Dr_73 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια μικρή δοκιμή φακού . Ο φακός στη nikon d610 , η μηχανή σε τρίποδο , ενεργοποίηση με ντενκλασέρ (τα δέντρα όμως μάλλον κουνιούνται , οπότε δεν τα παίρνουμε πολύ υπόψη) . https://ibb.co/gBKskL Εστιακή απόσταση λίγο μεγαλύτερη από 100mm , f/5.6 , 1/160 , iso 100 . https://ibb.co/h0WDQL Ίδια εστιακή απόσταση με πριν , f/8 , 1/80 , iso 100 . https://ibb.co/e8nL5L Ίδια εστιακή απόσταση με πριν , f/11 , 1/80 , iso 200 . Τα exif data έχουν αφαιρεθεί . Οι γνώμες θέλω να είναι με βάση το τι βλέπει το μάτι , όχι με βάση το ποιός είναι ο φακός. (στο συγκεκριμένο site γράφει ότι διατηρεί την ανάλυση που ανεβάζεις και μπορεί είτε να γίνει download για να το δει κανείς πλήρες στο pc του, είτε να το φορτώσει στο browser σε πλήρη ανάλυση , οπότε ανέβασα αρχεία jpg 90% ποιότητα με original ανάλυση ). Κάτι που ξέχασα !!! Το σημείο εστίασης , είναι στο ανώτατο δεξιά (όπως βλέπουμε τη φωτό ) της ΜΕΓΑΛΗΣ πολυκατοικίας. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Καλος δειχνει σιγουρα καλυτερος απο τον αλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μπορεί να μου φαίνεται, αλλά στο βάθος (η πολυκατοικία) δεν δείχνει αρκετά οξύς. Αν υπάρχει stabilization το απενεργοποιούμε όταν η μηχανή είναι πάνω στο τρίποδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μπορεί να μου φαίνεται, αλλά στο βάθος (η πολυκατοικία) δεν δείχνει αρκετά οξύς. Αν υπάρχει stabilization το απενεργοποιούμε όταν η μηχανή είναι πάνω στο τρίποδο. Δεν υπάρχει σταθεροποίηση πουθενά. Ωστόσο η πολυκατοικία είναι αρκετά μακριά και η ατμόσφαιρα σίγουρα δεν είναι ξηρή και καθαρή. Επίσης δεν ξέρω αν είδες, γιατί το πρόσθεσα μαθυστερημένα, ότι το σημείο εστίασης είναι τέρμα πάνω δεξιά στην μεγάλη πολυτοικία, όπως βλέπουμε τη φωτό στην οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Δεν υπάρχει σταθεροποίηση πουθενά. Ωστόσο η πολυκατοικία είναι αρκετά μακριά και η ατμόσφαιρα σίγουρα δεν είναι ξηρή και καθαρή. Επίσης δεν ξέρω αν είδες, γιατί το πρόσθεσα μαθυστερημένα, ότι το σημείο εστίασης είναι τέρμα πάνω δεξιά στην μεγάλη πολυτοικία, όπως βλέπουμε τη φωτό στην οθόνη. Τότε είναι μια χαρά. Από ευκρίνεια τα πάει τέλεια, δείχνει πολύ crisp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε F11 τελευταιο λινκ μια χαρα... με πιο ανοιχτο διαφραγμα δεν ικανοποιηθηκα τοσο σε καποια κοματια (κυριως αριστερα) αλλα δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα με decentering (ισως ειναι λιγο κουνημενη απο τον αερα ή με παραπλανει το DoF της συγκεκριμενης ληψης) Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, afterhours είπε Σε F11 τελευταιο λινκ μια χαρα... με πιο ανοιχτο διαφραγμα δεν ικανοποιηθηκα τοσο σε καποια κοματια (κυριως αριστερα) αλλα δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα με decentering (ισως ειναι λιγο κουνημενη απο τον αερα ή με παραπλανει το DoF της συγκεκριμενης ληψης) Με πιο κλειστό διάφραγμα είναι που δε θα ικανοποιηθείς καθόλου: έχει σκόνη στον αισθητήρα (ή στο οπίσθιο κρύσταλλο του φακού) ορατή ακόμα και με f8. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από Cntrl+X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι εχεις δικιο...αμα αρχιζει να βγαζει στιγματα και η δικια μου απο F8 που ειναι νωρις για διαφραγμα ...τοτε σημαινει θελει καλο καθαρισμα του TS..δεν ειναι κατι φοβερο βεβαια. Θυμαμαι καποτε που ειχε πιασει κατι σαν λαδιλα ο σενσορας ( για να τον καθαρισω οπως επρεπε χρησιμοποιησα 6 υγρα-στεγνα περασματα ) Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, afterhours είπε Ναι εχεις δικιο...αμα αρχιζει να βγαζει στιγματα και η δικια μου απο F8 θελει καλο καθαρισμα Θυμαμαι καποτε που ειχε πιασει κατι σαν λαδιλα ο σενσορας ( για να τον καθαρισω οπως επρεπε χρησιμοποιησα 6 υγρα-στεγνα περασματα) Αν είναι λάδι άστα να πάνε. Συμβαίνει σπάνια αλλά είναι σοβαρή ζημιά. Αλλά καμιά φορά, αν οι στάμπες δε βγαίνουν με συνήθη καθαρισμό, μπορεί να μην είναι στον αισθητήρα αλλά στο οπίσθιο τμήμα του φακού. Αντίθετα από τα σωματίδια στο εμπρόσθιο τμήμα που αποτυπώνονται - ευτυχώς - πολύ δύσκολα στην εικόνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μπορει να μην ηταν λαδι.. παντως μου εβγαλε τη πιστη μεχρι να ξαναγινει σαν καινουργιος ο σενσορας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σκόνη στον αισθητήρα είναι σε εμένα. Από προηγούμενη δοκιμή παλιού φακού. Είναι προγραμματισμένο το καθάρισμα. Με επεξεργασία σβήνονται πολύ εύκολα όλα αυτά. Ας ανοίξουμε ένα άλλο θέμα σχετικά με αυτό το συχνό πρόβλημα. Όχι εδώ. Η πιο εύκολη σκόνη πάντως είναι στα φίλτρα !!!!! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 στο ηλιακό θερμοσίφωνα έχεις πολύ έντονο μωβ περίγραμμα ακόμα και σε f11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, decentintocerberon είπε στο ηλιακό θερμοσίφωνα έχεις πολύ έντονο μωβ περίγραμμα ακόμα και σε f11. Αυτό δεν είναι από το φακό. Η πρώτη εικόνα έχει colorcast, κατά τη δημιουργία του jpeg που το βλέπουμε και στον ουρανό. Οι επόμενες δεν το έχουν. Αυτό που μπορεί να έχει σχέση με το φακό είναι το ελαφρύ chromatic aberration εδώ: Edit: Τώρα κατάλαβα ποιό λες. Ναι, είναι και αυτό chromatic aberration. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 έχει και σε άλλα σημεία αλλά εκεί έκανε μπαμ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το ca (όπως το purple fringing παραπάνω) δεν το θεωρώ σημαντικό για την πρώτη αξιολόγηση του φακού. Όπως και την ύπαρξη barrel distortion ή pincusion , αν είναι απλής μορφής (και όχι μουστακοειδή) , αφού διορθώνονται εύκολα στην επεξεργασία. Βάζω μία παραλλαγή της ίδιας φωτογραφίας , με επεξεργασία 30" , που το ca , έχει φύγει κατά 90% (σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πλήρη επεξεργασία με προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά για 30" επεξεργασία με μερικά απλά κλικ ). https://ibb.co/kGxrx0 Νομίζω μεγαλύτερη σημασία για την πρώτη αξιολόγηση έχει η οξύτητα και η λεπτομέρεια που "γράφει" ο φακός . (Αυτά αν δεν υπάρχουν , καμία επεξεργασία , δεν μας σώζει ) . Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα