Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Istros είπε

Γελάει και ο κάθε πικραμένος με το 20-30% που λες.

Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι το 20-30% των συνολικών κερδών της Apple αλλά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπες premium εταιρίες έχουν αντίστοιχο περιθώριο κέρδους στις δικές τους συσκευές με αυτό της Apple. Άντε να είναι 5% πιο πίσω... (η Samsung με το S9+ έχει μόλις 3% διαφορά). Και βγάλε και τα κόστη περί r&d, marketing, λειτουργικό, που συνηθως σε μπερδεύουν.

Το άλλο αστείο είναι όταν μιλάς για αισχροκέρδεια αποκλειστικά για την Apple λες και είναι δικό της προνόμιο και όλοι οι υπόλοιποι μάλλον είναι οι "τίμιοι" (εφόσον δεν κάνεις αναφορά γι' αυτούς).

Αναρωτιέμαι πως η Samsung με μια διαφορά της τάξεως του 3% από την Apple, δεν έχει το ίδιο μερίδιο της πίτας κερδών εφόσον μάλιστα πουλάει και περισσότερες συσκευές. Βέβαια καταλαβαίνω το γιατί αλλά με τη δική σου λογική κάτι μας κρύβει...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 minutes ago, D.Luffy said:

Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι το 20-30% των συνολικών κερδών της Apple αλλά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπες premium εταιρίες έχουν αντίστοιχο περιθώριο κέρδους στις δικές τους συσκευές με αυτό της Apple. Άντε να είναι 5% πιο πίσω... (η Samsung με το S9+ έχει μόλις 3% διαφορά). Και βγάλε και τα κόστη περί r&d, marketing, λειτουργικό, που συνηθως σε μπερδεύουν.

Το άλλο αστείο είναι όταν μιλάς για αισχροκέρδεια αποκλειστικά για την Apple λες και είναι δικό της προνόμιο και όλοι οι υπόλοιποι μάλλον είναι οι "τίμιοι" (εφόσον δεν κάνεις αναφορά γι' αυτούς).

Αναρωτιέμαι πως η Samsung με μια διαφορά της τάξεως του 3% από την Apple, δεν έχει το ίδιο μερίδιο της πίτας κερδών εφόσον μάλιστα πουλάει και περισσότερες συσκευές. Βέβαια καταλαβαίνω το γιατί αλλά με τη δική σου λογική κάτι μας κρύβει...

παιδί μου δε θέλει να δει ο άνθρωπος, ή αδυνατεί. του δείχνεις την απόδειξη στο θεώρημα E=Mc2 και σου λέει δεν τον πιστεύω τον Αινστάιν ήταν λαμόγιο ξέρω εγώ. χρειάζεται βοήθεια.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Αισχροκέρδεια σε είδη πολυτελείας με άπειρο ανταγωνισμό... Μια καλή ιδέα είναι να ξαναπάτε στο σχολείο με κάποιες σημειωμένες άγνωστες λέξεις, αυτή τη φορά θα είναι πιο εύκολο.... πιστεύω.

• Like 1
  • Thanks 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Istros είπε

Να πας να δώσεις κι 1300€ και 1500€ για συσκευή αλλά να τα αξίζει όχι να σε κλέβει ο κάθε πικραμένος για να κονομησει και να νομίζεις ότι είσαι premiun.Δεν αξίζουν Φράγκο απλά αγοράζεις "μούρη"- αυτοπεποίθηση-αυτοεκτιμηση και πολλά άλλα "αυτό".Οι γνωστές και αυτοί που πραγματικά χρησιμοποιούν το iOS δεν είναι κορόιδα έχουν ένα iPhone 5s,6,7,8 και τα χουν πάρει στον δεύτερο χρόνο όταν πέφτουν οι τιμές.Δεν πάνε να δώσουν 1300€ και 1500€ γιατί ξέρουν ότι είναι κοροϊδία

Φοβάμαι ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Οπως σου είπαν παραπάνω..........   Να το κοιτάξεις.

• Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Προφανώς κάτι δεν θέλετε να καταλάβετε γιατί δεν πιστεύω ότι είστε χαζοί.Οταν το X μόνο του έχει το 35% από το σύνολο των κερδών όλων των συσκευών όλων των κατασκευαστών για τι πράγμα μιλάτε ακριβώς?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ο καθε επαγγελματιας θα θελει να εχει μεγαλο κερδος στο προιον που πουλαει. απο την στιγμη που μπορει και το κανει μαγκια του....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... βασικά καλησπέρα! Δεν θα τοποθετηθώ...δεν έχω λόγο άλλωστε.      Οι αποφάσεις μου είναι ειλημμένες (μέχρι αυτή τη στιγμή πάντα) με στεγανά κ επιχείρηματα, για εμένα τον ίδιο κ δεν έχω κανένα λόγο κ συμφέρον να πείσω τον οποιοδήποτε ή να τον αποτρέψω να πράξει αυτό που νομίζει σωστό, σύμφωνα με την ρουτίνα του, τις ανάγκες του, τον τρόπο ζωής του κ τις δυνάμεις/δυνατότητες του....

Αλλά... μπα σε καλό σας... εδώ ξεσκονισα της γνώσεις μου σε:

1.μικρο-μακρο οικονομία

2.χρηματοδοτική, βασική οικονομετρία

3.καφεδες (ελαστικότητα/ανελαστικότητα ζήτησης)

4.διαφορά super cars απο racing cars

5.καναπέδες

6.εμβάθυνα λιγάκι στην ισοδυναμία μάζας-ενέργειας κ συναφή θεωρία.

7.εμαθα ακόμα περισσότερο να μην είμαι απόλυτος.

8.θέσεις/απόψεις marketing κ market making.

9.αποκόμισα κλάσματα σοφίας.

Για να προλάβω οποιαδήποτε παρεξήγηση: δεν υπάρχει καμία ειρωνία ή συγκεκριμένη στόχευση στο παραπάνω σχόλιο κ ούτε φυσικά πρόθεση να θίξω συναδέλφους (insomniacs).

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
39 minutes ago, Istros said:

Προφανώς κάτι δεν θέλετε να καταλάβετε γιατί δεν πιστεύω ότι είστε χαζοί.Οταν το X μόνο του έχει το 35% από το σύνολο των κερδών όλων των συσκευών όλων των κατασκευαστών για τι πράγμα μιλάτε ακριβώς?

xartaetos1.jpg.d7c27a9ea02e5e00d169f9a28734046c.jpg

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, polaki είπε

Φίλε ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! Τα "παράπονα σου" στον συμφορουμίτη android user που έπαθε ανακοπή επειδή άκουσον άκουσον το iPhone της φίλης του δεν είχε bluetooth, λες και είμαστε στο 2004, όχι στο 2010..

Παρ' όλα αυτά το 2015 που κυκλοφόρησαν τα Windows 10, έφεραν υποστήριξη Bluetooth δίνοντάς μας την δυνατότητα να πατάμε απλά ένα διακόπτη on/off χωρίς να ψάχνουμε για third-party drivers.

Και έτσι μπορώ ακόμα εγώ εν έτει 2018, να τραβήξω φωτογραφία π.χ. ένα έγγραφο με το κινητό μου και να το στείλω ασύρματα στον υπολογιστή μου, μιας και βαριέμαι να συνδέω καλώδια και μιας και δεν γουστάρω να ανεβάζω τα δεδομένα μου σε cloud servers. Επίσης, τα καλοκαιράκια μου έχει τύχει να παίξω παιχνιδάκια LAN στο κινητό με φίλους μου μέσω Bluetooth. Επίσης, πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε το Bluetooth 5.0 και από πέρισυ το 2017 το συναντάμε σε smartphones.

Αλλά ο Πολάκης και το Μαράκι του insomnia μάλλον γνωρίζουν καλύτερα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Snolly είπε

xartaetos1.jpg.d7c27a9ea02e5e00d169f9a28734046c.jpg

Μόνο για χαρταετό είστε όπως τα επιχειρήματα σας τα παίρνει ο αερας.35% των συνολικών κερδών το iPhone x και 40% καθαρό κέρδος.Και σίγουρα από τα κέρδη από το XR και xs,xs max θα είναι περισσότερα.

4 ώρες πριν, whoever81 είπε

Ρε Istro έλεος πόσες φορές θα το γράψεις; Δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά αλλά όπως ειπώθηκε, η Apple μαζεύει το 65% των κερδών της αγοράς όχι γιατί έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους ανα συσκευή αλλά γιατί πουλάει ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Am I wrong?

Το γράφω μπας και το καταλάβουν.Εσυ δίκιο έχεις.

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

https://businesstech.co.za/news/general/232261/how-much-the-galaxy-s9-smartphone-costs-to-build/

Το S9+ πάντως έχει 58% καθαρό κέρδος σε σχέση με το 61% του X. Κοίτα να δεις που θα τους βγάλουμε όλους κλέφτες τελικά...

Ποιος είπε για 61%?ότι θέλετε λέτε 40% είναι το καθαρό κέρδος ανά συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Istros είπε

Προφανώς κάτι δεν θέλεις να καταλάβεις γιατί δεν πιστεύω ότι είσαι χαζός. Οι premium κατασκευαστές έχουν παρόμοια profit margins με την Apple με μικρές διαφορές. Ανέφερα το παράδειγμα του S9+ το οποίο έχει περιθώριο κέρδους 58% σε σχέση με το 61% του X. Δεν το λες και χαοτική διαφορά. Αποφεύγεις να το σχολιάσεις βέβαια αλλά δεν πειράζει, καταλαβαίνω.

Αν θέλουν περισσότερη μερίδα από την πίτα οι υπόλοιποι κατασκευαστές, ας πουλήσουν περισσότερες premium συσκευές μιας και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και το περισσότερο κέρδος. 

Έχεις μια απλή συσκευή με κόστος 200 και την πουλάς 400.

Έχεις μια λίγο πιο premium συσκευή με κόστος 400 και την πουλάς 800. 

Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις έβγαλες περισσότερα με το ίδιο profit margin? 

Ο λόγος που η Apple έχει μεγάλο ποσοστό επί των κερδών ολόκληρης της αγοράς είναι επειδή πουλάει περισσότερες συσκευές στην υψηλή κατηγορία. Όχι επειδή το profit margin της είναι στο Θεό ενώ των άλλων στα τάρταρα.

Μπορεί να σου αρέσει να παρουσιάζεις μόνο τη μισή πραγματικότητα (αυτή που σε βολεύει) αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το κόλπο δεν πιάνει για πολύ...

14 λεπτά πριν, Istros είπε

Ποιος είπε για 61%?ότι θέλετε λέτε 40% είναι το καθαρό κέρδος ανά συσκευή.

Σου έκανα και τη χάρη να είναι μεγαλύτερο χωρίς να περιλαμβάνει τα υπόλοιπα κόστη. Διάβασε το link και ξεστραβώσου επιτέλους.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Προφανώς κάτι δεν θέλεις να καταλάβεις γιατί δεν πιστεύω ότι είσαι χαζός. Οι premium κατασκευαστές έχουν παρόμοια profit margins με την Apple με μικρές διαφορές. Ανέφερα το παράδειγμα του S9+ το οποίο έχει περιθώριο κέρδους 58% σε σχέση με το 61% του X. Δεν το λες και χαοτική διαφορά. Αποφεύγεις να το σχολιάσεις βέβαια αλλά δεν πειράζει, καταλαβαίνω.

Αν θέλουν περισσότερη μερίδα από την πίτα οι υπόλοιποι κατασκευαστές, ας πουλήσουν περισσότερες premium συσκευές μιας και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και το περισσότερο κέρδος. 

Έχεις μια απλή συσκευή με κόστος 200 και την πουλάς 400.

Έχεις μια λίγο πιο premium συσκευή με κόστος 400 και την πουλάς 800. 

Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις έβγαλες περισσότερα με το ίδιο profit margin? 

Ο λόγος που η Apple έχει μεγάλο ποσοστό επί των κερδών ολόκληρης της αγοράς είναι επειδή πουλάει περισσότερες συσκευές στην υψηλή κατηγορία. Όχι επειδή το profit margin της είναι στο Θεό ενώ των άλλων στα τάρταρα.

Μπορεί να σου αρέσει να παρουσιάζεις μόνο τη μισή πραγματικότητα (αυτή που σε βολεύει) αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το κόλπο δεν πιάνει για πολύ...

Σου έκανα και τη χάρη να είναι μεγαλύτερο χωρίς να περιλαμβάνει τα υπόλοιπα κόστη. Διάβασε το link και ξεστραβώσου επιτέλους.

Δηλαδή το XR 128Gb στα 880Ε με το mate 20 pro στα 940€ έχουν το ίδιο κέρδος?Επίσης το XR με το note 9 στα 770E έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους?Το XR έχει υποδεέστερο hardware για να έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους.Επισης τα xs έχουν υποδεέστερο hardware με διπλάσια τιμή.Πως είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους?το xs max έχει 1200E πως είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους.

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...