theobabis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Παιδια, να σας ρωτησω, σε παραγγελια μεσω internet απο εξωτερικο, ειναι υποχρεωμενοι να παραδωσουν το δεμα σε μενα και αφου υπογραψω, ή απλα μπορουν να το παρατησουν στην εισοδο της πολυκατοικιας οπως γινεται με τα απλα γραμματα? Kαι το λεω αυτο γιατι μεχρι τωρα οτι εχω παραγγειλει (ολα βιβλια απο το amazon) τα βρισκω παντα παρατημενα κατω στην εισοδο. Παιζει ρολο μηπως η αξια του δεματος, για το πως θα παραδωθει? Και αν χαθει, ποση αξια εχει ο λογος μου και φυσικα η απουσια υπογραφης μου, απεναντι στα λεγομενα αυτου που εφερε το πακετο, ακομη και στη περιπτωση που δεν αμφισβητισω οτι το εφερε. Σας ευχαριστω πολυ
dim_b Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Αν έρθει με απλό ταχυδρομείο, το αφήνουν στην είσοδο μαζί με την αλληλογραφία εκτός αν είναι ογκώδες ή πολύ βαρύ, οπότε σου αφήνουν ειδοποίηση και το παραλαμβάνεις από το ταχυδρομείο (όπου είναι απαταίτητη η ταυτότητα). Αν έρθει με courier, το παραδίδουν στον παραλήπτη αλλά, ανάλογα με την εταιρεία και την εντολή του αποστολέα, μπορεί να το παραδώσουν σε οποιονδήποτε ανοίξει την πόρτα ή να ζητήσουν ταυτότητα και υπογραφή. Μου έχουν τύχει όλες οι παραπάνω περιπτώσεις.
theobabis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 dim, για να καταλαβω, αν το δεμα ειναι μικρο/ελαφρυ και χαθει επειδη το αφησαν κατω στην εισοδο, απλα επαιξα και εχασα, ή μπορω να κινησω καποιες διαδικασιες για αντικατασταση? Σε ευχαριστω για την απαντηση.
dim_b Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Αν το έχει αφήσει ο ταχυδρόμος στην είσοδο και το πήρε κάποιος, είναι μάλλον απίθανο να βρείς άκρη με το ταχυδρομείο. Όπως θα δεις και εδώ (αν δε βαρεθείς να το διαβάσεις), δε βρίσκεις άκρη ούτε με τις εταιρείες courier που λειτουργούν στην Ελλάδα, που είναι και υποχρεωμένες να παραδίδουν το αντικείμενο μόνο στον αναγραφόμενο παραλήπτη. Το μόνο που σε σώζει, είναι η νοοτροπία των ξένων να προσπαθούν να αφήνουν τον πελάτη ευχαριστημένο, οπότε και αντικαθιστούν (συνήθως πολύ εύκολα) τα "χαμένα" αντικείμενα. Σ'εμένα είχε τύχει να χαθεί ένα δέμα με αρκετά DVD με αξία γύρω στα $200, και το amazon μου το ξανάστειλε χωρίς καμία αντίρρηση μόλις πέρασαν 6 εβδομάδες από την ημερομηνία αποστολής.
theobabis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2004 Το τοπικ το ειχα διαβασει πριν καποιο καιρο και αν δε με απατα η μνημη μου ο φιλος grkostis ειχε υπογραψει τη παραλαβη. Γιαυτο εξαλου ηθελα καποιες διευκρινησεις για οταν δεν υπαρχουν στοιχεια οτι εγινε η παραλαβη. Thanx dim, κατατοπιστικοτατος οπως παντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.