Istros Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Snolly είπε υπάρχουν τα BOMs. πλήρης κοστολόγηση δε νομίζω να υπάρχει πουθενά. στα οικονομικά αποτελέσματα η Apple ανακοινώνει και τζίρο και κερδοφορία με το κέρδος της να είναι 20-30%. Πάρε ένα 20% https://metro.co.uk/2016/09/26/apple-is-taking-home-425-profit-for-every-iphone-7-you-buy-you-suckers-6153801/amp/ At the UK price of £599, it means that Apple’s taking home a healthy wedge of money – £425 profit per handset. γιατι εσείς μιλάτε σοβαρά και με επιχειρηματα
Stamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Xiaomi Mi 8 είπε Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να δω τα τιμολόγια κόστους ενός iPhone... Εννοείς κόστος κατασκευής? Νομίζω έχω διαβάσει οτι είναι γύρω στα 400-500 $, δεν θυμάμαι καλά (για το X). Εγώ βλέπω οτι υπάρχει κορεσμός, μεγάλος κορεσμός στα smart phones. Ακόμα και τα foldable να έρθουν, δεν είναι οτι θα δούμε κάτι το εξωπραγματικό. Έχω την αίσθηση οτι ο κόσμος αρχίζει και κουράζεται με το ατέλειωτο κυνήγι λίγο παραπάνω επεξεργαστικής ισχύος, λίγο παραπάνω μνημούλας, λίγο λίγο λίγο. Όλα αυτά είναι απίστευτα αστεία. Το οτι κουβεντιάζουμε για τις πωλήσεις της apple, κάτι λέει. Και εννοώ για όλη την αγορά και τους κατασκευαστές, όχι μόνο για την apple. Εγώ προσωπικά, αν με ρωτούσατε τι είναι αυτό το "άλλο" που θα ήθελα να δω σε κινητό... δεν θα ήξερα να σας δώσω κάποια απάντηση! Η apple ακόμα κι αν πέσουν οι αριθμοί πουλημένων τεμαχίων, λογικά πάλι κέρδος θα κλείσει στο τρίμηνο. P.S. sorry για το on topic 1
Istros Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Snolly είπε seriously, δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ. μακάρι να μπορούσαμε αλλά δε γίνεται μέσω internet και θέλει και ειδικό. δε δύνασαι να ξεχωρίσεις απλές έννοιες όπως είναι η "γνώμη" και η πραγματικότητα. Seriously δεν χρειάζομαι τη βοήθεια σου κοίτα να βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα και μετά δίνεις συμβουλές στους άλλους. 12 λεπτά πριν, Snolly είπε υπάρχουν τα BOMs. πλήρης κοστολόγηση δε νομίζω να υπάρχει πουθενά. στα οικονομικά αποτελέσματα η Apple ανακοινώνει και τζίρο και κερδοφορία με το κέρδος της να είναι 20-30%. Δες εδώ άλλο εάν 20-30% για να καταλάβεις πόσα κέρδη θα παρουσιάσει πάλι με λιγότερες πωλήσεις. https://www.esquireme.com/content/24667-how-much-profit-does-apple-make-off-each-iphone-x-they-sell An iPhone 8 costing AED 2900 brings in a 59 percent profit margin for Apple; on the other hand, an iPhone X, which goes for the cheapest price of AED 4,099 costs Apple almost AED 1,300 to make but brings in a gross profit of 64 percent. επειδη είμαιι εκτός πραγματικότητας και εσύ είσαι εντός. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 3 minutes ago, Stamer said: Εννοείς κόστος κατασκευής? Νομίζω έχω διαβάσει οτι είναι γύρω στα 400-500 $, δεν θυμάμαι καλά (για το X). Εγώ βλέπω οτι υπάρχει κορεσμός, μεγάλος κορεσμός στα smart phones. Ακόμα και τα foldable να έρθουν, δεν είναι οτι θα δούμε κάτι το εξωπραγματικό. Έχω την αίσθηση οτι ο κόσμος αρχίζει και κουράζεται με το ατέλειωτο κυνήγι λίγο παραπάνω επεξεργαστικής ισχύος, λίγο παραπάνω μνημούλας, λίγο λίγο λίγο. Όλα αυτά είναι απίστευτα αστεία. Το οτι κουβεντιάζουμε για τις πωλήσεις της apple, κάτι λέει. Και εννοώ για όλη την αγορά και τους κατασκευαστές, όχι μόνο για την apple. Εγώ προσωπικά, αν με ρωτούσατε τι είναι αυτό το "άλλο" που θα ήθελα να δω σε κινητό... δεν θα ήξερα να σας δώσω κάποια απάντηση! Η apple ακόμα κι αν πέσουν οι αριθμοί πουλημένων τεμαχίων, λογικά πάλι κέρδος θα κλείσει στο τρίμηνο. P.S. sorry για το on topic Λογικά τα foldable θα είναι η "αφορμή" για να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές που τώρα έχουν πιάσει ταβάνι. 1
Snolly Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Istros said: Πάρε ένα 20% https://metro.co.uk/2016/09/26/apple-is-taking-home-425-profit-for-every-iphone-7-you-buy-you-suckers-6153801/amp/ At the UK price of £599, it means that Apple’s taking home a healthy wedge of money – £425 profit per handset. γιατι εσείς μιλάτε σοβαρά και με επιχειρηματα 15 minutes ago, Istros said: Σιγά μην είναι και 4% πιο κάτω από την xiaomi.47% κέρδος δούλευε στο iPhone 8.μαζι με τη σάλτσα για να μην μου λες για BOM. Το απ' όλα αυτά θεωρείς ότι δεν ισχύει? και τα 2 αυτά quotes είναι ανακριβή και ψευδή. μιλάνε για BOMs και όχι για συνολικό κόστος συσκευής. αν τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύει η Apple που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα για την κερδοφορία (και όχι την τρικυμία που υπάρχει στο μυαλό σου) ήταν ψευδή θα μιλούσαμε για οικονομικό έγκλημα, θα είχε μεσολαβήσει το SEC, και θα είχαν πάει άνθρωποι φυλακή. διαβάζεις και παραθέτεις λινκς αμφιβόλου ή μηδενικής δημοσιογραφικής αξίας (δηλαδή σκεφθείτε έγκριτο μέσο να λέει στον τίτλο του "κορόιδα" τους αναγνώστες του). τρίτη και τελευταία φορά στο λέω, αν δεν τρολάρεις πρέπει να πας να το δεις, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλες πτυχές της ζωής σου. εγώ για το καλό σου στο λέω. 10 minutes ago, Istros said: Seriously δεν χρειάζομαι τη βοήθεια σου κοίτα να βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα και μετά δίνεις συμβουλές στους άλλους. Δες εδώ άλλο εάν 20-30% για να καταλάβεις πόσα κέρδη θα παρουσιάσει πάλι με λιγότερες πωλήσεις. https://www.esquireme.com/content/24667-how-much-profit-does-apple-make-off-each-iphone-x-they-sell An iPhone 8 costing AED 2900 brings in a 59 percent profit margin for Apple; on the other hand, an iPhone X, which goes for the cheapest price of AED 4,099 costs Apple almost AED 1,300 to make but brings in a gross profit of 64 percent. επειδη είμαιι εκτός πραγματικότητας και εσύ είσαι εντός. again, BOM prices. όχι η πραγματικότητα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Snolly 4 2 1
KrisDs Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Istros είπε Το απ' όλα αυτά θεωρείς ότι δεν ισχύει? Πρώτον άλλες απαιτήσεις εχει το iOS σε Ram και άλλες το Android. Και πρόσεξε τι θα γραψεις γιατι ειναι αποδεδειγμένο χρόνια αυτο μην αρχισουμε να αναλύουμε κι άλλο τα αυτονόητα αρκετά μπάχαλο έχει γίνει το θέμα. Δεν πληρώνεις χιλιάρικα για παραπάνω Ram, αγοράζεις μια συσκευή ως σύνολο δεν ειναι PC που αγοράζεις ξεχωριστά parts. Αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές ανεξαρτήτου μάρκας. Ο 855 που μας έχεις πρήξει απο τα benchmarks που έχουν ηδη διαρρευσει δεν ειναι πιο γρήγορος απο τον Α12. Τον φτανει σε multi core αλλα σε single core έχει απόσταση. Και όλα αυτά όταν ειναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι τακτικές των Κινέζικων εταιρειών να πειράζουν τις συσκευες τους για να δειχνουν παραπάνω νούμερα στα benchmarks. Real life results ειναι εγγυημενο οτι θα ειναι πιο αργός με βαση την ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα όσο και να κοστίζει η παραγωγή του XS ή ενος Note δεν μπορείς να συγκρίνεις καν το Pοcophone και το κάθε Pocophone που εχεις κολήσει με τέτοιες συσκευες. Ακόμα και το φινίρισμα είναι κλασεις ανώτερο χωρια τα υπόλοιπα. Για να μην βάλουμε και τα επι μέρους κόστη για R&D, Marketing και τα συναφή. Να μιλήσουμε ότι είναι υπερκοστολογημένα ναι ειναι. Αλλά όλα τα υπόλοιπα που αναφερεις ειναι μεσα στην ανακριβεια. Ο καθένας διαλέγει τι θα κανει τα λεφτά του και δικαιωμα του. Μην ισοπεδωνουμε ομως τα πάντα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από KrisDs 1 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Το BOM του freddo είναι περίπου στα 10 λεπτά. Τον πουλάνε 1.5 με 2 ευρώ! Πουλάνε 2000% παραπάνω από την αξία του! ΔΙΑΔΩΣΤΕ! 😛 1
Stamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Λογικά τα foldable θα είναι η "αφορμή" για να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές που τώρα έχουν πιάσει ταβάνι. Μπορεί, δεν ξέρω. Μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι οτι όλοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ξεζουμίσουν ότι μπορούν από αυτό το νέο concept ώστε να μαζεύουν συνεχώς κέρδη μέχρι να βρουν κάτι που θα αλλάξει πάλι δραστικά αυτό το χώρο. Πάντως το θέμα δεν είναι μόνο αν έχουν πιάσει ταβάνι ή όχι. Το θέμα είναι έτσι όπως έχουν τα πράγματα (για τον κορεσμό που έλεγα) δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα το κρατάνε κι αυτό το ταβάνι πριν πέσει πάνω τους. Εταιρείες που πουλάνε μόνο ακριβά, όπως η apple πιστεύω ακράδαντα οτι αργά ή γρήγορα θα πρέπει σκαρφιστεί κάτι πραγματικά νέο για να συνεχίσει να είναι top στο παιχνίδι. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, κάπου διάβασα οτι το iphone τους δίνει τα 2/3 του τζίρου τους! Εμένα προσωπικά, θα με είχε πιάσει πανικός αν δούλευα εκεί.
Istros Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Snolly είπε και τα 2 αυτά quotes είναι ανακριβή και ψευδή. μιλάνε για BOMs και όχι για συνολικό κόστος συσκευής. αν τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύει η Apple που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα για την κερδοφορία (και όχι την τρικυμία που υπάρχει στο μυαλό σου) θα μιλούσαμε για οικονομικό έγκλημα, θα είχε μεσολαβήσει το SEC, και θα είχαν πάει άνθρωποι φυλακή. διαβάζεις και παραθέτεις λινκς αμφιβόλου ή μηδενικής δημοσιογραφικής αξίας (δηλαδή σκεφθείτε έγκριτο μέσο να λέει στον τίτλο του "κορόιδα" τους αναγνώστες του). τρίτη και τελευταία φορά στο λέω, αν δεν τρολάρεις πρέπει να πας να το δεις, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλες πτυχές της ζωής σου. εγώ για το καλό σου στο λέω. https://www.counterpointresearch.com/iphone-x-alone-generated-35-total-handset-industry-profits-q4-2017/ Όλοι έχουν λάθος μόνο εσύ στο φανταστικό σου κόσμο έχεις το δίκιο με το 20-30% κερδος.Ψαξτο λίγο καλύτερα γιατί κάπου έχεις μπερδευτεί.Δεν γίνεται μια εταιρεία να έχει τα περισσότερα έσοδα από τις 50 εταιρείες που φτιάχνουν κινητά και να μου λες για 20-30%. http://appleinsider.com/articles/18/04/17/apple-grabs-86-of-smartphone-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35/amp/ Όλοι κάνουν λάθος μόνο εσύ έχεις βρει την αλήθεια στην apple. 12 λεπτά πριν, Snolly είπε και τα 2 αυτά quotes είναι ανακριβή και ψευδή. μιλάνε για BOMs και όχι για συνολικό κόστος συσκευής. αν τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύει η Apple που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα για την κερδοφορία (και όχι την τρικυμία που υπάρχει στο μυαλό σου) θα μιλούσαμε για οικονομικό έγκλημα, θα είχε μεσολαβήσει το SEC, και θα είχαν πάει άνθρωποι φυλακή. διαβάζεις και παραθέτεις λινκς αμφιβόλου ή μηδενικής δημοσιογραφικής αξίας (δηλαδή σκεφθείτε έγκριτο μέσο να λέει στον τίτλο του "κορόιδα" τους αναγνώστες του). τρίτη και τελευταία φορά στο λέω, αν δεν τρολάρεις πρέπει να πας να το δεις, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλες πτυχές της ζωής σου. εγώ για το καλό σου στο λέω. Αν ήταν BOM δεν θα είχε αυτό το ποσοστό κέρδους σε καμία περίπτωση. http://appleinsider.com/articles/18/04/17/apple-grabs-86-of-smartphone-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35/amp/ https://www.zdnet.com/google-amp/article/iphone-x-global-profits-alone-beat-all-apples-rivals-and-its-not-even-close/ Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Istros
zygorito Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Το BOM του freddo είναι περίπου στα 10 λεπτά. Τον πουλάνε 1.5 με 2 ευρώ! Πουλάνε 2000% παραπάνω από την αξία του! ΔΙΑΔΩΣΤΕ! 😛 οχι! αμα ειναι illy πες €32/κιλο και ο καφες είναι 14γρ η δόση τότε 45λεπτα :PPP
Snolly Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Istros said: https://www.counterpointresearch.com/iphone-x-alone-generated-35-total-handset-industry-profits-q4-2017/ Όλοι έχουν λάθος μόνο εσύ στο φανταστικό σου κόσμο έχεις το δίκιο με το 20-30% κερδος.Ψαξτο λίγο καλύτερα γιατί κάπου έχεις μπερδευτεί.Δεν γίνεται μια εταιρεία να έχει τα περισσότερα έσοδα από τις 50 εταιρείες που φτιάχνουν κινητά και να μου λες για 20-30%. http://appleinsider.com/articles/18/04/17/apple-grabs-86-of-smartphone-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35/amp/ Όλοι κάνουν λάθος μόνο εσύ έχεις βρει την αλήθεια στην apple. Τα 2 αυτά λινκς αναλύουν πως η Apple έχει τη μερίδα του λέοντος στην κερδοφορία των κινητών τηλεφώνων. Δεν συζητάνε για το ποσοστό κέρδους της Apple επί του τζίρου της. Γράφεις ανακρίβειες και ψέματα, ή άσχετα λινκς που εξηγούν άλλα πράγματα. Μπορείς να σταματήσεις να εκτίθεσαι, όσο πάει γίνεται και χειρότερο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Snolly 2 1 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 minutes ago, zygorito said: οχι! αμα ειναι illy πες €32/κιλο και ο καφες είναι 14γρ η δόση τότε 45λεπτα :PPP Α όχι αγαπητέ! Εδώ μιλάμε γενικά για καφέ μιας και ο καφές είναι ίδιος (σύμφωνα με όσα διαβάζω εδώ μέσα...) είτε κοστίζει 32 το κιλό είτε 2... 😛 1
Snolly Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 minute ago, zygorito said: οχι! αμα ειναι illy πες €32/κιλο και ο καφες είναι 14γρ η δόση τότε 45λεπτα :PPP €23 το κιλό λιανική https://www.coffees.gr/espresso-illy-pro-box-3000g/ φαντάζομαι πιο φτηνά χοντρική
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Snolly είπε . Μπορείς να σταματήσεις να εκτίθεσαι, όσο πάει γίνεται και χειρότερο. Αυτο το τραινο εχει φυγει πολυ καιρο τωρα για εκεινον ... Τοτε που δεν πατησαμε στο φεγγαρι και τα σκηνοθετησε ολα η ΝΑSA σε ενα υπογειο studio sto γκαραζ του κυρ Μητσου η' καπως ετσι ... Κατσε να μπει και ο αλλος ο " εχουν βρει το φαρμακο για τον καρκινο και μας τον κρυβουν" να κανουν ντουετο ! στραβοι -κουτσοι,ταλαιπωροι ολοι στα θεματα της apple , τι διαολο μαγνητη εχει ? Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Fotis13 1 2
Istros Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Snolly είπε Τα 2 αυτά λινκς αναλύουν πως η Apple έχει τη μερίδα του λέοντος στην κερδοφορία των κινητών τηλεφώνων. Δεν συζητάνε για το ποσοστό κέρδους της Apple επί του τζίρου της. Γράφεις ανακρίβειες και ψέματα, ή άσχετα λινκς που εξηγούν άλλα πράγματα. Μπορείς να σταματήσεις να εκτίθεσαι, όσο πάει γίνεται και χειρότερο. 2 λεπτά πριν, Snolly είπε Τα 2 αυτά λινκς αναλύουν πως η Apple έχει τη μερίδα του λέοντος στην κερδοφορία των κινητών τηλεφώνων. Δεν συζητάνε για το ποσοστό κέρδους της Apple επί του τζίρου της. Γράφεις ανακρίβειες και ψέματα, ή άσχετα λινκς που εξηγούν άλλα πράγματα. Μπορείς να σταματήσεις να εκτίθεσαι, όσο πάει γίνεται και χειρότερο. Μ αρέσει να εκτιθεμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις