Cntrl+X Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Η εικόνα έχει αρκετή λεπτομέρεια και αυτό φαίνεται από το ότι τα κάγκελα στα μπαλκόνια διαχωρίζονται καλά σε μεγάλη μεγέθυνση αλλά ο βαθμός της λεπτομέρειας σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται καλύτερα αντιληπτός με συγκριτική αντιπαράθεση. Δε φωτογραφίζεις την ίδια σκηνή και με κάποιον άλλο φακό να δούμε; Τη διόρθωση των χρωματικών εκτροπών με το DxO photolab την έκανες; Ποιά έκδοση; Πειραματίστηκα λίγο με αυτό το πρόγραμμα αλλά είδα ότι δεν κάνει το ίδιο καλή δουλειά ούτε όσον αφορά την οξύτητα αλλά ούτε τις χρωματικές εκτροπές όπως άλλα (RawTherapee, SilkyPix). Δεν το ξέρω καλά βέβαια. Να κάνω μια πρόταση; Μπορείς να μου στείλεις το RAW σε mail ώστε να δω κι εγώ τι JPEG μπορώ να παράξω από αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Τη διόρθωση των χρωματικών εκτροπών με το DxO photolab την έκανες; Ποιά έκδοση; Πειραματίστηκα λίγο με αυτό το πρόγραμμα αλλά είδα ότι δεν κάνει το ίδιο καλή δουλειά ούτε όσον αφορά την οξύτητα αλλά ούτε τις χρωματικές εκτροπές όπως άλλα (RawTherapee, SilkyPix). Δεν το ξέρω καλά βέβαια. Το ca τολ διόρθωσα με το dxo . Στις περιπτώσεις που δεν έχουμε προφίλ φακού, όπως με το συγκεκριμένο , για τον οποίο δεν υπάρχει προφίλ ούτε από την adobe, ούτε από τη dxo , ούτε στο raw therapee , νομίζω ότι υπερέχει το dxo . Αυτό που λες εσύ, αναφέρεται στις περιπτώσεις φακών για τους οποίους υπάρχει προφίλ . Στο dxo απλά ενεργοποίηση την επιλογή chromatic aberrations, intensity=100 , size=10 και ενεργοποίησα και το purple fringing . Για τι διόρθωση του pincusion distortion έβαλα την τιμή που προτείνει ο ken rockwell στο review του. Για τα raw , κανένα πρόβλημα. Σύντομα θα έχω περισσότερα και θα δοκιμάσω να τα ανεβάσω κάπου, να τα κατεβάσει όποιος θέλει . Πιθανότατα να βάλω κι εδώ κάποιο jpg το οποίο έχω ολοκληρώσει ως προς την επεξεργασία. Με βάση την πρώτη εκτίμηση , ο φακός πάντως, θεωρείται συμπαθητικός , έτσι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, Dr_73 είπε Νομίζω μεγαλύτερη σημασία για την πρώτη αξιολόγηση έχει η οξύτητα και η λεπτομέρεια που "γράφει" ο φακός . (Αυτά αν δεν υπάρχουν , καμία επεξεργασία , δεν μας σώζει ) . Συμφωνω 100%..Επισης και τα καλα coatings μετρανε αλλα θα πλερωσεις 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, afterhours είπε και τα καλα coatings μετρανε αλλα θα πλερωσεις 😁 Αν δεν τα πληρώσεις, προσπαθείς να τα αντικαταστήσεις με το παλιό , φθηνό , αποτελεσματικό παρασολέηγ (προστατεύει και από ... συγκρούσεις) και τα διαχρονικά φίλτρα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Εδώ λεπτομέρεια από μια φωτογραφία. Αριστερά με SilkyPix, δεξιά με DxO lab. Ως επιλογή για τις διορθώσεις CA χρησιμοποιήθηκαν αυτές που είπες. Intensity 100, size 10, purple fringing ενεργοποιημένο. Δεν παραθέτω αυτή την εικόνα για να συζητήσω τις χρωματικές εκτροπές αλλά για τη γενικότερη απόδοση όσον αφορά την ποιότητα εικόνας αυτού του προγράμματος. Αν θες μπορώ να σου στείλω το RAW. Είμαι περίεργος τι περιθώρια βελτίωσης έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μπορεί να ανέβει κάπου το raw ; Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει τόση μεγάλη διαφορά λόγω προγράμματος. Με όλα μπορείς να βελτιώσεις πολύ την αρχική λήψη. Η δεξιά είναι λιγότερο πειραγμένη και πιο κοντά σε αυτό που έβγαλε αρχικά η μηχανή . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Μπορεί να ανέβει κάπου το raw ; Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει τόση μεγάλη διαφορά λόγω προγράμματος. Με όλα μπορείς να βελτιώσεις πολύ την αρχική λήψη. Η δεξιά είναι λιγότερο πειραγμένη και πιο κοντά σε αυτό που έβγαλε αρχικά η μηχανή . Αν μπορώ να το στείλω σε κάποιο mail, στείλε μήνυμα στο inbox. Η αριστερή είναι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του SilkyPix. Δεν έχει πειραχτεί καθόλου το contrast, sharpness, saturation κλπ. Έχει τσεκαριστεί μόνο το checkbox για διόρθωση CA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) To Photolab dxo το χρησιμοποιω μονο για την λειτουργια dxo prime denoise.... Νιωθω τοσο αυτοπεποιθηση μαζι με αυτο το προγραμμα που εχω στη καμερα μου ανω φραγμα στο AutoISO 25600ISO...τραβαω παντα σε A ή Μ Mode (μονο RAW εκτος απο καποιες φορες που τραβαω RAW/JPG για να εχω ετοιμα τα jpg για τις θειάδες 😁 ) Mετα ολη τη "δουλεια" τη βγαζω στο photoshop/lightroom Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μία σε πραγματικές συνθήκες. https://ibb.co/bRbx9q 35mm , f/8 , 1/250 , iso 200 , cpl filter hoya . Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα