Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, azuli είπε

δειξε μου παραδειγματα με android 2018 version αλλιως δεν λες απολυτως τιποτα.

Kαι οχι android του κατοσταρικου,ισαξιο,των 400-500ε

Θα σου έδινα παράδειγμα με ένα S9+ των 800ε αλλά βέβαια είναι ακόμα με android version 2017... Σου κάνει ή η έκδοση είναι πολύ παλιά και δεν μετράει?

Από απλά και γελοία πράγματα όπως input lag στην εφαρμογή youtube κατά το scrolling μέχρι προβλήματα αναγνώρισης Bluetooth μεταξύ δύο συσκευών Galaxy κιόλας! (μιας που μιλάς για την φίλη σου με το bluetooth). 

Ή μήπως να μιλήσουμε για τα προβλήματα διαχείρισης μνήμης των Pixel 2 και 3 με την Pie??

Σίγουρα και το iOS έχει τα θέματα του (ειδικά σε παλιότερες συσκευές) αλλά εδώ βλέπουμε ότι ακόμα και μερικές ναυαρχίδες του Android αγκομαχούν σε κάποιες περιπτώσεις απλής χρήσης.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 454
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gnsX είπε

Έχει συσκευές που έχουν παρόμοιες υλοποιήσεις, αλλά αυτά τα τόσα πράγματα ποια είναι αλήθεια; Δεν διαφωνώ, απλά επειδή δεν ξέρω θα θελα να μάθω

Από αυτά που εμένα προσωπικά βολεύουν και χρησιμοποιώ: 

1) iMessage σε όλα τα λειτουργικά, δηλαδή σου στέλνουν μηνυμα (imessage) στο κινητό, και εσύ το βλέπεις/απαντάς από το mac σου
2) Χτυπάει CELLULAR κλήση στο κινητό σου, και αυτόματα μπορείς να απαντήσεις στο mac σου. Πρόσεξε. Cellular κλήση πχ από Cosmote σε Vodafone. Όχι viber/messenger κλπ. 
3) iCloud photo sharing, είτε στις συσκευές σου, δηλαδή βγάζεις μία φωτό από κινητό, εμφανίζεται αυτόματα στο σταθερό (είτε mac είτε windows), και στο iPad. Βγάζεις από iPad, μια απ'τα ίδια.
4) Συγχρονισμός και backup υπερβολικά απλός, φαντάζομαι το έχει και το android αυτό
5) Πρόσφατα στη μάνα μου έκανα μεταφορά όλα τις τα data από παλιότερο iPhone σε καινούριο ΑΠΛΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΝΤΑ!!!! Χωρίς ΚΑΝ restore κλπ. (https://support.apple.com/en-jo/HT201269)
6) Στο Λονδίνο σε πρόσφατο ταξίδι μου πλήρωνα τα μισά πράγματα με το Apple Pay (έχω και αγγλικό λογαριασμό και κάρτα και έπαιξε μέσω Apple Pay), απλά και μόνο περνώντας το iPhone ή το Apple Watch (https://support.apple.com/en-us/HT204506) Βέβαια εδώ εμείς είμαστε ΑΝΑΠΗΡΟΙ στο κομμάτι των πληρωμών και χρησιμοποιούμε ακόμα μετρητά παντού, οπότε οκ δεν έχει χρήση αυτό εδω Ελλάδα ακόμα..
7) Ξεκινάω να γράφω email από iPhone, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο Mac. (λέγεται Handoff αυτό, και δεν είναι μόνο για email, απλά εγώ το χρησιμοποιω συχνά για email). 

Και διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα, και που με κάνουν απλά να μην με ενδιαφέρει ΚΑΝ τί RAM και τί CPU τρέχει το κινητό μου. Απλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν κάθομαι να ασχολούμαι με geekbench και ιστορίες, δεν είμαι 18 χρονών πλέον, τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου θέλω να κάνω με τον πιο 
α) απλό
β) γρήγορο
γ) απροβλημάτιστο τρόπο

• Like 2
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snolly είπε

Μας παραθέτεις τις δηλώσεις της apple για να μας πείσεις για το ποσοστό κέρδους της?Βάλε καλύτερα τη φορολογίκη της δηλώση που δηλώνει 5% κέρδος στην εφορία για να υπερασπιστείς αυτά που γράφεις.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, azuli είπε

εννοεις 50 ανταπτορες,throttling,μπαταριες απο την λαικη που κρατανε 6 μηνες και τεραστια bugs και κενα ασφαλειας σε καθε update?

Ναι,μου λειπουν πολυ αυτα και ζηλευω.

Διάβασε το παραπάνω, να δεις τί ακριβώς βολεύει ΕΜΕΝΑ που δεν μπορώ να βρω σε Android. Αν εσένα σε προβληματίζει το bluetooth file sharing, πάω πάσο. Ο καθένας με τις ανάγκες του.

Το παραπάνω εννοώ αυτό το post μου: 

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Θα σου έδινα παράδειγμα με ένα S9+ των 800ε αλλά βέβαια είναι ακόμα με android version 2017... Σου κάνει ή η έκδοση είναι πολύ παλιά και δεν μετράει?

Από απλά και γελοία πράγματα όπως input lag στην εφαρμογή youtube κατά το scrolling μέχρι προβλήματα αναγνώρισης Bluetooth μεταξύ δύο συσκευών Galaxy κιόλας (μιας που μιλάς για την φίλη σου με το bluetooth). 

Ή μήπως να μιλήσουμε για τα προβλήματα διαχείρισης μνήμης των Pixel 2 και 3 με την Pie??

Σίγουρα και το iOS έχει τα θέματα του (ειδικά σε παλιότερες συσκευές) αλλά εδώ βλέπουμε ότι ακόμα και μερικές ναυαρχίδες του Android αγκομαχούν σε κάποιες περιπτώσεις απλής χρήσης.

Οι Samsung συσκευές είχαν lag πάντα, ψάχνεις εναγωνίως να ανακαλύψεις προβλήματα (κατά το: τα ipad πάντα λύγιζαν εύκολα άρα δεν υπάρχει θέμα που σπάει σαν σπίρτο το φετινό) 

😋

Επεξ/σία από gnsX
Δημοσ.
1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Άρα λοιπόν θεωρείς ότι το ποσοστό κέρδους της Apple είναι πολύ μεγαλύτερο από το 30% που ανακοινώνει επίσημα στα quarterly reports. Σωστά? 

Μα τι χαζοί που είναι αυτοί στο SEC που δεν κατάλαβαν ακόμα αυτό το οικονομικό σκάνδαλο δισεκατομυρίων. Η εταιρία δηλώνει 30% ενώ τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα...

Ευτυχώς ο Istros από το Insomnia με ένα απλό Google search τους έβαλε τα γυαλιά βγάζοντας το σωστό συμπέρασμα από το 65% των κερδών της πίτας. Όντως αδικήστε μερικοί εδώ μέσα... Έχετε ξεπεράσει σε σπιρτάδα και γνώσεις ολόκληρους εθνικούς οργανισμούς.  

Και μετά μιλάτε και για κουτόχορτο τρομάρα σας.

Μόνο τα κέρδη της από το x αποτελούν το 35% των συνολικών κερδών στο σύνολο της αγοράς.Με τι ποσοστό κέρδους μπορείς να το πετύχεις αυτο όταν πουλάς λιγότερες συσκευές από την προηγούμενη χρονιά?

https://www.counterpointresearch.com/iphone-x-alone-generated-35-total-handset-industry-profits-q4-2017/

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gnsX είπε

Έχει συσκευές που έχουν παρόμοιες υλοποιήσεις, αλλά αυτά τα τόσα πράγματα ποια είναι αλήθεια; Δεν διαφωνώ, απλά επειδή δεν ξέρω θα θελα να μάθω

Native εφαρμογή spotlight search

Δημοσ.
Just now, D.Luffy said:

Από απλά και γελοία πράγματα όπως input lag στην εφαρμογή youtube κατά το scrolling μέχρι προβλήματα αναγνώρισης Bluetooth μεταξύ δύο συσκευών Galaxy κιόλας (μιας που μιλάς για την φίλη σου με το bluetooth). 

Kαλα,ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα και οταν καταλαβεις εδω ειμαστε.

Δειξε μου παραδειγμα που να δικαιολογει τον χαρακτηρισμο ''πιο σταθερο'',οχι bug σε συγκεκριμενο skin android της samsung.

Βαλε μου διπλα διπλα ενα iphone και ενα android και απεδειξε μου τι ειναι αυτο που κανει πιο σταθερο το ios.

Γιατι οταν δεν μπορουμε να μιλησουμε τεχνολογικα υπαρχουν κι αλλα forum.Εδω υποτιθεται οτι ξερουμε και 2 πραγματα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gnsX είπε

Οι Samsung συσκευές είχαν lag πάντα, ψάχνεις εναγωνίως να ανακαλύψεις προβλήματα (κατά το τα ipad πάντα λύγιζαν εύκολα άρα δεν υπάρχει θέμα που σπάει σαν σπίρτο) 

😋

Ο Azuli ζήτησε παράδειγμα για android 2018 του 500ρικου κι εγώ του έφερα παράδειγμα με συσκευή 800ρικου. Δεν έγραψε πουθενά ότι εξαιρείται η Samsung αλλά ακόμα κι έτσι, υπάρχει και το παράδειγμα του Pixel που τρέχει μάλιστα vanilla android.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, polaki said:

Διάβασε το παραπάνω, να δεις τί ακριβώς βολεύει ΕΜΕΝΑ που δεν μπορώ να βρω σε Android. Αν εσένα σε προβληματίζει το bluetooth file sharing, πάω πάσο. Ο καθένας με τις ανάγκες του.

Το παραπάνω εννοώ αυτό το post μου: 

Μου μιλας για το imessage την εποχη που ολοι εχουμε 3-4 instant messaging apps στο κινητο μας και υπαρχουν αλλα 1000 στα store.

Ok,ωραια εκει στο 2010.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snolly είπε

Έχεις το λινκ με τα οικονομικά αποτελέσματα, δεν τα καταλαβαίνει βέβαια και ο πιο χαζός. 

Ναι γιατί δηλώνει και όλα τα έσοδα και φυσικά το ποσοστό κέρδους της.

Όταν το x έχει το 35% των κερδών από το σύνολο της αγοράς.για τι ποσοστό κέρδους μιλάμε?Μια μόνο συσκευή είχε το 30% του συνολικού κέρδους της αγορας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, D.Luffy said:

Ο Azuli ζήτησε παράδειγμα για android 2018 του 500ρικου κι εγώ του έφερα παράδειγμα με συσκευή 800ρικου. Δεν έγραψε πουθενά ότι εξαιρείται η Samsung αλλά ακόμα κι έτσι, υπάρχει και το παράδειγμα του Pixel που τρέχει μάλιστα vanilla android.

δειξτο μου,μονο λογια ακουω.

Βιντεο του τελευταιου Pixel με το τελευταιο update να εχει ''προβλημα διαχειρισης μνημης''.

Καταρχην τι σημαινει για σενα αυτο?Στα ποσα gb φορτωμενης μνημης κλεινουν ποσες εφαρμογες ενω θα επρεπε να κλεινουν ποσες?

Ξερεις καταρχην τι σημαινει η διαχειρηση μνημης?Πως δουλευει?

Καταλαβαινεις οτι αυτο που λες ειναι πιο αοριστο και απο το ''εμπειρια χρησης'' ετσι?

16 minutes ago, polaki said:

Από αυτά που εμένα προσωπικά βολεύουν και χρησιμοποιώ: 

1) iMessage σε όλα τα λειτουργικά, δηλαδή σου στέλνουν μηνυμα (imessage) στο κινητό, και εσύ το βλέπεις/απαντάς από το mac σου
2) Χτυπάει CELLULAR κλήση στο κινητό σου, και αυτόματα μπορείς να απαντήσεις στο mac σου. Πρόσεξε. Cellular κλήση πχ από Cosmote σε Vodafone. Όχι viber/messenger κλπ. 
3) iCloud photo sharing, είτε στις συσκευές σου, δηλαδή βγάζεις μία φωτό από κινητό, εμφανίζεται αυτόματα στο σταθερό (είτε mac είτε windows), και στο iPad. Βγάζεις από iPad, μια απ'τα ίδια.
4) Συγχρονισμός και backup υπερβολικά απλός, φαντάζομαι το έχει και το android αυτό
5) Πρόσφατα στη μάνα μου έκανα μεταφορά όλα τις τα data από παλιότερο iPhone σε καινούριο ΑΠΛΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΝΤΑ!!!! Χωρίς ΚΑΝ restore κλπ. (https://support.apple.com/en-jo/HT201269)
6) Στο Λονδίνο σε πρόσφατο ταξίδι μου πλήρωνα τα μισά πράγματα με το Apple Pay (έχω και αγγλικό λογαριασμό και κάρτα και έπαιξε μέσω Apple Pay), απλά και μόνο περνώντας το iPhone ή το Apple Watch (https://support.apple.com/en-us/HT204506) Βέβαια εδώ εμείς είμαστε ΑΝΑΠΗΡΟΙ στο κομμάτι των πληρωμών και χρησιμοποιούμε ακόμα μετρητά παντού, οπότε οκ δεν έχει χρήση αυτό εδω Ελλάδα ακόμα..
7) Ξεκινάω να γράφω email από iPhone, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο Mac. (λέγεται Handoff αυτό, και δεν είναι μόνο για email, απλά εγώ το χρησιμοποιω συχνά για email). 

Και διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα, και που με κάνουν απλά να μην με ενδιαφέρει ΚΑΝ τί RAM και τί CPU τρέχει το κινητό μου. Απλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν κάθομαι να ασχολούμαι με geekbench και ιστορίες, δεν είμαι 18 χρονών πλέον, τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου θέλω να κάνω με τον πιο 
α) απλό
β) γρήγορο
γ) απροβλημάτιστο τρόπο

ολα αυτα που λες φανταζομαι ξερεις οτι ειναι τεχνολογιες της προηγουμενης 5ετιας και οτι τα εχουν μεχρι και οι καφετιερες android ετσι?

Η οχι?

Επεξ/σία από azuli
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Snolly είπε

και αυτό το λινκ δείχνει το μερίδιο της Apple από τα κέρδη της παγκόσμιας αγοράς smartphones σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

για να στο κάνω σε επίπεδο νηπιαγωγείου:

Αν εγώ πουλήσω 10 κινητά των €1000 με κέρδος 30% θα κερδίσω €3000

Αν εσύ πουλήσεις 50 κινητά των €200 με κέρδος 10% θα κερδίσεις €1000

Το ακόμα ένα άσχετο λινκ που παραθέτεις δεν δείχνει το ποσοστό κέρδους της Apple (κόστος + κέρδος = τελική τιμή). Αυτό το δείχνουν ΜΟΝΟ τα επίσημα οικονομικά της αποτελέσματα που είναι 100% ακριβή και είναι 20-30% όσο και να θες να πιστεύεις πως δεν ισχύει.

Τι να κάνουμε, η γη γυρίζει και δεν είναι επίπεδη, το ποσοστό κέρδους της Apple είναι 20-30%, ο ήλιος λάμπει, είχαμε νεκρούς στο πολυτεχνείο, η ομοφυλοφιλία οφείλεται στο γονιδίωμα του καθενός και δεν είναι επίκτητη, πατήσαμε το 1969 στο φεγγάρι και πάει λέγοντας.

Πώς γίνεται να πουλάει το XR στα 930€ με το hardware που έχει και την ίδια στιγμή η Huawei να πουλάει το mate 20 pro στα 960€ με το hardware που έχει και να λέμε ότι έχει το ίδιο ποσοστό κερδους.Ουτε εσεις δεν τα πιστεύετε αυτά που λετε

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, azuli είπε

Μου μιλας για το imessage την εποχη που ολοι εχουμε 3-4 instant messaging apps στο κινητο μας και υπαρχουν αλλα 1000 στα store.

Ok,ωραια εκει στο 2010.

Όχι φίλε, σου μίλησα για 7 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα που ΕΜΕΝΑ προσωπικά βολεύουν και χρησιμοποιώ καθημερινά, γιατί η μάνα μου και ο πατέρας μου με τους οποίους επικοινωνώ με sms (imessage) δεν έχουν και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να έχουν 100 διαφορετικά messaging apps. 

Στα υπόλοιπα 6 πράγματα που ανέφερα είμαι σίγουρος θα βρεις και εκεί 100 διαφορετικά apps να τα κάνουν.
Ωστόσο δεν με ενδιαφέρει να βρω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ apps. Τα θέλω native στο οικοσύστημα μου χωρίς να χρειάζεται να ψάξω τίποτα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, azuli είπε

Kαλα,ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα και οταν καταλαβεις εδω ειμαστε.

Δειξε μου παραδειγμα που να δικαιολογει τον χαρακτηρισμο ''πιο σταθερο'',οχι bug σε συγκεκριμενο skin android της samsung.

Βαλε μου διπλα διπλα ενα iphone και ενα android και απεδειξε μου τι ειναι αυτο που κανει πιο σταθερο το ios.

Γιατι οταν δεν μπορουμε να μιλησουμε τεχνολογικα υπαρχουν κι αλλα forum.Εδω υποτιθεται οτι ξερουμε και 2 πραγματα.

Τι να καταλάβω? Ότι κολλάς στη λέξη "σταθερότητα" και χάνεις την ουσία? Προσδιόρισε εσύ την έννοια "σταθερότητα" τότε για να το συζητήσουμε.

Έφερα και το Pixel ως παράδειγμα οπότε άσε το android skin της Samsung στην άκρη αν προτιμάς.

Όσο για τις αποδείξεις που ζητάς, ο καθένας εδώ εκφράζει την προσωπική του εμπειρία. Προσωπικά τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει στο software όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ περισσότερα στο android παρά στο iOS. Σταθερότητα θες να τα πεις? Bugs σε android skins? Η ουσία δεν αλλάζει.

Τώρα αν στην Pie του 2018 έχουν λυθεί όλα αυτά όπως αφήνεις να εννοηθεί, καλώς. Πάντως μέχρι πέρισυ με το S8 που είχα δεν αντιμετώπισα και λίγα προβλήματα. 

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...