου γιατί αν επιστρέψει ο broxopoios με ερωτήσεις θα γίνει μπάχαλο εδώ μέσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα