mpokwsths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο 2700Χ δεν είναι για overclock. Είναι ήδη κοντά στα όρια του. Δουλεύει στοκ όλους τους πυρήνες στα 4+ Ghz. Το 4.3Ghz το πιάνει μόνο με 1 πυρήνα και ανάλογα με την ψύξη αφαιρεί ή προσθέτει πολλαπλάσια των 25Mhz. Εδώ φαίνεται καλύτερα. Το max overclock σε όλους τους πυρήνες των Ryzen 2xxx είναι τα 4.2 - 4.25Ghz με πολύ κόπο, voltage και θερμοκρασίες οπότε με τη στοκ ψύκτρα μην περιμένουμε πολλά. Αλλά όπως είπα ... τον κρατάμε στοκ, είναι κοντά στα όρια του και μας φτάνει και η στοκ ψύκτρα. Το μόνο που ίσως αξίζει είναι να αγοραστεί η κατάλληλη X470 μητρική που θα δουλεύει σωστά το PBO (Precision Boost Overdrive) για να κάνουμε έξυπνο overclock με αυτόν τον τρόπο. Το PBO δεν το υλοποιούν σωστά όλες οι X470 μητρικές όμως (απουσία offset voltage)... Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από mpokwsths 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, mpokwsths είπε Ο 2700Χ δεν είναι για overclock. Είναι ήδη κοντά στα όρια του. Δουλεύει στοκ όλους τους πυρήνες στα 4+ Ghz. Το 4.3Ghz το πιάνει μόνο με 1 πυρήνα και ανάλογα με την ψύξη αφαιρεί ή προσθέτει πολλαπλάσια των 25Mhz. Εδώ φαίνεται καλύτερα. Το max overclock σε όλους τους πυρήνες των Ryzen 2xxx είναι τα 4.2 - 4.25Ghz με πολύ κόπο, voltage και θερμοκρασίες οπότε με τη στοκ ψύκτρα μην περιμένουμε πολλά. Αλλά όπως είπα ... τον κρατάμε στοκ, είναι κοντά στα όρια του και μας φτάνει και η στοκ ψύκτρα. Το μόνο που ίσως αξίζει είναι να αγοραστεί η κατάλληλη X470 μητρική που θα δουλεύει σωστά το PBO (Precision Boost Overdrive) για να κάνουμε έξυπνο overclock με αυτόν τον τρόπο. Το PBO δεν το υλοποιούν σωστά όλες οι X470 μητρικές όμως (απουσία offset voltage)... Είμαστε off-topic, το ξέρω και ζητώ συγγνώμη αλλά μιας και το πιάσαμε το θέμα, με τη στοκ ψύκτρα και εφ' όσον η μητρική έχει offset (asus 470x prime pro) προτείνεται το pbo ή όχι; Με τις ram υποθέτω δεν χρειάζεται πλέον κάποια ρύθμιση από το bios, δουλεύουν κατευθείαν στα 3200 χωρίς πολλά-πολλά, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανάλογα τις μνήμες. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στην περίπτωση μου (MSI X470 Gaming Plus + Samsung D-Die dual rank) ήταν unstable στα 3200. 1-2 ρυθμίσεις έκανα και είναι μια χαρά. Για την Asus Prime κάνει κριτική ο Buildzoid εδώ. Προς το τέλος λέει για το συνδυασμό αυτής της M/B με τον 2700X. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black66.gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mpokwsths είπε Ανάλογα τις μνήμες. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στην περίπτωση μου (MSI X470 Gaming Plus + Samsung D-Die dual rank) ήταν unstable στα 3200. 1-2 ρυθμίσεις έκανα και είναι μια χαρά. Για την Asus Prime κάνει κριτική ο Buildzoid εδώ. Προς το τέλος λέει για το συνδυασμό αυτής της M/B με τον 2700X. Με αυτές τις μνήμες θα κάνω τίποτα; (Επειδή ήδη υπάρχουν από άλλο intel build) G.Skill TridentZ 16GB DDR4-2400MHz (F4-2400C15D-16GTZR). Η μητρική μου είναι η Asus PRIME X470-PRO . Ρωτάω και από πλευράς συμβατότητας και από πλευράς απόδοσης. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από black66.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Στα 2400 θα παίζουν σίγουρα. Το πόσο overclock θα πετύχουν δεν το ξέρω. Θα έλεγα 2666 σίγουρα και με λίγη τύχη και τα 2933 στα 1.35V. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black66.gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Στα 2400 θα παίζουν σίγουρα. Το πόσο overclock θα πετύχουν δεν το ξέρω. Θα έλεγα 2666 σίγουρα και με λίγη τύχη και τα 2933 στα 1.35V. Δηλαδή θα κάνω δουλίτσα έτσι; Δεν θα σέρνεται το pc. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είμαι για επί πλέον έξοδα. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από black66.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού δεν είσαι για έξοδα είσαι μια χαρά. Αν ήσουν θα έπαιρνες μνημούλες B-Die και θα έπαιρνες ένα 10% σε απόδοση (σε κάποιες περιπτώσεις). Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από mpokwsths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black66.gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Αφού δεν είσαι για έξοδα είσαι μια χαρά. Αν ήσουν θα έπαιρνες μνημούλες B-Die και θα έπαιρνες ένα 10% σε απόδοση (σε κάποιες περιπτώσεις). B-Die;;; Λίγο πιο νιανιά γιατί δεν το πολύ κατέχω το θέμα.😜 Links παρακαλώ. 😁 Thanks εκ των προτέρων που λένε και στο village μου.😘 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από black66.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Κάνει μεγάλη διαφορά η ταχύτερη μνήμη και τα σφικτά timings. Τα 3 πρώτα επιτυγχάνονται μόνο με μνήμες που έχουν τσιπάκια Samsung B-Die. (Άντε το 3ο πολύ δύσκολα και με μερικές άλλες). Επίσης είναι και οι πιο plug n play μνήμες. Αν δε θέλεις ψαξίματα και αναζητήσεις βάζεις B-Die στα 3200 με 14-14-14 timings και δουλεύουν στο 100% των περιπτώσεων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black66.gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, mpokwsths είπε Κάνει μεγάλη διαφορά η ταχύτερη μνήμη και τα σφικτά timings. Τα 3 πρώτα επιτυγχάνονται μόνο με μνήμες που έχουν τσιπάκια Samsung B-Die. (Άντε το 3ο πολύ δύσκολα και με μερικές άλλες). Επίσης είναι και οι πιο plug n play μνήμες. Αν δε θέλεις ψαξίματα και αναζητήσεις βάζεις B-Die στα 3200 με 14-14-14 timings και δουλεύουν στο 100% των περιπτώσεων. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Και μια τελευταία. Αυτές μάλλον πληρούν τις προϋποθέσεις έτσι; https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Ναι. 3200 με C14 = Samsung B-Die 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 υπαρχει ακομα στην τιμη αυτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowjump Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Οχι, πλεον ειναι σε τιμη Ελλαδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Για knowledge: Μου ήρθε σήμερα η μητρική (asus x470 pro) και ο επεξεργαστής πουθενά. Στο μεταξύ άφησαν την μητρική στην είσοδο της πολυκατοικίας (!) της εταιρείας. Ούτε υπέγραψα, ούτε τίποτα. Και μιλάμε τώρα για παραγγελία με τιμολόγιο. Επίσης ήρθε σκέτο το κουτί της μητρικής, δεν το είχαν μέσα σε κάποια συσκευασία...! Επίσης tracking ID δεν έχει δώσει το amazon. Στάλθηκε από Amazon EU SarL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Για να λες ότι δεν είχε tracking σημαίνει ότι ήρθε με απλό ταχυδρομείο. Τι περίμενες, να υπογράψεις; Κακώς για τόσο μεγάλο κουτί που σου το άφησαν έτσι και δεν άφησαν ειδοποίηση να πας να το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ. Όσο για το "σκέτο κουτί" και σε εμένα έτσι είχαν στείλει τη μητρική (MSI X470 Gaming Plus) και τους τη γύρισα πίσω προληπτικά για αντικατάσταση, κάνοντας τους την παρατήρηση. Με διαβεβαίωσαν ότι η αντικατάσταση (η οποία στάλθηκε με express χωρίς επιβάρυνση) θα έρθει σε κανονικό κουτί. Τελικά ήρθε πάλι σκέτο το κουτί. 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις