alexxkidd31 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα στην παρέα. Εδώ και χρόνια είμαι χρήστης ίντερνετ forthnet 24 γραμμή, αλλά έχω το τηλέφωνο στον ΟΤΕ (ξέρω ακούγεται χαζό..). Από 1η Ιανουαρίου θα πάψει να ισχύει αυτό το καθεστώς που έχω και θα πρέπει να πάω και ίντερνετ και τηλέφωνο ή στη forthnet ή στον ΟΤΕ. Εδώ και κάποιες μέρες έχει επικοινωνήσει μαζί μου η forthnet κάνοντας μου μία προσφορά για 24 γραμμή και σταθερό με απεριόριστα σταθερά στα 17 ευρώ το μήνα ( νομίζω κανονικά είναι γύρω στα 25). Ενώ ο ΟΤΕ μου τα δίνει αυτά στα 25€. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Τόσα χρόνια ως χρήστης forthnet internet δεν έχω θέμα, είμαι ικανοποιημένος. Αυτό που με προβληματίζει είναι η σταθερότητα της τηλεφωνικής γραμμής, ως τηλέφωνο δηλαδή. Μένω στο Άργος Αργολίδας, και τα κεντρικά του ΟΤΕ είναι γύρω στα 10 λεπτά από το σπίτι μου με τα πόδια, επίσης το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Υποθέτω πως η forthnet το τηλέφωνο που θα μου δώσει θα εξακολουθεί να είναι μέσω δικτύου ΟΤΕ σωστά; Είχε κανείς από σας ποτέ θέμα με το τηλέφωνο της forthnet; Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι από 1η Ιανουαρίου οι τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ όλες θα γίνουν ευρυζωνικές δηλαδή VoIP και για αυτό πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή σύνδεσης σε νέο πακέτο είτε στη μία εταιρεία είτε στην άλλη. Τι προτείνετε να κάνω;
jkoukos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την τηλεφωνία, εδώ και πολλά χρόνια, σε όποιον πάροχο κι αν έχεις τέτοια υπηρεσία. Και όχι, δεν θα είναι του ΟΤΕ αλλά της Forthnet και κακώς το είχες τόσα χρόνια με αυτή την μορφή. 1
alexxkidd31 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την τηλεφωνία, εδώ και πολλά χρόνια, σε όποιον πάροχο κι αν έχεις τέτοια υπηρεσία. Και όχι, δεν θα είναι του ΟΤΕ αλλά της Forthnet και κακώς το είχες τόσα χρόνια με αυτή την μορφή. Χαζομάρες οικογενειακές στη μέση,γ αυτό δεν έχει γίνει καιρό τώρα. Εννοείς πως η forthnet έχει φτιάξει δικτύο τηλεφωνικών γραμμων δικό της, κατάδικό της ,σε όλη την Ελλάδα, έχει σκάψει και βάλει παντού; Είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω να σου πω την αλήθεια, δεν γίνεται να μην παίρνει από τον ΟΤΕ
jkoukos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δεν χρειάζεται να σκάψει όλη την χώρα. Έχει στήσει δικό της εξοπλισμό εντός των αστικών κέντρων του ΟΤΕ (το ίδιο κάνουν όλοι). Απλά η οικοδομή σου συνδέεται με χάλκινο καλώδιο στο αντίστοιχο κέντρο (μόνο αυτό το τμήμα είναι του ΟΤΕ) κι εκεί θα συνδεθείς στον εξοπλισμό της Forthnet. Από το αστικό κέντρο και μετά, όλη η κίνηση γίνεται σε δικό της δίκτυο. Δεν παίρνει καμιά υπηρεσία από τον ΟΤΕ (και κανείς πάροχος πλέον), αφού όλοι τους έχουν το δικό τους δίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μόνο νοικιάζουν το χάλκινο καλώδιο του ΟΤΕ, γιατί είναι ασύμφορο να σκάψουν όλη την χώρα. Έτσι είναι το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε όλο τον πλανήτη.
alexxkidd31 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν χρειάζεται να σκάψει όλη την χώρα. Έχει στήσει δικό της εξοπλισμό εντός των αστικών κέντρων του ΟΤΕ (το ίδιο κάνουν όλοι). Απλά η οικοδομή σου συνδέεται με χάλκινο καλώδιο στο αντίστοιχο κέντρο (μόνο αυτό το τμήμα είναι του ΟΤΕ) κι εκεί θα συνδεθείς στον εξοπλισμό της Forthnet. Από το αστικό κέντρο και μετά, όλη η κίνηση γίνεται σε δικό της δίκτυο. Δεν παίρνει καμιά υπηρεσία από τον ΟΤΕ (και κανείς πάροχος πλέον), αφού όλοι τους έχουν το δικό τους δίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μόνο νοικιάζουν το χάλκινο καλώδιο του ΟΤΕ, γιατί είναι ασύμφορο να σκάψουν όλη την χώρα. Έτσι είναι το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε όλο τον πλανήτη. Ναι, αυτό κατάλαβα και εγώ, πως νοικιάζει τον χαλκό. Σαν δίκτυο τηλεφωνικό, είναι αξιόπιστο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα