linaki_ath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, αφού είδα και απόειδα με τις ρυθμίσεις του ρούτερ αποφάσισα να ρωτήσω και τους εξπερ εδώ για βοήθεια. Προσφάτως έβαλα vdsl από vodafone και μου έδωσαν το ΖΤΕ ZXHN H267A. Κανένα πρόβλημα στην ρύθμιση του, όλα παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα στο δίκτυο που έχω κάνει σπίτι, με PC, laptop, PS, κινητά, tablet κ.ο.κ Παρατήρησα ότι έχει usb θύρα και βάσει κάποιων στο internet αναφέρουν ότι μπορείς να βάλεις δίσκο και να τον κάνεις δικτυακό να τον βλέπουν όλα τα μηχανήματα. Ότι και να έκανα δυστυχώς απλά τον δείχνει στο μενού του ΖΤΕ και τίποτα παραπάνω. Δοκίμασα αρκετές επιλογές αλλά εις μάτην. - Δοκίμασα με ipscanner δεν δείχνει κάτι - Δοκίμασα να κάνω add device από δίκτυο - Δοκίμασα να βάλω το δίσκο στο pc και να τον κάνω share και μετά πάλι πίσω στο ρουτερ, τίποτα. (λεμε τωρα..) - Πάτησα την ip του ρουτερ στην εξερευνηση αρχειων αλλά βγάζει σφάλμα Το μόνο που δεν έκανα είναι να συνδεθώ με filezilla, γιατί τα διαβάζω ακόμα και προσπαθώ να κατανοήσω τη χρήση του. Τέλος, σκέφτηκα εαν πάρω ένα usb to ethernet θα δουλέψει αν συνδέσω μετά το δίσκο στο switch θα λειτουργήσει; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από linaki_ath
M@dB0x Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Αν εισαι απο win 10 τοτε μαλλον πρεπει να ενεργοποιησεις το smb1 στα win. Δε φταιει το ρουτερ.
linaki_ath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, M@dB0x είπε Αν εισαι απο win 10 τοτε μαλλον πρεπει να ενεργοποιησεις το smb1 στα win. Δε φταιει το ρουτερ. μεσω android τι πρέπει να κάνω τότε
M@dB0x Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 android αν δε κανω λαθος υπαρχει software για sharing. Δε θυμαμαι ονομα να σου πω.
linaki_ath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, M@dB0x είπε Αν εισαι απο win 10 τοτε μαλλον πρεπει να ενεργοποιησεις το smb1 στα win. Δε φταιει το ρουτερ. το ενεργοποίησα αλλά πάλι τζίφος. μάλλον θα καλέσω τη βοντα, δε βγαζω ακρη
M@dB0x Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Για δοκιμασε ftp://192.168.1.1. Κανε και ενα ρεσταρτ ρουτερ-πισι.
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 4 hours ago, linaki_ath said: Καλημέρα παιδιά, αφού είδα και απόειδα με τις ρυθμίσεις του ρούτερ αποφάσισα να ρωτήσω και τους εξπερ εδώ για βοήθεια. Προσφάτως έβαλα vdsl από vodafone και μου έδωσαν το ΖΤΕ ZXHN H267A. Κανένα πρόβλημα στην ρύθμιση του, όλα παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα στο δίκτυο που έχω κάνει σπίτι, με PC, laptop, PS, κινητά, tablet κ.ο.κ Παρατήρησα ότι έχει usb θύρα και βάσει κάποιων στο internet αναφέρουν ότι μπορείς να βάλεις δίσκο και να τον κάνεις δικτυακό να τον βλέπουν όλα τα μηχανήματα. Ότι και να έκανα δυστυχώς απλά τον δείχνει στο μενού του ΖΤΕ και τίποτα παραπάνω. Δοκίμασα αρκετές επιλογές αλλά εις μάτην. - Δοκίμασα με ipscanner δεν δείχνει κάτι - Δοκίμασα να κάνω add device από δίκτυο - Δοκίμασα να βάλω το δίσκο στο pc και να τον κάνω share και μετά πάλι πίσω στο ρουτερ, τίποτα. (λεμε τωρα..) - Πάτησα την ip του ρουτερ στην εξερευνηση αρχειων αλλά βγάζει σφάλμα Το μόνο που δεν έκανα είναι να συνδεθώ με filezilla, γιατί τα διαβάζω ακόμα και προσπαθώ να κατανοήσω τη χρήση του. Τέλος, σκέφτηκα εαν πάρω ένα usb to ethernet θα δουλέψει αν συνδέσω μετά το δίσκο στο switch θα λειτουργήσει; εγω βλεπω ενα ftp να σου εχει φτιαξει.οποτε δοκιμασε με αυτο απο browser.αν εισαι οκ και μπαινει μετα μπορεις να περασεις Filezilla και να παιξεις απο εκει. στο Filezilla client απλα γραφεις το 192.168.1.1 πχ που ειναι Ο δισκος ή το stick και Username/password για την προσβαση αν υπαρχει. to smb share δες αν το βλεπεις απο το Network. επισης read και αυτο https://www.windowscentral.com/how-access-files-network-devices-using-smbv1-windows-10
linaki_ath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, poulinos είπε https://www.windowscentral.com/how-access-files-network-devices-using-smbv1-windows-10 αυτό το έκανα όπως είπα και πιο πάνω με τα smb, δεν έγινε κάτι και στο filezilla δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από linaki_ath
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 52 minutes ago, linaki_ath said: αυτό το έκανα όπως είπα και πιο πάνω με τα smb, δεν έγινε κάτι και στο filezilla δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα α.εχεις αρχεια μεσα?επισης μπορει να.μην βλεπει ntfs
linaki_ath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε α.εχεις αρχεια μεσα?επισης μπορει να.μην βλεπει ntfs χαχα φυσικά και έχω αρχεία. α καλά αν δε βλέπει ntfs τι να το κάνω, 3ΤΒ είναι! κάτι τελευταίο, εαν πάρω ένα usb to ethernet θα δουλεψει αν τον βάλω πάνω στο switch;
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 4 minutes ago, linaki_ath said: χαχα φυσικά και έχω αρχεία. α καλά αν δε βλέπει ntfs τι να το κάνω, 3ΤΒ είναι! κάτι τελευταίο, εαν πάρω ένα usb to ethernet θα δουλεψει αν τον βάλω πάνω στο switch; βαλε ενα usb stick σε fat32 και μετα σε ntfs να δεις τι βλεπει.αν παρεις usb to ethernet θα παιζει με βαση το λογισμικο του κουτιου αν το κουτι βλεπει 3tb ολα good.μην περιμενεις μεγαλες ταχυτητες ουτε σε usb ουτε σε φτηνο ethernet
Jimaki37 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα Παιδιά, ξεσκάβω λίγο το θέμα για να βάλω το λιθαράκι μου με τις δικιές μου ευρέσεις και να συγκεντρώσω ό,τι έχει ειπωθεί. Για αρχή ας ξεκαθαρίσουμε πως παρόλο που η θύρα είναι μπλέ, είναι usb 2.0 καθώς δεν έχει τις επαφές της usb 3.0 (φαίνεται οπτικα και αναγράφεται στο παρελκόμενο manual). Να πάρεις έναν μαυρο μαρκαδόρο και να την βάψεις! XD Το ρουτερ αναγνωρίζει usb flash drives. έχω δοκιμάσει μέχρι 128 gb FAT32 (όχι exFAT) και NTFS Έχω δοκιμάσει μέχρι 128gb με επιτυχία αλλά οι ταχύτητες κυμαίνονται στα 30-40 mbps οπότε, θα πρότεινα 8-16 gb. Δοκίμασα εναν 256gb SSD και εναν 500gb HDD εξωτερικό σκληρό. Αναγνωρίζονται αλλά δεν εμφανίζονται στον φάκελο. Πιστέυω πως είναι είτε λόγω μεγάλου μεγέθους ή μή επαρκούς τροφοδοσίας (δεν έχω powered hub για να το επαληθεύσω). Τώρα το samba είναι για LAN οπότε, το ενεργοποιείς απο το local network και βάζεις όνομα samba (hostname) και κωδικούς χρήστη (αν θες). Στα windows 10, πρέπει να ενεργοποιήσεις το "SMB 1.0/CIFS". Μπάινεις γράφοντας "\\hostname" στο run/file explorer Τώρα για FTP... Λοιπόν, πρώτα μιλάμε πως το FTP το θές για να έχεις πρόσβαση εκτός του σπιτιού γιατί το samba σε καλύπτει για το τοπικό δίκτυο εκτός εάν έχεις συσκευή που δεν υποστηρίζει samba. Αρχικά, πάς ξανά στο local network και σετάρεις το FTP με κωδικούς της προκοπής... (Μην ξεχάσεις να αλλάξεις κωδικους admin και root για καλού κακού) Ελέχγεις βάζοντας την διευθυνση "ftp://ip_router/" Στον file explorer (Μπορείς και internet explorer ή filezilla) και ελέγχεις εάν δουλευει τοπικά. Τσεκάρεις εάν είσαι εκτός NAT, κοιτώντας εάν η εσωτερική ip ταιριάζει με την εξωτερική (HSIv vdsl | HSIa adsl). Στην Vodafone συνήθως είσαι εκτός ΝΑΤ (έναντι cosmote) οπότε θα είσαι κομπλέ, αλλιώς παίρνεις τους τεχνικούς να σε βγάλουν. Βάλε μία διεύθυνση DDNS στο router καθώς δεν έχεις στατική ip (εγώ χρησιμοποιώ no-ip αλλά μπορείς να βάλεις και άλλη) Τέλος, πας στο Local Service Control (Security) για να ενεργοποιήσεις το FTP για την σύνσδεση σου (Μπορείς να βάλεις και το ping) Μετά απο αυτό το σημείο, το ftp θα δουλευει κανονικά βάζοντας "ftp://ddnsip/" και θα δουλεύει και εκτός δικτύου. Προσωπικά, λέω να βάλεις ένα usb stick και να αφήσεις το samba, για να μην το μετακινείς και εάν θέλεις ftp server, να βάλεις ένα router της προκοπής (που να έχει VPN server) ή ένα pc/raspberry για NAS/FTP Για android, έχω χρησιμοποιήσει τον FE File Explorer αν και μπορείς να βρείς και άλλα αντίστοιχες εφαρμογές που να υποστηρίζουν FTP και Samba 2
Marios60 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Note το smb v1 ειναι επικινδυνο λενε για επιθεσεις στο δικτυο . Τωρα κατα ποσο δεν κανει να το ενεργοποιησουμε για τοπικη χρηση πειτε μου δεν ξερω το ψαχνω . Προφανως αν το ανοιξεις στον υπολογιστη τον θετεις σε κινδυνο
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 On 17/04/2024 at 16:45, Marios60 said: Note το smb v1 ειναι επικινδυνο λενε για επιθεσεις στο δικτυο . Τωρα κατα ποσο δεν κανει να το ενεργοποιησουμε για τοπικη χρηση πειτε μου δεν ξερω το ψαχνω . Προφανως αν το ανοιξεις στον υπολογιστη τον θετεις σε κινδυνο Οτιδηποτε ανοιγει εξτρα κανει θεωρητικα την προσβαση πιο ευκολη(το χακαρισμα).το ιδιο λενε και για το upnp. δεν αμφιβαλω για ολα αυτα αλλα εγω στο τελος τα μισα πραγματα που βλεπω ειναι απο χρηστες που ανοιγουν οτι βρουν,δινουν τα στοιχεια τους οπου βρουν κτλ κτλ παρα επειδη ανοιξαν το upnp ή το smb v1.
Marios60 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 37 λεπτά πριν, poulinos είπε Οτιδηποτε ανοιγει εξτρα κανει θεωρητικα την προσβαση πιο ευκολη(το χακαρισμα).το ιδιο λενε και για το upnp. δεν αμφιβαλω για ολα αυτα αλλα εγω στο τελος τα μισα πραγματα που βλεπω ειναι απο χρηστες που ανοιγουν οτι βρουν,δινουν τα στοιχεια τους οπου βρουν κτλ κτλ παρα επειδη ανοιξαν το upnp ή το smb v1. Τι να σου πω ρε συ εγω μια φορα το φοβηθηκα και πλεον εχω ενα στικακι πανω με Sftp μονο . Το Smb θα γαμαγε ναι .απλα τα ρουτερ των παροχων ειναι για πεταμα συνηθως . btw το 268q που μοιαζει με το 288a της nova καμια σχεση σε εμβελεια πολυ πιο δυνατο της voda
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα