him8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα μάγκες. Πριν κάνα μήνα περίπου αποφάσισα να κανω ενα pc. Εβαλα τα εξης: CPU: Ryzen 5 2400g , PSU: Corsair CX550, Motherboard: MSI B350 PC Mate, RAM: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html . Eχει ένα μήνα που είμαι χωρίς PC ενώ έχω πληρώσει PC. Πηγαίνω-έφερνα την Motherboard με το CPU στο e-shop από όπου και τα πήρα (τα υπόλοιπα από σκρουτζ) για να μου πούνε εν τέλη ότι η mobo είναι καλή και το πρόβλημα είναι οι μνήμες. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μνήμες ειδικά φτιαγμένες για Intel motherboard ή μνήμες οι οποίες η μητρική μου δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει πέραν της γενιάς που θα ήταν DDR4. Εμπάσι περιπτώση, η μαλακία έγινε και πληρώθηκε μαζί.. Το θέμα μου είναι τώρα σε τι μνήμες πάω κατά την γνώμη σας.. Θα ήθελα να μου προτείνεται μνήμες οι οποίες θα τρέχουν από 3000-3200 Mhz στην μητρική που έχω. Θα διαλέξω όσο πιο budget γίνεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
splanis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Τι πρόβλημα είχες; 9 λεπτά πριν, him8 είπε Καλησπέρα μάγκες. Πριν κάνα μήνα περίπου αποφάσισα να κανω ενα pc. Εβαλα τα εξης: CPU: Ryzen 5 2400g , PSU: Corsair CX550, Motherboard: MSI B350 PC Mate, RAM: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html . Eχει ένα μήνα που είμαι χωρίς PC ενώ έχω πληρώσει PC. Πηγαίνω-έφερνα την Motherboard με το CPU στο e-shop από όπου και τα πήρα (τα υπόλοιπα από σκρουτζ) για να μου πούνε εν τέλη ότι η mobo είναι καλή και το πρόβλημα είναι οι μνήμες. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μνήμες ειδικά φτιαγμένες για Intel motherboard ή μνήμες οι οποίες η μητρική μου δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει πέραν της γενιάς που θα ήταν DDR4. Εμπάσι περιπτώση, η μαλακία έγινε και πληρώθηκε μαζί.. Το θέμα μου είναι τώρα σε τι μνήμες πάω κατά την γνώμη σας.. Θα ήθελα να μου προτείνεται μνήμες οι οποίες θα τρέχουν από 3000-3200 Mhz στην μητρική που έχω. Θα διαλέξω όσο πιο budget γίνεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
him8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα που είχα ήταν ότι όταν άναβα το PC ξεκινούσε κανονικά απο ήχους κτλ αλλά δεν είχα εικόνα, ρεύμα στο Mouse & keyboard αλλά ούτε και Ethernet. Το μόνο που με έβαλε σε σκέψεις ότι μπορεί να φταίει κάτι ήταν ένα led στην motherboard που έλεγε CPU και έδειχνε ότι δεν υπάρχει CPU ή κάτι παρόμοιο όπως διάβασα στο βιβλιαράκι. Το πήγα 2-3 φορές πίσω στο e-shop και την τελευταία φορά μου είπαν πως σ αυτούς δουλεύει και είναι κομπλέ. Με ρώτησε τι RAM έχω ξέρω γω και όταν του τις είπα έψαξε στο site της msi και δεν βρήκε ίχνος συμβατότητας. Το ίδιο έκανα και εγώ. ΥΓ: Μετά τσέκαρα και το κουτί των RAM οι οποίες είχαν το σήμα της Ιntel. (αν έχει κάποια σημασία αυτό) Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από him8
him8 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κανενας μα κανενας ομως; Καποιος να προτεινει ρε παιδια.. (ή καποιος που να εχει την motherboard) Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από him8
Μάκαρος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, him8 είπε Κανενας μα κανενας ομως; Καποιος να προτεινει ρε παιδια.. (ή καποιος που να εχει την motherboard) Ακομα δεν μας εχεις αναφερει τι προβλημα σου παρουσιαζε. Οσο για της ραμ, μπορεις να μπεις στο site του κατασκευαστη της μητρικης και να δεις ποιες ραμ υποστηριζει απροβληματιστα στις συχνοτητες που θες. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Μάκαρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα